Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 4 juni 2022

“Het ziet er niet goed uit”: Martínez verwacht dat Lukaku niet meer in actie komt de komende matchen

HLN
"Het ziet er niet goed uit": Martínez verwacht dat Lukaku niet meer in actie komt de komende matchen
Wat een week moest worden waarin Romelu Lukaku de bad vibes van een matig seizoen bij Chelsea wilde wegspoelen, werd er een om snel te vergeten. Speciaal opgelapt voor deze interland, maar nog voor het halfuur naar de kant met een enkelblessure. "Het zou me verbazen als hij de komende matchen nog in actie komt", aldus bondscoach Martínez.
Lees verder

REACTIES. Roberto Martinez: "Wat we nodig hadden om het WK voor te bereiden - Simon Mignolet: "Er zijn geen excuses voor deze nederlaag"
"Dit is wat we nodig hadden om het WK voor te bereiden. Het is een hard resultaat, maar het is duidelijk waar we aan moeten werken. Het WK start pas in november, maar met de nationale ploeg is dat al binnen 17 dagen. We zullen op een specifieke manier moeten werken. Het uitvallen van Lukaku was een tik. Vanaf dan werd het een moeilijkere match. Het is duidelijk waaraan we moeten werken. We moeten de Nations League gebruiken om het WK voor te bereiden. We begonnen goed en vonden ruimtes. Daarna werd het fysiek moeilijk door spelers die niet veel gespeeld hebben. Het resultaat is het gevolg van al deze aspecten. De ploeg is blijven werken. Onana is een nieuw gezicht. Het was de perfecte match om hem te integreren. We moeten blijven bouwen aan een ploeg richting het WK.
Lees verder

Erg gevaarlijke xtc-pillen doen de ronde op Extrema Outdoor: "Dosis MDMA vier keer zo hoog"
Gevaarlijke xtc-pillen doen de ronde op het dancefestival Extrema in Houthalen-Helchteren. Daarvoor waarschuwt het parket van Limburg via sociale media.
Lees verder

Louis van Gaal houdt de voetjes op de grond: "Leek makkelijk, maar België had ook kansen"
Zijn ploeg was op alle vlakken heer en meester tegen de Rode Duivels, maar Nederlands bondscoach Louis van Gaal hield de voeten op de grond. "Het leek misschien makkelijk, maar zo makkelijk was het niet. We hebben wel verdiend gewonnen, we hebben de meeste kansen gecreëerd. Al had België ook kansen - als die eerste erin gaat, krijg je een heel andere wedstrijd. Dat mogen we niet vergeten. Wij zitten in een proces richting het WK. Ik wil de komende wedstrijden nog heel veel spelers aan het werk zien. Een wedstrijd tegen België is wel de beste wedstrijd om spelers te beoordelen."
Lees verder

Treinverkeer rond Denderleeuw verloopt opnieuw normaal
Het treinverkeer tussen Ternat en Denderleeuw en tussen Brussel-Zuid en Denderleeuw verloopt sinds 23.15 uur weer normaal. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. Door een persoonsaanrijding vrijdagavond omstreeks 19.30 uur in Liedekerke was het treinverkeer er een tijdlang onderbroken.
Lees verder

NATIONS LEAGUE. Blessure Mbappé overschaduwt verlies Frankrijk, Rangnick beleeft knaldebuut bij Oostenrijk
Ook in andere groepen is de Nations League op gang getrapt. Frankrijk ging meteen in eigen huis onderuit tegen Denemarken. Ralf Rangnick beleefde een droomdebuut bij Oostenrijk door met 0-3 te gaan winnen in Kroatië.
Lees verder

E-mail van Elon Musk haalt Tesla onderuit op Wall Street
De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verlies gesloten. De producent van elektrische auto's Tesla was een opvallende daler na berichten dat topman Elon Musk wel 10 procent van de banen wil schrappen bij het bedrijf. Daarnaast ging de aandacht van beleggers op Wall Street uit naar het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid. Daaruit bleek dat er in mei een stuk meer banen bij kwamen dan voorzien. Het rapport kan van invloed zijn op de beslissing van de centralebankenkoepel Federal Reserve om de rentes sterker te verhogen.
Lees verder

CO₂-gehalte in atmosfeer op hoogste niveau in 4 miljoen jaar: "Wat is nodig om ons wakker te schudden?"
De CO₂-concentratie in de atmosfeer lag in mei 2022 de helft hoger dan in het pre-industriële tijdperk. Dat heeft de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), het Amerikaanse agentschap dat zich bezighoudt met meteorologie en oceanografie, vrijdag gemeld. Het gaat om het hoogste niveau in vier miljoen jaar.
Lees verder

Oud-Louvre directeur die moest strijden tegen roofkunst op non-actief vanwege verdenking kunstroof
Voormalig Louvre-directeur Jean-Luc Martinez is nog verder in het nauw gedreven vanwege beschuldigingen aan zijn adres van omvangrijke fraude en kunstroof. Hij mag zijn werk als gezicht van de "strijd tegen wereldwijde roofkunst" niet langer uitvoeren, zo maakte het Franse ministerie van Cultuur vrijdag bekend.
Lees verder

LIVE. Kiev: pas onderhandelen met Rusland als Oekraïne sterker staat
Honderd dagen na de Russische invasie concentreert de strijd zich in het oosten van Oekraïne, waar een gebied groter dan de Lage Landen in handen is van het Russische leger en aan Moskou gelieerde separatisten. Kiev wil pas weer met Moskou onderhandelen over vrede als het een sterkere positie in kan nemen. Dat zei de Oekraïense hoofdonderhandelaar Davyd Arachamia vrijdag. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

