Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 18 juni 2022

IN BEELD. Bakken, braden, zoeken naar verkoeling en véél aanschuiven: zo trotseert Vlaanderen de hitte

HLN
IN BEELD. Bakken, braden, zoeken naar verkoeling en véél aanschuiven: zo trotseert Vlaanderen de hitte
Vandaag is het de warmste dag van het jaar tot dusver in Vlaanderen. In het binnenland stijgt het kwik zelfs tot boven de 30 graden. Voor de een betekent dat dolle pret, voor de ander is het zoeken naar verkoeling. Onze redactie maakte een overzicht van alle plekken waar jullie vandaag van het zonnetje genieten of de schaduw opzoeken.
Lees verder

VIDEO. Het was er het weer wel voor: tientallen naaktfietsers doorkruisen hoofdstad
Enkele tientallen mensen zijn zaterdagmiddag poedelnaakt door de hoofdstad gefietst. Niet omdat met 31,8 graden het dagrecord verbroken werd, maar wel om meer aandacht te vragen voor de zachte weggebruiker.
Lees verder

Oersterke Hermans wint koninginnenrit in Durbuy en springt nadien in zwembad, Schmid nieuwe leider dankzij vijf honderdsten van seconde
Quinten Hermans heeft de koninginnenrit in de Ronde van België gewonnen. Op de Mur de Durbuy sprintte hij Mauro Schmid en Tim Wellens uit het wiel. Mads Pedersen kraakte en is zijn blauwe leiderstrui kwijt aan Schmid. De Zwitser begint met vijf honderdsten! voorsprong op Wellens aan de slotetappe.
Lees verder

Hermans wint koninginnenrit in Durbuy en springt in zwembad, quasi onmogelijk voor Wellens om vijf honderdsten nog goed te maken op leider Schmid
De Ronde van België stevent af op het kleinste verschil ooit. Met nog één (sprint)rit te gaan heeft de Zwitser Mauro Schmid (Quick.Step) een voorsprong van vijf honderdste van een seconde op Tim Wellens (Lotto-Soudal). Een miniem verschil, maar voor onze landgenoot quasi onmogelijk om nog goed te maken. Quinten Hermans (Intermarché Wanty Gobert) won de koninginnenrit op de Muur van Durbuy.
Lees verder

Verschillende slachtoffers bij aanslag op sikh-tempel in Kaboel
De feiten speelden zich af rond 6.30 uur lokale tijd, een moment dat gelovigen gewoontegetrouw bidden in de tempel. Gewapende mannen drongen binnen in de sikh-tempel, die in het westen van de stad ligt. Een bewaker vielen ze aan met een granaat, zegt de woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Abdul Nafi Takor, in een persbericht.
Lees verder

Biden krijgt schoen niet los uit klikpedaal en valt van fiets
President Joe Biden is van zijn fiets gevallen tijdens een tochtje bij zijn zomerresidentie in de staat Delaware. Hij wilde stoppen voor mensen langs de weg die hem begroetten, maar kreeg zijn schoen niet los uit het klikpedaal. De president mankeert verder niets.
Lees verder

Twee mannen verdronken aan onbewaakt stuk strand in Blankenberge
Op het strand van Blankenberge zijn vanavond twee mannen met Poolse nationaliteit verdronken ter hoogte van een niet-bewaakt stuk strand. Een wandelaar trof een van de twee mannen dood aan op het strand. De hulpdiensten probeerden het andere slachtoffer nog uit zee te halen maar ook voor hem kwam alle hulp te laat. De mannen waren een dagje naar zee getrokken om wat verkoeling te zoeken.
Lees verder

Hoofdredder Blankenberge waarschuwt na dood van twee zwemmers: "Wie gaat zwemmen in onbewaakte zone, tekent zijn doodvonnis"
Op het strand van Zeebrugge, op de grens met Blankenberge, zijn vanavond twee mannen met Poolse nationaliteit verdronken ter hoogte van een niet-bewaakt stuk strand. Een wandelaar trof een van de twee mannen dood aan op het strand. De hulpdiensten probeerden het andere slachtoffer nog uit zee te halen maar ook voor hem kwam alle hulp te laat. De mannen waren een dagje naar zee getrokken om wat verkoeling te zoeken.
Lees verder

Twee mannen verdronken in Noordzee ter hoogte van onbewaakt stuk strand in Blankenberge
Op het strand van Blankenberge zijn vanavond twee mannen met Poolse nationaliteit verdronken ter hoogte van een niet-bewaakt stuk strand. Een wandelaar trof een van de twee mannen dood aan op het strand. De hulpdiensten probeerden het andere slachtoffer nog uit zee te halen maar ook voor hem kwam alle hulp te laat. De mannen waren een dagje naar zee getrokken om wat verkoeling te zoeken.
Lees verder

