Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 7 juni 2022

Hebben jij en je partner chemie? Seksuologe legt uit hoe je dat herkent. “Hersenen en hormonen bepalen niet alles”

HLN
Hebben jij en je partner chemie? Seksuologe legt uit hoe je dat herkent. "Hersenen en hormonen bepalen niet alles"
Elkaar diep in de ogen kijken, niets anders kunnen denken dan 'waaauw' en dan de vonk van passie die overslaat. We zien het vaak op het grote scherm, maar ook in het echte leven komt het voor: chemie. Maar wat veroorzaakt 'chemie' tussen twee mensen? Hebben jij en je partner het? En biedt het een garantie voor een fijne, langdurige relatie? Relatietherapeut Sarah Hertens licht toe. "We weten dat het uiterlijk sowieso meespeelt. Maar chemie steunt op nog vier andere pijlers."
Lees verder

Zo viert Johnny Depp zijn overwinning in de rechtbank: 58.000 euro aan champagne met vrienden en nieuw TikTok-account met nu al 3 miljoen volgers
"De jury heeft mij mijn vrijheid teruggegeven", klonk het bij Johnny Depp (58) na zijn overwinning in de rechtbank. De Amerikaanse acteur geniet ondertussen ook weer met volle teugen van zijn leven. Zo zit Depp ondertussen ook op TikTok. Daarnaast heeft de wereldster afgelopen weekend één van de grootste Indische restaurants van het Verenigd Koninkrijk volledig afgehuurd.
Lees verder

"Kijk me aan zoals je mijn vader niet durfde aan te kijken": kinderen van vermoorde Peter R. de Vries houden emotioneel betoog tijdens proces
Kelly en Royce de Vries, de kinderen van de vorig jaar vermoorde misdaadverslaggever Peter R. de Vries, hielden vandaag in de rechtbank in Amsterdam een emotioneel betoog over hun vader. Kelly sprak rechtstreeks tegen de verdachten Delano G. en Kamil E. "Delano, ik kijk naar jou zoals je niet naar mijn vader durfde te kijken toen je hem van achter neerschoot."
Lees verder

Federale politie neemt tijdens huiszoeking zilveren en gouden munten, cryptocurrency en voor het eerst ook NFT's in beslag: "Trachten verdachten maximaal 'te plukken'"
De federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen heeft in het kader van een financieel dossier bij twee huiszoekingen een grote hoeveelheid zilveren en gouden munten, cryptocurrency en non-fungible tokens (NFT's) in beslag genomen. Het gaat om een totale waarde van meer dan 547.000 euro. "Het is de eerste keer dat er in België NFT's in beslag worden genomen", aldus de federale politie.
Lees verder

EXCLUSIEF. Alexis Saelemaekers over Zlatan, de titel met Milan, de exit van Kompany en de Nations League: "Ik hoop op speeltijd, zodat ik me kan bewijzen"
"Mij hoor je niet klagen." Alexis Saelemaekers keek in tegenstelling tot enkele andere Rode Duivels wél uit naar dit Nations League-vierluik. De jonge winger van Milan hoopt de komende dagen zijn plaatsje in de kern voor het WK veilig te stellen. "Ik hoop op speeltijd, zodat ik aan de coach kan tonen dat ik deze ploeg iets kan bijbrengen." In een exclusief gesprek met onze analist Gilles De Bilde heeft hij het over de nationale ploeg, z'n titel bij Milan, de impact van Zlatan én over het vertrek van z'n ex-ploeggenoot Kompany bij Anderlecht.
Lees verder

Koen Wauters legt uit wat hij met z'n getatoeëerde trouwring van plan is: "Natuurlijk wel een vervelende plaats"
Koen Wauters beantwoordt bij Q-dj's Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe de '10 meest Gegoogle Vragen'. Hij spreekt er over zijn liefdesleven na zijn scheiding met Valerie De Booser en legt uit wat hij van plan is met z'n trouwring, die hij liet tatoeëren op z'n ringvinger. "Je hebt zo'n ring die alles registreert van hartslagen. Misschien doe ik die er wel over", vertelt de zanger.
Lees verder

