Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 11 juni 2022

Inbrekers aan de haal met geld en Mercedes bij ex-voorzitter KV Kortrijk: “De voorbije week fotografeerde iemand mi...

HLN
Inbrekers aan de haal met geld en Mercedes bij ex-voorzitter KV Kortrijk: "De voorbije week fotografeerde iemand mijn auto"
Inbrekers hebben vrijdagnacht toegeslagen in de apotheek en woning van advocaat en ex-voorzitter van KV Kortrijk Joseph Allijns. De daders gingen met geld en zijn Mercedes 220 aan de haal. "Het gevoel dat de daders heel dicht bijgekomen zijn terwijl je slaapt, is niet fijn", reageert Allijns.
Lees verder

LIVE DAUPHINÉ. Ruime kopgroep met drie Belgen na hevige strijd op de Galibier, Van Aert: "Als koers ontploft, kom ik te kort"
Na kansen voor de sprinters, vluchters en tijdrijders is het woord in de Dauphiné aan de klimmers. Vandaag staat het eerste luik van een zwaar slotweekend door de Alpen op het programma, met beklimmingen van de Col du Galibier, de Col de la Croix de Fer en de slotklim naar skioord Vaujany. In principe moet Wout van Aert zijn gele trui vandaag afstaan, maar aan wie? Op deze pagina krijgt u vanaf 12u55 het antwoord.
Lees verder

TRANSFERNIEUWS. Real Madrid maakt komst Tchouaméni officieel - Liverpool gaat vol voor Darwin (Benfica)
Het seizoen zit er — in clubverband — helemaal op en dus kan ook de transfermarkt stilaan op volle toeren beginnen te draaien. Op deze pagina zit u goed voor de laatste nieuwtjes in binnen- en buitenland!
Lees verder

Gareth Bale, 'parasiet' in Madrid en God in Wales: "Elke keer hij voet zet op Welshe bodem is hij weer springlevend"
Ooit was hij de man van 101 miljoen, nu is hij clubloos en amper drie miljoen waard. Bij Real Madrid werd Gareth Bale (32) nooit echt naar waarde geschat, maar in eigen land is hij een god zonder weerga. Zeker nu hij Wales voor het eerst sinds 1958 naar het WK leidde.
Lees verder

Twee slimme Nederlandse broers verkopen wedstrijdgedragen én gesigneerde shirts van de Rode Duivels: "Een echte 'De Bruyne'? De uwe voor (voorlopig) 1.901 euro"
Hét wedstrijdshirt waarmee Kevin De Bruyne afgelopen woensdag uitblonk tegen Polen, handtekening op het rugnummer incluis? Nog tot zondagmiddag 17 uur kan u er op bieden, net als op de truitjes van alle andere Rode Duivels, die straks alweer in Wales spelen. Ook de Belgische voetbalbond ging een samenwerking aan met MatchWornShirt, de veilingsite van twee Nederlandse broers, die intussen kind aan huis zijn bij zowat alle Europese topclubs: "Wat is er mooier dan een shirt waarop je de zweet-, gras- en moddervlekken nog kan zien?"
Lees verder

Voormalige butler geeft etiquetteles voor de zomer: "Wil je je vliegtuigstoel kantelen, maak dan even oogcontact met de persoon achter je"
Mag ik zonder pardon mijn zetel in het vliegtuig achterover klappen? En als er 'black tie' op de huwelijksinvitatie staat, moet dat dan echt een smoking zijn? De zomer brengt zijn eigen etiquettevragen met zich mee. Vincent Vermeulen, de oprichter van de School for Butlers and Hospitality, geeft antwoord.
Lees verder

Marc vrijt stiekem met de nicht van zijn partner: "Toen ik haar handen op mijn lijf voelde, stopte ik met denken"
Wanneer Marc* (57) voor zijn vriendin een feest wil organiseren, krijgt hij hulp van haar oudere nicht Anne* (52). Een stille dame, koel en net gescheiden — Marc heeft geen band met haar. Maar op elke afspraak ontdooit Anne, en trekt ze naar de warme Marc toe als een vlieg naar een lamp. Langzaam maar zeker ontdekt hij zo de hongerige vrouw die achter de stijve heilige schuilgaat. "Poedelnaakt legde Anne zich naast me op bed. Ze was katholiek, maar duidelijk niet preuts."
Lees verder

Vanaf 20 juni start hinder op luchthaven Zaventem: bewakingsagenten staken wegens werkdruk
Op maandag 20 juni zullen de bewakingsagenten van Brussels Airport het werk neerleggen. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg zaterdag.
Lees verder

Paris Hilton zei nee tegen optreden voor president Biden zodat ze huwelijk Britney Spears kon bijwonen
Je prioriteiten stellen: het is ook voor Hollywoodsterren belangrijk. En dus weigerde Paris Hilton (41) om donderdag voor president Joe Biden (79) te gaan optreden omdat ze naar eigen zeggen iets beters te doen had. Dat verklapte ze in haar eigen podcast, 'This is Paris'.
Lees verder

Bart De Wever blijft tot minstens na de verkiezingen van 2024 voorzitter van N-VA, Valerie Van Peel stopt als ondervoorzitter
Bart De Wever blijft tot minstens na de verkiezingen van 2024 voorzitter van N-VA. De partijraad stelt interne verkiezingen uit. Kamerlid Valerie Van Peel (N-VA) stapt na de verkiezingen van 2024 uit de politiek en stopt in september al als ondervoorzitter van N-VA. "De strijd is op", schrijft de politica in een verklaring.
Lees verder

