Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 10 juni 2022

Hoe vaak moet je écht naar de gynaecoloog? “Een uitstrijkje hoef je binnenkort maar om de 5 jaar te herhalen”

HLN
Hoe vaak moet je écht naar de gynaecoloog? "Een uitstrijkje hoef je binnenkort maar om de 5 jaar te herhalen"
Niemand vindt een uitstrijkje prettig. Je ligt met de billen bloot in de stijgbeugels en de koude, harde eendenbek lijkt wel een werktuig uit een ver verleden. Toch is het noodzakelijk om via een uitstrijkje afwijkingen aan de baarmoederhals door HPV op te sporen, want dat is de grootste oorzaak van baarmoederhalskanker. Het goede nieuws: wellicht hoeven vrouwen er straks minder vaak voor naar de gynaecoloog. (F)oef!
Lees verder

Vaccinatiecentra paraat voor massale herfstcampagne
De Vlaamse regering heeft de vaccinatiecentra gevraagd om zich voor te bereiden op een massavaccinatiecampagne in het najaar. Vorige week trok de regering hiervoor nog 60 miljoen euro uit.
Lees verder

OPROEP. Met welke collega-frustraties worstel jij?
Loopt de samenwerking met een collega stroef? Schuift een teamgenoot al het werk in jouw schoenen? Voel je hoe je collega aast op dezelfde promotie als jij? Of merk je dat een medewerker steeds opnieuw met jouw ideeën gaat lopen? Wij willen weten wat jij zo irritant vindt aan jouw collega's.
Lees verder

OPROEP. Met welke collegafrustraties worstel jij?
Loopt de samenwerking met een collega stroef? Schuift een teamgenoot al het werk in jouw schoenen? Voel je hoe je collega aast op dezelfde promotie als jij? Of merk je dat een medewerker steeds opnieuw met jouw ideeën gaat lopen? Wij willen weten wat jij zo irritant vindt aan jouw collega's.
Lees verder

GELDFLATER. Marlies liet zich vangen door een netwerkmarketingbedrijf: "Ik stak 11.000 euro in producten die ik zou doorverkopen. Zonder succes"
Iedereen maakt wel eens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun monetaire misstap. Deze keer Marlies Lageweg (48), die 11.000 euro verloor door in een netwerkmarketingbedrijf te stappen. "Uiteindelijk ontdekte ik dat bij een piramidesysteem als dit alleen de mensen aan de top goed geld verdienen."
Lees verder

"Je creëert een nieuwe oorlog": olympisch kampioene uit Rusland haalt uit naar IOC-baas Bach, maar krijgt snoeiharde repliek van Oekraïense concurrente
Marija Lasitskene, de Russische olympisch kampioen in het hoogspringen, vindt dat voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) "een nieuwe oorlog" creëert met zijn aanpak van Russische sporters. Dat schrijft ze in een open brief op sociale media, maar daar werd ze al gauw van repliek gediend door Yuliya Levchenko, één van haar Oekraïense concurrentes.
Lees verder

LIVE DAUPHINÉ. Juan Ayuso, de achtste uit het klassement, is ziek en start niet
Dag 6 in de Dauphiné. De renners krijgen een heuvelachtige etappe voorgeschoteld, als voorbereiding op het geweld in de Alpen van komend weekend. Wout van Aert, die gisteren de etappe won, draagt nog steeds de gele leiderstrui. Kan hij zich ook vandaag tonen? Op deze pagina zit u in elk geval goed om de etappe tussen Rives en Gap op de voet te volgen.
Lees verder

Stier doodt medewerker slachtbedrijf in Nederland: "Het is vreselijk"
Een medewerker van slachtbedrijf Vion in Tilburg is vanochtend overleden nadat hij werd aangevallen door een stier. Een woordvoerder van het slachtbedrijf laat weten dat het bedrijf meeleeft met de familie en nabestaanden van het slachtoffer. "Het is vreselijk."
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. Duivels trainen op dit moment in Tubeke, straks stappen ze op het vliegtuig richting Wales
Na de klinkende zege tegen Polen zit de sfeer weer opperbest bij de Rode Duivels. Nog twee wedstrijden te gaan, te beginnen met Wales komende zaterdag. Via deze pagina krijgt u zoals steeds elk Duivels nieuwtje mee.
Lees verder

1 op de 10 mensen krijgt ooit te maken met reuma: "Als de pijn en stramheid erger worden, moet je aan de alarmbel trekken"
Wel tien procent van de Belgen wordt ooit geconfronteerd met reuma. Dokter Valérie Lambrecht, diensthoofd Reumatologie van het AZ Maria Middelares in Gent, geeft meer uitleg over de aandoening. "Ook kinderen kunnen getroffen worden door reuma en zonder ingrijpen wordt de pijn alleen maar erger."
Lees verder

