Doorgaan naar hoofdcontent

IN BEELD. Antwerpse Modeafdeling houdt laatste defilé met Van Beirendonck aan het roer

HLN
IN BEELD. Antwerpse Modeafdeling houdt laatste defilé met Van Beirendonck aan het roer
In de Waagnatie op het Antwerpse Eilandje heeft de gerenommeerde Modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen zijn jaarlijkse defilé gehouden. Zowel de studenten van de drie bachelorjaren als de masterstudenten toonden er hun eindwerk. Het was de laatste show met Walter Van Beirendonck aan het hoofd van de Modeafdeling.
Lees verder

Woning onbewoonbaar na hevige brand: "Bewoners tijdelijk opgevangen in hotel"
In de Westhoeklaan in De Panne is een woning onbewoonbaar door een hevige brand. Er raakte niemand gewond, maar de bewoners moeten wel op zoek naar een ander onderkomen. De schade in het huis is dan ook meer dan aanzienlijk. "Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit de woning", klinkt het.
Lees verder

Leren rijden met de auto of de motor: wat is het goedkoopst? "Het ene kan vanaf 100 euro, voor het andere betaal je 10 keer zoveel"
Als beginnend bestuurder moet je diep in je portemonnee tasten. Niet alleen betaal je voor de aanschaf, inschrijving en verzekering van je voertuig, ook de kosten van de rijopleiding en het examen kunnen oplopen. Maar zou een motorrijbewijs dan goedkoper zijn dan eentje voor de auto? Onze motorexpert Arno Jaspers vergeleek de regeling voor een rijbewijs categorie A en categorie B. "Wie denkt dat 1.500 euro veel is voor de formule met 20 lesuren van de autorijschool, kan zich maar beter haasten."
Lees verder

Waalse regering wil werkzaamheidsgraad verhogen door vooral Nederlandse taalvaardigheid op te krikken
De Waalse regering heeft een nieuw plan aangenomen waarmee het studenten en werkzoekenden taalvaardiger wil maken om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Het 'Talenplan' moet vooral de kennis van het Nederlands opkrikken, zegt minister-president Elio Di Rupo. Vorige week brak MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez een lans voor tweetaligheid als norm in ons land. "Dat ik geen Nederlands spreek, is de schuld van het Waalse schoolsysteem", zei Bouchez.
Lees verder

Nederlandse pers wrijft het er graag in: "België als een versleten motor die het liefst naar de garage wil voor langdurig onderhoud"
Auwtch. 1-4. De meest ontluisterende nederlaag onder Roberto Martínez. En dat net tegen Oranje in eindelijk nog eens een volle Heizel. De Nederlandse pers verliest enerzijds niet uit het oog dat het slechts om een partij in de Nations League ging, anderzijds laat het - terecht - niet na om de suprematie van Oranje in de verf te zetten. Net als de "onbeholpenheid" van de Belgen. "De Gouden Generatie lijkt op haar laatste benen te lopen." In de Spaanse pers werd de volgspot gezet op Eden Hazard.
Lees verder

Kiev voorspelt einde van oorlog over twee tot zes maanden
De Russische oorlog in Oekraïne kan nog twee tot zes maanden aanslepen. Dat zegt Michailo Podoljak, een adviseur van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, in een interview met de Russische, oppositiegezinde nieuwswebsite Medusa. Alles hangt af van hoe de samenlevingen in Europa, Rusland en Oekraïne naar de oorlog kijken, zegt hij.
Lees verder

Van gebroken gipsplaten tot verkeerde aansluitingen: dit waren de grootste missers tijdens 'Huis Gemaakt'
Het tweede seizoen van Huis Gemaakt zit erop. Gisterenavond kregen Cedric en Anaïs definitief de sleutels van hun gerenoveerde rijwoning in Antwerpen. Samen met werfleider Johny blikt bouwsite Livios terug op de vijf grootste moeilijkheden uit het programma en tipt hoe je zelf goed voorbereid start aan een verbouwproject.
Lees verder

Auto rukt overweginfrastructuur uit de grond: bestuurder neemt de benen
Ten gevolge van een verkeersongeval op de spooroverweg op de Mechelbaan in Zonderschot reden zaterdagochtend geen treinen tussen Heist-op-den-Berg en Aarschot.
Lees verder

Nieuw koppel? Dua Lipa en 'Élite'-acteur Arón Piper samen 'betrapt' in Spaanse nachtclub
Is er een nieuw Showbizzkoppel in de maak? De fans van Dua Lipa (26) en de Spaanse Arón Piper (25) zijn alvast overtuigd van wel. De zangeres en de 'Élite'-acteur werden vrijdagnacht samen gezien in een nachtclub in Madrid, waar Dua Lipa verblijft voor haar Future Nostalgia-tour.
Lees verder

Amber Heard droeg dezelfde 'begrafenisjurk' bij drie mijlpalen met Johnny Depp
Alles wat Amber Heard (36) tegenwoordig doet, wordt onder een vergrootglas gelegd. Op sociale media smullen volgers van de 'Depp vs. Heard'-rechtszaak van alles wat met de 'Aquaman'-actrice te maken heeft. Zo is Ambers zwarte 'begrafenisjurk' plots onderwerp van gesprek: de actrice droeg die tijdens drie belangrijke mijlpalen die te maken hebben met haar ex-man Johnny Depp (58).
Lees verder

