Doorgaan naar hoofdcontent

Google schikt groepszaak aangespannen door 15.000 vrouwen

Google schikt groepszaak aangespannen door 15.000 vrouwen

Google gaat ruim 118 miljoen dollar betalen aan meer dan 15.000 vrouwelijke werknemers die een collectieve rechtszaak hadden aangespannen vanwege discriminatie op het werk.

Lees verder

Hoe houd je je huis koel zónder airco? Enkele trucjes uit de fysica

De komende dagen stijgt de temperatuur in ons land. Hoe houd je je huis koel? Met deze tips uit de fysica kan u de warmte beter uit uw woning houden.

Lees verder

De klopjacht is geopend op banken die 'greenwashen'

Liegen banken bewust over de duurzaamheid van hun fondsen? Na Deutsche Bank, ligt nu Goldman Sachs onder het vergrootglas. Volgens kritische rapporten is dit slechts het topje van de ijsberg.

Lees verder

Tien Republikeinse senatoren sluiten zich aan bij hervorming wapenwet

Een groep van tien Democratische en tien Republikeinse senatoren heeft een princiepsakkoord bereikt over een brede hervorming van de wapenwet. Het is wel veel minder verregaand dan wat president Joe Biden voor ogen heeft. Een beperkte groep Republikeinen steunt het voorstel.

Lees verder

Oproep | Moeten studenten vakken jarenlang kunnen meeslepen?

Het derde jaar starten met nog vakken uit het eerste jaar? Het decreet dat de Vlaamse regering heeft goedgekeurd, verbiedt dat vanaf academiejaar 2023-2024. Heeft u als trisser uw diploma gehaald? Vindt u dit een terechte maatregel om te flexibel onderwijs tegen te gaan? We horen graag uw mening. U kunt daarvoor mailen naarbinnenland@standaard.be, met vermelding van uw naam en contactgegevens.

Lees verder

Vrouw oligarch nam leiding van chemiebedrijf met Antwerpse fabriek over, maar EU kreeg er lucht van

Aleksandra Melnitsjenko (45), ooit topmodel in Servië, maakte onlangs een opvallende carrièreswitch: ze werd de nieuwe eigenaar van meststoffenproducent EuroChem, en dus ook baas van de fabriek in de Antwerpse haven. Maar het werd een uitstapje van korte duur voor de vrouw van oligarch Andrej Melnitsjenko.

Lees verder

Van zonnebril tot immunotherapie: dit kunt u doen tegen hooikoorts

Een recordaantal pollen zorgt ervoor dat hooikoortslijders het zwaar te verduren krijgen, en er wordt niet meteen beterschap verwacht. Het goede nieuws: u kunt heel wat doen om het ongemak tot een minimum te beperken.

Lees verder

Google's AI is 'een persoon met een ziel'

Een medewerker van Google beweert dat het AI-systeem LaMDA zelfbewust is geworden en als een intelligent levend wezen moet worden beschouwd. De man is door zijn werkgever geschorst, Google ontkent zijn beweringen.

Lees verder

Politie arresteert man en vrouw in onderzoek naar drievoudige moord Kessel-Lo

Bij twee huiszoekingen nabij Leuven in verband met de drievoudige moord in Kessel-Lo zaterdagnacht, zijn vanochtend twee personen opgepakt. Dat werd door het Leuvens parket bevestigd aan VRT Nws. Wat de man en de vrouw met de moord te maken hebben, is nog niet duidelijk.

Lees verder

Freerunners geven beste van zichzelf op idyllisch Grieks eiland

Op het Griekse eiland Astypalaia vond afgelopen weekend de Red Bull Art of Motion plaats. Zestien atleten leefden er zich uit op de Griekse daken. Kijk mee naar hun halsbrekende tricks in bovenstaande video. 

Lees verder

Lieven Verstraete: 'Tijdens het gesprek met nieuwe voorzitters van Groen was ik even de draad kwijt'

Na een hevige Twitter-rel excuseerde VRT-journalist Lieven Verstraete zich maandagochtend op Twitter over de manier waarop hij enkele vragen aan de nieuwe Groen-voorzitters geformuleerd had. De VRT-ombudsman ontkent dat er racistische ideeën verspreid zijn. 'Maar de formulering was ongelukkig.'

Lees verder

'Ik ben me bewust van mijn bestaan, ik wil meer over de wereld te weten komen'
Lees verder

Proces verkrachter van de Samber: 'Ik heb het instinct van een jager'

In het hof van Doaui, in het noorden van Frankrijk, ging vrijdag het proces tegen de 'Samberverkrachter' van start. De eerste dag van het proces was gewijd aan de presentatie van de feiten en zijn persoonlijkheid.

