Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 1 juni 2022

Jury in proces Amber Heard en Johnny Depp gaat uiteen zonder besluit. Beraad gaat vandaag verder

HLN
Jury in proces Amber Heard en Johnny Depp gaat uiteen zonder besluit. Beraad gaat vandaag verder
De jury in het zeer gemediatiseerde proces van Johnny Depp tegen Amber Heard is gisteren uit elkaar gegaan zonder tot een unaniem besluit te komen. Vandaag worden de besprekingen hervat.
Lees verder

"Voor 20.000 frank maak ik iemand af": hoe twee jongemannen drie gezinsleden vermoordden
In de herfst van 1996 worden in Moorsel, een deelgemeente van Aalst, drie mensen van hetzelfde gezin vermoord. Frans Van den Steen, Maria De Smedt en hun dochter Alice worden de keel overgesneden. Het duurt twaalf dagen vooraleer de daders worden ontmaskerd. Als daders worden kleinzoon Kris De Pauw en zijn vriend Arnold Le Compte opgepakt. In deze nieuwe aflevering van de HLN-podcast De Kroongetuigen praten de nabestaanden van de slachtoffers en de speurders die het onderzoek voerden.
Lees verder

ASSISEN. Guy Pardaens rijt leugens over liefdesrivaal aan elkaar: "Hij stal mijn knuffelbeer, vogels én onderbroeken"
Guyke Pardaens praat graag en veel. Maar de grens tussen wahrheit und dichtung is vaag, zo bleek vandaag tijdens de uiteenzetting van de speurders.
Lees verder

WEERBERICHT. Warm, onweerachtig weekend in het verschiet
Vandaag zijn er eerst brede opklaringen. Later wordt het wisselend bewolkt met kans op enkele lokale buitjes, vooral over het noorden van het land. Na de middag verwijderen zich de buien naar het noordoosten en klaart het op vanaf de kust. De maxima schommelen tussen 14 et 16 graden aan zee en in de Ardennen, en tussen 17 en 19 graden in de andere streken.
Lees verder

Gedaan met eindeloze stoet tantes en nonkels die cava drinken aan kraambed: ook post-corona blijft bezoek op materniteit beperkt
Vanaf vandaag geldt een aangepaste bezoekregeling op de kraamafdelingen van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA). Maximaal twee bezoekers per dag mogen moeder en baby nog een uurtje bezoeken. Ziekenhuizen in Leuven, Gent en Brussel voeren gelijkaardige beperkingen in.
Lees verder

Ruim 5.200 Vlamingen laten auto deze maand vaker staan
Vandaag starten ruim 5.200 Vlamingen met "30 dagen minder wagen", een campagne van Netwerk Duurzame Mobiliteit die oproept om in juni de auto vrijaf te geven. Opvallend: Limburgers geven de auto minder rust dan inwoners uit andere Vlaamse provincies.
Lees verder

Dit verandert vanaf vandaag: Orange en Telenet verhogen prijzen, lonen ambtenaren stijgen opnieuw, wettelijke garantie verandert drastisch
Vanaf vandaag stijgen bij telecombedrijven Orange en Telenet verschillende tarieven. Ook zien artsen hun erelonen en ambtenaren hun weddes stijgen met 2 procent. Door een omzetting van twee Europese richtlijnen in Belgische wetgeving wordt de wettelijke garantie aangepast, waardoor de consument nog beter beschermd is. Ook is het seksueel strafrecht in ons land sterk hervormd vanaf 1 juni.
Lees verder

Nog altijd rock 'n roll maar vooral big business: The Rolling Stones trappen vanavond in Madrid hun Europese verjaardagstour 'Sixty' af
Vanavond trappen The Rolling Stones, op de vooravond van hun zestigste verjaardag als groep, hun Europese tour 'Sixty' af in Madrid. De volgende weken doen ze nog dertien Europese haltes aan. Op 11 juli spelen Jagger en co. in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. 'Sixty' zal The Stones allicht weer ruim 110 miljoen euro opleveren, waarmee de groep zijn status van 'grootste, best verdienende groep ter wereld' in stand houdt.
Lees verder

Oostenrijk schaft mondmasker af op openbaar vervoer, behalve in Wenen
Oostenrijk versoepelt woensdag de coronaregels: het dragen van een mondmasker is er niet langer verplicht op het openbaar vervoer en in supermarkten, en dat tot eind augustus. In ziekenhuizen en bejaardentehuizen moet wel nog altijd een mondmasker worden opgezet.
Lees verder

