Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 1 juni 2022

Gemeente Balen: Leren composteren op zaterdag 11 juni

Leren composteren op zaterdag 11 juni
Op zaterdag 11 juni (10u-15u) geven de composteermeesters op de compostdemonstratieplaats achter het containerpark (Puttestraat 23) doorlopend praktische uitleg over composteren. Met gratis composteersessies om 10u30 en 13u30. Beginners en gevorderden welkom, attentie voor elke bezoeker.
Lees verder

Brandweer Balen zwaait deuren open
Zondag 12 juni kan je komen rondneuzen in de kazerne van Brandweer Balen (Vredelaan 2) tussen al het materiaal en de brandweerwagens. Kom genieten van een lekker ontbijt, demo's, kinderanimatie, rondrit en tentoonstelling. Op zaterdag is er een afgepijlde motorrit en een kienavond. Met zomerterras.
Lees verder

Gezocht: jobstudent balie gemeentehuis
Hou jij ervan om mensen verder te helpen, ben je communicatief sterk en kan je je snel inwerken? Ben je minstens 18 jaar en beschikbaar in juli of augustus? Dan is een deeltijdse vakantiejob aan de balie van het gemeentehuis in Balen misschien iets voor jou! Stel je uiterlijk 12 juni 2022 kandidaat!
Lees verder

Balense schoolomgevingen vanaf nu rookvrij
Op de Werelddag Zonder Tabak maken 19 Kempische gemeenten werk van een rookvrije generatie. In het kader van de campagne 'Generatie Rookvrij' zijn ook de Balense schoolomgevingen vanaf 31 mei rookvrij. Eerder werden ook al recreatiedomein Keiheuvel en de 14 Balense speelpleinen rookvrij gemaakt.
Lees verder

Buurtrestaurant Balen (menu juni 2022)
Een Buurtrestaurant is een plaats waar iedereen welkom is om samen gezond, gezellig en tegen een budgetvriendelijke prijs te eten. Je kan er elke vrijdag (of dinsdag in Den Travoo) terecht op een andere locatie. Vooraf reserveren is verplicht. Bekijk hier het menu van juni.
Lees verder