Doorgaan naar hoofdcontent

HIGHLIGHTS. Castagne knalt tegen de paal, Bergwijn treft wel knap raak

HLN
HIGHLIGHTS. Castagne knalt tegen de paal, Bergwijn treft wel knap raak
De Rode Duivels spelen op dit moment tegen Nederland. Nederland scoorde al, maar ook de Rode Duivels kregen al een paar kansen. Hieronder de hoogtepunten van de match:
Lees verder

Zorgen om Lukaku: 'Big Rom' moet strijd staken na 25 minuten
Was Romelu Lukaku dan toch niet volledig fit? Na een blessure die hij dinsdag opliep op training stonden er al vraagtekens achter de naam van 'Big Rom'. Hij sloeg de oefensessie van woensdag over. Toch haalde Lukaku de aftrap van de Derby der Lage Landen, maar na twintig minuten greep de spits naar de enkel na een contact met verdediger Aké. Lukaku had verzorging nodig. Hij verscheen weer op het terrein, maar ging enkele tellen later opnieuw zitten. Trossard was zijn vervanger.
Lees verder

Treinongeluk in Duitsland: zeker vier doden, vijftien zwaargewonden en nog twaalf vermisten
Bij de ontsporing van een regionale trein in het zuiden van Duitsland zijn vrijdagmiddag zeker vier doden gevallen. De politie houdt er rekening mee dat dit aantal nog zal oplopen, want twaalf passagiers worden nog vermist. De trein ging rond 12.15 uur voor een deel van de rails, iets ten noorden van Garmisch-Partenkirchen. Bij het ongeluk vielen ook dertig gewonden, van wie er vijftien erg aan toe zijn.
Lees verder

Polsbandjes van rechtszaak Johnny Depp vs Amber Heard voor woekerprijzen online verkocht
De rechtszaak tussen Johnny Depp (58) en zijn ex-vrouw Amber Heard (36) was ongetwijfeld hét proces van het jaar. Online worden er ondertussen zelfs al polsbandjes van de zaak als 'aandenken' verkocht. Wie zo'n bandje op de kop wil tikken, zal wel diep in z'n zakken moeten tasten. De bandjes worden namelijk voor woekerprijzen te koop aangeboden.
Lees verder

Oekraïne vastberaden om het Songfestival te organiseren: "Sommige voorwaarden aanpassen"
Oekraïne gelooft nog steeds dat het Eurovisiesongfestival volgend jaar naar het land kan komen, ondanks de oorlog met Rusland. Er moeten mogelijk alleen wat wijzigingen worden doorgevoerd voordat dat mogelijk is, zo verklaarde de minister van Cultuur Oleksandr Tkachenko vandaag volgens het Oekraïense persbureau Ukrinform.
Lees verder

LIVE. Rode Duivels nu écht in de penarie na treffer Memphis, wat kunnen de Belgen nog?
Deviltime! België kijkt vanavond Nederland in de ogen in de eerste van vier Nations Leagueduels. Zetten de Rode Duivels de 'Derby der Lage Landen' naar hun hand? Volg het hier live!
Lees verder

Gasverbruik in Nederland fors gedaald in eerste vijf maanden van dit jaar
Het gasverbruik in Nederland is fors gedaald. In de eerste vijf maanden van dit jaar is 25 tot 33 procent minder gas gebruikt dan in voorgaande jaren, blijkt uit cijfers van Gasunie Transport Services (GTS). De daling komt onder meer door de hoge prijzen en de warme winter, schrijven de Nederlandse minister Rob Jetten en staatssecretaris Hans Vijlbrief van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees verder

HIGHLIGHTS. Van kwaad naar erger: Memphis werkt de 0-4 voorbij Mignolet
De Rode Duivels spelen op dit moment tegen Nederland. Nederland scoorde al vier keer, via Bergwijn, Memphis (2x) en Dumfries. Hieronder de hoogtepunten van de match:
Lees verder

HIGHLIGHTS. Bekijk hier alle goals uit België-Nederland (1-4)
De Rode Duivels gingen pijnlijk met 1-4 onderuit tegen Nederland. Bekijk hieronder alle goals:
Lees verder

Halve finale Nadal ontsierd door blessure en opgave Zverev - Ruud is andere finalist
Rafael Nadal (ATP-5) versus Casper Ruud (ATP-8). Dat is zondag de mannenfinale op Roland Garros. De opponent van Nadal in de halve finale Alexander Zverev (ATP-3) gooide op het einde van de tweede set de handdoek. De Duitser bezeerde zijn enkel bij een ongelukkige val en moest het veld in een rolstoel verlaten. Een anticlimax, want Nadal en Zverev waren bezig aan een zinderend duel. In die andere halve finale klopte Ruud de Kroaat Marin Cilic (ATP-23) in vier sets.
Lees verder