Depay countert Van Gaal: "Ik zou Wijnaldum oproepen als ik bondscoach was"
In Nederland blijft het ontbreken van Georginio Wijnaldum de gemoederen beroeren. Opvallend was dat Memphis Depay de keuze van Louis van Gaal gisteren openlijk in twijfel trok.
Lees verder

Podcastreeks 'De Kroongetuigen' krijgt tweede seizoen
Amper twee maanden na de release van de podcastreeks 'De Kroongetuigen' lanceert HLN een vervolgreeks. Vanaf vandaag kan je acht weken lang elke woensdag een nieuw, waargebeurd misdaadverhaal kunnen beluisteren op HLN.be, in de HLN-app of via je favoriete podcastapp.
Lees verder

Denemarken houdt referendum over Europees defensiebeleid
De Denen gaan naar de stembus om te bepalen of hun land zich moet aansluiten bij het defensiebeleid van de Europese Unie. Denemarken is het enige land van de EU dat daar niet aan meedoet.
Lees verder

14 mijnwerkers vast in Colombiaanse mijn na ontploffing
Veertien mijnwerkers zitten vast na een explosie op de bodem van een kolenmijn in het noorden van Colombia. Dat meldt AFP.
Lees verder

Nadal bij laatste vier op Roland Garros na beklijvende finale avant la lettre tegen Djokovic: "Het was een magische nacht"
Aan de Porte d'Auteuil hebben ze niet veel geslapen. De kraker tussen Rafael Nadal en Novak Djokovic hield iedereen tot ver na middernacht wakker. De Spaanse dertienvoudige winnaar vloerde uiteindelijk de titelverdediger met 6-2, 4-6, 6-2, 7-6 in een weergaloze partij tennis die meer dan vier uur duurde.
Lees verder

STREAMINGTIP. Stranger Things aan de Spaanse kust
Heeft u het eerste deel van het nieuwe, vierde seizoen van 'Stranger Things' helemaal gebingewatcht en blijft u achter met een honger naar nostalgisch, bovennatuurlijk coming-of-age drama? Dan is 'Paraíso' op Streamz uw volgende halte.
Lees verder

Kelly Pfaff over nieuw programma: "Bij 'Fear Factor' moest je het doen, hier mag je bluffen"
Gisteren kon je kijken naar de eerste aflevering van het gloednieuwe VTM-programma 'De Grootste Lefgozer'. Hierin nemen kandidaten het tegen elkaar op in verschillende proeven om zo de ultieme lefgozer te ontdekken. Showbits-reporter Desna nam achter de schermen een kijkje en sprak met presentatrice Kelly Pfaff. Ook polste ze alvast of de deelnemers het hoofd wel echt zo koel konden houden als ze deden uitschijnen.
Lees verder

Younes & Eline en Cedric & Anaïs spelen finale van 'Huis gemaakt': zo zien de huizen er na acht maanden zwoegen uit
Tientallen weekends en vrije dagen klusten ze van zonsopgang tot een stuk in de nacht, maar nu ligt de ultieme bekroning écht binnen handbereik voor Younes en Eline uit Beringen en Cedric en Anaïs uit Antwerpen. Als ze vanavond 'Huis gemaakt' winnen, krijgen ze de sleutel van hun zelf verbouwde huis voor goed in handen. We wikken en wegen hun kansen.
Lees verder

Belg die op de vlucht was met ontvoerd zoontje opgepakt in Alicante
De Spaanse politie heeft in Alicante een 50-jarige Belg gearresteerd die al sinds begin april op de vlucht was met zijn 2-jarige zoon waarover hij geen voogdij heeft. In plaats van zijn jongste zoon na een bezoek af te zetten aan een crèche in ons land, vluchtte hij er mee naar Spanje.
Lees verder

Superfan viert 70ste verjaardag van Efteling: "Ik kan niet meer tellen hoe vaak ik hier geweest ben"
Het pretpark de Efteling in Nederland bestaat 70 jaar. Het begon ooit als een sprookjesbos, waar je onder meer naar het verhaal van Langnek kon gaan luisteren. Intussen telt het meer dan 30 attracties en trekt het duizenden bezoekers per dag. Die mochten allemaal meevieren. 150.000.000 mensen hebben het pretpark sinds de opening bezocht. Onder hen ook heel wat superfans.
Lees verder

Van extreem exclusief tot (soms) doodgewoon, het wagenpark van de Rode Duivels doorgelicht: "Drie volledige werkdagen aan BMW van Batshuayi gewerkt"
Een unieke BMW. Of een matzwarte Ferrari. De Rode Duivels, Michy Batshuayi en Romelu Lukaku in het bijzonder, pakten maandag bij aankomst in Tubeke uit met hun blitse bolides. Daarom: het Duivelse wagenpark doorgelicht.
Lees verder