Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 11 juni 2022

Kussen met Madonna en dansen zonder broek: Britney Spears deelt beelden van haar huwelijk

HLN
Kussen met Madonna en dansen zonder broek: Britney Spears deelt beelden van haar huwelijk
Britney Spears (40) heeft via sociale media uitgebreid verslag gedaan van haar eigen bruiloft. De zangeres was nerveus, kreeg een paniekaanval, maar heeft volmondig 'ja' gezegd tegen haar inmiddels kersverse man Sam Asghari (28). "Het was een spectaculaire dag", schrijft ze op Instagram bij een reeks foto's en video's. Op de beelden is onder meer te zien hoe ze Madonna (63) op de mond kust.
Lees verder

"Te veel tuinen zijn betegeld": expert legt uit waarom er weer een droogte dreigt
Het is niet eens zomer, we hebben verschillende natte maanden achter de rug en tóch wordt nu al steen en been geklaagd over droogte. Het probleem is complex, de oplossing vergt creativiteit. Professor Marijke Huysmans van de VUB legde aan Dag Allemaal uit wat er mis is met onze waterhuishouding en wat we eraan kunnen doen. "We hebben 100 ml water per vierkante meter extra nodig."
Lees verder

Drie lichamen gevonden in huis van moeder, zoon en zijn twee vrienden in Kessel-Lo
Er zijn vannacht drie lichamen gevonden in een woning in de Zavelstraat in Kessel-Lo. De politie is momenteel ter plaatse.
Lees verder

STRAFPLEITERS. "Ik weet hoe het voelt om als kind voor de jeugdrechter te staan": Joke Feytons (34), mama van 4 en advocate strafrecht
"Ik was doodmoe, mijn borsten zaten vól melk en ik wilde eigenlijk beginnen huilen." Dat Anastasia N. (27) zou veroordeeld worden voor de moord op Luana Romagnoli was geen verrassing, maar 20 jaar cel - en zeker drie jaar haar dochtertje niet zien opgroeien - kwam hard aan. Ook bij haar advocate Joke Feytons (34). De Borgloonse combineert haar job aan de Limburgse balie met die van fulltime mama van vier. "Ik beeldde mijn eigen kinderen in toen ik moest pleiten."
Lees verder

Evenepoel begint in spreekwoordelijke zetel aan Ronde van Zwitserland: "Eigenlijk hoeft hij alleen maar te volgen"
Stap voor stap, doen ze het bij Quick.Step-Alpha Vinyl met Remco Evenepoel (22). De volgende komt eraan: Ronde van Zwitserland. "Of hij kan winnen? Als de puzzel helemaal in elkaar valt: ja. Dat zou de grote droom zijn. Maar het podium is de ambitie", aldus ploegleider Wilfried Peeters. Hoe dan ook, acht dagen klim- en tijdritlol met perspectief op succes. En wel om de volgende redenen.
Lees verder

Podium als doel, eindzege als droom: vijf redenen waarom Remco Evenepoel ook in Ronde van Zwitserland kan scoren
Stap voor stap, doen ze het bij Quick.Step-Alpha Vinyl met Remco Evenepoel (22). De volgende komt eraan: Ronde van Zwitserland. "Eigenlijk hoeft hij, met de tijdrit in gedachten, alleen maar te volgen. De tegenstand moet hem lossen", reageert ploegleider Wilfried Peeters. Hoe dan ook, acht dagen klim- en tijdritlol met perspectief op succes. En wel om de volgende redenen.
Lees verder

Remco Evenepoel wil in Zwitserland volgende stap zetten: "Velen zien in hem toekomstige Tourwinnaar, maar eerst kijken waar hij hier uitkomt"
Stap voor stap, doen ze het bij Quick.Step-Alpha Vinyl met Remco Evenepoel (22). De volgende komt eraan: Ronde van Zwitserland. "Of hij kan winnen? Als de puzzel helemaal in elkaar valt: ja. Dat zou de grote droom zijn. Maar het podium is de ambitie", aldus ploegleider Wilfried Peeters. Hoe dan ook, acht dagen klim- en tijdritlol met perspectief op succes. En wel om de volgende redenen.
Lees verder

Bierdouches zoals bij Mart Hoogkamer: gebeurt dat ook in Vlaanderen? "Het glas vloog rakelings langs m'n hoofd"
Vier artiesten haalden afgelopen weekend bij onze Noorderburen het nieuws vanwege biergooiers. De één werd boos, de ander stopte met optreden - in het geval van Mart Hoogkamer zelfs al na een tiental seconden. Tot grote frustratie van de organisatie, die haar geld terugeiste. Was dat een verantwoorde reactie? Hoe los je zulke problemen op? En hoe zit het eigenlijk bij ons in Vlaanderen? Enkele artiesten van eigen bodem, waaronder Sergio en Bart Kaëll, reageren. "Ik kan Mart goed begrijpen. Na de tweede pint ben ik ook vertrokken."
Lees verder

Is een cracker gezonder dan een boterham? Diëtiste beoordeelt 10 soorten: "Nog minder vezels dan een witte beschuit"
Wie gezonder wil eten, schrapt al snel het brood en kiest voor crackers in de plek tijdens het ontbijt, de lunch of zelfs het aperitief. Maar verdient een cracker die gezonde reputatie? "Veel hangt af van de portie die je ervan eet", vertelt diëtiste Sanne Mouha. "Crackers zijn vaak verpakt per drie of vier, wat het moeilijk maakt om het gezond te houden." Ze proeft 10 soorten en vertelt waarop je moet letten in de supermarkt.
Lees verder

