Doorgaan naar hoofdcontent

Jonge vrouw probeert nog snel sporen over te steken en sterft onder sneltrein in Schendelbeke

HLN
Jonge vrouw probeert nog snel sporen over te steken en sterft onder sneltrein in Schendelbeke
Door een aanrijding aan het station in Schendelbeke is het treinverkeer verstoord tussen Ninove en Geraardsbergen. Het slachtoffer, een jonge vrouw, is overleden.
Lees verder

Beelden tonen hoe 17 jongeren na meer dan dertig uur bevrijd worden uit canyon in VS
Een groep van zeventien jongeren en twee begeleiders zat meer dan dertig uur vast in de Sandthrax Canyon in Utah, VS. Hulpdiensten hebben ze met een helikopter kunnen bevrijden. Na een reddingsoperatie van meer dan vijf uur komen ze uitgeput en uitgedroogd terug boven. Niemand raakte gewond.
Lees verder

Steeds meer mensen lijden aan tinnitus: deze ziekenfondsen vergoeden je oordoppen op maat
Nu openluchtconcerten en festivals opnieuw de agenda vullen, zijn oordoppen op maat zeker geen overbodige luxe. Kwestie van het risico op gehoorschade in te dijken. Verschillende ziekenfondsen voorzien dan ook een tussenkomst in de kosten die je maakt voor oordoppen op maat. Spaargids.be bezorgt een overzicht.
Lees verder

Groen stelt voorwaarden bij verhoging defensiebudget: "Ook voldoende geld voor zaken die niet puur militair zijn"
Regeringspartij Groen koppelt een reeks groene en sociale voorwaarden aan de discussie over de verhoging van het defensiebudget naar 2 procent van het bruto binnenlands product (bbp) in 2035. Premier Alexander De Croo (Open Vld) zou die belofte graag eind deze maand doen op de NAVO-top in Madrid, maar binnen de regering stellen Ecolo en Groen zich vragen. Volgens Groen-vicepremier Petra De Sutter moet er voldoende geld overblijven voor de bescherming tegen klimaatverandering, de energietransitie en voor sociaal beleid, zo zei ze in 'De Ochtend' op Radio 1.
Lees verder

De natte droom van Vanhaezebrouck is de nieuwe aanvaller van AA Gent: "Cuypers is ideale speler voor ons"
Hein Vanhaezebrouck was aan het einde van het seizoen stellig: met Hugo Cuypers erbij in de winter had AA Gent de Champions Play-offs niet gemist. Zes maanden later is de revelatie van KV Mechelen toch een Buffalo, tot jolijt van de coach van AA Gent.
Lees verder

"Ik maakte mijn vrouw wakker en vertelde dat ik een grote fout had gemaakt": Sebastian verloor een half miljoen euro aan Bitcoin in enkele seconden tijd
Bekende koppen die als wilde weldoeners met Bitcoins strooien om je rijker te maken? Vergeet het maar. Toch lopen heel wat nietsvermoedende mensen – met een hardnekkige droom om snel en eenvoudig rijk te worden – in de zogenaamde 'giveaway'-scam en valse spelformules op het internet. Gwen Busseniers van de CryptoSchool en auteur van 'Bitcoin & Crypto' over de spelregels die je daar net niet in doen lopen.
Lees verder

Lezersoproep. Hoge temperaturen op komst: hoe hou jij het fris en welke tips helpen om beter te slapen tijdens zwoele nachten?
Vandaag kan het al 27 graden worden, zaterdag stijgt het kwik zelfs naar 32 graden. Genoeg zonne-energie om zonnepanelen te laten renderen, maar hoe zorg je dat je zelf het hoofd koel houdt? Welke tips zorgen voor verkoeling overdag, hoe slaap je beter bij hoge temperaturen en wat kan kinderen helpen om minder last te hebben van de hitte? Deel jouw tips en help andere lezers om minder te puffen.
Lees verder

"Zesde van Nederlandse toeristen trekt naar Duitse of Belgische luchthavens"
Nederlanders die met het vliegtuig op vakantie gaan, kiezen vaker voor een luchthaven in België of Duitsland. Dat blijkt uit data van reisorganisatie Sunweb. Met een vertrek vanaf de luchthavens van onder meer Brussel, Düsseldorf of Keulen-Bonn hopen reizigers taferelen zoals op Schiphol, waar vaak lange rijen staan, te voorkomen.
Lees verder

Beyoncé maakt een comeback: nieuwe album 'RENAISSANCE' komt op 29 juli uit
Het is officieel: na zes jaar wachten krijgen we eindelijk nieuwe muziek van Beyoncé (40). En de plaat laat niet lang meer op zich wachten: 29 juli is het zo ver. Verschillende muziekplatformen, zoals Spotify, Youtube en Apple Music, hebben de komst van het nieuwe album intussen bevestigd. Beyoncé kondigde op sociale media trouwens 'Act I' van 'RENAISSANCE' aan, wat suggereert dat er nog muziek in de pijplijn zit.
Lees verder

