Doorgaan naar hoofdcontent

“Ik snap dat ze mij eerst een pipo vonden”: Koen Wauters en Tom Boonen dit weekend tegenover elkaar in Zolder

HLN
"Ik snap dat ze mij eerst een pipo vonden": Koen Wauters en Tom Boonen dit weekend tegenover elkaar in Zolder
Een zanger en een ex-coureur, maar autoracen is hun lang leven. Dit weekend staan ze tegenover mekaar in de Porsche Carrera Cup in Zolder. Koen Wauters (54) en Tom Boonen (41) over hun passie: knallen aan 270 kilometer per uur en toch moeten vechten om niet in slaap te vallen. "Met elk kind rijd je een seconde trager, hadden ze mij gezegd. Wel, ik heb nog nooit zo rap gereden als na de geboorte van mijn dochter."
Lees verder

"Ik kan niet meer": bokser wordt verweten zijn tegenstander de dood ingejaagd te hebben en kampt met donkerste gedachten
De Zuid-Afrikaanse bokser Siphesihle Mntungwa (27) zit bijzonder diep na het overlijden van zijn opponent eerder deze week. Op de sociale media wordt hij zwaar onder vuur genomen en verantwoordelijk gehouden voor de tragische dood van Simiso Buthelezi (24), die op het einde van de kamp in het ijle bokste. Mntungwa verdedigt zich, maar kampt ook met zelfmoordgedachten. "Ik heb Simiso niet vermoord. Het was een bokswedstrijd, die ik wou winnen om het leven van mezelf en dat van mijn familie misschien te helpen veranderen", zegt hij.
Lees verder

Investeringsgolf op komst van Amerikaanse bedrijven in Vlaanderen: "Hebben we niet meer gezien sinds de jaren 60"
Er is een golf van investeringen op komst van Amerikaanse bedrijven in Vlaanderen. Dat zegt Luc Strybol, economisch vertegenwoordiger van Vlaanderen in de Verenigde Staten. "Investeringen zoals we die niet meer hebben gezien sinds de jaren zestig", klinkt het.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Hier kan je nu heel goedkoop Pampers inslaan
Het is het ideale moment om Pampers aan te kopen volgens de leden van Promojagers België. Zij delen de strafste promoties met elkaar en selecteren daaruit elke week een supertip voor de lezers van HLN. "Voor heel wat Pampers betaal je nu minder dan 0,20 euro per luier en dan spreek je echt van een koopje", aldus beheerder Gunther Devisch.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Dit herenhuis in beaux-artsstijl katapulteert je zo naar de Efteling
Duizenden shoppers wandelen er wekelijks langs. Herenhuis Beersmans in de Gasthuisstraat. Maar niemand heeft een idee welke pracht en praal zich achter de gevel bevindt. Nu staat het laatste niet-commerciële pand in de Turnhoutse winkelstraat te koop. Wij nemen je me mee voor een kijkje achter de gevel, met een eerste verdieping die je zo van de Efteling doet dromen. "Wellicht was het ooit de bedoeling er een Mariagrot na te bootsen."
Lees verder

Kussen met Madonna en dansen zonder broek: Britney Spears deelt foto's van haar huwelijk
Britney Spears (40) heeft via sociale media uitgebreid verslag gedaan van haar eigen bruiloft. De zangeres was nerveus, kreeg een paniekaanval, maar heeft volmondig 'ja' gezegd tegen haar inmiddels kersverse man Sam Asghari (28). "Het was een spectaculaire dag", schrijft ze op Instagram bij een reeks foto's en video's. Op de beelden is onder meer te zien hoe ze Madonna (63) op de mond kust.
Lees verder

LIVESTREAM. Tweede manche van Porsche Carrera Cup in Zolder, met Tom Boonen en Koen Wauters, hier straks rechtstreeks te bekijken
Vandaag staat op het circuit van Zolder de tweede manche van de Porsche Carrera Cup op het programma. De opvallendste namen aan de start zijn ongetwijfeld Clouseau-zanger Koen Wauters en Tom Boonen, die zich na zijn carrière als wielrenner tegenwoordig vol op de autosport gooit. Op deze pagina kan u de twee races op zaterdag (14u30) en zondag (11u45) LIVE bekijken.
Lees verder

Koen Wauters doet in 2023 opnieuw mee aan Dakar
Nadat hij met Pascal Feryn vorige winter de Dakar Classic reed, gaat Koen Wauters van 1 tot 15 januari 2023 opnieuw de échte Dakar betwisten.
Lees verder

