Doorgaan naar hoofdcontent

King Kev toont wie de baas is: Kevin De Bruyne regisseert Rode Duivels naar monsterzege tegen Polen

King Kev toont wie de baas is: Kevin De Bruyne regisseert Rode Duivels naar monsterzege tegen Polen

België kan zich weer verzoenen met de Rode Duivels. Na de blamage tegen Nederland toonde onze nationale ploeg opnieuw waarvoor ze echt staat: 6-1 tegen Polen. Vooral Kevin De Bruyne nam het elftal op sleeptouw, maar ook Trossard swingde mee. We zijn nu plots niet opnieuw favoriet voor het WK, maar we tellen weer mee.

Lees verder

Martinez ziet herboren Rode Duivels tegen Polen: "Ik genoot van het vertrouwen dat mijn spelers uitstraalden"

De Rode Duivels waren op zoek naar eerherstel en een reactie na de blamage tegen Nederland. Die revanche vonden de jongens van Roberto Martinez woensdagavond tegen Polen die ze met overduidelijke 6-1-cijfers een kopje kleiner maakten, meteen de zwaarste nederlaag voor Lewandowski en Co. in 12 jaar. Voor de Belgen bracht de overwinning een vertrouwensboost in aanloop naar het WK in Qatar.

Lees verder

Idee voor onze Antwerpse clubs? Stadsbestuur van Genk wil volgend seizoen slechts twee wedstrijden op zondagavond door overlast

Goed nieuws voor de supporters van KRC Genk met een afkeer voor zondagavondvoetbal: het Genkse stadsbestuur vraagt de kalendercommissie om volgend seizoen in de Cegeka Arena nog maximaal twee wedstrijden te laten plaatsvinden op zondagavond om 21 uur.

Lees verder

Doelman Senne Vits (ex-Lierse) gaat bij Rupel Boom de concurrentie aan met Juliaan Laverge: "Deze groep krijgt de kans om te groeien"

Rupel Boom beschikt volgend seizoen over twee volwaardige doelmannen. Juliaan Laverge bewees zich in de terugronde al en hield de club mee in eerste nationale. Hij krijgt straks concurrentie van nieuwste aanwinst Senne Vits.

Lees verder

Coach van Nafi Thiam krijgt prestigieuze eretitel van BOIC

Roger Lespagnard, de coach van Nafi Thiam, heeft woensdag de Orde van Verdienste van het BOIC ontvangen. Dat heeft het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité gemeld.

Lees verder

Volleyballer Jelle Ribbens ruilt Nice in voor Fréjus Var: "Het leven is hier best aangenaam, hoor"

Jelle Ribbens was het voorbije seizoen een van de sterkhouders van Nice, dat zijn beste seizoen in jaren speelde in de Frans Ligue A. Toch verlaat de 30-jarige ­(ex-)Red Dragon de badstad aan de Azurenkust en gaat hij volgend seizoen een kleine vijftig kilometer verder in de Ligue B aan de slag, als libero bij het ambitieuze Fréjus Var.

Lees verder

Dimitri Daeseleire (ex-Antwerp en ex-Rupel Boom) gaat in nieuwe job nu ook letterlijk het lijntje af: "Het gaat vaak tien minuten over verf en dan een uur over voetbal"

32 jaar is ie intussen, en Dimitri Daeseleire heeft er als voetballer al een mooie loopbaan opzitten. Sinds een klein jaar loopt de ex-speler van onder meer Antwerp en Rupel Boom niet meer alleen tussen, maar zelfs ook op de lijnen en dat heeft alles te maken met zijn nieuwe job. Daeseleire is accountmanager voor het Nederlandse bedrijf Lumiforte, gespecialiseerd in... sportveldbelijning.

Lees verder

Wereldkampioen kickboksen Cedrid De Keirsmaeker tankt vertrouwen voor WK-kamp thaiboks op 25 juni: "In Londen hoop ik mijn grote droom te kunnen waarmaken"

Sensatie afgelopen weekend in zaal Klein Boom in Putte, waar thuisbokser Cedric De Keirsmaeker uit Geel (Bulls Berlaar) al in de eerste ronde afrekende met de Fransman Medghi Hassaine. Een betere voorbereiding op zijn wereldkampioenschap thaiboksen van 25 juni in de buurt van Londen was bijna niet mogelijk. Ook al wordt die WK-kamp een heel andere klus.

