Doorgaan naar hoofdcontent

In Geleen heerst ongeloof nadat Gino (9) er dood werd teruggevonden: ‘We voelen ons hier niet meer veilig’

In Geleen heerst ongeloof nadat Gino (9) er dood werd teruggevonden: 'We voelen ons hier niet meer veilig'

De buren staan met verbijstering te kijken op een graspleintje in de buurt van de Opbraakstraat in Geleen, Nederlands-Limburg, waar het lichaam van Gino van der Straeten (9) is gevonden. 'Je gelooft toch niet dat hier zoiets hier kan gebeuren met onze kinderen.'

Lees verder

Drie doden en elf gewonden bij schietpartij in Philadelphia

Opnieuw was er een 'mass shooting' in de Verenigde Staten. Dit keer vielen er zeker drie doden en elf gewonden toen verschillende schutters het vuur openden in een uitgaansbuurt in Philadelphia, in de staat Pennsylvania.

Lees verder

Finaleweek dag 6 | Een ontknoping vol contrast

Zij had ons ei zo na overtuigd, maar zelf was ze dat allerminst. 'Nee,' leek een hoofdschuddende Sul Yoon na afloop van haar finale te zeggen, 'hiermee red ik het niet'.

Lees verder

Britse Queen onthult wat er in haar handtas zit tijdens sketch met beertje Paddington

Queen Elizabeth is amper aanwezig geweest op haar eigen jubileum, tot spijt van vele Britten. Maar zaterdagavond was ze er toch even bij, op het grote scherm. Net voor het grote concert bij Buckingham Palace ter ere van haar, verscheen ze in een ludieke video met het geliefde Beertje Paddington. Bekijk de sketch hierboven.  

Lees verder

Dit weten we al over de dood van Gino van der Straeten (9)

Het lichaam dat zaterdag werd gevonden in het Nederlandse Geleen is wel degelijk dat van Gino van der Straeten, het 9-jarige jongetje dat woensdag was verdwenen in Kerkrade. Er is inmiddels een verdachte opgepakt, een 22-jarige man die bekend was bij het Nederlandse gerecht.

Lees verder

Poetin gaat 'nieuwe doelwitten aanvallen' als VS toch langeafstandsraketten levert

De Russische president Vladimir Poetin dreigt ermee 'nieuwe doelwitten' aan te vallen als de Verenigde Staten toch lange afstandsraketten aan Oekraïne zouden leveren. Raketaanvallen op Kiev in de nacht van zaterdag op zondag zetten zijn dreigement kracht bij.

Lees verder

Natuurbrand beschadigt huizen in chique buitenwijk Athene

De Griekse brandweer heeft zondagochtend een grote natuurbrand aan de kust nabij de hoofdstad Athene onder controle gekregen. Enkele honderden buurtbewoners moesten hun huizen in de chique voorstad Ano Voula verlaten als gevolg van dikke rook, aldus de hulpdiensten.  

Lees verder

Bart De Wever (N-VA) (her)opent aanval op Groen over kerncentrales: 'Van der Straeten onderhandelt om te mislukken'

N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt dat minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) van het dossier over de verlenging van de kerncentrales moet worden gehaald. 'Ze onderhandelt met Engie om te mislukken.' Als voorzitter van de grootste oppositiepartij bood hij zelfs een wisselmeerderheid aan in Het Nieuws van VTM.

Lees verder

Hayoung Choi: 'De muziekkapel voelt een beetje als een retraite'

De nacht was onnoemelijk kort, de interviewvoormiddag verschrikkelijk lang. Maar al bij al zit Hayoung Choi er nauwelijks twaalf uur na haar overwinning op de Koningin Elisabethwedstrijd ontspannen bij. Alsof ze niet net een van de meest zenuwslopende muziekconcoursen ter wereld heeft gewonnen.

Lees verder

Van Aert spurt bij rentree in competitie meteen naar ritzege en geel in Dauphiné

Wout van Aert heeft de eerste etappe van het Critérium du Dauphiné op zijn naam geschreven. Na een explosieve finale won de Belgische kampioen de sprint van een uitgedund peloton in de straten van Beauchastel. Jasper Stuyven werd zesde. Van Aert mag uiteraard ook als eerste de gele trui aantrekken. Voor onze landgenoot is het al zijn vierde ritzege in de Dauphiné.