Mama en beste vriend van verongelukte Axl (17) zoeken steun bij elkaar op fatale plek: "Mijn zoon was zó gelukkig. Dit is niet te vatten"
"Axl was een prachtzoon. Alles vertelde hij ons, tot de meest gênante dingen toe. Want zo was hij: een open boek. Altijd goedlachs." De mama van Axl Van Den Broeck (17), die woensdagmiddag om het leven kwam bij een tragisch verkeersongeval met zijn bromfiets, is kapot van verdriet. Samen met de beste vriend van Axl bezocht ze donderdagochtend opnieuw de plaats van het fatale ongeval.
Lees verder

Instagram kampt met probleem: gebruikers krijgen dezelfde stories te zien
Instagram kampt met een probleem waardoor gebruikers dezelfde stories opnieuw te zien krijgen. Het probleem startte gisterenavond. Sommige gebruikers ondervinden ook vandaag nog last.
Lees verder

QUIZ. Wat doe je als iemand stikt? En hoeveel Belgen hebben last van overgewicht? Test hier je kennis over gezondheid
"Zolang we maar gezond zijn..." Gezondheid speelt een belangrijke rol in het leven van iedere Vlaming. Maar hoeveel weet jij over zweten, reuma en overgewicht? Doe de test met deze quiz waarin we de interessantste gezondheidsfeitjes van afgelopen week voor jou selecteerden.
Lees verder

Vlaams werkpaard Tim Declercq nu ook in de bres voor klassementspion Evenepoel: "Kan hier maar beter aan wennen"
Eén geluid dat de klingelende Zwitserse koebellen de voorbije dagen nadrukkelijk overstemde: de ronkende 670 pk van 'El Tractor' Tim Declercq (33). Zwoegend als vanouds, nu ook voor een klassementskopman. "Dit gaat méér gebeuren, gezien Remco's evolutie."
Lees verder

Mesaanval in station van Doornik verstoort treinverkeer, slachtoffer in kritieke toestand
In Doornik, in de provincie Henegouwen, is het treinverkeer verstoord na een mesaanval die vanochtend in de gang van het station plaatsvond. De politie en de hulpdiensten zijn ter plaatse, zo meldt spoornetbeheerder Infrabel.
Lees verder

F1-team Mercedes schuldbewust na pijnlijke race in Baku, ex-Formule 1-piloot Bas Leinders: "Coureurs worden volledig door elkaar geschud"
Het Formule 1-team van Mercedes heeft in Azerbeidzjan te veel gevraagd van de coureurs Lewis Hamilton en George Russell. Dat concludeerde James Vowles, hoofd strategie bij de Duitse renstal, in een terugblik op de race van zondag in Baku. Ex-Formule 1-piloot Bas Leinders geeft meer uitleg bij het effect van 'porpoising': "De rijders worden volledig door elkaar geschud. Vooral de rug van het lichaam wordt belast."
Lees verder

Wordt discgolf het nieuwe padel? "Er komen 5 nieuwe sportvelden bij per dag"
Recent opende in Putte nog een nieuw parcours, en in Wilrijk zag de eerste Vlaamse discgolfclub 'Zuidrand' in februari het levenslicht. Toch even twee keer lezen: het gaat niet om discogolf, maar om discgolf, zonder 'o'. Het is een sport die je speelt met een vliegende schijf en die over de hele wereld aan populariteit wilt. Wat zijn de spelregels en waarom is het zo leuk? Wij vroegen het aan Thomas Vankrunkelsven, bestuurslid bij de Belgische Disc Golf Commissie en zelf actief in competities.
Lees verder

LIVE RONDE VAN ZWITSERLAND. Jumbo-Visma stapt uit de koers door coronabesmetting
De vijfde rit in de Ronde van Zwitserland gaat van start zonder Jumbo-Visma. De Nederlandse ploeg meldt dat er een coronageval in de ploeg is en dat ze daarom uit voorzorg verstek geven voor het verdere verloop van de wielerronde. Of dat vandaag al een voordeel is voor Remco Evenepoel in de strijd om het eindpodium volgt u live op deze pagina.
Lees verder

"Zulke uitputting had ik nog nooit gevoeld." 2 mama's worstelen met het extreme slaaptekort. Expert geeft tips
"Ik kan niet snoozen, niet recupereren. Ik dacht dat ik wist wat moe zijn was, maar dit is een whole other level." Extreme vermoeidheid teistert nagenoeg alle (nieuwe) ouders. Evelien (31) en Elisabeth (31) overleven al maanden of jaren op een paar uur slaap per nacht en schrikken van de tol daarvan op hun welzijn en leven. "Een lichaam dat zó moe is, zou niks mogen doen. Maar ik moet de hele dag presteren." Een slaapexperte die met oververmoeide ouders werkt, geeft advies.
Lees verder

VOORBEREIDING JPL. Medische en fysieke tests bij Club Brugge - Deila na eerste training Standard: "Beste jaren als coach komen er nu aan"
Voor de Rode Duivels viel gisteren het doek over het huidige seizoen, maar vergis u niet: het volgende staat alweer voor de deur. Zo trekken onze eersteklassers dezer dagen stilaan de motor weer in gang. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: via dit handige overzicht blijft u op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

TRANSFERNIEUWS. Lukaku mogelijk eind deze week al van Inter - Vincent Janssen vandaag van Antwerp - Feyenoord wil Dost
• Antwerp lijft Vincent Janssen in • Real legt Frans toptalent Tchouaméni vast • Deal Inter en Chelsea over Lukaku lijkt in de maak • Liverpool tast diep in de portefeuille voor Nuñez
Lees verder