Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 19 juni 2022

IN BEELD. Niels Destadsbader speelt zijn padelveld in met BV-vrienden: “Conner Rousseau kan niet tegen zijn verlies...

HLN
IN BEELD. Niels Destadsbader speelt zijn padelveld in met BV-vrienden: "Conner Rousseau kan niet tegen zijn verlies, ik heb hem maar laten winnen"
Rackets in de aanslag, een horde fans en pintjes (en water) in de coulissen. En dan een opslag op zijn eigen padelveld. "Dit voelt ongelofelijk goed." Niels Destadsbader (33) liet zijn langgekoesterde droom in vervulling gaan bij de officiële opening van Viva Padel. Gesterkt door Andy Peelman (38) nam Destadsbader het op tegen Conner Rousseau (29) en Elke Clijsters (37). Het was boven de dertig graden, maar er werd gepadeld of hun leven ervan afhing. Of de gastheer ook mocht winnen? "Laat ons zeggen dat ik een gentleman ben geweest...", lacht Niels.
Lees verder

De 16 Vragen van De Wachter aan Steven Van Herreweghe: "Het ergste wat me kon overkomen is gebeurd, maar ik ben er nog"
Een jaar geleden moest Steven Van Herreweghe door, wat hij noemt, "de hel". Vier seizoenen en een quasi-verteerde liefdesbreuk later herademt hij weer. "Ik heb geleerd: éérst jezelf redden en dan pas de kinderen."
Lees verder

Belgian Arrows kennen geen problemen met Polen op World Cup of Darts, straks volgt kwartfinale tegen Australië
De Belgian Arrows hebben zich ten koste van Polen geplaatst voor de kwartfinales op de World Cup of Darts. Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts wonnen elk zonder al te veel moeite hun wedstrijd. Zondagnamiddag (omstreeks 15 uur) wacht een duel voor de halve finales tegen Australië.
Lees verder

Onze F1-watcher in Montreal merkt dat Ferrari Mick Schumacher nog niet heeft afgeschreven: "Kritische Haas-teambaas zou tot de orde zijn geroepen"
In de Formule 1 wordt vanavond de Grote Prijs van Canada verreden. Onze F1-watcher Jo Bossuyt vertoeft al sinds woensdag in Montreal en hield er naar goede gewoonte zijn dagboek bij. Van een gruwelijk slechte pasta op de vlucht naar daar tot een collega die ten val kwam in een modderpoel: u leest het allemaal hieronder.
Lees verder

Ex-topman luchthaven Luik in cel: hij gaf vrienden nepjobs en trakteerde zichzelf op dure etentjes, luxehotels en een wijnkelder op kosten van belastingbetaler
Ruim een kwarteeuw was Luc Partoune (61) de messias van Luik Bierset. Onder zijn bewind groeide de ingedommelde luchthaven uit tot de grootste vrachtluchthaven van het land. Tot een audit uitwees dat hij zichzelf al jaren trakteerde op dure etentjes en verblijven in luxehotels, op kosten van de belastingbetaler. Partoune zit sinds vrijdag in de cel. Portret van 'De Dandy': een CEO die zichzelf onaantastbaar waande, maar net als Icarus te dicht bij de zon vloog en zijn vleugels verbrandde.
Lees verder

Ex-topman luchthaven Luik in cel: dure etentjes, luxehotels en een wijnkelder op kosten van belasting­be­ta­ler
Ruim een kwarteeuw was Luc Partoune (61) de messias van Luik Bierset. Onder zijn bewind groeide de ingedommelde luchthaven uit tot de grootste vrachtluchthaven van het land. Tot een audit uitwees dat hij zichzelf al jaren trakteerde op dure etentjes en verblijven in luxehotels, op kosten van de belastingbetaler. Partoune zit sinds vrijdag in de cel. Portret van 'De Dandy': een CEO die zichzelf onaantastbaar waande, maar net als Icarus te dicht bij de zon vloog en zijn vleugels verbrandde.
Lees verder

Ook de Belgische piloten van Ryanair staken op 24, 25 en 26 juni
Ook de piloten van Ryanair die in België gevestigd zijn, zullen staken op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni. Dat werd vandaag bevestigd bij de Franstalige christelijke bediendebond CNE. De piloten voegen zich bij de geplande staking van de stewards en stewardessen. Ryanair vliegt in ons land vanuit Charleroi en Zaventem.
Lees verder

Rik Verheye (35) houdt van een impulsief weekend: "Ik weet nu dat het gevaarlijk is om jezelf op te branden"
Je ziet acteur Rik Verheye (35) in het tv-programma 'Nonkels', waar hij Willy speelt, een man die met horten en stoten door het leven walst. Het personage staat best ver van hem af, ware het niet dat Rik ook op jonge leeftijd zijn vader verloor. "Ik aanvaard dat je sommige dingen, zoals de dood, niet kan controleren. We maken er beter het beste van." Met mensen die je liefhebt op een bootje in Brugge, bijvoorbeeld.
Lees verder

'Top Gun: Maverick' is met opbrengst van ruim 750 miljoen euro de meest succesvolle Tom Cruise-film ooit
'Top Gun: Maverick' heeft wereldwijd al 800 miljoen dollar (zo'n 760 miljoen euro) opgebracht. Daarmee is het de meest succesvolle Tom Cruise-film ooit. Ook in ons land gingen al zo'n 200.000 mensen naar de sequel kijken.
Lees verder

