Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 10 juni 2022

Klaar voor de Gentse Feesten! “Nieuwigheden? We hebben net nood aan de ervaring van voor corona”

HLN
Klaar voor de Gentse Feesten! "Nieuwigheden? We hebben net nood aan de ervaring van voor corona"
De Gentse Feesten 2022 worden qua organisatie grotendeels een doorslag van de Feesten van 2019, de laatste editie die kon doorgaan voor die ellendige pandemie de wereld lam legde. Gelukkig waren dat goede Gentse Feesten. Een sterk programma en veel vertrouwde pleinen worden dus dé ingrediënten van de wedergeboorte van de Feesten.
Lees verder

Kamal Kharmach: "Ik ging niet van dik naar dun, maar van dik naar Marokkaan"
Zondag is Kamal Kharmach (30) te gast in 'Zot Gedraaid op Joe, het radioprogramma van Kris Wauters (57). Daarin heeft hij het onder meer over hoe z'n gewicht z'n werk als komiek beïnvloedde.
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. De Bilde: "Ik verwacht veel wijzigingen tegen Wales" - Meunier en Martínez spreken straks de pers toe
Na de klinkende zege tegen Polen zit de sfeer weer opperbest bij de Rode Duivels. Nog twee wedstrijden te gaan, te beginnen met Wales komende zaterdag. Via deze pagina krijgt u zoals steeds elk Duivels nieuwtje mee.
Lees verder

Opvallende buit bij de douane: 5kg ruwe MDMA gevonden in tuinkabouter
De douane van Brussels airport deed deze week een erg opvallende vondst. "Het ging om een zending verzonden per koerier vanuit een vals adres in Antwerpen naar Pereira, Colombia", zegt Francis Adyns, woordvoerder van de FOD Financiën. Het pakket werd als verdacht beschouwd omdat de zending met een lage waarde werd aangegeven. "Bij het openen werden er 3 beeldjes aangetroffen: een tuinkabouter, een kat en een schedel. Al snel verraadde de chemische geur dat de beeldjes gemaakt waren van ruwe MDMA met daarover een ballon. Ze werden nadien met verf bedekt", aldus Adyns. De zending zal vernietigd worden.
Lees verder

Vlaams Parlement even ontruimd door brandgeur en rookontwikkeling als gevolg van… laswerken
Het Vlaams Parlement is vanavond ontruimd na een brandalarm. Uiteindelijk bleek het om loos alarm te gaan. De brandgeur en rookontwikkeling waren een gevolg van... laswerken.
Lees verder

Vlaams Parlement ontruimd na brandalarm
Het Vlaams Parlement is vanavond ontruimd na een brandalarm. De brandweer is ter plaatse. Dat bevestigt de woordvoerder van het parlement.
Lees verder

Gezinnen verbruiken gemiddeld minder water: "Ook komende zomer zal er voldoende drinkwater zijn"
Het gemiddeld waterverbruik van gezinnen die aangesloten zijn bij De Watergroep daalt verder. Dat blijkt uit het jaarverslag van het waterbedrijf. In 2020 verbruikte een gemiddeld gezin 70,92 kubieke meter water, in 2021 ging het om 70,21 kubieke meter. Het is een lichte daling, maar de dalende trend zet zich al een tiental jaar voort. De Watergroep wil bovendien een debat rond de bestaande factuur voor drinkwater opstarten, zo zegt directeur-generaal Hans Goossens.
Lees verder

Koning Filip in Congo: "Geen ontwikkeling mogelijk zonder vrede"
"Er is geen ontwikkeling mogelijk zonder vrede." Dat zei koning Filip aan de studenten van de Universiteit van Lubumbashi. De koning noemde de situatie in het oosten van Congo een uitdaging en beloofde dat België aan de zijde van de Congolezen staat om die het hoofd te bieden.
Lees verder

Blufpoker of niet? Union roept Mogi Bayat in om transfer Nielsen af te ronden: "Hij brengt toch niks bij"
Daar is Mogi Bayat weer. Union heeft de omstreden makelaar als tussenpersoon ingeschakeld om de uitgaande transfer van smaakmaker Casper Nielsen (die naar Club Brugge kan) af te ronden. Onvermijdelijk roept deze wending verschillende vragen op. Mag dat allemaal zomaar? Gaat Nielsen hier wel mee akkoord? En komt een transfer naar Club nu in het gevaar?
Lees verder

Actrice Emma Thompson moeit zich in zaak Depp versus Heard: "De MeToo-beweging is niet in gevaar"
De Britse actrice Emma Thompson (63) heeft zich uitgesproken over de rechtszaak tussen acteur Johnny Depp (59) en zijn ex-vrouw Amber Heard (36). Ze vindt de zaak niet representatief voor de MeToo-beweging. "Het is anders voor rijke bekende mensen", klinkt het.
Lees verder

