Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 30 juni 2022

INTERVIEW. Arbeidsexpert Frederik Anseel over de gevaren van teveel thuiswerken: “Vooral vrouwen moeten opletten”

HLN
INTERVIEW. Arbeidsexpert Frederik Anseel over de gevaren van teveel thuiswerken: "Vooral vrouwen moeten opletten"
"Decennialang hebben we mensen verplicht om elke dag naar Brussel te rijden. Krankzinnig toch?" De wereld had een pandemie nodig om thuiswerk definitief te laten doorbreken, maar intussen worstelen we met de gevolgen. Laat je promotiekansen liggen als je te vaak van kantoor wegblijft? Word je ongelukkig van steeds naar dat scherm te staren? En schiet het aantal burn-outs binnenkort de hoogte in? Arbeidsexpert Frederik Anseel: "Er is geen betere lijm tussen collega's dan eens goed roddelen en klagen."
Lees verder

Brutale overval in 'Peaky Blinders'-stijl kan werk zijn van beruchte Pink Panthers: zo driest gingen ze in het verleden al te werk
Het is niet uitgesloten dat de brutale overval op een kunstbeurs in Maastricht eerder deze week het werk is van een beruchte bende juwelendieven: de Pink Panthers. Dat schrijft 'De Telegraaf'. De bende heeft al een hele reeks feiten op haar actief en gaat telkens op een soortgelijke manier te werk: de overvallen zijn gedurfd - zo reden ze ooit een chique winkelcentrum binnen met twee wagens en sloegen ze al op de vlucht met een speedboot - ze duren doorgaans niet langer dan enkele minuten en de daders blijken bijzonder goed te zijn in vermommingen.
Lees verder

LIVE WIMBLEDON. Elise Mertens stoot door in het enkelspel, Greet Minnen uitgeschakeld
Alweer heel wat Belgen in actie op Wimbledon vandaag. Greet Minnen strandde zonet in tweede ronde, Elise Mertens kon zich wel plaatsen voor de zestiende finales. Op deze pagina kunt u alle actua vanop Wimbledon op de voet volgen.
Lees verder

Gigantische muggenplaag teistert Zolders gezin: "We zitten alleen buiten onder de parasol met het muskietennet rond ons, iets anders is niet mogelijk"
Het muggenseizoen draait weer op volle toeren en dat hebben enkele inwoners van Heusden-Zolder gegarandeerd geweten. Valerie Vanden Eynde en haar gezin kampen met een gigantische muggenplaag van miljoenen insecten. "We zitten letterlijk opgesloten in ons huis", klinkt het. "En alles hebben we al geprobeerd, maar voorlopig zonder resultaat."
Lees verder

Gigantische muggenplaag teistert Zolders gezin: "Zelfs bezoek van muggenexpert en Zweeds toestel halen voorlopig niets uit... Verdelging door gemeente is onze laatste hoop"
Het muggenseizoen draait weer op volle toeren en dat hebben enkele inwoners van Heusden-Zolder gegarandeerd geweten. Valerie Vanden Eynde en haar gezin kampen met een gigantische muggenplaag van miljoenen insecten. "We zitten letterlijk opgesloten in ons huis", klinkt het. "En alles hebben we al geprobeerd, maar voorlopig zonder resultaat."
Lees verder

VN: 16 miljoen Oekraïners hebben nood aan humanitaire hulp
Zowat zestien miljoen Oekraïners hebben nood aan humanitaire hulp. Daarnaast zijn er in Oekraïne zelf ook meer dan zes miljoen intern ontheemden. Dat heeft Osnat Lubrani, de coördinatrice van de Verenigde Naties voor humanitaire hulp voor Oekraïne, donderdag meegedeeld op een persconferentie.
Lees verder

Internationaal Strafhof vaardigt arrestatiebevelen uit omtrent oorlog Georgië-Rusland
Het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag heeft drie arrestatiebevelen uitgevaardigd in het kader van een onderzoek naar eventuele misdaden begaan tijdens de oorlog in Georgië in 2008. Twee Russen en een in Georgië geboren man worden beschuldigd van oorlogsmisdaden in de oorlog die vijf dagen duurde. Het gaat om drie mannen die belangrijke posities bekleedden bij de pro-Russische rebellen in de opstandige regio Zuid-Ossetië.
Lees verder

Bende die luxewagens viseert, riskeert 4 jaar cel: "Zonder sleutel de auto starten... Mooi in theorie, maar het systeem is makkelijk te hacken"
Zeven leden van een Litouwse bende riskeren 2 tot 4 jaar cel, omdat ze op grote schaal luxevoertuigen hebben gestolen. Door gebruik te maken van een geavanceerde technologie hackten ze het systeem van wagens die zonder sleutel kunnen gestart worden. Zo stalen ze over heel België SUV's die ze naar het buitenland uitvoerden.
Lees verder

Gwyneth Paltrow onder vuur na lancering peperdure juwelencollectie: "Erg ongevoelig"
Actrice en lifestylegoeroe Gwyneth Paltrow ligt stevig onder vuur nadat ze afgelopen week haar nieuwe juwelencollectie lanceerde. Vooral de hallucinante prijzen schoten bij velen in het verkeerde keelgat. Al was ook haar timing erg ongelukkig. 'Hoe kun je zo ongevoelig en toondoof zijn?', klinkt het op sociale media.
Lees verder

