Doorgaan naar hoofdcontent

"Ik ga niet opdraaien voor iets wat ik niet gedaan heb": Els Clottemans bleef altijd parachutemoord ontkennen

HLN
"Ik ga niet opdraaien voor iets wat ik niet gedaan heb": Els Clottemans bleef altijd parachutemoord ontkennen
In 2010 werd Els Clottemans door het assisenhof in Tongeren veroordeeld tot een celstraf van dertig jaar. Vanaf dan wordt ze beschouwd als degene die de parachute van haar liefdesrivaal Els Van Doren saboteerde. Van Doren stortte daardoor met een dodelijke snelheid neer in een tuin. Clottemans zelf bleef echter altijd volhouden niks met de moord te maken te hebben. 16 jaar na haar veroordeling mag ze de gevangenis onder elektronisch toezicht verlaten. Volgens Jef Vermassen, advocaat van de nabestaanden, "heel pijnlijk". Clottemans zelf is "dankbaar voor de nieuwe kansen".
Lees verder

Voetballers op vakantie: Courtois zet met verloofde bloemetjes buiten op Mykonos, Vandevoordt zit niet stil en Dejaegere stapt in huwelijksbootje
Nu de interlands er zo goed als allemaal op zitten, kunnen de heren voetballers na een lang seizoen eindelijk op vakantie. Mykonos, Miami, Ibiza... Of een triatlon in het Duitse Bocholt: voor ieder wat wils, maar toch vooral voor de zonnekloppers. Een overzicht.
Lees verder

Dan toch sleet op de carrosserie bij Federer, Djokovic en Nadal: voor het eerst sinds november 2003 staat geen van de 'Grote Drie' in top 2 van de wereld
Komt het einde dan toch in zicht? Voor het eerst sinds 10 november 2003 staat niemand van Novak Djokovic (ATP 3), Rafael Nadal (ATP 4) of Roger Federer (ATP 68) in de top twee van de wereld. Gezien hun stilaan pensioengerechtigde leeftijd en de daaraan gelinkte lichamelijke sores is het ergens niet meer dan normaal dat er storinkjes komen in een meer dan achttien jaar durende kaping van topposities en -titels door het drietal. Een stand van zaken.
Lees verder

Wil je verzekeraar je schade niet (volledig) terugbetalen? Deze stappen kan je zetten
Stel: je hebt schade aan je woning of aan je auto die normaal gedekt moet zijn door je verzekeringspolis. Je neemt contact op met je verzekeraar, maar deze weigert de schade volledig terug te betalen. Wat kan je dan doen? Independer.be geeft raad.
Lees verder

Amerikaanse politie vermijdt zoveelste drama door schutter te doden die vuur opent nabij zomerkamp voor kinderen
In Duncanville, in de Amerikaanse staat Texas, heeft de politie opnieuw een schietpartij kunnen verijdelen. Gisteren opende een gewapende man daar het vuur in een sportcomplex, waar op dat moment zo'n 250 kinderen aanwezig waren voor een zomerkamp. De politie kon de schutter doodschieten voor er gewonden vielen.
Lees verder

Zoekactie naar vermeende visser in nood voor kust van Knokke-Heist
De hulpdiensten zijn maandagnacht uitgerukt voor een vermeende visser in nood voor de kust van Knokke-Heist.
Lees verder

Justin Bieber stelt nog twee shows uit door zijn strijd tegen het syndroom van Ramsay-Hunt: "Maar ik weet dat dit voorbij zal gaan"
Afgelopen vrijdag maakte Justin Bieber (28) via Instagram bekend dat zijn gezicht deels verlamd is door een zeldzame aandoening, het syndroom van Ramsay-Hunt. Amper enkele uren voor aanvang stelde de wereldberoemde zanger het begin van zijn wereldtournee uit. En ook de komende dagen zal Bieber niet te zien zijn op een podium, al is de zanger wel positief over de toekomst.
Lees verder

Tine De Caigny wil met Red Flames sowieso naar tweede ronde op EK: "Er zit wel wat druk op de ketel"
Tine De Caingy (25) zette in de zomer van vorig jaar een grote stap in haar carrière. Na vijf jaar bij Anderlecht trok ze naar Hoffenheim. Een keuze die de Gouden Schoen van 2020 zich nog niet beklaagd heeft. De Caigny ontwikkelde zich nog verder in Duitsland en daar hopen de Red Flames van te profiteren, straks op het EK.
Lees verder

Lijk aangetroffen op werf in Doornik
Op een werf in Doornik is vandaag een lichaam aangetroffen. Het gaat om een verdacht overlijden, zegt het parket van Doornik.
Lees verder