Lees verder

Reva Kreekels verlengt dan toch zijn contract bij KFC Turnhout: "De steun van de spelersgroep heeft me veel deugd gedaan"

Eind goed, al goed voor Reva Kreekels. In maart leek de 23-jarige Nederlander nog op weg naar de uitgang bij KFC Turnhout, maar na de promotie gingen beide partijen toch opnieuw rond de tafel zitten. Met succes. Kreekels kreeg alsnog een nieuw contract.

Lees verder

Mysterie rond put in grasmat Ernst-Happel-Stadion opgelost: clash tussen Oostenrijk en Frankrijk niet verplaatst

De wedstrijd van vrijdag in de Nations League tussen Oostenrijk en Frankrijk vindt zoals voorzien plaats in het Ernst-Happel-Stadion in Wenen. Dat heeft de Oostenrijkse voetbalbond woensdag bevestigd.

Lees verder

Nederlandse ijshockeybond trekt per direct stekker uit de BeNe-League

De Nederlandse ijshockeybond heeft de samenwerking met de Koninklijke Belgische IJshockey Federatie (KBIJF) in de BeNe-League per direct beëindigd. De competitie tussen Nederlandse en Belgische clubs werd dit jaar voor de zesde keer gehouden, de titel ging naar Heerenveen.

Lees verder

COLUMN MARC VERMEIREN. "Beerschot-supporter ben je niet voor de lol, maar een handvol jaren geleden zat Antwerp nog dieper in de ellende"

"Lelijker kan een degradatie niet zijn." Zo oordeelden onze collega's van Sjotcast, de voetbalpodcast van deze krant, over de manier waarop Beerschot de deur van eerste klasse achter zich toetrok. In een handvol weken verspeelde de club van het Kiel veel van het krediet, de sympathie en de goodwill die ze in haar mars doorheen de krochten van het Belgisch voetbal had verzameld.

Lees verder

Simon Mignolet opent nieuwe horecazaak met 'alles wat lekker is': "Geregeld een hapje gaan proeven"

De Truiense broers Simon en Wouter Mignolet – de ene keeper bij Club Brugge, de andere horecabaas – gaan investeren in Copper, een nieuwe horecazaak op de Hasseltse Zuivelmarkt. "Simon zal er geregeld een hapje gaan proeven", zegt Wouter.

Lees verder

Nederland verdeeld over Noa Lang: "Misplaatste arrogantie" tegenover "De oplossing voor Oranje-probleem"

Nederland ontsnapte tegen Wales met een doelpunt in de 94ste minuut. Noa Lang kreeg een basisplaats van bondscoach Louis van Gaal en liet zich zien. Al was niet iedereen overtuigd van zijn inbreng woensdagavond.

Lees verder

RSCA'er Olsson speelt bij Zweden een teleurstellend seizoen van zich af: "Komst van Mazzu opent perspectieven"

De theorie: sleutelspeler. De praktijk: een ontgoocheling. Kristoffer Olsson (26) wil volgend seizoen beter doen bij Anderlecht. "Nieuwe coach, nieuwe kansen."

Lees verder

Tuchel zet deur open voor vertrek Romelu Lukaku: Chelsea-coach gaat terugkeer naar Inter niet tegenhouden

Chelsea-trainer Thomas Tuchel heeft in een gesprek met de nieuwe eigenaars van de club laten verstaan dat hij een vertrek van Romelu Lukaku uit Londen niet in de weg zal staan. Zijn ex-club Inter wil de Rode Duivel maar wat graag terug naar Milaan halen en ook Lukaku is gewonnen voor het idee. Het enige probleem? Geld.

Lees verder

Proces FIFA-schandaal: ex-voorzitter Sepp Blatter begrijpt niet waarom hij voor rechtbank moet verschijnen

Michel Platini "was zijn miljoen Zwitserse frank per jaar waard". Dat heeft voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter donderdag verklaard bij zijn verhoor in het proces tegen hem en Platini. Blatter begrijpt naar eigen zeggen niet waarom hij in het Zwitserse Bellinzona voor de rechtbank moet verschijnen vanwege fraude.

Lees verder

Remco Evenepoel leidt selectie Quick-Step Alpha Vinyl in Ronde van Zwitserland, Ilan Van Wilder viert rentree na zware valpartij

Remco Evenepoel is het speerpunt van Quick-Step Alpha Vinyl in de komende Ronde van Zwitserland (WorldTour), die zondag van start gaat. Ilan Van Wilder keert terug in het peloton, nadat hij een kaakbeen brak bij een val in Luik-Bastenaken-Luik.

