Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 8 juni 2022

Het turbulente liefdesverhaal van prinses Märtha Louise en haar sjamaan: “We hebben drie tot vier keer per dag sek...

HLN
Het turbulente liefdesverhaal van prinses Märtha Louise en haar sjamaan: "We hebben drie tot vier keer per dag seks"
Huwelijksklokken in Noorwegen: prinses Märtha Louise (50) is officieel verloofd met haar beruchte vriend Durek Verrett (47). Daarmee legt de dochter van koning Harald (85) de harde kritiek op haar wederhelft, een omstreden biseksuele sjamaan die de kost verdient met 'spirituele praktijken', definitief naast zich neer. Nochtans is sinds haar relatie haar inkomen gekelderd en moet ze een strijd voeren om haar koninklijke titels. Een portret van een eigenwijze prinses die zo in de ban is van haar geliefde dat ze haar hele hebben en houden ervoor op het spel zet. "Ik zou met een directeur of een Lord of iemand met een of andere hoge rang moeten zijn."
Lees verder

De politie, uw dierenvriend: agenten begeleiden zwanenfamilie veilig door de stad
Ongetwijfeld de schattigste politie-interventie van het jaar: agenten van politiezone Vilvoorde Machelen werden vanochtend opgeroepen voor een zwanenfamilie die over de openbare weg wandelde. Onder begeleiding werden ze naar een park in de buurt begeleid.
Lees verder

Fouten in vooraf ingevulde belastingaangifte dreigen gepensioneerd echtpaar bijna 4.000 euro te kosten: fiscalist vertelt wat je zéker moet controleren
Een Voorstel van Vereenvoudigde Aangifte (VVA) wordt steeds populairder, en 4 op de 10 Belgen maakt er al gebruik van. Logisch, want op zich is zo'n vooraf ingevuld formulier erg makkelijk en je gaat er allicht van uit dat de fiscus wel over de juiste gegevens beschikt. Maar fiscaaltechnisch docent Koenraad Tranchet waarschuwt om zo'n VVA niet zomaar te aanvaarden en alles eerst goed te controleren. "Elk jaar opnieuw ontdekken we meerdere fouten, die de belastingplichten een pak geld kunnen kosten."
Lees verder

Morgan zegt dat ze zwaar verbrandde door vervallen zonnecrème: "Ik zal blik van dokter nooit vergeten"
Morgan Vacala gaat viraal met beelden van een zwaar verbrand voorhoofd. Ze zegt dat ze te lang in de zon zat met zonnecrème die niet meer goed was. Ze liep naar eigen zeggen tweedegraads brandwonden op die twee à drie weken nodig hadden om te genezen. "Ik zal de blik van de dokter nooit vergeten", zegt ze.
Lees verder

Morgan zegt dat ze tweedegraads brandwonden opliep door vervallen zonnecrème
Morgan Vacala gaat viraal met beelden van een zwaar verbrand voorhoofd. Ze zegt dat ze te lang in de zon zat met zonnecrème die niet meer goed was. Ze liep naar eigen zeggen tweedegraads brandwonden op die twee à drie weken nodig hadden om te genezen. "Ik zal de blik van de dokter nooit vergeten" zegt ze.
Lees verder

Grasgroene Porsche uit 'Nonkels' is attractie in Knokke, waar jong en oud bij de wagen poseren: "En ja, het is de originele wagen"
De televisieserie 'Nonkels' is razend populair. Sterren van de show? De broers Persyn, beter bekend als Wim Willaert, Jelle De Beule en Rik Verheye. De populariteit kent een opvallend gevolg. De grasgroene Porsche die in de serie voorkomt, is namelijk een attractie geworden in ... Knokke. De wagen staat er uitgestald voor het Porsche Centre en dat levert heel wat kijklustigen op die gretig selfies nemen. "We wisten het niet, maar toen we passeerden twijfelden we geen seconde om te stoppen!"
Lees verder

Uitgestelde Benelux Tour zoekt nieuwe plek op de kalender (maar dat wordt geen sinecure)
Uitstel is geen afstel. Organisator Golazo benadrukt dat de 18de editie van de Benelux Tour er zal komen. Niet dit jaar, maar in 2023, al wordt het vinden van een nieuwe datum niet eenvoudig. "De kalender wordt er volgend jaar niet minder druk op. De UCI moet ons helpen."
Lees verder

Buschauffeur krijgt vuistslag van zwartrijder: "En vorig jaar stond hij hier met een damesslipje over zijn gezicht als mondmasker"
Een buschauffeur van De Lijn is woensdag in Sint-Niklaas slachtoffer geworden van agressie. Een passagier zonder vervoersbewijs gaf de man een vuistslag in het gezicht. De dader veroorzaakte eerder al problemen en kwam eind vorig jaar nog in het nieuws toen hij een damesslipje als mondmasker droeg.
Lees verder

Leger des Heils verkoopt peperdure schoenen gedragen door daklozen en uit zo kritiek op Balenciaga
De afgetrapte, peperdure sneakers van Balenciaga haalden het nieuws, maar kregen ook veel kritiek. Als reactie lanceerde het Leger des Heils Nederland een originele publiciteitsstunt: een eigen collectie schoenen, maar dan effectief door daklozen gedragen. Het prijskaartje is even hoog, alleen gaan de opbrengsten naar het goede doel.
Lees verder