COLUMN. Volgens het ziekenfonds is musturberen ongezond. Nochtans zouden meer mensen het moeten doen
Elke zaterdag blikt onze columniste terug op de week. Eén waarin we plots kennismaakten met het woord 'musturberen'. Komt uit het Engels ('must') en betekent dat je veel dingen van jezelf moet, eerder dan dat je ze echt wil. Een ziekenfonds wil ons daarvan afhelpen. Maar: is het een realistische levensvisie om alleen nog te doen wat je graag wil? Wie doet het werk dan wél?
Lees verder

ONZE OPINIE. De meeste pubers zijn zekerder in hun keuze van een lief, dan België dat is over kernuitstap
We hebben de kerncentrales verkocht toen ze nog winst maakten, en we overwegen nu om er terug in te investeren op een moment dat energiereus Engie twijfelt of de kosten nog wel opwegen tegen de baten. Goed bestuur kan je dat bezwaarlijk noemen. De komende jaren dreigen we nog veel vaker tegen een muur te lopen in dossiers die langetermijnvisie vragen -energie, klimaat, pensioenen- maar waar de politieke horizon bij de volgende verkiezingen ligt.
Lees verder

Carl Devos. De Wetstraat zit in een tijdslus. Steeds opnieuw over hetzelfde onderhandelen
In de Wetstraat is er geen doorkomen aan, met al die werven. Niet dat er al veel gewerkt wordt, maar ze liggen alvast open. De oplevering moet Vivaldi nieuw leven inblazen, na de zomer. De federale regering zit daardoor in een soort interludium. Dat opent ruimte voor opbod. Er is al een opbod van koopkrachtmaatregelen, maar ook andere thema's proberen partijen op een werftafel te krijgen. Dat dreigt onoverzichtelijk en ondoenbaar te worden. Men communiceert er op los. Communicatie van ideetjes, niet van beslissingen. Dat is blijkbaar ouderwets. Dat sommige partijvoorzitters zich profileren valt beter te begrijpen dan dat leden van het kernkabinet voorstellen in de media lanceren, niet op de regeringstafel.
Lees verder

Wat kost een nationalisering van twee kernreactoren? En wat levert het op?
Worden we met z'n allen mede-eigenaar van de kernreactoren van Doel 4 en Tihange 3? Als het van uitbater Engie Electrabel afhangt wel. In de onderhandelingen om de levensduurverlenging legt de Franse energiereus een gedeeltelijke nationalisatie op tafel. Maar wat zou ons dat kosten? En levert het ook wat op?
Lees verder

Verkoop luxevastgoed gaat door het dak: "We doen zo'n vier miljoenendeals per dag"
De verkoop van luxevastgoed in ons land gaat door het dak. Vorig jaar werden er bijna 1.700 huizen en appartementen boven het miljoen euro verkocht, ofwel 50 % meer dan het record van een jaar eerder. Gegoede burgers willen grotere en energiezuinigere huizen en die zijn op zich al duur. De grote vraag ernaar stuwt hun prijzen nog meer.
Lees verder

Ruim kwart van oldtimers te laat op de keuring
In 2021 bood 27 procent van de oldtimers zich te laat aan op de periodieke keuring, een stijging met tien procentpunten vergeleken met een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) op vraag van Brecht Warnez (cd&v).
Lees verder

INTERVIEW. Vicepremier Petra De Sutter over Groen en de federale regering: "Er is te veel paniekvoetbal in de politiek"
"Groen moet trots zijn op haar werk en vechten voor haar waarden." Vicepremier Petra De Sutter (58) stelt een week voor de voorzittersverkiezingen dat haar partij assertiever moet zijn en zet de tering naar de nering. "Tinne Van der Straeten de saboteur? De sabotage gebeurde in de vorige regering!"
Lees verder

"Biobrandstoffen kosten Belgische consument miljard euro aan de pomp"
De verplichte toevoeging van biobrandstoffen aan de pomp brengt een meerkost van een miljard euro per jaar met zich mee voor de Belgische consumenten. Dat blijkt uit een studie uitgevoerd door Bond Beter Leefmilieu (BBL) en Inter-Environnement Wallonie (IEW) waar L'Echo zaterdag over bericht.
Lees verder

Schrijf jouw zomerbar in voor 'De Leukste Zomerbar'
HLN gaat op zoek naar De Leukste Zomerbar. Vanaf zaterdag 25 juni kan je in de HLN-app alle zomerbars van Vlaanderen terugvinden. Heb je zelf een zomerbar, werk je mee, of ken je iemand die zich in het zweet werkt in een zomerbar? Registreer jouw zomerbar dan voor De Leukste Zomerbar.
Lees verder

"Gino vertrok met man die zei dat hij voetbaltrainer was"
In Kerkrade, een Nederlands stadje vlak bij de Belgische grens, wordt al meer dan twee dagen gezocht naar Gino Van der Straeten, een jongen van 9. Hij ging woensdagavond nog even voetballen op een pleintje voor de deur, en kwam daarna niet meer thuis. De laatste die de jongen gezien heeft, is een man die zich voordeed als voetbaltrainer, en die volgens getuigen met Gino vertrokken zou zijn.
Lees verder