Lees verder

Thomas Vanoppen plaatst zich op 1500 m voor finale Amerikaanse studentenkampioenschappen

Thomas Vanoppen heeft zich in de nacht van woensdag op donderdag geplaatst voor de finale van de 1500 meter bij de NCAA Finals, de slotfase van de prestigieuze Amerikaanse studentenkampioenschappen. Hij klokte 3:37.65.

Lees verder

Nederlandse Gieten vertrekt na 33 jaar (!) uit Superprestige: "Duidelijk dat enkel Belgen deze crossen mogen organiseren"

De veldrit in het Nederlandse Gieten maakt komende winter niet langer deel uit van de Superprestige veldrijden. "Het is helaas pijnlijk duidelijk geworden dat we de status Superprestige niet meer mogen voeren", meldt de organisatie, die aankondigt wel verder te gaan.

Lees verder

Een statement: Alison Van Uytvanck kent weinig genade met Elise Mertens in tweede ronde in Rosmalen

Alison Van Uytvanck (WTA 46) heeft donderdag het Belgisch onderonsje gewonnen in de tweede ronde op het WTA-toernooi in het Nederlandse Rosmalen (gras/(251.750 dollar). Ze versloeg achtste reekshoofd Elise Mertens (WTA 29) in twee sets met 6-2 en 6-3.

Lees verder

Lierse maakt volledig oefenprogramma bekend

Lierse hernam woensdag de trainingen en heeft intussen ook zijn volledige oefenprogramma klaar. Daarin zijn drie afspraken met Nederlandse tweedeklassers verwerkt en wordt voorafgaand aan de competitiestart ook twee keer op het eigen Lisp geoefend.

Lees verder

Parijse politiechef noemt optreden rond Champions League-finale een mislukking: "Reputatie van ons land werd ondermijnd"

De Parijse politiechef Didier Lallement heeft donderdag tijdens een hoorzitting in de Senaat toegegeven dat het optreden van zijn korps rondom de finale van de Champions League in Parijs een "mislukking" was. Ook bood hij zijn excuses aan voor het gebruik van traangas door de politie.

Lees verder

Rocky Bushiri trekt definitief naar Hibernian

Rocky Bushiri verlaat Norwich City voor Hibernian, waarvoor de 22-jarige centrale verdediger al sinds januari op huurbasis speelde. Hij ondertekende een contract voor drie jaar, zo maakte de Schotse eersteklasser donderdag bekend.

Lees verder

Wout van Aert mag dan wel bijna een minuut voorsprong hebben, de Dauphiné winnen...: "Daar geloof ik nog steeds niet in"

Rit vijf in de Dauphiné en alweer een kans voor Wout van Aert op etappewinst. Al begint de geletruidrager de inspanningen van de voorbije dagen ook wel te voelen.

Lees verder

LIVE DAUPHINE. Jan Bakelants vertrokken met vier medevluchters, peloton volgt op bijna drie minuten

De rit tussen Thizy-les-Bourgs en Chaintré moet een hapklare brok zijn voor de sprinters met weinig beklimmingen (die volgen pas dit weekend). Kan Wout van Aert zijn handen de lucht in steken - op het juiste moment welteverstaan? Dat volg je HIER!

Lees verder

Leone Crowley houdt titelverdediger Ben Mertens uit finale EK snooker U18

Ben Mertens is er niet in geslaagd zijn Europese snookertitel U18 te verlengen. In het Albanese Shengjin moest de 17-jarige Oost-Vlaming donderdag in zijn halve finale met 4-2 het onderspit delven voor de Ier Leone Crowley.

Lees verder

Premier League schorst nieuwe tv-deal met Rusland

De Premier League schorst het uitzendcontract voor wedstrijden van de Engelse hoogste voetbalafdeling in Rusland, afgesloten met Match TV voor de komende zes seizoenen. Dat heeft de Premier League donderdag beslist als reactie op de invasie van Oekraïne door het Russische leger. Dat melden verschillende Britse media.

Lees verder

Mathieu van der Poel test de Tourbenen in prachtige omgeving: "Bedankt voor de cola en de taart"

Missie Tour de France is begonnen voor Mathieu van der Poel. De Nederlander is anderhalve week na het einde van de Giro opnieuw serieus beginnen fietsen.

Lees verder

Ilnur Zakarin stopt op z'n 32ste als profrenner

De Rus Ilnur Zakarin (32) houdt het voor bekeken als profrenner. Dat heeft hij aangekondigd op Instagram.

