Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 9 juni 2022

Havenfirma verspreidt foto van nieuwe werknemer: “Dag later vriendschapsverzoek uit drugsmilieu”

HLN
Havenfirma verspreidt foto van nieuwe werknemer: "Dag later vriendschapsverzoek uit drugsmilieu"
De 29-jarige havenbediende Samy O. haalde opgelucht adem toen de federale politie de chatdienst Sky ECC in maart 2021 platlegde. Samy had via zijn Sky-cryptofoon geheime info over containers doorgespeeld aan de drugsbende van Omar G., bijgenaamd 'Patje Haemers'. Het bracht hem 25.000 euro op. "Die mannen nemen uw leven over. Je bent geen seconde meer gerust", zei Samy O. vanmorgen tegen de rechter. Hij riskeert 5 jaar cel.
Lees verder

De Panne zorgt met toegankelijk sanitair voor primeur: "Iedereen verdient zorgeloos dagje aan zee, ook wie een beperking heeft"
"Ik drink soms niets omdat ik weet dat er geen toegankelijk toilet is", schetst paralympiër Peter Genyn die het initiatief van de gemeente De Panne volmondig steunt. Het gaat om een hoekpand vlakbij zee waar mensen met een beperking probleemloos naar het toilet kunnen gaan of zich douchen. Changing Places noemt het initiatief en het is volgens de kustgemeente een primeur in Vlaanderen.
Lees verder

Paul D'Hoore over de renteverhoging door de ECB: "Lenen wordt duurder, spaarboekjes geven niet meteen meer rendement"
De Europese Centrale Bank (ECB) wil in juli voor het eerst sinds 2011 de rente verhogen, in een eerste stap om de hoge inflatie te beteugelen. Wat betekent die hogere kortetermijnrente voor onze spaarboekjes, woonleningen en het dagelijkse geldleven in het algemeen? Financieel expert Paul D'Hoore geeft tekst en uitleg.
Lees verder

Amerikaanse serveerster redt kind uit handen van agressieve stiefvader door geheim briefje
Een stiefvader in Florida is veroordeeld voor kindermishandeling nadat een restaurantmedewerker vorig jaar verontrustende signalen had opgemerkt en met een geheim briefje aan een jongen had gevraagd of hij hulp nodig had.
Lees verder

In Sjevjerodonetsk wordt op een fabrieksterrein over de toekomst van de Donbas beslist: "Als we niet snel zware wapens ontvangen, zijn we verloren"
Volgens president Zelensky wordt het lot van Oost-Oekraïne in Sjevjerodonetsk beslist. Daar vecht zijn leger nu de zwaarste strijd van heel de oorlog uit. Dat gebeurt op een fabrieksterrein waar er ook burgers in de bunkers zitten, net zoals eerder in Marioepol. En veel optimisme is er niet meer. "Als we geen zware wapens ontvangen binnen twee tot drie weken, dan zijn we verloren", zo klinkt het op het terrein.
Lees verder

VRT NU ondergaat vanaf dit najaar een naamsverandering
Zeg niet langer VRT NU. Het online video- en audioplatform van de openbare omroep zal vanaf dit najaar bekendstaan als VRT MAX. Dat blijkt uit het Jaarverslag van de VRT.
Lees verder

Vluchten geschrapt na mogelijke vuurwapenvondst in handbagage op luchthaven Eindhoven
Op Eindhoven Airport zijn donderdag vluchten geannuleerd nadat de terminal van het vliegveld afgesloten werd vanwege een mogelijke vuurwapenvondst. In de handbagage van een passagier werd een voorwerp gevonden "dat op een vuurwapen leek", zei de militaire politie. Zeker acht vertrekkende vluchten zijn tot dusver geschrapt.
Lees verder

Football Talk. Pierre Locht nu ook definitief CEO van Standard - Luka Modric voetbalt ook volgend seizoen nog bij Real Madrid
Pierre Locht, die op 19 april werd aangesteld als CEO ad interim binnen een tijdelijke overgangsstructuur, is vanaf nu ook officieel benoemd tot nieuwe CEO van Standard. 777 Partners uit het vertrouwen in de 34-jarige Locht, die tot voordien hoofd jeugdopleidingen was.
Lees verder

Kunnen hoorzittingen over de bestorming van het Capitool ex-president Donald Trump de das omdoen?
Vanaf vanavond kunnen miljoenen Amerikanen de acht hoorzittingen van de parlementscommissie die de bestorming van het Capitool onderzoekt, volgen op televisie. De commissie wil aantonen dat ex-president Donald Trump heeft gepoogd de verkiezingsuitslag om te keren en dat hij mee verantwoordelijk was voor de bestorming.
Lees verder

Natuurhulpcentrum haalt Oekraïense beren en wolf op: "Ze gaan eerst naar Bellewaerde"
Medewerkers van het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen zijn momenteel onderweg vanuit Polen naar ons land, met drie grote dieren aan boord. Het gaat om twee beren en een wolf uit Oekraïne.
Lees verder

