Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 9 juni 2022

Koen Crucke (70) vertelt openlijk over zijn geldzaken: “Zolang er genoeg geld uit de muur komt, maak ik me geen zor...

HLN
Koen Crucke (70) vertelt openlijk over zijn geldzaken: "Zolang er genoeg geld uit de muur komt, maak ik me geen zorgen"
Als kind had zanger en acteur Koen Crucke (70) het niet breed, maar daardoor leerde hij om met een minimum aan comfort tevreden te zijn. "Al regelt mijn man nu alle geldzaken, ik zou zelfs niet weten hoe ik een rekening moet betalen", vertrouwt hij ons toe. Voor ons laat Koen, onsterfelijk geworden als Alberto Vermicelli in 'Samson en Gert', in zijn portemonnee én zijn ziel kijken.
Lees verder

Russische soldaten vernielden Oekraïense school, maar lieten ook antioorlogsboodschappen achter: "Oekraïners en Russen zijn één volk, we willen vrede"
Toen de Oekraïense strijdkrachten begin maart Katyuzhanka, een dorpje ten noorden van Kiev, heroverden, troffen ze de lokale school helemaal vernield aan. Het meeste schoolmateriaal was gestolen en alles wat de Russen niet hadden meegenomen, hadden ze kapotgemaakt. De speelplaats was omgebouwd tot een geïmproviseerde begraafplaats en in het voetbalveld bevonden zich diepe loopgraven. In de klaslokalen stonden dan weer boodschappen op de krijtborden geschreven, ondertekend door "de Russen". "Leef in vrede, zorg voor jezelf" en "Oekraïners en Russen zijn één volk", stond er onder meer te lezen.
Lees verder

Duizenden mensen geëvacueerd door bosbranden aan Costa del Sol
Meer dan 3.000 mensen zijn in de nacht van woensdag op donderdag geëvacueerd vanwege een bosbrand in de toeristische Costa del Sol, in het zuiden van Spanje. Dat meldt televisiezender RTVE. Drie brandweermannen raakten gewond.
Lees verder

Onze wetenschapsexpert waarschuwt voor 'flauwvalchallenge' op TikTok: "In extreme gevallen kan je in coma belanden of overlijden"
Op TikTok circuleren beelden van jongeren die elkaar doen flauwvallen. Ze geven elkaar zelfs tips hoe je dat kan doen. Maar dat is niet zonder gevaar, waarschuwt onze wetenschapsexpert Martijn Peters: "Onze hersenen kunnen niet goed tegen zo'n zuurstoftekort. Dat kan hersenschade veroorzaken en in extreme gevallen kan je zelfs in een coma belanden of overlijden."
Lees verder

Schiet Nadal zichzelf in de voet met inspuitingen? "Het is de 'beste' manier om je lichaam finaal kapot te krijgen"
"Wat Nadal doet, dat zou in het wielrennen niet kunnen." Wielrenner Guillaume Martin uit zijn ongenoegen. Het peloton stelt zich vragen bij de injecties die de tennisser tijdens Roland Garros kreeg. Hebben ze een punt? En wat zijn de gevaren van zo'n inspuitingen? Dokter Johan Bellemans beantwoordt de vragen.
Lees verder

Oekraïense boeren blijven tijdens beschietingen gewoon groenten planten
Oekraïense boeren in Donbas planten seizoensgroenten, ondanks de hevige gevechten rondom hen in het oosten van het land. De boer Evhenii Evheniievich is niet van plan zijn stad Soledar te verlaten: "Elke dag horen wij beschietingen, maar we moeten leven, overleven." Hij en enkele andere inwoners kunnen nergens heen, ze gaan gewoon door met hun leven. Enkele raketten liggen in hun velden, een bewijs van de constante dreiging.
Lees verder