Lees verder

Darter Michael Smith is op weg om illuster record van Michael van Gerwen te breken

De voorbije vier weken schreef Michael Smith vijf dartstoernooien op zijn naam. Mede daardoor is hij op weg om een record van drievoudig wereldkampioen Michael van Gerwen te breken.

Lees verder

Mark Padun probeert op de fiets de schrijnende situatie in Oekraïne te vergeten: "Het is wreed, maar zelfs de oorlog went"

Vorig jaar won hij twee ritten op rij in de Dauphiné, maar nadien verdween Mark Padun (25) een beetje van de radar. Eén jaar later speelt de renner van EF-EasyPost tot dusver nog geen rol van betekenis in de Franse rittenkoers. Als Oekraïner kreeg zijn leven uiteraard een hoogst ongewone wending door het uitbreken van de oorlog in zijn vaderland. Allesbehalve een makkelijk gegeven, maar eens hij op zijn fiets zit, probeert Padun die kwestie zo veel mogelijk naar de achtergrond te verdringen. "Het klinkt misschien wreed, maar ik ben het eigenlijk al gewoon."

Lees verder

Voorzitter Union bij voorstelling Karel Geraerts: "Zijn niet boos op Mazzu of op Anderlecht"

Karel Geraerts (40) heeft er zin in: "Het is een eer om de nieuwe coach van Union te zijn." In de marge van zijn voorstelling sprak voorzitter Alex Muzio over het dossier-Felice Mazzu. "Hij heeft een goed aanbod gekregen en besloot daarop in te gaan. Dat is zijn volste recht."

Lees verder

Dernyspektakel Ronde van Boom strikt Lotte Kopecky

Wielerclub De Rupelspurters heeft voor de 25ste editie van haar dernyspektakel, de Ronde van Boom, dit jaar een ferme publiekstrekker aan de haak weten te slaan. De uit de Rupelstreek afkomstige Belgisch kampioene Lotte Kopecky tekent vrijdag 17 juni present.

Lees verder

Kirsten Flipkens heeft geen kind aan Ann Li in Rosmalen

Kirsten Flipkens (WTA 308) heeft zich eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales op het WTA-toernooi in het Nederlandse Rosmalen.

Lees verder

Leider Olav Kooij krijgt alsnog ook tweede rit in ZLM Tour na late declassering van Jakub Mareczko

Rit twee van de ZLM Tour groeide uit tot een absoluut waaierfestival waarin Jakub Mareczko aanvankelijk aan het langste eind trok. De Italiaan van Alpecin-Fenix stoofde de blokken van Jumbo-Visma en Ineos Grenadiers een peer door Kooij en Viviani uit het wiel te sprinten en als eerste over de meet te komen. Tot de wedstrijdjury (lang na de aankomst) ingreep. Een onregelmatig manoeuvre waarbij Mareczko eerder Mick Van Dijke hinderde, kostte hem uiteindelijk de zege. Kooij krijgt zo na de eerste rit ook de overwinning in de tweede etappe.

Lees verder

Tennissers kunnen recordbedrag verdienen op Wimbledon: 2,33 miljoen euro prijzengeld voor de winnaars

Wimbledon heeft het prijzengeld voor de toernooiwinnaars naar het recordbedrag van 2 miljoen pond (2,33 miljoen euro) opgetrokken. Dat maakte de organiserende All England Lawn Tennis and Croquet Club donderdag bekend.

Lees verder

Een foutje van 1,9 miljoen, complottheorieën en tot vijf jaar celstraf: wat je moet weten over het proces tegen Blatter en Platini

Door verschillende sportbonden zijn ze er al jarenlang schuldig voor bevonden, maar tot 22 juni moeten gevallen voetbalbobo's Sepp Blatter (86) en Michel Platini (66) het nu ook voor de rechter in Zwitserland uitleggen. Een overschrijving van 1,9 miljoen euro kan de voormalige bazen van de FIFA en de UEFA elk vijf jaar cel kosten, maar allebei doen ze alsof geen vuiltje aan de lucht is.

Lees verder

Voorbereidingsprogramma Antwerp bekend: oefenduels tegen KV Mechelen en Viktoria Plzen, galamatch op 15 juli

Nu de abonnementenverkoop voor volgend seizoen erop zit, krijgt ook het voorbereidingsprogramma van Royal Antwerp FC stilaan vorm.