Poetin verzekert dat er geen nieuw IJzeren Gordijn komt: "We gaan onze economie niet afsluiten. Die fout maken we niet opnieuw"
Rusland is niet van plan haar economie af te sluiten, zoals de Sovjet-Unie destijds deed. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin vandaag gezegd, aan de vooravond van het 'St. Petersburg International Economic Forum'.
Lees verder

HLN ONDERZOEK. De coronablunders van de overheid: 400.000 Belgen werden getest met vals materiaal
Er is door de federale overheid de voorbije jaren meermaals geblunderd in de aanpak van corona. Zo zijn minstens 400.000 Belgen getest met vals of dubieus materiaal en kregen ziekenhuizen slecht bewaarde medicijnen. De regering weet dat, maar zweeg erover. Wij slaan het blunderboek voor het eerst open.
Lees verder

En plots staat Bruce Springsteen mee op het podium met Coldplay: "Ongelofelijk, hij is mijn grootste held"
Coldplay had een grote verrassing in petto voor hun fans in New Jersey: een wel heel speciale gast. Niemand minder dan Bruce Springsteen kwam de band plots vergezellen op het podium. Frontman Chris Martin zong samen met Springsteen de nummers 'Working on a Dream' en 'Dancing in the Dark'. Martin zelf kon bijna niet geloven dat hij Springsteen mocht aankondigen en ook het publiek toonde zich laaiend enthousiast. Ze riepen massaal "Bruce!" bij zijn opkomst.
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. Terug van (niet lang) weggeweest: Duivels arriveren na half dagje vrij weer in Tubeke
Na de klinkende zege tegen Polen zit de sfeer weer opperbest bij de Rode Duivels. Nog twee wedstrijden te gaan, te beginnen met Wales komende zaterdag. Via deze pagina krijgt u zoals steeds elk Duivels nieuwtje mee.
Lees verder

Bit4You wordt eerste cryptoplatform op Brusselse beurs
Het Belgische Bit4You neemt de controle over de beursgenoteerde miniholding Beluga. Daarmee kan het het eerste cryptoplatform worden dat op de Brusselse beurs noteert. Dat schrijft 'De Tijd' op zijn website.
Lees verder

"Wie publiek wil bereiken, moet investeren in schermgezichten", zegt CEO over torenhoge vergoeding van VRT-gezichten
Als je een modern mediabedrijf wil uitbouwen en een breed publiek wil halen, dan heb je 'trekkers' nodig, dan moet je investeren in mensen die dat publiek kunnen bereiken. Dat heeft de CEO van de VRT Frederik Delaplace gezegd in het Vlaams Parlement over de investering van de openbare zender in schermgezichten.
Lees verder

Aantal dossiers rond jeugdbescherming op tien jaar tijd met 16 procent gestegen
Het aantal jeugdbeschermingszaken is de voorbije tien jaar, tussen 2012 en 2021, met 16 procent gestegen. Dat blijkt uit de cijfers die het College van het openbaar ministerie donderdag heeft bekendgemaakt.
Lees verder

Niet genoeg tenten beschikbaar: zomerkamp van ruim 200 jeugdbewegingen op losse schroeven
Voor meer dan 200 jeugdbewegingen staat hun geplande zomerkamp op losse schroeven omdat er bij de uitleendienst geen tenten meer beschikbaar zijn. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Conner Rousseau (Vooruit) heeft opgevraagd bij minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V). Volgens Rousseau moeten de jeugdbewegingen door dat tekort op zoek naar duurdere alternatieven of moeten ze hun kamp mogelijk afgelasten. "Onaanvaardbaar", zegt de Vooruit-voorzitter. Hij dringt bij de minister aan op bijkomende investeringen.
Lees verder

Honderden piloten van luchtvaartmaatschappij SAS dreigen met staking
Honderden piloten van luchtvaartmaatschappij Scandinavian Airlines (SAS) zullen vanaf 29 juni staken in Noorwegen, Zweden en Denemarken. Na mislukte onderhandelingen, die al sinds november lopen, tussen de vakbonden en de directie, zijn de luchtvaartmaatschappij en de autoriteiten op de hoogte gebracht, zegt de pilotenvakbond Svensk Pilotförening (SPF) donderdag.
Lees verder

Doodrijder Merel De Prins legt zich niet neer bij veroordeling voor belaging
Muhammed Aytekin (25), de man die in oktober 2015 de 12-jarige Merel De Prins doodreed in Vilvoorde, is in beroep gegaan tegen zijn veroordeling voor belaging. Dat wordt bevestigd door het parket Halle-Vilvoorde. De Brusselse correctionele rechtbank had de man veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden omdat hij een jonge vrouw met wie hij een korte verhouding had gehad, had bestookt met berichten en ongewenste telefoontjes.
Lees verder