Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 13 juni 2022

Kevin Spacey formeel beschuldigd van de aanranding van drie mannen: acteur verschijnt donderdag voor de rechtbank

HLN
Kevin Spacey formeel beschuldigd van de aanranding van drie mannen: acteur verschijnt donderdag voor de rechtbank
Kevin Spacey (62) moet komende donderdag voor een Britse rechter verschijnen voor de aanranding van drie mannen. "De acteur is formeel in beschuldiging gesteld", laat de Londense Metropolitan Police weten in een persbericht.
Lees verder

Europees Parlement stemt volgende week opnieuw over klimaatpakket
Het Europees Parlement wil tijdens zijn volgende plenaire vergadering in Brussel, op woensdag 22 en donderdag 23 juni, opnieuw stemmen over het klimaatpakket waarvoor vorige week geen meerderheid gevonden werd. Een nieuw compromis is voorlopig nog niet in de maak.
Lees verder

Onder impuls van De Lie: Lotto-Soudal nadert tot op 220 punten van behoud WorldTour-plek
In de strijd om haar plek in de WorldTour voor de periode 2023-2025 veilig te stellen, blijft Lotto-Soudal de kloof op de veilige posities verkleinen. De Belgische ploeg sprokkelde deze jaargang al vierduizend punten, waarvan 35 procent op het conto staat van de twintigjarige Arnaud De Lie.
Lees verder

Brusselse interieurarchitecte die in 10 meter diepe put viel, liep twee open breuken op: "Beide enkels en schenen gebroken"
De vrouw die zondagavond een val van 10 meter maakte in een put in haar tuin, ligt nog altijd in het ziekenhuis met twee open breuken. Dat bevestigen de buren van het slachtoffer.
Lees verder

Voetballers op vakantie: Courtois met verloofde op Mykonos, luxe privévlucht voor Aubameyang en gebronse Salah op een boot
Nu de interlands er zo goed als allemaal op zitten, kunnen de heren voetballers na een lang seizoen eindelijk op vakantie. Mykonos, Miami, Ibiza... Of een marathon in het Duitse Bocholt: voor ieder wat wils, maar toch vooral voor de zonnekloppers. Een overzicht.
Lees verder

Voetballers op vakantie: Courtois met verloofde op Mykonos, luxe privévlucht voor Aubameyang en gebronsde Salah op een boot
Nu de interlands er zo goed als allemaal op zitten, kunnen de heren voetballers na een lang seizoen eindelijk op vakantie. Mykonos, Miami, Ibiza... Of een marathon in het Duitse Bocholt: voor ieder wat wils, maar toch vooral voor de zonnekloppers. Een overzicht.
Lees verder

Mick Jagger test positief op corona: concert van Rolling Stones in Amsterdam last minute geannuleerd
Het concert van de Rolling Stones dat maandagavond plaats zou vinden in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam gaat niet door. Dat is bekendgemaakt door organisator Mojo. Zanger Mick Jagger (78) testte positief op corona.
Lees verder

Nieuwe thuislevering Colruyt duurder dan bij concurrenten
De nieuwe dienst van Colruyt waarbij de supermarktketen met eigen bestelwagens boodschappen aan huis levert, is duurder dan die van concurrenten Albert Heijn, Carrefour en Delhaize. Colruyt vraagt 12,95 euro per levering, maar belooft in ruil een "totaalservice" en een verantwoorde aanpak "zowel op sociaal, ecologisch als economisch vlak".
Lees verder

Meer kindermisbruik in bisdom Münster dan eerder gedacht: 183 geestelijken verantwoordelijk voor 610 minderjarige slachtoffers
Het aantal priesters beschuldigd van kindermisbruik en het aantal slachtoffers daarvan in het Duitse bisdom Münster, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, ligt hoger dan eerst gedacht. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Münster. Daaruit blijkt dat 183 geestelijken verantwoordelijk zijn voor 610 minderjarige slachtoffers tussen 1945 en 2020.
Lees verder

TRANSFERNIEUWS. Union haalt verdediger in 1B - Bayern telt 18,5 miljoen euro neer voor Gravenberch - Haaland officieel van City
Het seizoen zit er — in clubverband — helemaal op en dus kan ook de transfermarkt stilaan op volle toeren beginnen te draaien. Op deze pagina zit u goed voor de laatste nieuwtjes in binnen- en buitenland!
Lees verder

