Doorgaan naar hoofdcontent

GROTE PEILING. 4 op de 10 Vlamingen hebben amper genoeg centen om maand door te komen

HLN
GROTE PEILING. 4 op de 10 Vlamingen hebben amper genoeg centen om maand door te komen
De stijgende levensduurte en haperende economie blijven niet zonder gevolgen: een groot deel van de Vlamingen heeft momenteel amper genoeg centen om de maand rond te komen. In Vlaanderen gaat het over 41%, in Brussel (54%) en Wallonië (57%) loopt dat cijfer verder op. Dat zijn maar liefst 2,7 miljoen Vlamingen die het financieel moeilijk hebben. Het is één van de opmerkelijke bevindingen uit onze Grote Peiling.
Lees verder

WEERBERICHT. Koelere dag, maar daarna stijgt kwik weer en donderdag kunnen we opnieuw 30 graden passeren
Er bevindt zich vanochtend onstabiele lucht over het zuidoosten van ons land met (onweerachtige) neerslag. In de provincies Luik, Namen en Luxemburg geldt tot 10 uur zelfs code geel, met kans op hevige neerslag en rukwinden. Een storing verlaat in de loop van de dag onze streken en daarna stroomt er koelere en stabiele Noordzeelucht over België, meldt het KMI.
Lees verder

GP in België in 2023 steeds onwaarschijnlijker: niemand gelooft nog in Spa-Francorchamps
De kalender voor seizoen 2023 wordt pas tegen het einde van de zomer verwacht, maar er raken wel almaar meer krachtlijnen bekend. En die klinken niet goed voor Francorchamps.
Lees verder

Meer dan 100 burgers gedood bij aanval in Ethiopië, volgens ooggetuigen
In de Ethiopische regio Oromia zijn meer dan honderd burgers van de etnische bevolkingsgroep Amhara gedood. Ooggetuigen vertelden zondag hoe de slachtoffers tijdens een aanval van gewapende mannen werden doodgeschoten. De regionale regering van Oromia heeft de aanslag bevestigd. Ze vond zaterdag plaats in de buurt van Gimbi, zo'n 320 kilometer ten westen van hoofdstad Addis Abeba.
Lees verder

Golden Earring-gitarist kan geen gitaar meer spelen door ALS: "Mijn vingers kan ik niet meer gebruiken"
George Kooymans (74) bracht afgelopen vrijdag nog een nieuwe plaat uit met Frank Carillo, 'Mirage', maar de gezondheid van de zanger en gitarist, die lijdt aan de ziekte ALS, gaat alsmaar achteruit. Autorijden en wandelen gaat nog net, maar gitaar spelen is niet meer aan de orde.
Lees verder

Gefrustreerde Medvedev krijgt het aan de stok met z'n coach, waarna die geïrriteerd vertrekt en 's werelds nummer één finale verliest
Frustrerende tijden voor Daniil Medvedev. Nadat hij vorige week al de finale van Rosmalen verloor, ging de 26-jarige Rus gisteren kopje onder in de eindstrijd in Halle. Én hij kreeg het er ook aan de stok met z'n coach.
Lees verder

Moeilijke week houdt (l)eergierige Remco Evenepoel bezig, grondige analyse dringt zich op: wil/kan ploeg wel vol investeren in zijn rondetoekomst?
Een 'jour sans'. Maar gelukkig geen 'Tour sans'. Tijdrijden kan hij als de beste. Op de slotdag gaf Remco Evenepoel (22) zijn Ronde van Zwitserland alsnog de nodige glans. Toch dient een grondige analyse van een heel moeilijke week zich op. "De vaststelling maken is één zaak. De manier waarop je er concreet op inspeelt een andere."
Lees verder

Moeilijke week houdt (l)eergierige Remco Evenepoel bezig, grondige analyse dringt zich op: wil/kan ploeg wel vol investeren in zijn (grote)rondetoekomst?
Een 'jour sans'. Maar gelukkig geen 'Tour sans'. Tijdrijden kan hij als de beste. Op de slotdag gaf Remco Evenepoel (22) zijn Ronde van Zwitserland alsnog de nodige glans. Toch dient een grondige analyse van een heel moeilijke week zich op. "De vaststelling maken is één zaak. De manier waarop je er concreet op inspeelt een andere."
Lees verder

Tiener omgekomen en meerdere mensen neergeschoten tijdens straatfeest in Washington
"Meerdere mensen" zijn neergeschoten in de buurt van de Moechella-festiviteiten in Washington zondag. Volgens lokale media kwam een 15-jarige jongen om het leven. Een politieagent is in stabiele toestand in het ziekenhuis opgenomen. Ook twee andere volwassenen werden afgevoerd naar het ziekenhuis. Voor het event was geen toelating gegeven.
Lees verder