Hogere Amerikaanse inflatie kost Bel20-index 2 procent
De inflatie in de VS, die in mei tot 8,6 procent aantrok, heeft zwaar gewogen op de beurzen. In Brussel zorgde dat voor een terugval van de Bel20-index met 2,14 procent tot 3.770,25 punten.
Lees verder

Geen voedselvergiftiging op sportklassen bij Sport Vlaanderen Blankenberge: stalen FAVV testen negatief op noro- en salmonellavirus
In navolging van de sportklassen in Blankenberge waarbij 26 kinderen en 8 leerkrachten ziek werden, zijn de resultaten van de voedselanalyses van het FAVV bekend. In de stalen van het voedsel en van de keukenomgeving werd het salmonellavirus of het norovirus niet teruggevonden. Het ging dus niet om een voedselvergiftiging.
Lees verder

Carl Devos. Het debat over de onderwijsproblemen is verworden tot een zielig potje zwartepieten. Onze leerlingen verdienen beter
Vaak is er meer aandacht voor het federale dan voor het Vlaamse beleidsniveau. Deze week was dat anders. Dat had op geen slechter moment kunnen gebeuren. Eens te meer bleek hoezeer Vlaanderen tekort schiet op een absoluut kerndomein: onderwijs.
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. De Bilde: "Ik verwacht veel wijzigingen tegen Wales" - Persmoment Meunier en Martínez loopt vertraging op
Na de klinkende zege tegen Polen zit de sfeer weer opperbest bij de Rode Duivels. Nog twee wedstrijden te gaan, te beginnen met Wales komende zaterdag. Via deze pagina krijgt u zoals steeds elk Duivels nieuwtje mee.
Lees verder

Antwerpenaar Laurenz (19) na drie maanden terug van Oekraïens front: "Er is van ons geprofiteerd"
"Ik wil niet in de problemen komen, maar ik heb wel het gevoel dat ze van ons hebben geprofiteerd." Drie maanden geleden vertrok Antwerpenaar Laurenz (19) naar het front in Oekraïne. Met de beste bedoelingen, maar wel een illusie armer. "Ik zou het zeker niet opnieuw doen."
Lees verder

Gunter Uwents (37) toont tijdens reconstructie hoe hij juf Mieke (59) met 101 messteken ombracht: "Het werd zwart voor mijn ogen toen ik haar doodstak"
In een dikke winterjas, en met een mondmasker en handschoenen aan heeft Gunter Uwents (37) gisteren aan de speurders getoond hoe hij anderhalf jaar geleden juf Mieke met 101 messteken heeft omgebracht. De reconstructie nam ongeveer een uurtje in beslag, en moet meer duidelijkheid geven over de moord op de 59-jarige zorgjuf uit Noorderwijk.
Lees verder

Na ruim 7 jaar verdachte geïdentificeerd voor brandstichting bij agent milieupolitie: "Wraakactie voor eerder proces-verbaal?"
Ruim 7 jaar nadat aan de woning van agent van de milieupolitie bij politiezone Riho Dimitri Geerolf (52) in Oostnieuwkerke (Staden) brand werd gesticht, is een verdachte geïdentificeerd. G.O. wordt verdacht van meerdere brandstichtingen die telkens als wraakactie dienden na incidenten. "De vrees dat de brand destijds iets te maken had met zijn beroep als agent lijkt waarheid te worden", klinkt het bij advocaat Michiel Hoet.
Lees verder

Oorsprong van coronavirus blijft een mysterie volgens nieuwste WHO-rapport, lek in laboratorium "niet uitgesloten"
Volgens het nieuwste rapport van een internationaal team onderzoekers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) blijft de oorsprong van het coronavirus moeilijk te achterhalen zolang China "belangrijke gegevens" achterhoudt. De onderzoekers benadrukken eveneens dat het een optie blijft dat het virus is 'ontsnapt' uit een laboratorium.
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. Martínez: "Ik zal vier à vijf wijzigingen doorvoeren" - Meunier: "FIFA en UEFA moeten meer nadenken over gezondheid spelers"
Na de klinkende zege tegen Polen zit de sfeer weer opperbest bij de Rode Duivels. Nog twee wedstrijden te gaan, te beginnen met Wales komende zaterdag. Via deze pagina krijgt u zoals steeds elk Duivels nieuwtje mee.
Lees verder

Nations League of niet, STVV begint er morgen als eerste opnieuw aan. Dit zijn de oefenprogramma's van onze eersteklassers
Terwijl het voetbalseizoen 2021-2022 afgerond wordt met de laatste interlands in de Nations League, is voor onze 18 eersteklassers de voorbereiding op de nieuwe campagne 2022-23 al in volle opbouw.
Lees verder