Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 16 juni 2022

“Helemaal kapot over de finish”: Philipsen in Knokke-Heist heer en meester in massasprint, Jakobsen kampt met lek...

HLN
"Helemaal kapot over de finish": Philipsen in Knokke-Heist heer en meester in massasprint, Jakobsen kampt met lekke band
Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix) heeft de tweede etappe in de Ronde van België gewonnen. Onze landgenoot won op 'De Wandelaar' in Knokke-Heist de aangekondigde massasprint. Mads Pedersen werd derde en blijft leider.
Lees verder

Uitgeputte Remco Evenepoel kraakt bergop in Zwitserland en verliest ruim 2 minuten: "Vergeten dat die laatste klim er nog was, dat was een domper"
Slechte dag voor Remco Evenepoel in de Ronde van Zwitserland. In de finale ging het bergop te snel voor onze landgenoot, die last had van de hitte. Hij verloor uiteindelijk ruim 2 minuten op de belangrijkste klassementsmannen. De ritwinst was na een loodzware dag voor Alexandr Vlasov (BORA-hansgrohe), die ook de nieuwe leider is.
Lees verder

Uitgeputte Remco Evenepoel kraakt bergop in Ronde van Zwitserland en verliest meer dan 2 minuten, Vlasov wint de rit
Slechte dag voor Remco Evenepoel in de Ronde van Zwitserland. In de finale ging het bergop tot twee keer toe te snel voor onze landgenoot van Quick.Step-Alpha Vinyl, wat niet het beste doet verhopen voor de zware ritten die nog volgen. Hij verloor uiteindelijk ruim 2 minuten op de belangrijkste klassementsmannen. De ritwinst was na een loodzware dag voor Alexandr Vlasov (BORA-hansgrohe), die ook de nieuwe leider is.
Lees verder

Eurolanden: Kroatië kan vanaf volgend jaar euro gebruiken
Als alles goed gaat, kunnen we vanaf januari volgend jaar met de euro betalen in Kroatië. De financiënministers van de eurozone hebben donderdag aangeraden om het land aan de Adriatische Zee toe te laten als twintigste lid.
Lees verder

Foo Fighters maken grote namen bekend voor tribuutconcerten drummer Taylor Hawkins
Ter ere van de overleden drummer Taylor Hawkins maakte de band Foo Fighters begin juni al bekend dat ze twee wel heel bijzondere concerten gaan geven, de Taylor Hawkins Tribute Concerts. De concerten vinden plaats in september, waarvan een in Engeland en het andere in Los Angeles. De band maakte de (voorlopige) line-up online bekend en er staan een aantal grote namen op het programma, waaronder Miley Cyrus, Queen en Liam Gallagher.
Lees verder

'Foo Fighters' maken grote namen bekend die komen optreden op de 'Taylor Hawkins Tribute Concerts'
Ter ere van de overleden drummer Taylor Hawkins maakte de band 'Foo Fighters' begin juni al bekend dat ze twee wel heel bijzondere concerten gaan geven, de 'Taylor Hawkins Tribute Concerts'. De concerten vinden plaats in september, waarvan een in Engeland en het andere in Los Angeles. De band maakte de (voorlopige) line-up online bekend en er staan een aantal grote namen op het programma, waaronder Miley Cyrus, Queen en Liam Gallagher.
Lees verder

Mick Jagger laat van zich horen na coronabesmetting: "Kan niet wachten om weer op te treden"
Maandag 13 juni 2022 is een dag die veel fans van The Rolling Stones niet gauw zullen vergeten. Het concert in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam werd heel last minute geannuleerd omdat zanger Mick Jagger (78) plots positief testte op corona. Heel wat fans zaten al vol spanning in de arena te wachten op hun idolen. Maar hoe gaat het ondertussen met hem? Jagger laat van zich horen op sociale media. "Ik voel me al veel beter", klinkt het.
Lees verder

Mick Jagger laat van zich horen na zijn coronabesmetting: "Kan niet wachten om weer op te treden"
Maandag 13 juni 2022 is een dag dat veel fans van 'The Rolling Stones' niet gauw zullen vergeten. Het concert in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam werd heel last minute geannuleerd omdat zanger Mick Jagger (78) plots positief testte op corona. Heel wat fans zaten al vol spanning in de arena te wachten op hun idolen. Maar hoe gaat het ondertussen met hem? Jagger laat van zich horen op sociale media. "Ik voel me al veel beter", klinkt het.
Lees verder

Zwartwerker Serhii (50) in rapport bestempeld als 'toevallige voorbijganger' na instorting Antwerpse school: "Ben ik dan geen mens?"
Serhii Melesjuk (50) is één van de negen bouwvakkers die gewond raakten bij de instorting van de school op het Antwerpse Nieuw Zuid, ondertussen een jaar geleden. Hij werkte destijds in het zwart voor een van de onderaannemers, maar Democo, de hoofdaannemer omschreef hem als een toevallige "voorbijganger". Serhii dreigt nu levenslang arbeidsongeschikt te zijn én met lege handen achter te blijven. "Normaal zou ik niet klikken, maar mensen hebben hun leven verloren."
Lees verder

Serhii (50) werkte in het zwart op werf toen Antwerpse school instortte, aannemer omschrijft hem als 'voorbijganger': "Normale mensen hebben recht op een compensatie. Ben ik dan geen mens?"
"Mensen hebben hun leven verloren, hoe kan het dan dat we daarbovenop nog eens worden opgelicht?", vraagt de Oekraïense bouwvakker Serhii Melesjuk (50) zich emotioneel af. Hij is één van de negen bouwvakkers die gewond raakten bij de instorting van de school op het Antwerpse Nieuw Zuid, ondertussen een jaar geleden. Serhii werkte destijds in het zwart voor een van de onderaannemers, maar volgens Democo, de hoofdaannemer, zou hij een toevallige "voorbijganger" geweest zijn. Hij dreigt nu levenslang arbeidsongeschikt te zijn én met lege handen achter te blijven.
Lees verder