Football Talk. Spelregelcommissie maakt regel van vijf wissels permanent - Tomasson moet Blackburn Rovers van Kaminski naar Premier League loodsen
De voormalige Deense topspits Jon Dahl Tomasson is aangesteld als nieuwe trainer van de Blackburn Rovers, de club van doelman Thomas Kaminski. Hij ondertekende een contract tot 2025.
Lees verder

Rode Duivels doen het vandaag zonder hun drie tenoren Courtois, Lukaku en De Bruyne: "Spelers van wereldklasse kan je niet één op één vervangen"
De Rode Duivels moeten het doen zonder de drie tenoren. Geen Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne of Romelu Lukaku in Polen. Wie neemt de ploeg bij de hand? "Vanaken, Tielemans en Eden Hazard", denkt ex-assistent bondscoach Vital Borkelmans.
Lees verder

Hypotheekrente blijft stijgen: kan ik het tarief voor mijn lening nu al vastleggen?
De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
Lees verder

Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
Lees verder

GETEST. Dermatoloog neemt 10 populaire zonnecrèmes onder de loep: "Gebruik zonnecrème niet om langer in de zon te kunnen zitten"
Om je te beschermen tegen de zon smeer je zonnecrème, toch? Al zijn er steeds meer mensen die zonnecrèmes afzweren. Zo noemde topmodel Gisele Bündchen zonneproducten 'vergif'. Maar is die angst wel nodig?, vroegen we aan dermatoloog Thomas Maselis. "De meeste zonnecrèmes op de Belgische markt werken uitstekend." Voor welke ingrediënten en claims van zonnecrèmes is het dan wel of niet opletten? De dermatoloog legt het uit aan de hand van 10 populaire producten.
Lees verder

Twee ongevallen op de E17 richting Gent verstoren de ochtendspits
Net als gisteren waren er dinsdagmorgen twee ongevallen op de E17 richting die de ochtendspits danig in de war stuurden.
Lees verder

Fietsster (18) zwaargewond na aanrijding door lijnbus vol schoolkinderen in Ieper
In Ieper is dinsdagmorgen een jonge fietsster aangereden door een bus van De Lijn. De jonge vrouw uit Heuvelland raakte daarbij heel ernstig gewond aan het hoofd. Het parket onderzoekt de omstandigheden van het ongeval.
Lees verder

Is het verantwoord om luxecadeaus aan je kids te geven? Pedagoog: "Verwende kinderen zijn minder weerbaar"
Kylie Jenner ging afgelopen week op pad met dochtertje Stormi, aan wiens arm een roze Prada-tas bengelde. En dat is lang niet haar enige designertas: de 4-jarige heeft een handtassencollectie waar de meesten onder ons alleen van kunnen dromen. Leuk als je het je kan veroorloven om je kind zulke mooie geschenken te geven. Maar wanneer is trop te veel? Pedagoog Pedro De Bruyckere legt uit waar ouders de grenzen kunnen leggen. "Je moet het goede voorbeeld geven."
Lees verder

Twintiger valt 10 meter naar beneden tijdens concert Harry Styles en overleeft als bij wonder
Een concert van Harry Styles (28) in Glasgow is zaterdagavond verstoord door een tragisch incident. Tijdens de show van de Britse artiest werden zijn fans opgeschrikt door een man die viel van een balkon.
Lees verder

Australië naar WK dankzij dansende invallersdoelman: "Stom of belachelijk? Ik doe het gewoon"
Als held wil hij niet omschreven worden, maar keeper Andrew Redmayne speelde wel een cruciale rol in de WK-kwalificatie van Australië. De 33-jarige reservedoelman, actief bij Sydney FC, viel in minuut 120 in om zich vervolgens in de allesbeslissende strafschoppenreeks te ontpoppen tot de grote man in het play-offduel tegen Peru. Dat op een aparte manier: een dansende Redmayne bracht de penaltynemers van de wijs. "Als ik ook maar één procent voordeel kan halen door iets stoms te doen of mezelf belachelijk te maken, dan doe ik dat gewoon."
Lees verder

Russen verwoesten laatste brug naar Sjevjerodonetsk: "Onmogelijk om nog burgers te evacueren of goederen te leveren"
Het Russische leger heeft nu ook de derde en laatste brug naar het Oekraïense Sjevjerodonetsk verwoest. Volgens Sergej Hajdaj, de gouverneur van de oostelijke regio Loehansk, is het om die reden niet meer mogelijk om burgers te evacueren of goederen naar de stad te brengen. Sjevjerodonetsk is nu volledig afgesloten van de rest van het land.
Lees verder