Lees verder

Een powerpointpresentatie op een zonovergoten wei

Een festival voor nieuwsgierigen, eerder dan voor nerds. En dat zonder de ergernissen van de grote muziekfestivals. Vooral zaterdag beleefde Nerdland, geholpen door het stralende zomerweer, een absolute topdag.

Lees verder

De beste in 2005 is ook de beste in 2022: Rafael Nadal wint voor de 14de keer Roland Garros

Hij was 19 toen hij de eerste keer Roland Garros won. Vandaag is hij 36 en deed hij het opnieuw: Rafael Nadal klopte Casper Ruud met 6-3, 6-3 en 6-0. Zijn lichaam mag het dan al vaak laten afweten, als er gravel in de buurt is, valt er nog steeds amper iets te beginnen tegen de recordkampioen.

Lees verder

Wim De Decker nieuwe coach van Waasland-Beveren

Waasland-Beveren heeft zondag haar nieuwe hoofdcoach voorgesteld. Wim De Decker moet de Waaslanders op weg naar promotie naar de Jupiler Pro League zetten. De veertigjarige De Decker was het voorbije jaar T1 bij reeksgenoot Deinze. Daar mocht hij op het einde van het voorbije seizoen vertrekken. In 2017 loodste hij Antwerp van 1B naar 1A.

Lees verder

De Queen verschijnt dan toch op balkon voor feestelijkheden

De Britse Queen Elizabeth (96) is dan toch even komen meegenieten van de festiviteiten van haar jubileum. Dat deed ze door de Britse bevolking vanaf het balkon van Buckingham Palace in Londen te groeten. Tot grote vreugde van de duizenden Britten die aanwezig waren.

Lees verder

Ecolo wil 30.000 euro geven aan alle Belgen van 25 jaar: 'Goed voor de jongere, maar ook voor samenleving'

Ecolo wil elke jongere op 25 jaar een 'universeel solidariteitskapitaal' van 30.000 euro geven. Dat was dit weekend een van de voorstellen op het 'sociaal congres' van de Franstalige groenen in Brussel.

Lees verder

Verdachte in zaak-Gino eerder veroordeeld voor misbruik

De verdachte van betrokkenheid bij de dood van het 9-jarige jongetje Gino is eerder al eens veroordeeld voor kindermisbruik. Hij werd in 2017 veroordeeld voor het bedreigen en mishandelen van twee jongens en het misbruik van zeker één van hen.

Lees verder

Wales plaatst zich met veel geluk voor het WK in Qatar

Wales heeft zich gekwalificeerd voor het WK in Qatar van eind dit jaar. In de beslissende partij tegen Oekraïne werd het in een nat Cardiff een erg gevleide 1-0 voor de Welshmen, die voor het eerst in 64 jaar nog eens naar een WK mogen.

Lees verder

Vliegtuigje crasht in Calandkanaal in Rotterdam: zoektocht naar 2 slachtoffers

In het Calandkanaal, in het havengebied van de Nederlandse stad Rotterdam, is zondag een vliegtuigje neergestort. Dat zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rijnmond. Er wordt gezocht naar de twee personen die zich aan boord van het toestel bevonden.

Lees verder

Groot gelijk|Zet ik (nog) een kind op de wereld?

Voor veel millennials en Gen Z'ers is het een existentiële kwestie: zet ik (nog) een kind op de wereld? De impact op het klimaat is een belangrijke reden om 'nee' te zeggen. Maar ook vrijheid, racisme en mentale gezondheid komen aan bod. Volgende vraag: willen/kunnen/zullen we twintigers steriliseren als ze erom vragen?

Lees verder

Bon Jovi-bassist Alec John Such overleden: 'We zijn diep geschokt'

Alec John Such, de eerste bassist en één van de oprichters van de Amerikaanse rockband Bon Jovi, is overleden op 70-jarige leeftijd. Dat heeft de band aangekondigd in een statement.

Lees verder

'Opnieuw Russische generaal gedood in Oekraïne'

Het Oekraïense leger heeft naar eigen zeggen nog een hooggeplaatste Russische militair gedood. Ook een correspondent van de Russische staatstelevisie meldt de dood van generaal-majoor Roman Kutusov.

Lees verder

Buien nog niet verdwenen

Het wordt maandag wisselend bewolkt. Eerst is het op de meeste plaatsen droog, maar in het zuiden en zuidoosten vallen wel enkele buien. In de loop van de dag verwacht het KMI in het noordwesten en centrum van het land lokale buien, maar dan blijft het wel droog in het zuidoosten.

Lees verder