Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Mol: Bekendmaking openbaar onderzoek 'Ontwerp Lokaal Materialenplan 2023-2030'

Bekendmaking openbaar onderzoek 'Ontwerp Lokaal Materialenplan 2023-2030'

Het Lokaal Materialenplan vervangt het uitvoeringsplan voor huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval 2016-2022. Met dit plan zetten we een volgende stap in de richting van een integraal beleid rond circulaire economie, door een verhoogde aandacht voor preventie en hergebruik en door materiaalkringlopen verder te sluiten. Daarnaast blijft het plan ook de basis van het afvalbeheer vormgeven.

Lees verder

'Jeugd en toegankelijkheid' confronteert kinderen met beperkingen bij handicap

Van 18 februari tot 12 mei namen acht basisscholen uit onze gemeente deel aan het scholenproject 'Jeugd en toegankelijkheid'. Mensen met een beperking deelden hun ervaring over de beperkingen die zij dagelijks ondervinden omwille van de onaangepaste omgeving. Daarnaast kregen kinderen de kans om zelf te ontdekken hoe het is om met een beperking te functioneren door onder andere zelf op pad te gaan met krukken, blindenstok, rolstoel,… Op 31 mei vond in Zaal 't Getouw de slothappening plaats.

Lees verder

'Mol, Balen, Dessel en Retie stoppen met roken' klokt af op 12 deelnemers

We mogen 12 rookstoppers, waaronder 10 Mollenaars, feliciteren met hun succesvol traject. Rookstopcoach Els Bosch zorgde in onze gemeente voor persoonlijke begeleiding. Als gemeentebestuur zijn we erg fier dat onze rookstoppers heel het traject hebben afgerond. We wensen hen veel succes met hun nieuw, rookvrij leven!

Lees verder

Gemeentediensten gesloten op Pinkstermaandag 6 juni

Op maandag 6 juni, Pinkstermaandag, zijn de meeste gemeentediensten gesloten. Uitzonderingen zijn de dienst toerisme en de bar van het lokaal dienstencentrum in Ten Hove. Op zondag 5 juni, Pinksteren, kan je ook het Jakob Smitsmuseum en zwembad Vita Den Uyt een bezoek brengen. Raadpleeg onze actuele openingsuren op www.gemeentemol.be/openingsuren.

Lees verder