'Top Gun: Maverick' is met opbrengst van ruim 750 miljoen euro officieel de meest succesvolle Tom Cruise-film ooit
'Top Gun: Maverick' heeft wereldwijd al 800 miljoen dollar (zo'n 760 miljoen euro) opgebracht. Daarmee is het de meest succesvolle Tom Cruise-film ooit. Ook in ons land gingen al zo'n 200.000 mensen naar de sequel kijken.
Lees verder

TRANSFERNIEUWS. Straffe transfer in de maak: "Axel Witsel op weg naar Atlético, morgen al medische tests"
• Antwerp lijft Vincent Janssen in • Real legt Frans toptalent Tchouaméni vast • Deal Inter en Chelsea over Lukaku lijkt in de maak • Liverpool tast diep in de portefeuille voor Nuñez
Lees verder

Twee doden bij ongeval met spookrijder in Nederland
Bij een ongeval met een spookrijder in de nacht van zaterdag op zondag op de A28 bij Hooghalen, in de Nederlandse provincie Drenthe, zijn twee mensen om het leven gekomen. Vijf anderen raakten gewond, meldt de politie.
Lees verder

Nog geen reis geboekt? Onze expert tipt 5 betaalbare last minutes in de populairste vakantielanden
De boekingen boomen deze zomer, met Turkije, Egypte, Tunesië, Griekenland en de Spaanse eilanden als populairste bestemmingen. Maar ook last-minute kun je op dit moment best nog leuke hotels vinden. Onze reisexpert Johan Lambrechts ging op zoek naar logies op mooie locaties, van comfortabel tot luxueus.
Lees verder

Ozondrempel zaterdag overschreden in Ukkel
Gisteren werd de informatiedrempel voor ozon op één plaats overschreden in ons land. In Ukkel werd 181 microgram per kubieke meter (µg/m³) gemeten om 20 uur, waarmee de Europese informatiedrempel van 180 µg/m³ net overschreden werd, zo meldt de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (Ircel).
Lees verder

Demi Moore hoopt met nieuwe vriend eindelijk op echt liefdesgeluk: "Seks in groep was een vergissing"
Het liefdesleven van Demi Moore (59) is nooit echt over rozen gegaan. Op vijf maanden van haar zestigste verjaardag geeft ze zichzelf echter een nieuwe kans op geluk, aan de zijde van de Zwitserse chef-kok Daniel Humm (46). Eén fout uit het verleden hoopt ze alvast nooit meer te maken: "Ik heb mezelf te lang weggecijferd voor een ander." Een overzicht van haar amoureuze parcours, met bekende exen als Bruce Willis (67) en Ashton Kutcher (44). "Ik had het gevoel dat hij aan het rotzooien was geweest."
Lees verder

"Zo verknoei je de hele match": onze commentatoren schrikken zich een hoedje wanneer dartstopper op bizarre manier blundert
"Wat doet José nu?" Cocommentator Erik Clarys kon z'n ogen gisteravond niet geloven tijdens het duel tussen Schotland en Portugal op de World Cup of Darts. De Portugese topper José de Sousa blunderde met een bizarre rekenfout. En dat op een cruciaal moment.
Lees verder

LIVE. Ronde van België eindigt met etappe voor de sprinters, tovert Wellens nog een wit konijn uit zijn hoed?
Het doek valt vandaag over de Baloise Belgium Tour met een overwegend vlakke etappe. Een laatste kans voor de sprinters dus, al zal Tim Wellens zeker nog iets proberen doen aan zijn achterstand van 5 honderdsten op leider Mauro Schmid. Op deze pagina volgt u de koers op de voet.
Lees verder

LIVE. Eindigt Evenepoel met positieve noot in slottijdrit Ronde van Zwitserland?
De Ronde van Zwitserland eindigt vandaag met een individuele tijdrit van 25,6 kilometer in en rond Vaduz. Terwijl leider Sergio Higuita een kleine voorsprong probeert te verdedigen tegenover Geraint Thomas, hoopt Remco Evenepoel een ietwat tegenvallende week met een positieve noot af te sluiten. Op deze pagina volgt u de race tegen de klok op de voet.
Lees verder

Oud-tennisser Alex Dolgopolov tegen Russische tennissers: "Juist als je bekend bent, durven ze je niks te doen"
Oud-tennisser Alexandr Dolgopolov (33) meldde zich aan het begin van de oorlog bij het Oekraïense leger om te vechten tegen de Russen. In een interview met het Nederlandse Algemeen Dagblad roept hij onder meer de ATP op om de Russische spelers te helpen zich uit te spreken over de oorlog.
Lees verder

Lang voor het ontstaan van K3 stond Kristel Verbeke al op het podium van 'Tien om te zien'
Oplettende kijkers van 'De tien om te zien' kunnen zondagavond een piepjonge Kristel Verbeke spotten als achtergronddanseres en -zangeres bij niemand minder dan Niels William. Die laatste richtte samen met Miguel Wiels in 1998 K3 op, maar daarvoor veroverde hij zelf als zanger de hitparades. Met het nummer 'Un, Deux, Trois' bijvoorbeeld. En met de dansmoves van Kristel in de achtergrond. "Ze ziet er heel sensueel uit", lacht Coco Jr. "Wellicht hebben Niels en Kristel elkaar daar leren kennen", denkt Anne De Baetzelier. "En is op het podium van 'Tien om te zien' de grondslag gelegd voor het latere K3."
Lees verder