Lees verder

Wout van Aert bedankt vooral "ploegmaats van 60 kilo" na tweede ritzege, Jordi Meeus "tevreden" met tweede plek

Wout van Aert heeft donderdag zijn tweede ritzege veroverd in het Critérium du Dauphiné. "Zelfs onze klassementsrenners van 60 kilo trokken kop voor me", bedankte hij zijn ploegmaats in een eerste reactie.

Lees verder

Jan Bakelants strandt op honderd meter van klinkende zege: "Ik hoop dat ik mijn kandidatuur voor de Tour kracht heb bijgezet"

Jan Bakelants (Intermarché-Wanty-Gobert) strandde in de vijfde etappe van de Dauphiné op een zucht van de zege. Op zijn 36ste toonde de man uit Vorselaar dat hij nog steeds niet versleten is. "Ik hoop dat de ploeg dat ook ziet. En als zij het niet zien, dat andere ploegen het zien."

Lees verder

Kimberley Zimmermann schakelt Minnen uit in dubbelspel en treft Mertens in kwartfinales

Kimberley Zimmermann heeft zich geplaatst voor de tweede ronde (kwartfinales) van het dubbelspel op het WTA-toernooi in het Nederlandse Rosmalen.

Lees verder

Pierre Locht nu ook officieel CEO van Standard

Pierre Locht (34) wordt de nieuwe CEO van Standard Luik. Dat maakte de Luikse club zonet bekend op zijn website. Locht werd op 19 april, net na de overname, al aangesteld als CEO ad interim door de nieuwe Amerikaanse eigenaars van Standard (777 Partners).

Lees verder

Oorlog of niet, Oekraïense voetbalcompetitie hervat in augustus: "Onder de bommen als het moet"

De oorlog mag er dan nog volop woeden, vanaf augustus gaat de bal weer aan het rollen in Oekraïne. President Zelensky zette dit weekend het licht op groen voor de herstart. "Voetbal heeft de kracht om mensen hoop te geven voor de toekomst."

Lees verder

Niels De Ridder verlaat Antwerp Giants voor Kortrijk Spurs: "Het wordt raar om niet meer met mijn broer in de auto naar de training te gaan"

Geen Niels De Ridder meer volgend seizoen bij Antwerp Giants. De 21-jarige en 1m95 grote Antwerpse power forward ruilt de BNXT League in voor de ambitieuze tweedeklasser Kortrijk Spurs van coach Christophe Beghin. "Beghin wilde me graag bij Kortrijk. En ook het project spreekt me echt aan", zegt De Ridder.

Lees verder

Liverpool shopt in... Leuven: osteopaat van OHL trekt naar Anfield Road

Liverpool is komen aankloppen in Leuven. Niet voor een speler, wel voor de Leuvense osteopaat Frigyes Vanden Auweele, die onder meer voor OH Leuven werkte. Binnenkort mag hij de spelers van Jürgen Klopp onder handen nemen.

Lees verder

Cyriel Dessers maakt zich niet langer druk over grillige voetbalwereld: "Ik heb geen seconde spijt van mijn keuze voor Nigeria"

Terwijl bondscoach Roberto Martinez alternatieven test in de spits, speelt Cyriel Dessers (27) vanavond voor Nigeria. De topschutter van de Conference League maakt zich klaar voor een transfer en blikt nog één keer terug op zijn vertrek bij Feyenoord.

Lees verder

Vanaf nu altijd Dendoncker? Voormalige Rode Duivels fileren defensie: "Niet correct om Boyata nu af te schrijven"

Leander Dendoncker rechts, Toby Alderweireld centraal en Jan Vertonghen links in de verdediging. Is dit nu het trio waarmee we ook cruciale matchen op het WK moeten aanvatten? We legden het Duivelse defensiedilemma voor aan drie voormalige centrale verdedigers bij de Rode Duivels: Eric Van Meir (36 caps), Glen De Boeck (34 caps) en Walter Meeuws (46 caps).

Lees verder

Niet Kevin De Bruyne, maar wel Mo Salah wint trofee voor Speler van het Jaar in Premier League

Mo Salah van Liverpool en niet Rode Duivel Kevin De Bruyne (Manchester City) heeft donderdag de PFA-trofee voor de Speler van het Jaar in de Premier League gekregen. Dat heeft de Professional Footballers' Association bekendgemaakt.

Lees verder

OVERZICHT NATIONS LEAGUE. Dominant Spanje klopt Zwitserland met het kleinste verschil, Portugal stuurt Tsjechen met lege handen naar huis

De Rode Duivels speelden gisteren hun tweede Nations League-wedstrijd, vandaag stond voor heel wat landen al de derde speeldag op het programma. Spanje was heer en meester tegen Zwitserland, maar hield het op 0-1. Het Portugal van Ronaldo had geen moeite met Tsjechië (2-0).