Valerie Van Peel stopt als ondervoorzitter N-VA en stapt na volgende verkiezingen uit de politiek: "Tegen onbeweeglijke muren blijven beuken is niet meer gezond"
Kamerlid Valerie Van Peel (N-VA) stapt na de verkiezingen van 2024 uit de politiek en stopt in september al als ondervoorzitter van N-VA. "De strijd is op", schrijft de politica in een verklaring. Bart De Wever blijft dan weer tot minstens na de verkiezingen van 2024 voorzitter van N-VA. De partijraad stelt interne verkiezingen uit.
Lees verder

Remco Evenepoel aan vooravond van Ronde van Zwitserland: "Wil met de besten strijden en het podium halen"
Morgen gaat de Ronde van Zwitserland van start. Een van dé blikvangers op de deelnemerslijst is Remco Evenepoel, die na zijn zeges in Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Noorwegen de 'winning mood' te pakken heeft. En die natuurlijk graag wil vasthouden. "Ik ben naar hier gekomen voor het podium."
Lees verder

Officieel begonnen met de voorbereidingen: Oekraïne heeft organisatiecomité voor Songfestival gevormd
Oekraïne is officieel begonnen met de voorbereidingen voor het volgende Eurovisie Songfestival. Er is een organisatiecomité gevormd en goedgekeurd, meldt de Oekraïense omroep UA:PBC op basis van een vertegenwoordiger van de regering.
Lees verder

TRANSFERNIEUWS. Real Madrid maakt komst Tchouaméni officieel - Vierde aanwinst voor KV Kortrijk
Het seizoen zit er — in clubverband — helemaal op en dus kan ook de transfermarkt stilaan op volle toeren beginnen te draaien. Op deze pagina zit u goed voor de laatste nieuwtjes in binnen- en buitenland!
Lees verder

Break of SUV: wie heeft de grootste kofferruimte? Onze autokenner zoekt het uit per merk en legt uit waarom we een 'station wagon' niet mogen onderschatten
De volksmond noemde hem ooit 'terreinwagen'. De marketing boys van de automerken vonden het hippere 'Sports Utility Vehicle' uit. Vandaag is die SUV met voorsprong het populairste autotype in ons land, zoals in heel Europa. Een populariteit die ten koste is gegaan van de break of 'station wagon'. Een van de argumenten waarmee liefhebbers hun keuze verantwoorden, is de interessante kofferruimte. Maar heeft de SUV echt meer bagageruimte dan een break, die per definitie alleen maar beter kan rijden? Onze autokenner Joost Bolle zocht het uit: "De break heeft in de algemene perceptie minder status, maar blijft een razend interessante keuze."
Lees verder

Festival Best Kept Secret niet uitverkocht: "Maar organisatie spreekt wel van een groot succes"
In de Beekse Bergen in Nederland vindt dit weekend het muziekfestival Best Kept Secret plaats. "Het festival is niet uitverkocht", vertelt Jeroen Van der Auwer aan 'VTM Nieuws'. " De organisatie had gemikt op 25.000 mensen per dag en dat zijn er 24.000 geworden. Maar de organisatie spreekt wel van een groot succes omdat alle tickets die in 2020 en 2021 zijn aangekocht, terugbetaald zijn. Alle bezoekers die er vandaag zijn hebben dus dit jaar nog hun ticket gekocht."
Lees verder

LIVE F1. Sergio Perez net voor kwalificaties snelste in derde oefensessie, Mercedes worstelt weer met stuiterende auto
De Formule 1 strijkt deze week neer in Azerbeidzjan. Wereldkampioen en huidig WK-leider Max Verstappen zint op revanche nadat hij vorig jaar pech kende op het uitdagend stratencircuit van Baku. Lukt dat, of viert Ferrari (of een andere renstal)? Mis niets van het nieuws, de oefensessies, kwalificaties en uiteindelijk de race zelf op zondag in onderstaande liveblog.
Lees verder

Oeps: inwoners van Katanga Village heten ons koningspaar welkom met spandoek voor Boudewijn en Fabiola
Koning Filip en koningin Mathilde bevinden zich momenteel in Congo. Zaterdag stond er een bezoekje aan Katanga Village op de planning en daar werd ons koningspaar hartelijk ontvangen. Alleen bleek er bij het maken van de spandoeken een vergissing in het spel ...
Lees verder

Nadia Naji en Jeremie Vaneeckhout nieuwe covoorzitters van Groen
De leden van Groen hebben op een partijcongres in Schaarbeek Jeremie Vaneeckhout en Nadia Naji verkozen als nieuwe covoorzitters van de partij. Het duo haalde in de eerste ronde 57 procent van de stemmen.
Lees verder

LIVE DAUPHINÉ. Alle drie de Belgen lossen uit ruime kopgroep op Croix de Fer, Van Aert klimt nog altijd vlot mee in het peloton
Na kansen voor de sprinters, vluchters en tijdrijders is het woord in de Dauphiné aan de klimmers. Vandaag staat het eerste luik van een zwaar slotweekend door de Alpen op het programma, met beklimmingen van de Col du Galibier, de Col de la Croix de Fer en de slotklim naar skioord Vaujany. In principe moet Wout van Aert zijn gele trui vandaag afstaan, maar aan wie? Op deze pagina krijgt u vanaf 12u55 het antwoord.
Lees verder