LIVE. Ook dat nog: eerredder Castagne afgekeurd wegens buitenspel
Deviltime! België kijkt vanavond Nederland in de ogen in de eerste van vier Nations Leagueduels. Zetten de Rode Duivels de 'Derby der Lage Landen' naar hun hand? Volg het hier live!
Lees verder

Wheelie loopt verkeerd af: motor knalt tegen geparkeerde auto, beide voertuigen uitgebrand
In de Bijlstraat in Beveren is vrijdagavond een auto en een crossmotor volledig uitgebrand bij een verkeersongeval. Volgens getuigen verloor de motard de controle over het stuur bij het maken van een wheelie.
Lees verder

Klimaatactiviste ketent zichzelf vast aan net tijdens halve finale op Roland Garros
Opschudding tijdens de tweede halve finale bij de mannen op Roland Garros. De partij tussen de Noor Casper Ruud (ATP 8) en de Kroaat Marin Cilic (ATP 23) werd vrijdagavond stilgelegd nadat een milieuactiviste zich aan het net had vastgeketend.
Lees verder

Overheid overhandigt studie over geluidshinder luchthaven aan betrokken partijen
De Belgische staat heeft een effectenstudie over de geluidshinder rondom Brussels Airport overgemaakt aan de betrokken partijen, zo melden La Libre en la Dernière Heure. De studie omvat veertien scenario's die het ongemak van de buurtbewoners moeten kunnen verlichten.
Lees verder

Blamage voor een vol huis: zwakke Rode Duivels krijgen vier doelpunten om de oren tegen Oranje
Neen, de Rode Duivels zijn niet goed aan de Nations Leaguecampagne begonnen. De Belgen werden voor een volle Heizel vernederd door de noorderburen uit Nederland: 1-4.
Lees verder

Zorgen om Romelu: enkelblessure maakt baalweek Lukaku compleet
Wat een week moest worden waarin Romelu Lukaku de bad vibes van een matig seizoen bij Chelsea wilde wegspoelen, werd er een om snel te vergeten. Speciaal opgelapt voor deze interland, maar nog voor het halfuur naar de kant met een enkelblessure. Wat nu?
Lees verder

ONS RAPPORT. Gênante avond voor Rode Duivels vertaalt zich ook naar de punten: liefst vijf onvoldoendes, waarvan één 3 op 10
Ontnuchterende thuisnederlaag voor de Rode Duivels tegen Nederland. De Belgen bleven ver onder de verwachtingen en incasseerden een 1-4-pandoering tegen Oranje. Dat resulteert in een matig rapport voor de spelers. Heel wat spelers krijgen een onvoldoende, één Duivel zelfs een 3 op 10. Ontdek hieronder onze punten.
Lees verder

Onze chef voetbal: "Over een halve finale in Qatar, laat staan er wereldkampioen te worden, zullen we vanaf nu maar beter zwijgen, zeker?"
Dan was het Koning Boudewijnstadion nog eens uitverkocht… Nederland veegde de vloer aan met onze Rode Duivels, zag ook onze chef voetbal. Een pijnlijke 1-4, op minder dan zes maanden van het WK. "Nederland overklaste België. Wat Martínez ook probeerde, hij kreeg het op geen enkel moment meer rechtgetrokken."
Lees verder

REACTIES. Roberto Martinez: "Wat we nodig hadden om het WK voor te bereiden - Simon Mignolet: "Er zijn geen excusus voor deze nederlaag"
"Dit is wat we nodig hadden om het WK voor te bereiden. Het is een hard resultaat, maar het is duidelijk waar we aan moeten werken. Het WK start pas in november, maar met de nationale ploeg is dat al binnen 17 dagen. We zullen op een specifieke manier moeten werken. Het uitvallen van Lukaku was een tik. Vanaf dan werd het een moeilijkere match. Het is duidelijk waaraan we moeten werken. We moeten de Nations League gebruiken om het WK voor te bereiden. We begonnen goed en vonden ruimtes. Daarna werd het fysiek moeilijk door spelers die niet veel gespeeld hebben. Het resultaat is het gevolg van al deze aspecten. De ploeg is blijven werken. Onana is een nieuw gezicht. Het was de perfecte match om hem te integreren. We moeten blijven bouwen aan een ploeg richting het WK.
Lees verder

Brusselse taxifederatie en Uber bezorgd over numerus clausus
De Brusselse taxifederatie en Uber België zijn tevreden dat het Brussels Parlement de ordonnantie heeft goedgekeurd die de Brusselse taxisector hervormt. Maar ze zijn bezorgd over de numerus clausus, die zal bepalen hoeveel chauffeurs er in de hoofdstad mogen rondrijden.
Lees verder