Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 19 juni 2022

IN BEELD. Deelnemers strijden voor titel Belgisch Kampioen stokpaardrijden: “Op voorhand geoefend op het galopperen...

HLN
IN BEELD. Deelnemers strijden voor titel Belgisch Kampioen stokpaardrijden: "Op voorhand geoefend op het galopperen en springen"
In polderdorp Vlissegem, een deelgemeente van De Haan, werd afgelopen weekend opnieuw volop gefeest tijdens Vlissegem Kermis. Traditioneel zijn er heel wat activiteiten met paarden, maar dit jaar viel toch vooral het BK Stokpaardrijden op in het programma. Een 50-tal deelnemers nam het in verschillende reeksen tegen elkaar op.
Lees verder

Sterke Evenepoel geeft Ronde van Zwitserland toch nog kleur met zege in slottijdrit: "Dit doet deugd na een moeilijke week"
Remco Evenepoel (Quick.Step- Alpha Vinyl) heeft de slottijdrit in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Aërokogel klopte in de afsluitende tijdrit nipt Geraint Thomas en Stefan Küng. Thomas pakt wel de eindzege.
Lees verder

OVERZICHT. Hier kan je morgen hinder ondervinden door nationale actiedag
De drie vakbonden ACV, ACLVB en ABVV houden morgen, maandag 20 juni, in Brussel een nationale vakbondsmanifestatie voor meer koopkracht en tegen de strenge loonnormwet. In sommige sectoren wordt er ook gestaakt. De Lijn en de MIVB verwachten dat hun dienstverlening verstoord zal zijn. Het treinverkeer zou wel normaal rijden, maar de NMBS waarschuwt voor drukte tijdens de piekmomenten en legt extra treinen in naar Brussel.
Lees verder

Jakobsen en Schmid aan het feest, ploegmaat Lampaert uitgesloten na clash met Wellens (waarvoor Lotto-Soudal ook klacht indiende)
Een dubbelslag voor Quick.Step-Alpha Vinyl in deze Ronde van België. Na een (ellebogen)gevecht won Mauro Schmid het pleit van Tim Wellens in de Gouden Kilometer. Lotto-Soudal diende klacht in, maar even voorheen had de jury Yves Lampaert al uitgesloten van de wedstrijd voor de akkefietjes met Wellens. Fabio Jakobsen trok aan het langste eind in de strijd om de dagzege.
Lees verder

Jakobsen en Schmid aan het feest in Ronde van België, ploegmaat Lampaert gediskwalificeerd na clash met Wellens (waarvoor Lotto-Soudal ook klacht indiende)
Een dubbelslag voor Quick.Step-Alpha Vinyl in deze Ronde van België. Na een (ellebogen)gevecht won Mauro Schmid het pleit van Tim Wellens in de Gouden Kilometer. Lotto-Soudal diende klacht in, maar even voorheen had de jury Yves Lampaert al gediskwalificeerd voor de akkefietjes met Wellens. Fabio Jakobsen trok aan het langste eind in de strijd om de dagzege.
Lees verder

Vertrouwelijke politiedocumenten over beveiliging vorige G7-top in Duitsland gelekt
De autoriteiten in het Duitse Beieren zien geen redenen om de veiligheidsplannen voor de aanstaande G7-top aan te passen nadat er politiedocumenten over de beveiliging van een top op dezelfde locatie in 2015 op het internet zijn gelekt.
Lees verder

Gerechtelijk onderzoek naar dood van baby: politie houdt hele dag reconstructie in kinderopvang
Een leger aan politiemensen is zaterdag urenlang in de weer geweest in het Brugse kinderdagverblijf Hermelijn. Speurders hielden er een reconstructie in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar de dood van een baby. Het kind stierf in maart dit jaar in het ziekenhuis, maar het gerecht wil onderzoeken of er iets fout liep in de crèche waar het verbleef. "Wij zijn met alles in orde, maar verlenen onze volledige medewerking", klinkt het bij Hermelijn.
Lees verder

Tienduizenden Rohingya in Bangladesh eisen terugkeer naar Myanmar
In Bangladesh hebben zondag tienduizenden Rohingya-vluchtelingen gemanifesteerd om hun terugkeer naar Myanmar te eisen. Ze waren vijf jaar geleden het land ontvlucht vanwege de repressie van het militaire regime.
Lees verder

Vlaamse brandweerman sterft na botsing op het water bij collega's in New York: "Gestorven op de plaats waar hij het liefst was"
Bij een aanvaring tussen een brandweerboot en een toeristenboot in New York is Johnny Beernaert (53) om het leven gekomen. De brandweerman uit Diksmuide was op bezoek bij zijn Amerikaanse collega's en voer met hen mee op de East River, toen het daar tot een botsing kwam. Johnny, die in zijn carrière honderden mensen redde uit de meest benarde situaties, kon zelf niet meer gered worden.
Lees verder

