Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 30 juni 2022

Gebruikte West-Vlaamse gynaecoloog eigen sperma voor kunstmatige bevruchtingen?: “Sterke vermoedens dat nog andere ...

HLN
Gebruikte West-Vlaamse gynaecoloog eigen sperma voor kunstmatige bevruchtingen?: "Sterke vermoedens dat nog andere artsen dit gedaan hebben"
Een gepensioneerde West-Vlaamse gynaecoloog heeft in de jaren 1980 mogelijk zijn eigen sperma gebruikt om kunstmatige bevruchtingen uit te voeren in het toenmalige Sint-Rembertziekenhuis in Torhout. Een donorkind ontdekte dat via DNA- en stamboomonderzoek, zo bevestigt de vzw Donorkinderen. Het parket van Kortrijk zegt intussen dat er een gerechtelijk onderzoek loopt. Steph Raeymaekers, voorzitter van Donorkinderen vzw en zelf donorkind, was in Terzake duidelijk. "Ik ken een aantal casussen die te grof voor woorden zijn als ze naar buiten komen. En dit is het eerste." De gynaecoloog in kwestie reageert zelf kort.
Lees verder

Politie start onderzoek naar gedumpte vaten naast A12: brandweer en Civiele Bescherming ter plaatse
De politie van Mechelen-Willebroek is een onderzoek opgestart nadat er op een terrein naast de A12, ter hoogte van de afrit richting de N16, enkele gedumpte vaten werden aangetroffen. Het zou om een 15-tal exemplaren gaan.
Lees verder

IN BEELD. Jeroen Meus en echtgenote Stéphanie genieten op Rock Werchter, ook deze BV's zijn van de partij
Geen festival zonder bekende aanwezigen. Ook op Rock Werchter vielen - weer of geen weer - verschillende bekende koppen te spotten.
Lees verder

Stoffen van cocaïne en heroïne gevonden in injectienaald die mogelijk werd gebruikt bij 'needle spiking' op festival in Den Haag
De injectienaald die mogelijk is gebruikt om mensen mee te prikken op het dancefestival Den Haag Outdoor bevatte stoffen die voorkomen in cocaïne, heroïne en versnijdingsmiddelen. De verdachte die voor het zogenoemde needle spiking is aangehouden, blijft 30 dagen langer vastzitten, meldt het Nederlandse Openbaar Ministerie.
Lees verder

Duits-Bulgaarse 'Cryptoqueen' op Most Wanted-lijst van FBI
De Amerikaanse autoriteiten hebben een Duits-Bulgaarse vrouw op hun 'Most Wanted'-lijst gezet. Ruja Ignatova wordt gezocht omdat ze investeerders voor een totaal van vier miljard dollar (3,8 miljard euro) zou hebben opgelicht door hen de valse cryptomunt OneCoin te verkopen.
Lees verder

Danny de Munk ontkent beschuldigingen en gaat aangifte doen: "Als ik overspel heb gepleegd, was dat met wederzijdse instemming"
Volgens Danny de Munk is er niets waar van de beschuldigingen van verkrachting en seksueel overschrijdend gedrag. Dat vertelt de Nederlandse volkszanger donderdag in een interview met RTL Boulevard. "Ik heb nooit iemand gedwongen, ik heb nooit iemand verkracht", aldus de volkszanger.
Lees verder

Washington bevriest meer dan miljard dollar tegoeden van Russische oligarch in VS
Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft meer dan een miljard dollar tegoeden bevroren van een in de Verenigde Staten gevestigde onderneming die gecontroleerd werd door de Russische oligarch Suleiman Kerimov. Dat heeft het ministerie donderdag bekendgemaakt.
Lees verder

Rastennisster met records: 'oldtimer' Flipkens zwaait af met prominente plek in Belgische tennishistorie
De laatste bal van Kirsten Flipkens in het enkelspel is geslagen: ze heeft haar plek in de Belgische historie in een peloton achter de ongenaakbare Clijsters en Henin, maar met haar 942 matchen en 542 profzeges heeft ze een record dat zelfs 'Kim & Justine' overtroeft. De carrière van Flipkens tot in de details uitgelicht.
Lees verder

Finse eiland Åland kijkt met argusogen naar Rusland: "We hebben een lange grens met een buur die we niet kunnen vertrouwen"
Het autonome eiland Åland is deel van Finland maar met een eigen regering, vlag en zelfs nummerplaten. Het is strategisch gelegen tussen Zweden en Finland, maar ook Rusland kijkt er met een begerige blik naar. Het land heeft zelfs een consulaat op het eiland, tot ongenoegen van de inwoners.
Lees verder

