Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 13 juni 2022

Kapitein van motorboot verspert toeristenbootje de weg: “Belemmering van de scheepvaart is strafrechtelijk vervolgb...

HLN
Kapitein van motorboot verspert toeristenbootje de weg: "Belemmering van de scheepvaart is strafrechtelijk vervolgbaar"
Op de zijarm van de Leie aan het Gravensteen vond zondag rond 16.30 uur een merkwaardig voorval van 'scheepvaartagressie' plaats. Een anonieme getuige filmde het incident tussen een toeristenbootje en een motorboot.
Lees verder

Net voor deze op één na dodelijkste editie ooit hanteerde 'Isle of Man TT' nieuw systeem voor veiligheid: "We begrijpen dat dit onbegrijpelijk is"
De Isle of Man TT 2022 zindert na. Een honderdtal nieuwe veiligheidsmaatregelen (de belangrijkste hebben we in een kader onderaan toegevoegd) werden er ingevoerd om niet langer hoeven te spreken van een dodentol, of het gemiddelde van 2,5 op z'n minst toch in te perken. Maar met vijf slachtoffers werd deze editie net de op één na dodelijkste ooit. Alleen in 1970 viel er nog één dode meer. "Totaal onaanvaardbaar", vindt motospecialist Liam Beckett. "Er mag dan wel een nieuw systeem voor de veiligheid actief zijn, veilig zal het nooit worden op Man. En net daaruit halen de deelnemers de kick."
Lees verder

Manège getroffen door hevige brand: rookpluim van kilometers ver zichtbaar
In de Predikherenstraat in Dilbeek woedt op dit ogenblik een hevige brand in – volgens onze informatie – een manège. De rookpluim is tot op tien kilometer zichtbaar.
Lees verder

OPROEP. Welke vraag zou jij willen stellen aan een gigolo?
We kennen allemaal de serie 'Callboys', waarbij acteurs als Matteo Simoni en Rik Verheye in de huid van een gigolo kruipen. Maar ook op het internet vind je een heleboel mannen die zichzelf aanbieden. Het is een wereld, gehuld in mysterie, die heel wat vragen opwekt. Wel, nu is het moment om die te stellen.
Lees verder

Vervoersmaatschappijen verwachten sterke hinder tijdens nieuwe actiedag op 20 juni
Volgende week maandag houden de vakbonden een nieuwe nationale actiedag. Het openbaar vervoer zal daardoor hinder ondervinden, zo laten de vervoersmaatschappijen weten. De MIVB raadt reizigers aan om die dag alternatieven te voorzien en excuseert zich alvast voor het ongemak.
Lees verder

LIVE. Houden vluchters stand op slotklim of ontbinden klassementsmannen hun duivels?
Dag twee in de Ronde van Zwitserland. Tussen Küsnacht en Aesch moeten de renners 199,4 kilometer en een kleine 3.000 hoogtemeters bolwerken. Toont Remco Evenepoel zich opnieuw? Volg het hier LIVE!
Lees verder

LIVE. Het kanon van Evenepoel en de andere grote namen zwijgt, vluchter Leknessund op weg naar zege
Dag twee in de Ronde van Zwitserland. Tussen Küsnacht en Aesch moeten de renners 199,4 kilometer en een kleine 3.000 hoogtemeters bolwerken. Toont Remco Evenepoel zich opnieuw? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Amerikaanse rente op hoogste niveau in 11 jaar
De Amerikaanse rente op tien jaar heeft vandaag zijn hoogste niveau in meer dan 11 jaar bereikt. De inflatie en het uitzicht op een strikter monetair beleid doen de rente stijgen.
Lees verder

Bijna 5.000 slachtoffers klopten aan bij zorgcentra na seksueel geweld
Sinds 2017 hebben 4.943 slachtoffers van seksueel geweld de weg gevonden naar de zorgcentra. Dat hebben federaal minister voor Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en staatssecretaris voor Gelijke Kansen Sarah Schlitz (Ecolo) bekendgemaakt tijdens de opening van het zevende Zorgcentrum voor Seksueel Geweld (ZGS) in Leuven. Ruim zes op de tien slachtoffers doen een aangifte bij de politie.
Lees verder

Getouwtrek tussen linkse alliantie en ministerie van Binnenlandse Zaken over resultaten Franse parlementsverkiezingen
Nupes (Nouvelle Union Populaire Écologique et Sociale), de alliantie van verschillende linkse partijen voor de Franse parlementsverkiezingen, heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken beschuldigd van "geknoei". De alliantie beschuldigt het ministerie ervan dat het niet alle stemmen heeft geteld die haar toekwamen in de eerste ronde van de parlementsverkiezingen. Het ministerie houdt het erop dat het zich houdt aan de lijsten van aangegeven kandidaten.
Lees verder