Lees verder

Wout van Aert blijft erbij, ondanks tweede zege: "Deze Dauphiné zelf winnen? Onmogelijk!"

Derde keer, goede keer. Een nieuwe sprintzege was voor Wout van Aert zo'n grote opluchting dat de "Yes!" die volgde zelfs hoorbaar was tot in het volgende wijndorp. De wereldvedette van Jumbo-Visma boerde de voorbije vijf dagen ondertussen zo goed dat hij 1'03" voorsprong telt in het klassement. Maar daar is het hem écht niet om te doen.

Lees verder

Ook in Spanje en Engeland zijn ze blij met terugkerende Eden Hazard: "Eén van de allerbesten"

Al drie jaar niet op niveau door blessures en andere ongemakken, maar de internationale voetbalwereld is hem nog niet vergeten. Dat er tegen Polen weer flitsen van de Eden Hazard (31) te zien waren, werd niet alleen in ons land op gejuich onthaald.

Lees verder

"Deze Trossard is een bedreiging voor Hazard": Brighton-winger solliciteert naar basisplaats bij Rode Duivels

Met twee pareltjes als invaller onderstreepte Leandro Trossard (27) tegen Polen nogmaals zijn bloedvorm. De dribbelaar uit Limburg lijkt nu al zeker van zijn selectie voor het WK en solliciteert zelfs steeds nadrukkelijker naar een vaste basisplaats bij de Rode Duivels. "Hij heeft nog nooit teleurgesteld bij de nationale ploeg", klinkt het bij drie kenners.

Lees verder

Europese Nations League straks ook met… Argentinië en Brazilië

De Europese voetbalbond UEFA wil de Nations League uitbreiden en kijkt daarvoor naar… Zuid-Amerika.

Lees verder

Vertrekkers bij Beerschot: Schotse interesse voor Pietermaat, Krekovic terug naar Kroatië

Maakt Tom Pietermaat straks zijn Schotse droom waar? Na zijn vertrek bij Beerschot kan hij rekenen op de belangstelling van St-Mirren, een club die vorig jaar zevende werd in de Scottish Premiership, de hoogste afdeling in Schotland. Een concreet voorstel heeft Pietermaat echter nog niet op zak.

Lees verder

De opmerkelijke trip van Tuur Dierckx en co: trektocht op nuchtere maag, avonden bij kaarslicht en rekensommen op training

De tijd dat voetballers zich rechtstreeks van het strand op de eerste training melden, ligt ver achter ons. Individuele loopschema's en sessies in de fitness tijdens het tussenseizoen zijn al langer ingeburgerd, Westerlospeler Tuur Dierckx ging nog een stapje verder. Hij trok met ploegmaats Lukas Van Eenoo en Igor Vetokele op Intermittent Living Training Camp voor voetballers in Durbuy. "Het is de perfecte manier om een blessuregolf tijdens de voorbereiding te vermijden."

Lees verder

Club Brugge meldde zich al voor Casper Nielsen, maar Union wil minstens 7 miljoen

Aan solden doet Union niet mee. Het wil de jackpot voor Casper Nielsen: minstens zeven miljoen euro. Club Brugge meldde zich al, de 28-jarige middenvelder vertrekt zeker.

Lees verder

Het grote dilemma: tubeless of toch tubes? Niet iedereen is overtuigd van nieuwste snufje voor Belgische gravelkoers

Zaterdag staat met Dwars door het Hageland de Belgische gravelwedstrijd bij uitstek op het programma. En dus wordt er weer druk nagedacht over met welke banden de renners de weg en het veld zullen worden opgestuurd. Niet iedereen zit op dezelfde golflengte, zo blijkt. Het nieuwste snufje 'tubeless' – de band waarmee je niet lek zou kunnen rijden – of toch maar met klassieke tubes?

Lees verder

De wederopstanding van de Red Panthers: "Waar wij nu zitten, zaten de Lions ooit ook"

Rio 2016? Gemist. Tokio 2021? Gemist. "Maar dat hoor je niets meer over in de kleedkamer." De Red Panthers rechten de rug: zevende van de wereld, jonger en fitter dan ooit. Het EK-brons vorig jaar was de wederopstanding, op het WK in juli moet de bevestiging volgen. Hét doel: Parijs 2024. "Niet om mee te doen, we willen daar goed genoeg zijn voor een medaille."

Lees verder