Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 23 juni 2022

Gemeente Mol: Meer dan 100 vertegenwoordigers van verenigingen aanwezig op infoavond UiTPAS

Meer dan 100 vertegenwoordigers van verenigingen aanwezig op infoavond UiTPAS

Op maandagavond 20 juni luisterden meer dan 100 vertegenwoordigers van onze verenigingen naar een eerste infosessie over UiTPAS. Ze kregen algemene informatie over UiTPAS en kwamen meer te weten over de concrete impact op hun werking. De aanwezigen kregen bovendien ruim de kans om vragen te stellen. Nadien ontvingen ze een feedbackformulier om hun bedenkingen door te geven. De gemeentelijke werkgroep rond UiTPAS gaat nu aan de slag met hun waardevolle inbreng. In september krijgen de verenigingen antwoorden op hun vragen en bezorgdheden. Bedankt voor jullie bijdrage, verenigingen!

Lees verder

Extra controles op loslopende honden door Agentschap voor Natuur en Bos (ANB)

De komende weken, al zeker tijdens de weekends van 25 en 26 juni en 2 en 3 juli, houden boswachters en natuurinspecteurs van ANB extra toezicht op loslopende honden in de bossen onder hun beheer. Honden horen in bossen en natuurgebieden aan de leiband, dit om zowel de natuur, andere bezoekers als de hond zelf te beschermen. De extra controle komt er nadat verschillende reeën en reekalfjes zwaargewond of dood aangetroffen werden na een aanval door loslopende honden. Wie zijn hond niet aanlijnt, riskeert een boete.

Lees verder

Verkeersomleiding Voogdijstraat op woensdagvoormiddag 29 juni voor verhuis

Op woensdag 29 juni wordt in de Voogdijstraat één rijrichting volledig afgesloten. Deze tijdelijke verkeersmaatregel maakt het mogelijk om de verhuis van een handelszaak (Voogdijstraat 18) veilig te laten verlopen. Hierdoor is het tussen 8.45 uur (na start scholen) en 11 uur niet mogelijk om vanuit Rozenberg via de Voogdijstraat richting Laar te rijden. Je wordt omgeleid via Kloosterstraat en Statiestraat. Deze omleiding geldt ook voor fietsers. Het afsluiten van de rijstrook is nodig om ruimte te creëren voor het opstellen van een vrachtwagen met lift ter hoogte van het Broekenhuis, Voogdijstraat 18.

Lees verder

Milostraat aan Miloheem afgesloten voor alle verkeer op woensdag 29 juni

Op woensdag 29 juni is de Milostraat ter hoogte van het Miloheem (huisnummer 13) vanaf 7 uur afgesloten voor alle verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel door. Een firma breekt die dag een bouwkraan af en hevelt ze over het nieuwe appartementsgebouw aan Milostraat nummer 5 – 7. De bouwkraan neemt de volledige breedte van de straat in. Plaatselijk geldt ook een parkeerverbod. Het verkeer wordt omgeleid via De Rooy. De werken duren vermoedelijk tot 17 uur. Zodra ze zijn afgerond, is doorgaand verkeer weer mogelijk.

Lees verder