Sociale partners eens over lonen en arbeidsvoorwaarden huishoudhulpen
De sociale partners in de sector van de dienstencheques hebben na lang onderhandelen in de nacht van woensdag op donderdag een ontwerpakkoord bereikt over de lonen, de verplaatsingskosten en de arbeidsvoorwaarden van de huishoudhulpen. Dat melden ze in een mededeling. Het ontwerpakkoord zal nu worden voorgelegd aan de respectievelijke achterban.
Lees verder

7 gouden bloktips van viroloog Steven Van Gucht: "Een nachtje doortrekken? Geen goed idee"
Het is stil in de studentenbuurt, en dat kan maar één ding betekenen: het zijn examens. Om de studenten een handje te helpen, geeft viroloog Steven Van Gucht - niet meer weg te slaan uit de media - zijn beste bloktips mee.
Lees verder

Man die besmet is met apenpokkenvirus vlucht uit ziekenhuis in Mexico
Een Amerikaanse man die besmet is met het apenpokkenvirus is gevlucht uit een Mexicaans ziekenhuis en terug naar de Verenigde Staten gereisd. Dat melden de lokale gezondheidsautoriteiten.
Lees verder

PODCAST. Charlotte en Cédric bespreken beleggingsproducten, onze geldexpert geeft advies: "Twee ervan springen er voor mij uit"
In onze podcastreeks 'De Beurs van Charlotte en Cedric' beleggen twee jonge mensen elk 10.000 euro. In de derde aflevering bespreekt het duo welke verschillende beleggingsproducten er zoal zijn op de markt. Maar het is de vraag wat meer ervaren beleggers zouden doen. Onze geldexpert Pascal Paepen vertelt in welke producten hij op dit moment zou beleggen. "Obligaties zijn na tien jaar opnieuw interessant geworden om in te investeren."
Lees verder

Snoop Dogg heeft een persoonlijke wietroller, en die heeft net opslag gekregen
'Smoke weed everyday', luidt een van zijn nummers, en dat neemt Snoop Dogg (50) heel letterlijk. De Amerikaanse rapper heeft zelfs een vaste wietroller, die fulltime in dienst is. En de man heeft net opslag gekregen, met dank aan de inflatie.
Lees verder

KOERS KORT. Evenepoel leidt selectie Quick-Step Alpha Vinyl in Ronde van Zwitserland - Tourstart in 2024 mogelijk in Firenze, laatste rit misschien in Nice
Remco Evenepoel is het speerpunt van Quick-Step Alpha Vinyl in de komende Ronde van Zwitserland (WorldTour), die zondag van start gaat. Ilan Van Wilder keert terug in het peloton, nadat hij een kaakbeen brak bij een val in Luik-Bastenaken-Luik.
Lees verder

"Verhaal van mijn dochter stopt over paar jaar": mama van Aline (5) vraagt aandacht voor genetische screening vóór zwangerschap
Donderdag staat in teken van de 'International Batten Awareness Day'. Aan een ongeneeslijke stofwisselingsziekte van Batten lijdt ook de 5-jarige Aline uit Sint-Job-in-'t-Goor (Brecht). Haar mama wil op deze bijzondere dag graag meer ruchtbaarheid geven aan een screening alvorens de zwangerschap die kan aangeven of een kind een verhoogd risico loopt op een van de geteste ernstige genetische ziekten of aandoeningen. "Het zou zonde zijn dat ook andere ouders later moeten zeggen dat hun kind nooit oud zal worden." Al bedraagt het kostenplaatje momenteel 1.400 euro.
Lees verder

Mama van Aline (5) wil genetische screening vóór zwangerschap bekendgemaakt én terugbetaald zien: "Het verhaal van mijn dochtertje stopt over enkele jaren"
Donderdag staat in teken van de International Batten Awareness Day. Ook de 5-jarige Aline uit Sint-Job-in-'t-Goor (Brecht) lijdt aan de ongeneeslijke stofwisselingsziekte van Batten. Haar mama wil op deze bijzondere dag graag meer ruchtbaarheid geven aan een screening voor de zwangerschap, die kan aangeven of een kind een verhoogd risico loopt op een van de geteste ernstige genetische ziekten of aandoeningen. "Het zou zonde zijn dat ook andere ouders later moeten zeggen dat hun kind nooit oud zal worden." Al bedraagt het kostenplaatje voor zo'n screening momenteel 1.400 euro.
Lees verder

