Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 24 juni 2022

Gemeente Boom: Lokaal bestuur investeert én vergroot financiële reserve

Lokaal bestuur investeert én vergroot financiële reserve
Het Lokaal bestuur van Boom legde donderdag de gezamenlijke jaarrekening 2021 van gemeente en OCMW en AGB voor aan de gemeenteraad. Daaruit blijkt dat de financiêle reserve met 1,8 miljoen beter stijgt dan voorzien tot bijna 5 miljoen euro.
Lees verder

Boom herziet RAUVO en bijgevolg ook codex
Net als vele Bomenaars stellen we vast dat er een verschraling is van het aanbod in het handelscentrum en dat dit de kwaliteit absoluut niet ten goede komt. Er komen te veel dezelfde handelszaken bij terwijl diversiteit en complementariteit twee belangrijke troeven zijn voor een handelscentrum.
Lees verder

28 juni 2022: Bassinstraat afgesloten ter hoogte van bouwproject
Op dinsdag 28 juni 2022 gaat de aannemer die aan het bouwproject 'Brig' werkt een kraan wegnemen.
Lees verder

Ticketverkoop CC De Steiger gestart
Sinds maandag 20 juni staat het nieuwe programma van Cultuurcentrum De Steiger voor seizoen 22|23 online. Op welke voorstelling of activiteit mogen ze jou verwelkomen?
Lees verder

Profploeg al volop aan de slag in Boom
Eerder berichtten we al dat Boom een van de 33 Vlaamse gemeenten is die werd weerhouden om kosteloos en op maat begeleiding te krijgen van de zogeheten Profploeg met experten rond marketing, communicatie en dergelijke meer.
Lees verder

Lokaal bestuur en handelaars bundelen krachten in strijd tegen zwerfvuil
Net als het lokaal bestuur en de meeste Boomse burgers dragen ook de Boomse handelaars alle da-gen hun steentje bij om de gemeente Boom zo aangenaam mogelijk te maken. Het zijn onze lokale handelaars die mee zorgen voor een bruisende gemeente, waar het ook fijn vertoeven is.
Lees verder