Britse ambassadrice in Moskou op matje geroepen wegens "onbeleefde uitspraken van Boris Johnson"
De Britse ambassadrice Deborah Bronnert is in de Russische hoofdstad Moskou op het matje geroepen na uitspraken van Boris Johnson over Vladimir Poetin. De Britse premier heeft volgens Moskou "onbeleefde" opmerkingen gemaakt over de Russische president.
Lees verder

Duitse regering stelt voor dat burgers voortaan zelf gender kunnen bepalen
Als het aan de Duitse regering ligt, mogen inwoners van Duitsland voortaan zelf hun gender (geslacht) en voornaam bepalen en desgewenst veranderen. Burgers hoeven zich alleen nog als zodanig bij de burgerlijke stand te laten registreren.
Lees verder

CELEB 24/7. Avril Lavigne gaat terug in de tijd en Khloé Kardashian koestert nichtjes
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

LIVE WIMBLEDON. Nadal in vier sets naar zestiende finales - Ook Mertens door, Minnen is uitgeschakeld
Er stonden alweer heel wat Belgen op het gras van Wimbledon vandaag. Voor Flipkens zit haar enkelcarrière erop. Elise Mertens kon zich wel plaatsen voor de zestiende finales, terwijl Greet Minnen strandde in de tweede ronde. Op deze pagina kunt u alle actua vanop Wimbledon op de voet volgen.
Lees verder

Turkije dreigt naar Zweden en Finland: woord houden, anders niet in NAVO
Turkije dreigt alsnog te dwarsbomen dat Zweden en Finland toetreden tot de NAVO als zij zich niet aan de gemaakte afspraken houden. Dan krijgen zij de vereiste toestemming van het Turkse parlement niet, waarschuwde de Turkse president Recep Tayyip Erdogan op de NAVO-top in Madrid.
Lees verder

Boksmatch tussen liberalen en socialisten over pensioenhervorming: "Ik hoor gewoon niet hoe dit betaald moet worden"
De pensioenhervorming die minister Lalieux (PS) voorstelt is nog steeds te duur, vinden zowel de liberalen als CD&V. Maar Lalieux pikt het niet dat ze wordt weggezet als iemand die haar werk niet doet. Achter de schermen voert Open Vld-voorzitter Lachaert de druk op om de voorwaarden voor het minimumpensioen voldoende streng te maken.
Lees verder

Beyoncé laat zeer onthullende foto op de wereld los, om haar album te promoten
Beyoncé heeft een nieuw album klaar: 'Renaissance'. De popdiva is momenteel volop bezig met de promotie van de plaat, en daar hoort natuurlijk een uitgebreide fotoshoot bij. De foto's die ze vandaag op de wereld losliet, zijn echter wel heel expliciet.
Lees verder

Anouk openhartig over 'The Voice Kids'-schandaal: "Ik heb zelf in de schoenen van die vrouwen gestaan"
Anouk (47) zetelde naast Ali B en Marco Borsato in 'The Voice of Holland'. Sinds de aantijgingen van seksueel misbruik tegen hen, liet de zangeres het programma achter zich. Ze noemde het "een pleuriszooi." In Vogue praatte ze nog een laatste keer openhartig over de situatie. "Ik heb zelf in de schoenen van die vrouwen gestaan."
Lees verder

Muziek verenigt op Rock Werchter: Bouchez en Francken verbroederen op eerste festivalavond
Politiek liggen ze mijlenver uit elkaar, maar op het festivalterrein van Rock Werchter konden ze het opperbest met elkaar vinden. NVA-politicus Theo Francken en MR-boegbeeld Georges-Louis Bouchez genoten - na een fikse regenbui - van muzikaal topentertainment.
Lees verder

Klimaatactivisten lijmen handen op Van Gogh-schilderij in Londens museum
Twee milieudemonstranten in Groot-Brittannië hebben zich donderdag vastgelijmd aan de lijst van een schilderij van Vincent van Gogh dat in een Londense kunstgalerie wordt tentoongesteld.
Lees verder

Franse president Macron gekant tegen diepzeemijnbouw: "Investeren in wetenschap om zeeën beter te beschermen"
De Franse president Emmanuel Macron pleit voor een wettelijk kader dat diepzeemijnbouw moet voorkomen. Hij roept landen op om hun geld te investeren in wetenschap om de wereldoceanen beter te kunnen begrijpen en beschermen.
Lees verder