Een drama net vermeden: Bonifazio witheet van woede nadat kind op centimeters van zijn wiel straat oversteekt
Liep dat maar even goed af. Niccolo Bonifazio sprintte vandaag voor Matteo Moschetti (Trek-Segafredo) en Max Kanter (Movistar) naar de zege in de slotrit van de Route d'Occitanie, maar na afloop ging het nog bijna mis. De 28-jarige Italiaan van Total Energies was nog aan hoge snelheid aan het uitbollen, terwijl een kind nog net voor zijn fiets de straat overstak. Bonifazio deed nochtans meteen nadat hij over de streep kwam ostentatief het gebaar dat de fans aan de kant moesten gaan, maar die gehoorzaamden dus niet. Nadat de renner aan een drama was ontsnapt, liet hij met een harde slag op zijn stuur en een Italiaanse vloek ook duidelijk blijken wat hij van die actie dacht.
Lees verder

Auto rijdt door checkpoint politie in Vaticaanstad: terreuralarm even afgekondigd
De veiligheidsdiensten van het Vaticaan hebben zondag even het terreuralarm geactiveerd nadat een auto nabij het Sint-Pietersplein door een controlepost van de politie was gereden.
Lees verder

BV 24/7. Camille blikt terug op spetterende week en An Swartenbroekx profiteert op een andere manier van het goede weer
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Twee Polen verdrinken op "gevaarlijkste plekje aan de kust": "We wísten dat het zaterdag miserie zou zijn"
Het was een schril contrast, zaterdag op het strand van Zeebrugge. Terwijl enkele kilometers verderop duizenden gezinnen verkoeling zochten aan zee, lagen net naast de havengeul twee lichamen in het zand. Twee Polen van 43 en 30 jaar verdronken nadat ze gingen zwemmen in een onbewaakte zone op één van de gevaarlijkste plekken aan onze kust. "Wie daar in zee gaat, tekent eigenlijk zijn doodvonnis."
Lees verder

Verhoging defensiebudget: Ecolo is akkoord gegaan met "intentie onder voorwaarden"
Ecolo is akkoord gegaan met "de intentie onder voorwaarden" om het defensiebudget te verhogen. Dat heeft vicepremier Georges Gilkinet zondag gezegd bij RTL-TVI over het akkoord dat de kern zaterdag bereikte om het defensiebudget tegen 2035 te verhogen tot 2 procent van het bbp. Dat de ecologisten hebben ingestemd, rechtvaardigde Gilkinet met het feit dat ze erin geslaagd zijn "de zaken te doen bewegen".
Lees verder

Personal trainer Lesley Dada houdt Silvy De Bie fysiek en mentaal gezond: "Ze komt bedreigend over maar geloof me, ze heeft een gouden hart"
In 'Personal Trainers' op Play4 maken we kennis met ex-wereldkampioene thaiboksen Lesley Dada (39). In haar trainingsstudio Overdrivesports in Geel krijgt ze heel wat bekende Vlamingen over de vloer. Een van hen is zangeres Silvy De Bie (41). "Lesley is een drilmeester maar ze pept me op als het minder gaat", klinkt het in Story.
Lees verder

Nummer 1722 geactiveerd voor mogelijke storm- of waterschade: risico voornamelijk in Wallonië
Het nummer 1722, voor niet-dringende interventies door de brandweer, wordt geactiveerd wegens risico op storm- of waterschade. Dat meldt de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken zondag. Dat risico is er voornamelijk in Wallonië.
Lees verder

Franse hulpdiensten hebben handen vol door stormachtig weer, nummer 1722 geactiveerd voor mogelijke storm- of waterschade in Wallonië
De Franse hulpdiensten hebben de voorbije uren de handen vol gehad doordat de kust aan de Atlantische Oceaan geteisterd werd door stormachtig weer. Meer naar het noorden toe, in Normandië, kwam een kitesurfer om het leven die verrast werd door een windvlaag. In ons land wordt het nummer 1722, voor niet-dringende interventies door de brandweer, geactiveerd wegens risico op storm- of waterschade. Dat meldt de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken zondag. Dat risico is er voornamelijk in Wallonië.
Lees verder

Automobilist snijdt bestuurster de pas af met botsing tot gevolg: inzittenden laten wagen achter en vluchten
Op de Kortrijksesteenweg in Sint-Denijs-Westrem is zaterdagochtend een ongeval met vluchtmisdrijf gebeurd. Een bestuurder deed een gevaarlijke manoeuvre met een aanrijding tot gevolg. Een nietsvermoedende vrouw raakte daarbij lichtgewond. De automobilist en zijn passagier zetten het op een lopen. De Gentse politie is op zoek naar de twee inzittenden.
Lees verder

Football Talk. John van den Brom vindt in Poolse kampioen derde club in half jaar tijd
Trainer John van den Brom gaat in de Poolse voetbalcompetitie aan de slag bij kampioen Lech Poznan. Van den Brom (55) ondertekent een contract voor twee jaar bij de club die afgelopen seizoen voor de achtste keer landskampioen werd. Lech Poznan kwalificeerde zich zo voor de voorronde van de Champions League. Van den Brom moet met zijn ploeg een lange route afleggen om de groepsfase van het belangrijkste Europese bekertoernooi te halen.
Lees verder

Red Lions eindigen Pro League in schoonheid: 0-5 winst in Engeland
Onze hockeymannen sloten de derde editie van de Pro League af met een klinkende 0-5-overwinning in Londen tegen Engeland. "We kunnen terugblikken op twee sterke wedstrijden", aldus John-John Dohmen, die zijn 432ste interland speelde en in de stand van de 'all time caps' op een gedeelde tweede plaats komt.
Lees verder