'Ongewenste verjaardagswensen' voor Christian (75) na misplaatste grap: "Zelfs handgeschreven felicitaties van Herman De Croo"
De brievenbus van Christian Weemaes uit Kallo puilde de voorbije week uit door de vele verjaardagskaartjes. Tot zijn eigen verbazing kreeg hij voor zijn 75ste felicitaties uit het hele land. "Het resultaat van een ietwat misplaatste grap van een vriend", ontdekte hij intussen zelf. Die had via onze krant een emotionele oproep gelanceerd.
Lees verder

Facebook past algoritme aan om meer op TikTok te lijken, Messenger keert terug naar de app
Meta gaat Facebook Messenger terugbrengen in de Facebook-app. De berichtendienst krijgt een plek rechtsboven in beeld. Daarnaast gaat de feed veranderen. Die krijgt meer posts, vooral Stories en korte video's, waarvan het algoritme denkt dat gebruikers ze interessant vinden. Dat is vergelijkbaar met hoe TikTok werkt.
Lees verder

Football Talk. Assistent-coach Willem Weijs verlaat Anderlecht voor Lommel - Paul Van den Bulck enige kandidaat-voorzitter bij KBVB
De Nederlander Willem Weijs is niet langer assistent-coach bij RSC Anderlecht. Na het vertrek van hoofdtrainer Vincent Kompany verlaat de 35-jarige Weijs op zijn beurt het Astridpark om in 1B aan de slag te gaan bij Lommel, onderdeel van de City Football Group. Hij wordt er assistent van hoofdcoach Steve Bould en ondertekende er een overeenkomst voor onbepaalde duur.
Lees verder

Football Talk. Assistent-coach Willem Weijs verlaat Anderlecht voor Lommel - Laszlo Bölöni naar FC Metz
Laszlo Bölöni is wel degelijk de nieuwe coach van FC Metz. Dat bevestigde clubvoorzitter Bernard Serin. "We willen zo snel mogelijk opnieuw naar de Ligue 1. Daar is ervaring voor nodig en daar staat Laszlo borg voor", beklemtoonde de voorzitter zijn keuze voor de Roemeen.
Lees verder

Economische recessie dreigt in tweede jaarhelft: "Alles zal stilvallen", voorspelt hoofdeconoom ING
Onze economie dreigt in een recessie te belanden en het stagflatiespook doemt op. Dat voorspelt ING-hoofdeconoom Peter Vanden Houte in de economische vooruitzichten die de bank maakt voor ons land. "De consument is het kind van de rekening", valt te horen. Hoelang zal die situatie nog aanslepen? En zal dit alles een impact hebben op de tewerkstelling?
Lees verder

Ongeziene beelden van kwade Tom Hanks gaan viraal: "Ga de f**k achteruit, je loopt mijn vrouw omver"
De Amerikaanse acteur Tom Hanks (65) staat bekend om zijn kalmte en vrolijkheid, een man die altijd sympathiek overkomt. Maar dat geldt niet voor agressieve fans die Toms vrouw, Rita Wilson, omver lopen. Hanks schoot meteen in de verdediging en pakte de agressievelingen grondig aan.
Lees verder

Jurylid spreekt zich uit over gedrag van Amber Heard tijdens rechtszaak: "We geloofden haar krokodillentranen niet"
"Haar tranen, de manier waarop ze naar ons keek, haar gezichtsuitdrukkingen tout court,... Het gaf ons allemaal een ongemakkelijk gevoel." Een van de zeven juryleden die een oordeel moesten vellen in de rechtszaak tussen Johnny Depp (59) en Amber Heard (36) heeft voor het eerst anoniem tekst en uitleg gegeven in een interview. "Ze kwam niet oprecht over."
Lees verder

Uitgeputte Remco Evenepoel kraakt bergop in Zwitserland en verliest ruim 2 minuten: "Vergeten dat die laatste klim er nog was"
Slechte dag voor Remco Evenepoel in de Ronde van Zwitserland. In de finale ging het bergop te snel voor onze landgenoot, die last had van de hitte. Hij verloor uiteindelijk ruim 2 minuten op de belangrijkste klassementsmannen. De ritwinst was na een loodzware dag voor Alexandr Vlasov (BORA-hansgrohe), die ook de nieuwe leider is.
Lees verder

Safeonweb waarschuwt na ruim 5.500 meldingen voor valse berichten die van Federale Pensioendienst lijken te komen
Safeonweb, de overheidsinstelling voor cyberveiligheid, heeft de afgelopen week meer dan 5.500 meldingen gekregen van mensen die valse berichten kregen die van de Federale Pensioendienst lijken te komen. Phishers proberen je daarmee naar een valse website te leiden.
Lees verder

KMI kondigt code geel af voor hitte zaterdag en dat kan nog code oranje worden - Mogelijk hittegolf in provincie Luxemburg
Het KMI heeft met temperaturen die zaterdag kunnen oplopen tot 36 graden code geel afgekondigd in heel het land. Daarmee roept het op tot waakzaamheid. In bepaalde streken kan er zelfs nog een opschaling naar code oranje volgen. In de provincie Luxemburg doen ze er nog een schepje bovenop en is een lokale hittegolf "niet onmogelijk".
Lees verder