NAVO-baas: "Zweden doet grote inspanningen om Turkije te overtuigen van hun lidmaatschap"
Aspirant-NAVO-lid Zweden heeft belangrijke handreikingen gedaan om de bezwaren van Turkije tegen zijn toetreding weg te nemen, vindt NAVO-chef Jens Stoltenberg. Hij wijst erop dat Zweden zijn anti-terreurwetgeving aanpast en wat doet aan het wapenembargo dat nog voor Turkije geldt.
Lees verder

Zomerseizoen boomt met hogere budgetten en veel lastminutereizen: dit zijn de populairste bestemmingen
Na twee bijzondere coronaseizoenen zien reisoperatoren TUI en Neckermann het aantal boekingen voor deze zomer fors oplopen. Opnieuw behoren Turkije, Griekenland en Spanje (en vooral dan de eilanden van die laatste twee) tot de topfavorieten. Bovendien mag het dit jaar - ondanks de crisis en de oorlog in Oekraïne - voor velen wel wat meer kosten.
Lees verder

Duizenden vakantiegangers geëvacueerd na grote brand op camping in zuiden van Frankrijk
Op een camping in de Franse regio Gard, in het zuiden van het land, is vanmiddag een grote brand uitgebroken. Dat melden verschillende Franse media. Een honderdtal brandweerlieden proberen momenteel om de brand onder controle te krijgen. De aanwezige vakantiegangers zijn van de camping geëvacueerd en in veiligheid gebracht.
Lees verder

Duizenden vakantiegangers geëvacueerd na grote brand op camping in Zuid-Frankrijk
Op een camping in de Franse regio Gard, in het zuiden van het land, is vanmiddag een grote brand uitgebroken. Dat melden verschillende Franse media. Een honderdtal brandweerlieden proberen de brand onder controle te krijgen. De aanwezige vakantiegangers zijn van de camping geëvacueerd en in veiligheid gebracht.
Lees verder

Andreas Leknessund wint tweede rit in Zwitserland, wapenstilstand tussen Remco Evenepoel en andere klassementsmannen
Victorie voor Andreas Leknessund in de Ronde van Zwitserland. De 23-jarige Noor zat in de vlucht van de dag en rondde het van daaruit met een knappe uitval af. Iets wat Alberto Bettiol blijkbaar was ontgaan, de winnaar van de Ronde van Vlaanderen in 2019 werd juichend tweede. Kolder in Aesch, Stephen Williams blijft leider.
Lees verder

Deze TikTok-foodhack maakt broccoli snijden een pak eenvoudiger en schoner
Een rauwe broccoli in stukjes snijden kan een hele beproeving zijn. De groentestukjes vliegen door de druk van het mes alle kanten uit en je keuken ziet er daardoor als een zootje uit. Een Britse vrouw heeft daarom op TikTok een trucje gedeeld waarmee je de broccoli volledig intact houdt én een puinhoop op je keukenblad vermijdt. Al is niet iedereen even enthousiast: "Op deze manier verlies je belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine E."
Lees verder

Federale politie en douane vinden grote hoeveelheden drugs in verborgen ruimtes in wagens
Van donderdag 9 tot en met zondag 12 juni hebben de politie en douane in Nederland, Luxemburg, Frankrijk en België een grensoverschrijdende actie georganiseerd tegen drugssmokkel en -toerisme. "Het valt op dat de distributienetwerken controles proberen te omzeilen door nieuwe technieken en/of werkwijzen te gebruiken. Zo werden er vier voertuigen aangetroffen met een verborgen ruimte", meldt de federale politie.
Lees verder

Verpleger Jan Palfijnziekenhuis tien dagen arbeidsongeschikt na aanval door patiënt
Een verpleger van het Jan Palfijnziekenhuis is zondagnacht aangevallen door een 21-jarige patiënt. Het slachtoffer is voor minstens tien dagen arbeidsongeschikt.
Lees verder

Brussels Airport kreeg 1,7 miljoen passagiers over de vloer in mei
Er zijn in mei 1,7 miljoen passagiers langs Brussels Airport gepasseerd. Dat is het beste maandcijfer sinds het begin van de coronacrisis, zegt de luchthavenuitbater.
Lees verder

Jelena Dokic deelt in erg emotionele post op Instagram hoe ze zich van het leven wou beroven: "Weet dat je niet alleen bent"
De Australische Jelena Dokic (39), de voormalige nummer vier van de wereld in het vrouwentennis, heeft vandaag in een emotioneel bericht op Instagram toegegeven zich in de maand april bijna van het leven te hebben beroofd. Meteen doet ze ook een oproep om professionele hulp te zoeken aan haar volgers die depressief zijn of donkere gedachten hebben.
Lees verder