100-jarige Italiaanse vrouw mag rijbewijs verlengen
Een Italiaanse vrouw van 100 jaar oud heeft haar rijbewijs mogen verlengen met twee jaar. Candida Uderzo is daarmee de derde Italiaanse honderdplusser die nog zelf achter het stuur mag kruipen.
Lees verder

Kansarmoede van Vlaamse kinderen vorig jaar licht gedaald
De kansarmoede van kinderen in Vlaanderen is in 2021 licht gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het agentschap Opgroeien. In 2020 groeide nog 13,7 procent van de kinderen tussen 0 en 3 jaar oud op in armoede. Vorig jaar was dat nog maar 12,7 procent. "Dat is positief, maar elk kind dat opgroeit in kansarmoede, is er één te veel", zeggen Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) en haar partijgenoot, minister van Armoedebestrijding Benjamin Dalle.
Lees verder

Sokken in sandalen zijn niet langer een fashion faux-pas. Stylist verklapt hoe je de trend draagt
Jarenlang verafschuwde de modepolitie sokken in sandalen. Het werd gedragen door 'nerdy vaders, rasechte toeristen of brakke festivalgangers'. Maar vandaag is het allesbehalve nog een fashion faux-pas: het is juist hip om een sok in je sandaal of hak te dragen. Lekker comfy, maar vooral zéér handig tijdens frissere lentedagen. Ook de celebrities zijn fan en tonen ons hoe het moet, die 'nerdy' trend aan je voet. Stylist Sarah Roelstraete geeft praktische tips.
Lees verder

Niet nerdy, maar juist trendy: "2.000 jaar geleden droegen de Romeinen al sokken in hun sandalen"
Jarenlang verafschuwde de modepolitie sokken in sandalen. Het werd gedragen door 'nerdy vaders, rasechte toeristen of brakke festivalgangers'. Maar vandaag is het allesbehalve nog een fashion faux-pas: het is juist hip om een sok in je sandaal of hak te dragen. Lekker comfy, maar vooral zéér handig tijdens frissere lentedagen. Ook de celebrities zijn fan en tonen ons hoe het moet, die 'nerdy' trend aan je voet. Stylist Sarah Roelstraete geeft praktische tips.
Lees verder

LIVE DAUPHINÉ. Van Aert, die voor de start handtekeningen uitdeelt aan kinderen: "Nieuwe dag, nieuwe kansen"
Nieuwe rit in de Dauphiné, nieuwe kans voor Wout van Aert. Daar lijkt het toch op, want met twee klimmetjes in de finale en een vlakke aankomst lijkt ook de vijfde etappe gesneden koek voor onze landgenoot. Spoelt Van Aert de teleurstelling van de tijdrit van gisteren door met een tweede ritzege? Of draagt een vluchtersgroep tot het einde? Op deze pagina volgt u de etappe op de voet.
Lees verder

Mathieu van der Poel begonnen aan Tourvoorbereiding in Italië, mét uitstapje op de mountainbike
Een dikke week na de Giro heeft Mathieu van der Poel de trainingen in functie van de Tour aangevat. Sinds dinsdag traint hij in Italië aan het meer van Lugano, waar hij woensdag zelfs even zijn mountainbike-fiets van stal haalde. Meer dan spielerei moeten we achter die mountainbike-tocht niet zoeken. Van der Poel focust deze zomer enkel op zijn wegcampagne en in eerste instantie dus de Tour, waarin hij met Alpecin - Deceuninck op zoek gaat naar nieuwe ritwinst.
Lees verder