ROLAND GARROS. Casper Ruud moet in finale voorbij Nadal: "Lijkt een onmogelijke opgave" - Costoulas stoot door in dubbelspel
Casper Ruud staat zondag in de finale van Roland Garros voor de grootste uitdaging in zijn nog prille carrière. De Noor neemt het dan op tegen Rafael Nadal, dé gravelkoning die in Parijs op een veertiende titel mikt. Voor de 23-jarige Ruud wordt het zijn allereerste grandslamfinale. Nadal bereidt zich voor op zijn 30e, de veertiende op Roland Garros. De vorige dertien won hij allemaal.
Lees verder

Deze komische meme geeft perfect weer hoe de meeste mensen zich voelen bij de stijgende prijzen
Dat er op sociale media al eens wordt gespot met actuele gebeurtenissen en personen is geen geheim. Ook deze week werd er op het internet weer heel wat afgelachen en becommentarieerd. Van de inflatie die alle zomerplannen in de weg staat, tot de gekke bekken van prins Louis: dit waren de meest geestige memes van de week.
Lees verder

Nooit meer smakeloze mozzarella: kaasaffineur Frederic Van Tricht test 10 kazen en kiest de lekkerste: "Smelt heerlijk weg op de tong"
Niets zo lekker als Italiaanse mozzarella: een van de bekendste zachte kaassoorten. Italianen zelf zweren bij versies gemaakt van buffelmelk, maar bij ons in de supermarkten vind je voornamelijk kazen op basis van koemelk. Welke smaakt het best? En waar moet je op letten wanneer je mozzarella koopt? Kaasaffineur Frederic Van Tricht proeft 10 bollen uit de supermarkt én geeft zijn ultieme smaak- en bewaartips. "Bewaar mozzarella nooit langer dan twee weken."
Lees verder

Nooit meer smaakloze mozzarella: kaasaffineur Frederic Van Tricht test 10 kazen en kiest de lekkerste: "Smelt heerlijk weg op de tong"
Niets zo lekker als Italiaanse mozzarella: een van de bekendste zachte kaassoorten. Italianen zelf zweren bij versies gemaakt van buffelmelk, maar bij ons in de supermarkten vind je voornamelijk kazen op basis van koemelk. Welke smaakt het best? En waar moet je op letten wanneer je mozzarella koopt? Kaasaffineur Frederic Van Tricht proeft tien bollen uit de supermarkt én geeft zijn ultieme smaak- en bewaartips. "Bewaar mozzarella nooit langer dan twee weken."
Lees verder

Gênant voor de Queen: controversieel liedje over prins Andrew klimt naar top van Britse hitlijsten
Een controversieel liedje waarin de spot wordt gedreven met prins Andrew (62) is een hit in het Verenigd Koninkrijk. Het nummer van de Britse band The Kunts bereikte de lijst van 'Top 20 Trending Songs', zo blijkt uit gegevens van The Official Charts Company.
Lees verder

Topbankier waarschuwt beleggers voor "economische orkaan"
Topman Jamie Dimon van de grootste bank van de Verenigde Staten maakt zich zorgen over de dreigende komst van een "economische orkaan". Hij raadt beleggers aan hetzelfde te doen. De CEO van zakenbank JP Morgan ziet twee belangrijke factoren die zo'n storm kunnen veroorzaken.
Lees verder

Vrouw wordt van het vliegtuig gezet "door haar te expliciete outfit"
De 25-jarige Canadese Mary Magdalene heeft een vlucht geboekt van Toronto naar Dallas. Nog voor het vliegtuig vertrekt, wordt ze uit het toestel gezet omdat dat de vrouw haar hoofdtelefoon opzet tijdens de instructies van het personeel. Maar volgens de vrouw gaat het om haar excentrieke uiterlijk.
Lees verder

Vrouw wordt van het vliegtuig gezet omdat haar outfit weinig aan de verbeelding overlaat
De 25-jarige Canadese Mary Magdalene heeft een vlucht geboekt van Toronto naar Dallas. Nog voor het vliegtuig vertrekt, wordt ze uit het toestel gezet omdat dat de vrouw haar hoofdtelefoon opzet tijdens de instructies van het personeel. Maar volgens de vrouw gaat het om haar excentrieke uiterlijk.
Lees verder

Volgens de ene gevaarlijk, handig volgens de andere: expert geeft tips om een draagdoek veilig te gebruiken
Steeds populairder onder jonge ouders, maar berucht bij tegenstanders, want "gevaarlijk, niet ergonomisch of benauwend voor de baby". De draagdoek kent vele voor- en tegenstanders. Kinderverpleegkundige en draagdoekconsulente Inge Wissenburg (36) vertelt waar het allemaal kan misgaan en geeft tips voor de juiste knooptechnieken. "Ik dacht vroeger dat ik het al heel goed kon, maar ik knoopte vaak te los of kon voor meer ademruimte zorgen."
Lees verder

PORTRET. Tienersensatie Coco Gauff, finaliste met een mening: "Ik ben eerst mens en dan pas speelster"
Zelfbewust, welbespraakt en begiftigd met een eigen mening. Cori 'Coco' Gauff (18) heeft alles om uit te groeien tot een boegbeeld. Vandaag probeert ze eerst, in de finale op Roland Garros tegen Iga Swiatek, de jongste grandslamwinnares te worden sinds Maria Sharapova in 2004 (Wimbledon). "Van jongs af heeft mijn vader me ingeprent dat ik de wereld kan veranderen met mijn racket."
Lees verder