Merendeel geëvacueerde Afghanen erkend als vluchteling in ons land
Het leeuwendeel van de Afghanen die door ons land werden geëvacueerd na de machtsovername door de taliban, heeft intussen internationale bescherming gekregen. Dat heeft topman Dirk Van den Bulck van het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en Staatlozen (CGVS) woensdag verklaard in de Kamer. Er volgt nog onderzoek naar mensen die werden teruggebracht, maar die eigenlijk al subsidiaire bescherming genoten. Hij gaf ook aan dat bepaalde groepen uit Afghanistan in regel erkend worden als vluchteling, al is er vandaag in Afghanistan in het algemeen geen reëel risico om het slachtoffer te worden van willekeurig geweld, voegde hij daar nog aan toe.
Lees verder

Lange rijen aan pop-up van populaire webshop Shein: "Ik heb hier speciaal een dag vrij voor genomen"
In de Leysstraat, vlak bij de Meir, is vanmorgen een pop-up van modegigant Shein geopend. Vier dagen lang kan je er kleding bekijken en nadien online bestellen, want eigenlijk is de pop-up een grote showroom. Dat is voor sommige shoppers een teleurstelling. De tijdelijke winkel kan in ieder geval op veel bijval rekenen, want er stond de hele dag een lange wachtrij aan te schuiven.
Lees verder

Nieuwe album Harry Styles breekt vinylrecord in de Verenigde Staten
Het nieuwe album van zanger Harry Styles (28) is een schot in de roos. 'Harry's House' haalde meteen de eerste plaats in de Billboard 200 en breekt nu ook een record. De Brit verkocht een recordaantal vinylplaten en stoot hierbij een ex-geliefde van de troon.
Lees verder

Bokser die na (lichte) tik plots in het ijle begon te slaan, overleden aan verwondingen: "Mogelijk opeenstapeling van blessures doorheen de jaren"
Simiso Buthelezi, de Zuid-Afrikaanse bokser die afgelopen weekend in coma belandde, is deze nacht overleden. Na een (lichte) tik op de kin geraakte Buthelezi in een WBF-titelgevecht volledig gedesoriënteerd. Hij zag de scheidsrechter aan voor tegenstander en begon in het ijle te boksen. "Mogelijk overleed hij aan een opeenvolging van blessures die hij de laatste jaren opliep."
Lees verder

Koning Filip houdt vandaag langverwachte toespraak in Congo
Vandaag volgt de lang geanticipeerde toespraak van koning Filip tijdens het staatsbezoek aan Congo. De verwachting is dat hij de spijtbetuiging herhaalt uit de brief die hij stuurde naar aanleiding van de zestigste verjaardag van de onafhankelijkheid. Mogelijk komen er ook echt excuses voor de excessen uit de koloniale periode. Volg het hier live vanaf 15.25 uur.
Lees verder

Twee nieuwe winterbestemmingen voor Ryanair vanuit Charleroi
Ryanair voegt tijdens het winterseizoen, dat eind oktober begint, twee bestemmingen toe aan haar aanbod vanuit België. De vluchten zullen vertrekken vanop de luchthaven van Charleroi.
Lees verder

LIVE DAUPHINÉ. Filippo Ganna (zoals verwacht) met absolute toptijd, om 16u start Wout van Aert
Vandaag halen de renners in de Dauphiné de tijdritfiets van stal, want op het programma staat een individuele race tegen de klok van 31,9 kilometer. Voor Wout van Aert meteen een kans om zijn flater van gisteren recht te zetten, al is de concurrentie met vooral wereldkampioen Filippo Ganna niet van de poes. Op deze pagina volgt u de tijdrit op de voet!
Lees verder

Vrouw is ten einde raad en vraagt Twitter om hulp in virale post: "Hoe krijg ik deze twee kommen uit elkaar?"
Enkele dagen geleden kwam Twittergebruikster Chi Nguyen wel voor een heel specifiek probleem te staan. De vrouw had twee kommen in elkaar gezet tijdens de afwas, maar de kleinste kom was vast komen te zitten in de grotere kom. Na twee dagen proberen was Nguyen er nog altijd niet in geslaagd om het servies uit elkaar te halen en lanceerde ze een oproep op Twitter. "Twitter, ik heb jullie hulp nodig. Hoe haal ik deze kleine kom uit de grote zonder ze allebei te breken?", aldus de vrouw.
Lees verder

Nafi Thiam test rug op 18 juni tijdens Diamond League in Parijs
Het programma van Nafi Thiam voor het WK in Eugene in juli krijgt steeds meer vorm. Zo zal de tweevoudige olympische kampioene op 18 juni aantreden in het hoogspringen tijdens de Diamond League in Parijs - een belangrijke test voor haar rug.
Lees verder

Veiligheidsagent probeerde vriendin van de weg te rijden tijdens breuk: "Je bracht zelfs je eigen zoon in gevaar"
Een 28-jarige jongeman uit Gistel riskeert 10 maanden celstraf omdat hij in Roeselare zijn vriendin met haar wagen van de weg probeerde te rijden. Dat gebeurde toen de twee even uit elkaar waren. Ondertussen zijn ze opnieuw samen. Als veiligheidsagent hoopte de jongeman er zonder straf vanaf te kunnen komen.
Lees verder

AstraZeneca publiceert positieve resultaten over nieuw coronamedicijn
Farmareus AstraZeneca heeft positieve resultaten over de nieuwe Covid-19-behandeling Evusheld gepubliceerd. Momenteel bevindt het medicament zich in testfase drie. Het werkt preventief en wordt toegediend in de vorm van een injectie.
Lees verder