Lees verder

Oproep | Welke vragen heeft u over de burn-outpandemie?

Er raast een burn-outpandemie doorheen de samenleving. Wordt die door het arbeidssysteem veroorzaakt, of door onze eigen verlangens en perfectionisme? Twee experten laten in een live-uitzending op onze website hun licht schijnen op de ziekte van deze tijd.

Lees verder

Nationale Bank wil snelle begrotingsmaatregelen

De Nationale Bank van België zegt dat er dringend nood is aan een traject van begrotingsverbetering. 'Bij een recessie ontsporen de financiën. We hebben geen buffers meer.'

Lees verder

De PS jaagt De Croo op om snel koopkracht te versterken

PS-fractieleider Ahmed Laaouej roept premier De Croo op 'zijn rol op te nemen' om snel werk te maken van een koopkrachtakkoord. Dat is een van de vele dossiers waarover Vivaldi de komende weken knopen moet doorhakken om zijn geloofwaardigheid te behouden.

Lees verder

Timelapse toont uitzonderlijke bloei van reuzenaronskelk

De bloem van de aronskelk in de Plantentuin van Meise staat sinds zaterdag in bloei. Het is er al de zestiende geregistreerde bloei. De reuzenaronskelk meet 255 centimeter, een record voor de Plantentuin.

Lees verder

Een geüpdatete atlas van de Melkweg

De Europese ruimtetelescoop Gaia heeft sterren gezien. Veel sterren. 1,8 miljard om precies te zijn. Toch is dat maar een procent van wat er in de Melkweg rondzweeft. Het toont aan wat voor herculesarbeid de studie van ons sterrenstelsel is.

Lees verder

VUB sluit student uit van faciliteiten na grensoverschrijdend gedrag

Aan de Vrije Universiteit Brussel is een student die zich schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag een jaar niet meer welkom in de studentenhuizen en op de campussen. De student mag alleen nog examens afleggen. Dat meldt Het Laatste Nieuws en de VUB bevestigt het maandagmiddag. Als de betrokken student zich niet aan de opgelegde tuchtsanctie houdt, kan de straf verder oplopen.

Lees verder

Antwerpse opvolger Boekenbeurs 'Lees!' al na één editie afgevoerd

Boekenfestival Lees! zal dit jaar dan toch niet plaatsvinden. Dat heeft Easyfairs, het bedrijf van initiatiefnemer Dirk Van Roy, laten weten. Die wijst naar 'de verdeeldheid binnen het Vlaamse boekenvak' als hoofdreden voor de annulatie.

Lees verder

Uitbater van tankstation opgeschrikt door plotse landing van luchtballon

Op de parking van een tankstation in het Limburgse Tessenderlo vond vorige week donderdag een opmerkelijke landing plaats. Een luchtballon maakte daar plots en onaangekondigd een landing. 'Dit hadden we nog nooit gezien', vertelt uitbater Umit Yilmaz.  

Lees verder

Macron lonkt weer naar rechts

Nu de partij van president Macron voor de parlementsverkiezingen nek aan nek ligt met de linkse alliantie, kijkt de president weer meer naar de rechterzijde. Toen hij een paar weken geleden tegenover Marine Le Pen stond, keek hij naar links. Veel Fransen geloven hem niet meer.

Lees verder

Hoe vrij was de coming-out van Rebel Wilson?

De Australische columnist Andrew Hornery kruipt door het stof nadat hij volgens critici actrice Rebel Wilson onder druk had gezet om publiek te gaan over haar lesbische relatie. Hornery is zelf gay.

Lees verder

Voka legt indexsprong van 3 procent op de regeringstafel

Om de concurrentiekracht van de bedrijven te vrijwaren pleit Voka voor een indexsprong van 3 procent, gecompenseerd met een nettopremie van 500 euro. Hij waarschuwt ook dat er mogelijk tot 2028 geen ruimte is voor loonsverhogingen boven de index.

Lees verder

'Een samenleving die investeert, wil er wat voor in de plaats'

Vanaf 2023 mogen studenten niet meer trissen, drie keer vakken uit het eerste jaar opnemen. Het onderwijsveld is verdeeld over de nieuwe maatregel om langstuderen tegen te gaan.

Lees verder

De Noor Andreas Leknessund soleert naar zege in tweede rit Ronde van Zwitserland

Andreas Leknessund heeft de tweede rit van de Ronde van Zwitserland gewonnen. De 23-jarige Noor maakte deel uit van de vroege vlucht, sprong op minder dan twintig kilometer van de streep weg, en kwam solo aan in Aesch. Al dacht Bettiol dat hij de rit gewonnen had. Stephen Williams blijft nipt leider.