Tiener omgekomen en meerdere mensen neergeschoten op muziekfestival in Washington
"Meerdere mensen" zijn neergeschoten in de buurt van het Moechella muziekfestival in Washington zondag. Volgens lokale media kwam een 15-jarige jongen om het leven. Een politieagent is in stabiele toestand in het ziekenhuis opgenomen.
Lees verder

Anderlecht betaalt ruim 3 miljoen euro voor Nigeriaanse rechtsback
Anderlecht heeft zijn eerste zomertransfer beet. De twintigjarige rechtsachter Abdulrazak Ishaq komt over van het Zweedse Norrköping en legde dit weekend zijn medische tests af, vandaag wordt zijn transfer officieel afgerond.
Lees verder

"Hij leeft nog!": Bonifazio kan alweer lachen nadat hij ei zo na aan hoge snelheid kind had omver gemaaid
Liep dat maar even goed af. Niccolo Bonifazio sprintte gisteren voor Matteo Moschetti (Trek-Segafredo) en Max Kanter (Movistar) naar de zege in de slotrit van de Route d'Occitanie, maar na afloop ging het nog bijna mis.
Lees verder

Rusland exporteert recordhoeveelheid olie naar China
Rusland heeft in mei een recordhoeveelheid olie naar China geëxporteerd. De invoer van olie uit Rusland door China steeg in mei met 55 procent in vergelijking met een jaar eerder. Daarmee heeft Rusland in China een dankbare zakenpartner, zeker nu westerse landen vanwege de oorlog in Oekraïne onder andere geen olie vanuit Rusland meer willen importeren.
Lees verder

Waarom was prinses Elisabeth de enige met een paars lintje in Oslo?
Prinses Elisabeth (20) was afgelopen week te gast op het 18de verjaardagsfeest van de Noorse prinses Ingrid Alexandra. Ze was daar de enige die een paars lintje droeg, en dat had een bijzondere reden.
Lees verder

VOORBEREIDING JPL. Vandaag Mazzu-time in Anderlecht, ook 'eerste schooldag' voor Hoefkens en Geraerts
Vandaag beginnen met Club Brugge, Union, Anderlecht, Antwerp, Racing Genk en KV Mechelen ook de laatste eersteklassers aan hun voorbereiding op de jaargang 2022-2023. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: via dit handige overzicht blijft u op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

TRANSFERNIEUWS. Al gesproken met Simeone, vandaag medische tests: Witsel kiest voor Atlético - Krijgen we witte rook in dossier-Lukaku?
• Antwerp lijft Vincent Janssen in en aast op Dries Mertens • Atlético lijkt nieuwe bestemming te gaan worden voor Axel Witsel • Deal Inter en Chelsea over Lukaku lijkt in de maak • Anderlecht heeft eerste versterking beet
Lees verder

'Thuis'-acteur Raf Jansen is trotse papa van zoontje Josse: "Als ik kinderen wilde, moest het nu gebeuren. Ik wil geen papa van 60 zijn aan de schoolpoort"
Begin mei verwelkomden 'Thuis'-acteur Raf Jansen (41) en zijn vriendin hun eerste kindje, zoontje Josse. Een serieuze verandering voor het koppel, maar Raf was er meer dan ooit klaar voor. "Sinds ik papa ben, vind ik mijn leven veel zinvoller", klinkt het in Story. En zijn tegenspeelster Ann Pira heeft zich al kandidaat gesteld om te babysitten.
Lees verder

Jasper De Buyst niet naar de Tour? "Twijfel serieus of het wel zin heeft om te gaan"
Caleb Ewan moet het in de Tour allicht zonder zijn vaste loods Jasper De Buyst stellen. De Oost-Vlaming brak in april zijn sleutelbeen en heupkom, waardoor hij pas op 31 mei intens kon beginnen trainen. Na de Baloise Belgium Tour heeft hij zes koersdagen in de benen en dat is weinig.
Lees verder

Sinead O'Connor annuleert alle shows in 2022 wegens overlijden van haar zoon
Sinead O'Connor (55) zal dit jaar niet meer optreden. Vijf maanden geleden stapte haar 17-jarige zoon, Shane, uit het leven en de Ierse zangeres heeft tijd nodig om te rouwen. "Het was een moeilijke beslissing, maar ze moet kiezen voor haar eigen gezondheid en welzijn", meldt haar management.
Lees verder

LIVE. Vakbonden houden nationale actiedag: honderden vluchten geschrapt op Brussels Airport, hinder op bus en tram, straks grote betoging
De vakbonden houden vandaag een nationale actiedag. Op Brussels Airport zijn honderden vluchten geschrapt door een staking van het veiligheidspersoneel en straks volgt een grote betoging in Brussel. Bij De Lijn rijdt maar zowat 60 procent van de bussen en 40 procent van de trams. Ook in andere sectoren wordt er gestaakt, onder meer bij sommige stadsdiensten.
Lees verder