Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 1 juni 2022

Gemeente Balen: Juni = fietsmaand

Juni = fietsmaand
Juni staat in het teken van de fiets! Er zijn verschillende activiteiten waarbij deze tweewieler centraal staat. Zo kan je o.a. je kleuter leren fietsen, zijn er bmx-lessen, is er een fietsroute voor senioren, een MTB-route, een workshop elektrische fietsen herstellen en nog veel meer.
Lees verder

Boekstart-dag in de Bib van Balen (video)
Tijdens de Boekstart-dag op zaterdag 21 mei zette de Bib van Balen de deuren wijd open voor de allerkleinsten en hun gezin. Er kon kennis gemaakt worden met het ruime aanbod voor baby's en peuters of deelnemen aan een voorleessessie. Bekijk hier het videoverslag van Balen TV.
Lees verder

Hou je van computers en games? Schrijf je in voor CoderDojo (4 juni)
Ben je tussen 7 en 12 jaar en hou je van computers en games? Wil je zelf leren programmeren voor websites, software, robots, games en apps? Dan is een 'CoderDojo' (Coderen, do it yourself) helemaal iets voor jou! Schrijf je nog snel in voor de volgende sessie op zaterdag 4 juni.
Lees verder

Opheffing rook- en vuurverbod in natuurgebieden
Lees verder

Bengelpop gaat voor PET-free festival
Om de afvalberg te helpen verkleinen, gaat Bengelpop dit jaar voor een PET-free festival. De organisatie zal tijdens de 18e editie op 28 juni geen PET-flesjes en wegwerpbekers meer aanbieden. Met een exclusieve Bengelpop-bidon en herbruikbare bekers zijn er voldoende milieuvriendelijke alternatieven
Lees verder