Dodenaantal zwaar onderschat: volgens medewerker Zelensky sterven er 200 Oekraïense soldaten per dag
Een hooggeplaatste Oekraïense presidentiële hulp heeft de BBC verteld dat er dagelijks tussen de 100 en 200 Oekraïense troepen sneuvelen aan de frontlinie. Mykhaylo Podolyak zegt ook dat Oekraïne honderden westerse artilleriesystemen nodig heeft om het speelveld met Rusland in de oostelijke Donbas-regio gelijk te trekken.
Lees verder

Uitgerekend: zoveel betaal je voor een zwembad in je tuin
Droom je van een eigen zwembad? Bouwsite Livios maakte de rekensom en legt uit op welk kostenplaatje je moet rekenen als je wil plonzen in je tuin. Van aankoop tot onderhoud: dit budget moet je voorzien.
Lees verder

Twee maanden na hun overwinning zijn winnaars van 'Paradijs zoekt Personeel' alweer in België: "Wat een vergiftigd geschenk"
In maart wonnen ze het VTM-programma 'Paradijs zoekt Personeel', maar ondertussen zijn wereldreizigers Ileen en Thomas alweer terug in België. Op hun sociale media noemt het koppel het hele gebeuren nu een "vergiftigd geschenk". "Anderhalf jaar gewacht voor een lege doos."
Lees verder

Twee maanden na finale zijn winnaars van 'Paradijs zoekt personeel' alweer in België: "Wat een vergiftigd geschenk"
In maart wonnen ze het VTM-programma 'Paradijs zoekt personeel', maar ondertussen zijn wereldreizigers Ileen en Thomas alweer terug in België. Op hun sociale media noemt het koppel het hele gebeuren nu een "vergiftigd geschenk". "Anderhalf jaar gewacht voor een lege doos."
Lees verder

Het vadercomplex: zo beïnvloeden 'daddy issues' je relaties. "De term verbloemt de pijn die erachter zit"
Een jongedame in een romantische tête-à-tête met een oudere man? Daddy issues. Vrouwen die hun partner maar niet kunnen verlaten hoewel hij hen keer op keer bedriegt, of die zelf juist met jan en alleman in bed duiken? Idem dito. 'Daddy issues' verwijst naar alle problemen die kunnen ontstaan door een ongezonde (of onbestaande) relatie met je papa. Een psycholoog bespreekt en ontkracht de clichés en legt uit waarom ook mannen er niet van gespaard blijven.
Lees verder

Basketbal-miljardair LeBron James wil eigen NBA-team in Las Vegas
De Amerikaanse topbasketballer LeBron James wil eigenaar worden van een team in de NBA. De 37-jarige James vertelt over zijn ambities in de HBO-serie 'The Shop'. James wil zich met zijn eigen club gaan vestigen in Las Vegas.
Lees verder

Gerda en Jurgen, gedupeerden in toeslagenaffaire, willen uithuisgeplaatste dochters terug: "Is ons niet overkomen door onze eigen schuld"
Gedupeerden in de toeslagenaffaire Jurgen en Gerda Deceuninck probeerden vandaag in de rechtbank in het Nederlandse Zwolle de uithuisplaatsing van hun twee dochters terug te draaien. Aan hun zijde was het ondersteuningsteam van minister Franc Weerwind. "Voor het eerst spraken we op hetzelfde niveau."
Lees verder

INTERVIEW. Komt er nu al een einde aan de carrière van spurtloods Jonas Rickaert (28)? "In het begin was het frustrerend, maar ik heb nu tijd zat voor Billie Lou"
Tot drie keer toe kreeg Jonas Rickaert de afgelopen weken te horen dat hij zijn fiets maar beter vergeet. Een knik in de slagader zet de vaste lead-out van Alpecin-Fenix aan de kant. "'Wat wil Rickaert na zijn operatie doen?', vroegen ze. 'Wil hij als toerist verder of stopt hij met koersen?'"
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. Anderlecht-verdediger Zeno Debast (18) traint mee, maar stapt straks niet op het vliegtuig richting Wales
Na de klinkende zege tegen Polen zit de sfeer weer opperbest bij de Rode Duivels. Nog twee wedstrijden te gaan, te beginnen met Wales komende zaterdag. Via deze pagina krijgt u zoals steeds elk Duivels nieuwtje mee.
Lees verder

Hanne van K3 in verwachting van haar eerste kindje
Hanne (28) van K3 is zwanger van haar eerste kindje. Dat maakte ze op vrijdag zelf bekend op haar Instagram-account. "Adventure is out there! Hope you're ready, little one", staat er te lezen in het onderschrift dat bij de foto hoort.
Lees verder