Sex Pistols draaiden jarenlang op onderlinge afkeer: "Ze haatten elkaar al vanaf de eerste dag"
Johnny Rotten (66), voormalig frontman van Engelands beroemdste punkformatie, is absoluut geen fan van 'Pistol', de nieuwe Disney+-reeks van Danny Boyle (65). "We zijn nu een Mickey Mouse-product", moppert hij. De rocker demonstreert daar in één keer mee wat de Sex Pistols volgens de reeks het best kunnen: klagen en ruzie maken. "Ze vonden muziek maken niet leuk, en elkaar nog veel minder."
Lees verder

Atletiekmeeting in Brussel gaat niet door omdat inschrijvingssysteem het begeeft
De Brussels GP, die normaal zondag zou plaatsvinden in het Koning Boudewijnstadion en geldt als een van de grotere atletiekwedstrijden in België, gaat niet door. De reden van de afgelasting is dat het inschrijvingssysteem het begeven heeft.
Lees verder

Zalando koopt modeblog en webwinkel Highsnobiety
Kledingwebwinkel Zalando neemt Highsnobiety over. Dat is een blog over lifestyle en luxe streetwear met ook een eigen webshop. Highsnobiety bestaat sinds 2005 en was een van de eerste blogs die over zowel streetwear als haute couture schreef. Modemerken zijn de laatste jaren steeds meer naar streetwear gaan kijken voor inspiratie.
Lees verder

Werkgevers leggen indexsprong op tafel in ruil voor 500 euro netto
De automatische indexering wordt voor de bedrijven onhoudbaar. De Vlaamse werkgeversorganisatie Voka stelt daarom voor om 3 procent van de geplande 8 procent inflatie niet uit te keren via de indexering, en in ruil 500 euro netto toe te kennen.
Lees verder

Vlaamse schuld groeit dit jaar met 5,6 miljard euro
De Vlaamse geconsolideerde schuld stijgt dit jaar naar 38,9 miljard euro. Dat is een stijging met 5,6 miljard of bijna 17 procent op een jaar tijd. De ambitie om de Vlaamse schuld te beperken tot 65 procent van de ontvangsten, de Vlaamse schuldnorm, wordt dit jaar niet gehaald. Dat blijkt uit de analyse van het Rekenhof over de Vlaamse begrotingsaanpassing voor 2022. "De beheersbaarheid van de schuld is een aandachtspunt", stelt het Rekenhof. De begrotingswaakhond heeft ook kritiek op "het gebrek aan begrotingscoördinatie tussen de Belgische overheden".
Lees verder

Autopsieresultaten na driedubbele moord in Kessel-Lo sluiten gezinsdrama uit, parket blijft zoeken naar dader(s)
De autopsieresultaten na de driedubbele moord in Kessel-Lo sluiten een gezinsdrama uit. Dat bevestigt het parket van Leuven. Of het om één of meerdere daders gaat blijft voorlopig onduidelijk.
Lees verder

Autopsieresultaten na drievoudige moord in Kessel-Lo sluiten gezinsdrama uit, parket blijft zoeken naar dader(s)
De autopsieresultaten na de drievoudige moord in Kessel-Lo sluiten een gezinsdrama uit. Dat bevestigt het parket van Leuven. Het parket focust zich op een moordonderzoek, maar of het om één of meerdere daders gaat blijft voorlopig onduidelijk.
Lees verder

Onderzoekers brengen "verslavingsnetwerk" in hersenen in kaart bij langdurige rokers
Onderzoekers zijn erin geslaagd om een "verslavingsnetwerk" in de hersenen in kaart te brengen bij langdurige rokers die na hersenletsels abrupt stopten met roken. De auteurs van de studie, die vandaag in 'Nature Medicine' werd gepubliceerd, hopen dat de onderzoeksresultaten kunnen helpen in de strijd tegen een nicotineverslaving, maar ook tegen andere soorten verslavingen.
Lees verder

Met trucje besparen 'kortingsurfers' veel geld, maar maaltijdbezorgers waarschuwen: "We kunnen hen opsporen"
Kortingsurfen: zo heet de 'truc' die de ronde doet om met oneigenlijk verkregen kortingsbonnen goedkoop eten te versieren via Deliveroo en Uber Eats. Maar de maaltijdbezorgers waarschuwen: "We sluiten de account af van wie we op kortingsurfen betrappen."
Lees verder

Nieuwe K3-single 'Mango Mango' al meer dan een miljoen keer bekeken op YouTube
De single 'Mango Mango' van K3 is goed op weg om een zomerhit te worden. De song is al meer dan een miljoen keer bekeken op YouTube en 500.000 maal gestreamd op platformen als Spotify.
Lees verder