Praat jouw vriend(in) ook alleen over diens problemen? Expert tipt hoe je komaf maakt met 'traumadumping'
Bied jij altijd een luisterend oor aan een vriend(in) die onophoudelijk klaagt en ventileert? Maak kennis met 'traumadumping', liefst nog voor het negatieve effecten op je mentale welzijn heeft. Vriendschapsexperte Beate Völker legt uit hoe je 'traumadumping' aankaart en oplost, en wat je kan doen als het toch een eenrichtingsstraatje zonder einde blijkt te zijn.
Lees verder

Canada wil als eerste land ter wereld waarschuwing op iedere sigaret
Niet alleen waarschuwingen op de pakjes, maar ook op sigaretten zelf. Dat stelt de Canadese minister Carolyn Bennett voor om tabaksverslaving verder tegen te gaan. Als het voorstel wordt goedgekeurd, is Canada het eerste land ter wereld met zo'n vergaande maatregel.
Lees verder

Bellewaerde Park vangt twee Oekraïense beren op: "Door hun quarantaine zullen ze helaas niet zichtbaar zijn voor bezoekers"
In het Bellewaerde Park in Ieper zijn twee beren van de Mena Zoo uit Oekraïne aangekomen. Na een quarantaineperiode van twee maanden reizen de dieren door naar Wildwood Trust in Engeland, waar ze zullen blijven tot ze terug kunnen naar hun thuisland. "Ons doel is om diersoorten te beschermen, de beren zijn dus meer dan welkom."
Lees verder

Bellewaerde Park vangt twee Oekraïense beren op: "Wij hebben de faciliteiten en de kennis, uiteraard willen we helpen"
In het Bellewaerde Park in Ieper zijn twee beren van de Mena Zoo uit Oekraïne aangekomen. Na een quarantaineperiode van 2 maanden reizen de dieren door naar Wildwood Trust in Engeland, waar ze zullen blijven tot ze terug kunnen naar hun thuisland. "Onze doelstelling is om diersoorten te beschermen, de beren zijn heel welkom."
Lees verder

Bestuurster onder invloed van alcohol veroorzaakt tweede ongeval in korte tijd dat ze met de wagen rijdt: 18-jarige passagier zwaargewond
Bij een zwaar verkeersongeval op de Guilleminlaan in Geraardsbergen raakte de 18-jarige passagier zwaargewond nadat ze uit de wagen werd geslingerd. De jonge vrouw uit Grimminge kwam daarbij klem te zitten onder het voertuig. Voor de bestuurster was het al het tweede ongeval in de korte periode dat ze met de wagen rijdt. Net als bij haar eerste ongeval was ze nu ook onder invloed van alcohol.
Lees verder

18-jarige passagier zwaargewond nadat bestuurster (20) bocht mist
Bij een zwaar verkeersongeval op de Guilleminlaan in Geraardsbergen raakte de 18-jarige passagier zwaargewond nadat ze uit de wagen werd geslingerd. De jonge vrouw uit Grimminge kwam daarbij klem te zitten onder het voertuig.
Lees verder

Oude veranda ruimt plaats voor indrukwekkende aanbouw: "er is nu maximaal contact met de grote tuin"
Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
Lees verder

Zware botsing tussen Bulgaarse spelersbussen: aanvaller loopt schedelbreuk op, toestand intussen stabiel na operatie
Todor Nedelev (29), een voetballer van de nationale ploeg van Bulgarije, heeft een schedelbreuk opgelopen bij een botsing tussen twee bussen in de Georgische hoofdstad Tbilisi. Bulgarije speelt daar zondag in de Nations League tegen Georgië.
Lees verder

Echte liefde of ook uit op haar geld? Dit is spierbundel Sam Asghari, de kersverse echtgenoot van Britney Spears
Hij droeg trots #FreeBritney-shirts, noemde z'n schoonvader Jamie Spears (68) openlijk een "klootzak" en zou naar eigen zeggen alles doen voor "de liefde van z'n leven". Nu Sam Asghari (28) het jawoord heeft gegeven aan z'n leeuwin, de troetelnaam die hij gebruikt voor Britney (40), heeft de man het summum van geluk bereikt. Maar wie is de spierbundel die zich intussen officieel meneer Spears mag noemen? Is de liefde tussen de twee echt zo groot? Of wil de personal trainer gewoon een graantje meepikken van haar fortuin?
Lees verder

Hoe leer je je kind best zwemmen? "Voor crawl is de ideale start 5 à 6 jaar. Met schoolslag wacht je best wat langer"
Je kind leren stappen en fietsen is al een hele uitdaging. Het leren zwemmen – volgens de juiste technieken – is mogelijk nog moeilijker. Pak je dat zelf aan of kies je voor een leraar? En wat met de kostprijs en wachttijden bij zwemlessen? De Vlaamse Zwemfederatie (Zwemfed) en privéleraar James Van Colen brengen je in het juiste baantje: "Een verkeerde techniek afleren is veel moeilijker dan iets van nul aanleren."
Lees verder

Onze chef voetbal hoopt dat Eden Hazard in Wales weer een stap zet, om in Qatar op z'n best te zijn: "En laat dat nu net de moeilijkheid zijn..."
Halfweg het vierluik in deze Nations League voelt Eden Hazard zich naar eigen zeggen "80 procent." Vanavond hoopt hij opnieuw wat te flitsen. Wil hij wederom enkele percentages beter worden. En z'n speelminuten doen toenemen. Om volgend seizoen en op het WK dan écht te knallen. Maar dat heeft enkel Hazard zelf in handen, ziet onze chef voetbal. "Want wat wordt het, na dinsdagavond? Hoe zal Eden z'n vakantie doorbrengen? Op slaatjes of op hamburgers? Op water of op bier?"
Lees verder