Karen Damen neemt nu pas vrede met haar lichaam: "Wie weet heeft Doutzen Kroes wel stinkvoeten?"
"Ja, ik draai al 25 jaar mee in het vak. Ja, ik heb recht van spreken." Flapuit, durfal, en een zelfbeeld om U tegen te zeggen. Wie denkt aan de ravissante Karen Damen (47) zou nooit vermoeden dat ze nog maar net verlost is van haar onzekerheden. In badpak op het strand vertelt ze over lief, lijf en leven. Van haar 'kwabberbillen' tot haar pittigste rol tot nog toe: het moederschap. "Roze wolk? Niet gezien. Ik vond het de eerste jaren loodzwaar."
Lees verder

De strijd tegen droogte kan je geld besparen: "Een regenwaterton scheelt de helft op je waterfactuur"
Het is niet eens zomer, we hebben verschillende natte maanden achter de rug en tóch wordt nu al steen en been geklaagd over droogte. Het probleem is complex, de oplossing vergt creativiteit. Professor Marijke Huysmans van de VUB legde aan Dag Allemaal uit wat er mis is met onze waterhuishouding en wat we eraan kunnen doen. "We hebben 100 ml water per vierkante meter extra nodig."
Lees verder

LIVE DAUPHINÉ. Maakt de eerste tocht door de Alpen een einde aan het gele rijk van Wout van Aert? "Als koers ontploft, kom ik te kort"
Na kansen voor de sprinters, vluchters en tijdrijders is het woord in de Dauphiné aan de klimmers. Vandaag staat het eerste luik van een zwaar slotweekend door de Alpen op het programma, met beklimmingen van de Col du Galibier, de Col de la Croix de Fer en de slotklim naar skioord Vaujany. In principe moet Wout van Aert zijn gele trui vandaag afstaan, maar aan wie? Op deze pagina krijgt u het antwoord.
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. De vermoedelijke elf van Martínez: Casteels tussen de palen, Theate achterin en Praet op het middenveld
Na de klinkende zege tegen Polen zit de sfeer weer opperbest bij de Rode Duivels. Nog twee wedstrijden te gaan, te beginnen met Wales vandaag. Via deze pagina krijgt u zoals steeds elk Duivels nieuwtje mee.
Lees verder

Drie lichamen gevonden in huis van moeder en twee kinderen in Kessel-Lo
Er zijn vannacht drie lichamen gevonden in een woning in de Zavelstraat in Kessel-Lo. De politie is momenteel ter plaatse.
Lees verder

Gezin van vijf ziet wagen in vlammen opgaan op pechstrook E40
Een koppel en hun drie kinderen hebben vrijdagavond de schrik van hun leven beleefd op de E40 in Loppem. Vlak nadat ze hun wagen op de pechstrook hadden geparkeerd, ging het voertuig in vlammen op. Het gezin bleef gelukkig ongedeerd.
Lees verder

Onderhandelingen met Engie moeten voor september rond zijn, zegt Van der Straeten: "Moeilijk gaat ook"
De onderhandelingen met het Franse energiebedrijf Engie, dat de kerncentrales in ons land uitbaat via Electrabel, moeten voor september rond zijn. Dat heeft minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) zaterdag laten verstaan in 'De Ochtend' op Radio 1.
Lees verder

Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
Volgens studiebureau Euromonitor drinkt de Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag. En wat meer is: dat is helemaal niet ongezond. Dagelijks tot vier kopjes drinken heeft een positief effect op je concentratie en alertheid. In lage dosissen zou cafeïne zelfs het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.
Lees verder

Rebel Wilson praat met nieuwe liefde al over trouwen
Rebel Wilson (42) is nog niet zo lang samen met haar nieuwe liefde Ramona Agruma, maar de twee hebben nu al gesproken over een huwelijk. Dat schrijft The Daily Mail.
Lees verder

Spanning troef in NBA Finals: geweldige Curry brengt Golden State Warriors weer naast Boston Celtics
Golden State en Boston houden elkaar na vier wedstrijden in de finale van de NBA perfect in evenwicht. Vrijdagavond wonnen de Warriors met 97-107 bij de Celtics, waarmee ze de stand op 2-2 brachten.
Lees verder

Geheime collectie oldtimers uit schuur overleden verzamelaar onder de hamer
Een bijzondere collectie van halfvergeten en met stof bedekte oldtimers wordt volgende maand geveild door het Franse veilinghuis Artcurial in Frankrijk. De collectie bestaat uit de mooiste auto's uit de Franse geschiedenis.
Lees verder

President Costa Rica geeft ambtenaren extra lange middagpauze tijdens WK-kwalificatiewedstrijd
President Rodrigo Chaves van Costa Rica geeft al zijn ambtenaren dinsdag een extra lange middagpauze. De nationale voetbalploeg van het land strijdt die dag in Qatar met Nieuw-Zeeland om een plek op het WK van eind dit jaar. De wedstrijd begint als het in Costa Rica 12.00 uur is.
Lees verder