"Vergeet een klassiek bierpakket voor Vaderdag": biersommelier test verschillende kits uit om thuis zelf makkelijk te brouwen
Dat we als Belgen graag bier drinken, weten we al langer dan vandaag. Sinds kort is de nieuwe trend in het bierlandschap daarentegen dat bier zélf eerst brouwen, met behulp van DIY-brouwpakketten die de deur uit vliegen. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem neemt in de aanloop van Vaderdag enkele brouwkits onder de loep en kijkt welke haalbaar zijn voor bierleken, hoe betaalbaar ze zijn én of het uiteindelijke resultaat te drinken is of niet.
Lees verder

"Vergeet een klassiek bierpakket voor vaderdag": biersommelier test verschillende bierkits uit om thuis zelf makkelijk bier te brouwen
Dat we als Belgen graag bier drinken, weten we al langer dan vandaag. Sinds kort is de nieuwe trend in het bierlandschap daarentegen dat bier zélf eerst brouwen, met behulp van DIY-brouwpakketten die de deur uit vliegen. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem neemt in de aanloop van vaderdag enkele brouwkits onder de loep en kijkt welke haalbaar zijn voor bierleken, hoe betaalbaar ze zijn én of het uiteindelijke resultaat te drinken is of niet.
Lees verder

Colruyt start binnenkort met thuislevering
Supermarktketen Colruyt zal binnenkort starten met thuislevering, te beginnen in Antwerpen en Brussel. Ook voor de verdere uitbouw van het winkelnet mikt het bedrijf uit Halle op de grootsteden. In Brussel, Antwerpen, Gent en Luik wil Colruyt groeien met bijkomende winkels.
Lees verder

Staatssecretaris De Bleeker erg voorzichtig over nieuwe maatregelen tegen hoge energieprijzen
Staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld) blijft voorzichtig over nieuwe steunmaatregelen om de fors gestegen energieprijzen te drukken. Dat verklaarde ze dinsdag in de Kamercommissie Financiën. Die buigt zich over de aanpassing van de begroting voor volgend jaar, een budgettaire oefening die sterk wordt beïnvloed door de onzekerheid over de Russische oorlog in Oekraïne en de zware inflatie.
Lees verder

LIVE DAUPHINÉ. Laatste vluchters opgepeuzeld, pakt Wout van Aert gele trui terug op slotklim?
Voor het eerst een finish bergop in de Dauphiné. Na goed 130 kilometer en de top van de Côte de Besse-en-Chandesse (1,2 km aan 6%) volgt nog de slotklim naar Chastreix-Sancy, met zes kilometer (6,2 km aan 5,6%, met pieken tot 8%). Voer voor de pure klimmers? We weten het even voor 16.50 uur, wanneer de finish voorzien is.
Lees verder

Vijftiger schiet vrouw dood in Duitse supermarkt en stapt meteen erna zelf uit het leven
In een supermarkt in de centraal gelegen Duitse stad Schwalmstadt zijn twee mensen door geweerschoten om het leven gekomen. Dat meldt de politie.
Lees verder

"Ik ben beschaamd, nu ben ik de loser": Wout van Aert gooit armen in de lucht, maar laat zich op de streep verschalken door David Gaudu
Serieus balen voor Wout van Aert. Hij leek die tweede ritzege in de Dauphiné te pakken, maar de Belgische kampioen werd op de streep alsnog voorbijgesneld door David Gaudu. Van Aert gooide de armen in de lucht, maar zag de Fransman nog naast zich opdoemen en besefte het pijnlijke moment. "Ik heb het al vaak gezien bij collega's en er al veel mee gelachen. Nu ben ik de loser", zei Van Aert achteraf. Hij neemt wel het geel over van Alexis Vuillermoz — een troostprijs.
Lees verder

