Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 1 juni 2022

Gemeente Balen: Minder beton, meer bijen!

Minder beton, meer bijen!
Bijen vervullen een uiterst belangrijke functie als bestuiver, maar ze hebben het steeds moeilijker om te overleven. Tijdens de Week van de Bij (29 mei-5 juni) roepen we dan ook op om de bij te helpen. Dit kan door je voortuin te ontharden of een bloemenperkje in te zaaien met bloemenzaad.
Lees verder

Vrije inschrijvingsperiode scholen start op woensdag 1 juni
Als je je kind in de aanmeldingsperiode (in januari of maart) niet hebt aangemeld, kan je je kind enkel nog rechtstreeks inschrijven in een school tijdens de vrije inschrijvingsperiode vanaf 1 juni 2022. Let op: Je zal dan minder keuze hebben, omdat aangemelde kinderen zich al inschreven.
Lees verder

Afvalkalender week van 30 mei
vrijdag 3 juni: GFT
Lees verder

Tip van de bib: Over de bijen en de bloemen
Zondag 29 mei start de Week van de Bij. In dit boek vind je alvast enkele concrete tips voor bijvriendelijk tuinieren en plantenkeuzes door de seizoenen heen voor de verschillende vormen van beschikbare ruimte: van vensterbanken tot 'wilde' gazons.
Lees verder

Vacature: schoonmaakpersoneel (m/v) - tijdelijk
Het gemeentebestuur is op zoek naar schoonmaakpersoneel (m/v - contractueel - tijdelijk contract - niveau E - aantal uren overeen te komen (max. 30,5 uren per week)). Ge├»nteresseerden nemen contact op met Krista Meurkens (co├Ârdinator poetsdienst) op 014/74 42 47 (tijdens de kantooruren)
Lees verder