De ambitie van Jo Vally gaat ver: "Burgemeester van Meise? Awel ja, waarom niet!"
Hun relatie heeft woelige tijden gekend, maar nu hebben Jo Vally (63) en zijn echtgenote Marcella een nieuw elan gevonden. "We gaan uit eten, lachen veel en doen weer plezierige dingen samen", vertelt Jo. En net in die heel gewone dingen schuilt het geluk vindt hij. "M'n auto wassen, met de kleinkinderen bezig zijn... Ik kan daar enorm van genieten."
Lees verder

"Ze dreigden met messen en riepen 'money money!' naar ons": Martha (78) wordt samen met man en dochter slachtoffer van brutale overval in eigen huis
Martha Vanderheyden (78), haar man Victor én haar dochter zijn vrijdagochtend slachtoffer geworden van een gewelddadige overval in hun eigen huis. Twee mannen bedreigden het gezin met messen, knevelden hen en doorzochten urenlang het huis in hun zoektocht naar geld en juwelen. Martha doet nu voor het eerst haar verhaal over hoe ze urenlang bedreigd werd. "We hadden alles, en nu niets meer..."
Lees verder

De spannende seizoensfinale van 'Familie' komt eraan: bekijk hier al de eerste beelden
Nog één week en dan zitten de 'Familie'-kijkers weer op het puntje van hun stoel voor hét hoogtepunt van het jaar: de extra lange seizoensfinale. En daarin beloven de gemoederen naar goede gewoonte erg hoog op de lopen.
Lees verder

Een vraag voor vicepremier Van Peteghem over nationale betoging, onze koopkracht of de arbeidsdeal? Stel ze hier
Morgen is vicepremier Vincent Van Peteghem om 13 uur studiogast bij Dany Verstraeten in het VTM Nieuws. Stel hem hier uw vragen over de nationale betoging van morgen, over onze koopkracht, over de arbeidsdeal om meer mensen aan de slag te krijgen en over zijn plannen om de fiscus strenger te laten optreden tegen fraude.
Lees verder

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Rusland levert al dagenlang minder gas dan voorzien: "Strategie om de prijzen te laten stijgen"
De beperking van de Russische gasleveringen aan Duitsland is een strategie om de prijzen te laten stijgen. Dat heeft Klaus Müller, de baas van de Duitse energieregulator, verklaard. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

"Als de parkings vol zitten, dan parkeren we toch gewoon op de zeedijk", moeten deze toeristen gedacht hebben
Het was zaterdag enorm druk in de Oostendse binnenstad. De parkings in de binnenstad zaten al snel helemaal vol en de politie leidde het verkeer zelfs om naar de beschikbare parkings. Toch stonden ook een tiental auto's op de zeedijk van Oostende geparkeerd.
Lees verder

Defensiebudget wordt in 2035 opgetrokken naar 2 procent van het bbp
Er is een akkoord bereikt over het defensiebudget. Dat wordt in 2035 opgetrokken naar 2 procent van het bruto binnenlands product (bbp), al zijn daar wel zes voorwaarden aan verbonden. De investeringen mogen bijvoorbeeld niet ten koste gaan van die in klimaat. Om 19.30 uur kan u de persconferentie live volgen.
Lees verder

VOORBEREIDING JPL. Essevee wint, zonder Musonda, met forfaitcijfers op Oudenaarde - Westerlo haalt in eerste oefenpot zwaar uit
Voor de Rode Duivels viel begin deze week het doek over het huidige seizoen, maar vergis u niet: het volgende staat alweer voor de deur. Zo trekken onze eersteklassers dezer dagen stilaan de motor weer in gang. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: via dit handige overzicht blijft u op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

Zevenenzeventig bronzen zuilen herdenken slachtoffers van Utøya-aanslagen in 2011
Aan de steiger naar het eiland Utøya in Noorwegen is zaterdag een nationaal memoriaal ingehuldigd voor de 77 slachtoffers van het bloedbad dat neonazi Anders Behring Breivik op 22 juli 2011 aanrichtte. Het monument, dat mee ontworpen werd door de Belgische landschapsarchitect Bas Smets, bestaat uit 77 bronzen kolommen van drie meter hoog, één voor elk slachtoffer.
Lees verder

KOERS KORT. Michael Woods slaat dubbelslag in La Route d'Occitanie
De Canadees Michael Woods (Israel Premier Tech) heeft de derde van vier etappes van de Route d'Occitanie (2.1) gewonnen. Hij neemt de leiderstrui over van de Spanjaard Roger Adria, die gisteren mocht vieren.
Lees verder

TRANSFERNIEUWS. Chelsea rekent op huursom tot 20 miljoen voor Lukaku - Pletinckx ruilt Essevee in voor OH Leuven
• Antwerp lijft Vincent Janssen in • Real legt Frans toptalent Tchouaméni vast • Deal Inter en Chelsea over Lukaku lijkt in de maak • Liverpool tast diep in de portefeuille voor Nuñez
Lees verder