Geen tweede ritzege, wel opnieuw leider: Wout van Aert gooit armen in de lucht, maar laat zich op de streep verschalken door David Gaudu
Serieus balen voor Wout van Aert. Hij leek die tweede ritzege in de Dauphiné te pakken, maar de Belgische kampioen werd op de streep alsnog voorbijgesneld door David Gaudu. Van Aert gooide de armen in de lucht, maar zag de Fransman nog naast zich opdoemen en besefte het pijnlijke moment. Van Aert neemt wel het geel over van Alexis Vuillermoz - een troostprijs.
Lees verder

"Zonder die verplaatsing zou ons kind er niet meer geweest zijn": baby Linde verkeerde in levensgevaar, maar toch wordt ziekenvervoer gefactureerd als 'niet-dringend'
Meer dan 500 euro moesten Nele Blomme (34) en haar echtgenoot Dieter (37) uit Brecht ophoesten om hun pasgeboren dochtertje Linde van het ene ziekenhuis naar het andere te laten overbrengen. Hoewel Linde op dat moment in levensgevaar verkeerde, wordt de rit beschouwd als 'niet-dringend ziekenvervoer'. "Schandalig", vindt Nele, die de factuur intussen heeft betaald, maar er wel een bijzonder zuur gevoel aan overhoudt. "Dit voelt heel onrechtvaardig."
Lees verder

Swiss Air Lines moet vluchten annuleren door personeelstekort
Swiss Air Lines, een dochtermaatschappij van Lufthansa, schrapt verschillende vluchten naar Duitsland door een tekort aan eigen personeel, maar ook door gebrek aan medewerkers bij grond- en luchthaventoeleveranciers. Zo zal Swiss de vijf wekelijkse vluchten tussen Nürnberg en Zürich schrappen, en dit tussen juli en oktober, zo laat een woordvoerder weten.
Lees verder

Neve Campbell laat verstek gaan voor nieuwe 'Scream'-film: "Loon was te laag"
Ze maakt al sinds 1996 deel uit van de 'Scream'-franchise, maar de nieuwste film in de reeks zal het zonder Neve Campbell (48) moeten doen. De actrice en de makers raakten het niet eens over haar loon, klinkt het in 'Deadline'.
Lees verder

Wereldbank nog somberder over wereldeconomie: "Beperkte groei en stijgende prijzen houden waarschijnlijk nog hele decennium aan"
De Wereldbank is nog somberder geworden over de wereldwijde economische groei dit jaar. De Russische inval in Oekraïne en de sterke gestegen prijzen vertragen de groei, onder meer doordat bedrijven minder geld overhouden voor investeringen.
Lees verder

"Mijn moeder heeft een monster gecreëerd": hoe kindsterretje Drew Barrymore zichzelf verloor in drank en drugs
Het lijkt een schattige video, maar anno 2022 is het vooral pijnlijk om te zien: de zevenjarige Drew Barrymore (47) die doodleuk vertelt hoe ze door haar moeder verplicht werd om valse tanden te dragen. "Ze zou me vermoorden als ik ze uitdeed." Moeder en dochter hadden dan ook een moeilijke band, die gekleurd werd door drugs, alcohol en zelfs een zelfmoordpoging. "Ik dacht echt dat ik op mijn 25ste zou sterven."
Lees verder

'Tepels' van Kylie Jenner schokken het internet. "Het tonen van een blote borst was lange tijd not done"
Sommige fans dachten dat ze zich van app vergist hadden, maar wel degelijk te zien op Instagram: Kylie Jenner (24) met zichtbare tepels. Maar niet de hare, al lijkt dat zo door de weinig verhullende bikini van Jean-Paul Gaultier die ze draagt, bedrukt met blote borsten. Wel meer ontwerpers laten zich inspireren door boobies: waar komt die fascinatie van de modewereld voor borsten plots vandaan?
Lees verder