Zijn de Sugababes gesaboteerd? "Ze wilden niet dat we zouden slagen in de muziekwereld"
De Britse meidengroep Sugababes maakte vorige week nog bekend dat ze na twintig jaar opnieuw zullen rondtouren in het Verenigd Koninkrijk. In een interview met 'The Sun' deden ze nu een wel heel verrassende onthulling omtrent hun comeback. "Onze carrière werd gesaboteerd."
Lees verder

Tom Hiddleston en verloofde Zawe Ashton verwachten hun eerste kind
Goed nieuws voor 'Loki'- acteur Tom Hiddleston (41). Zijn verloofde, actrice Zawe Ashton (37), is in blijde verwachting van hun eerste kindje. Ashton verscheen met haar babybuikje én verlovingsring aan haar hand, op de première van haar nieuwste film.
Lees verder

Hells Angels-boegbeeld Sonny Barger (83) verliest strijd tegen kanker: "Als je dit bericht leest, dan weet je dat ik er niet meer ben"
Sonny Barger, een van de belangrijkste boegbeelden van de Amerikaanse Hells Angels, is op 83-jarige leeftijd overleden. In een verklaring op zijn Facebookpagina schrijft Barger zelf dat hij vredig is gestorven na een korte strijd tegen kanker. "Als je dit bericht leest, dan weet je dat ik er niet meer ben."
Lees verder

Brusselse correctionele rechtbank maakt straffen voor medeplichtigen aanslagen Parijs bekend
Op het proces over het Belgische luik van het onderzoek naar de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs, heeft de Brusselse correctionele rechtbank Abid Aberkan, de man die Salah Abdeslam onderdak bood, veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar met probatie-uitstel. Verdachten Zakaria Jaffal, Ayoub Bazarouj, Mohamed Rabhioui en Smail Farisi zijn volledig vrijgesproken. Acht andere verdachten – Ibrahim Abrini, Soufiane Al Aroub, Abdoullah Courkzine, Youssef El Ajmi, Rafik El Hassani, Abid Aberkan, Lazez A. en Meryem E.B. – worden wel schuldig verklaard, maar voor hen valt ook een deel van de tenlasteleggingen weg.
Lees verder

LIVE TOUR. Pogacar: "Ben nog iets beter dan vorig jaar" - Titelverdediger, Van Aert en Ganna starten morgen in tijdsbestek van amper drie minuten
Vrijdag gaat in Denemarken de Tour de France van start. In aanloop naar de Grand Départ in Kopenhagen kunt u op deze pagina al het Tour-nieuws volgen.
Lees verder

Amber Alert voor vermist Nederlands meisje (13): Marley werd in 2019 al eens meegenomen door vader
De Nederlandse politie is al de hele dag op zoek naar de 13-jarige Marley uit Lelystad. Het meisje is spoorloos sinds het moment dat zij om negen uur op haar fiets vertrok. Er werd een Amber Alert uitgestuurd, wat betekent dat de politie vreest voor haar leven.
Lees verder

7AM niet langer ongeslagen in 'League of Legends'-competitie
In de vierde week van de Elite Series vinden heel wat teams eindelijk hun vorm. De enige ploeg die ter plaatse blijft trappelen, is ION Squad.
Lees verder

Halsey-fans vertrekken na abortusspeech: "Als je het niet leuk vindt, kun je nu naar huis gaan"
Halsey (27) zag tijdens hun concert (de artiest gebruikt de voornaamwoorden zij/hen) in Arizona de kans om hun bereik te gebruiken. Ze riepen het publiek op om te vechten tegen de abortuskwestie in de Verenigde Staten. "Als je dat niet leuk vindt, kan je nu naar huis gaan", eindigden ze de speech. En dat laatste namen opvallend veel mensen letterlijk.
Lees verder

Ook Belfius schrapt negatieve rente
Belfius zal vanaf 1 september geen negatieve rente meer aanrekenen voor gelden van ondernemingen en rechtspersonen. Dat kondigt de bank aan, nadat KBC en ING België al een gelijkaardige maatregel namen.
Lees verder

Na zoektocht van 60 jaar begraaft Congo tand van voormalig premier Lumumba
In Congo is donderdag de tand van voormalig premier Patrice Lumumba begraven, ruim zestig jaar nadat hij is vermoord. De tand met gouden kroon is het enige overblijfsel van Lumumba en van symbolisch belang voor het Afrikaanse land. Honderden Congolezen waren bij de begrafenis om hun laatste eer te bewijzen.
Lees verder

KOERS KORT. Kopecky vierde in openingstijdrit Giro Donne - Van Vleuten hangt fiets eind 2023 aan de haak
Kristen Faulkner (BikeExchange-Jayco) heeft de openingstijdrit in de Giro Donne gewonnen. De Amerikaanse legde het parcours van 4,7 km af in 5:45, goed voor een gemiddelde van 49 km/uur. Haar ploegmate Georgia Baker finishte op drie seconden, Lotte Kopecky eindigde als vierde op zes tellen.
Lees verder