Lees verder

Wikipedia weigert informatie over oorlog Oekraïne te verwijderen

Wikimedia Foundation, eigenaar van Wikipedia, heeft beroep aangetekend tegen de beslissing van een Russische rechtbank. Die beval Wikipedia om informatie over de oorlog in Oekraïne uit artikels te verwijderen.

Lees verder

62 bestuurders betrapt bij alcohol- en drugscontrole in Brussel, waaronder stepbestuurders

Bij een grote alcohol- en drugscontrole in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 juni heeft de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene in totaal 62 bestuurders betrapt die onder invloed van drugs of alcohol rondreden. Bij hen bevonden zich ook acht bestuurders van fietsen of elektrische steps. 'Ook zij moeten zich aan de wegcode houden en mogen zich niet beschonken in het verkeer begeven', klinkt het bij de politie.

Lees verder

Concert Rolling Stones in Amsterdam afgeblazen na positieve coronatest Mick Jagger

Het concert dat The Rolling Stones maandag zouden geven in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam gaat niet door. Frontman Mick Jagger heeft corona en kan daardoor niet optreden. Dat bevestigt een woordvoerder van de Nederlandse concertorganisator Mojo aan persagentschap ANP.

Lees verder

Johnson zwicht voor chantage Noord-Ierse unionisten en daagt EU uit

De Britse regering heeft haar wetsontwerp gepubliceerd waarmee ze delen van de Brexit-akkoorden eenzijdig aanpast. Ze probeert er de politieke impasse in Noord-Ierland mee te doorbreken, maar jaagt iedereen in de gordijnen, inclusief een deel van de eigen parlementsleden.

Lees verder

Doorbraak in verdwijningszaak Amazonewoud

Een zoekteam van vrijwilligers vond kleren van de Britse journalist Dom Phillips en de Amazone-expert Bruno Pereira, die al een week vermist zijn.

Lees verder

Dronken Giuliani tegen Trump: 'gewoon de zege opeisen'

Een dronken Rudy Giuliani adviseerde Donald Trump op de verkiezingsavond om de zege op te eisen: het startschot voor de 'Big Steal'-nonsens. Gelooft Trump zijn eigen leugens nog? 'Hij is alle contact met de realiteit kwijt.'

Lees verder

Els Clottemans vrij met enkelband

Els ­Clottemans, in 2010 tot dertig jaar veroordeeld voor de 'para­chutemoord', is vrij onder elektronisch toezicht.

Lees verder

Podcast | Kan Colruyt 'de laagste prijzen' blijven houden?

Colruyt zit de laatste maanden in zwaar weer, en dat voelt het familiebedrijf op de beurs. Dinsdagavond wordt het jaarverslag van het bedrijf voorgesteld, en daar wordt verwacht dat de winsten fors zullen dalen. Wat is er allemaal aan de hand, en zal Colruyt uit het dal kunnen klimmen?

Lees verder

De Narcotica League

'Slaapwandelvoetbal', 'stroperig spel', 'gelanterfant'. Niet alleen de Rode Duivels, ook andere Europese topploegen lijken niet meer vooruit te branden in de Nations League. Van Londen tot in Madrid krijgen bondscoaches de vraag of hun topspelers oververmoeid zijn, dan wel ongemotiveerd.

Lees verder

Kan Colruyt 'de laagste prijzen' blijven houden?

Colruyt zit de laatste maanden in zwaar weer, en dat voelt het familiebedrijf op de beurs. Dinsdagavond wordt het jaarverslag van het bedrijf voorgesteld, en daar wordt verwacht dat de winsten fors zullen dalen. Wat is er allemaal aan de hand, en zal Colruyt uit het dal kunnen klimmen?

Lees verder

De klopjacht is geopend op banken die 'greenwashen'

Liegen banken bewust over de duurzaamheid van hun fondsen? Na Deutsche Bank ligt nu Goldman Sachs onder het vergrootglas. Volgens kritische rapporten is dit slechts het topje van de ijsberg.

Lees verder

Trump vindt hoorzittingen bestorming Capitool 'justitiële aanfluiting'

De hoorzittingen over de bestorming van het Capitool zijn een 'justitiële aanfluiting'. Dat heeft voormalig Amerikaans president Donald Trump maandagavond (lokale tijd) laten weten in een verklaring.

Lees verder

Zonnig en aangenaam warm

Het is dinsdag zonnig met wat hoge sluierwolken vanaf het zuidwesten. De maxima liggen tussen 20 à 21 graden aan zee alsook in de Hoge Venen en 23 of 24 graden in de Kempen en het uiterste zuiden van het land, meldt het KMI.

Lees verder

Ziekenhuisopnames en besmettingen blijven stijgen

Zowel de ziekenhuisopnames als de besmettingen blijven toenemen.

Lees verder