Doorgaan naar hoofdcontent

Ga je ver op reis deze zomer? Vraag dan tijdig je reisvaccins aan: prof legt uit welke je zeker nodig hebt

HLN
Ga je ver op reis deze zomer? Vraag dan tijdig je reisvaccins aan: prof legt uit welke je zeker nodig hebt
Wil je deze zomer een (verre) reis maken? Zorg er dan maar voor dat je tijdig je reisvaccin gaat halen. De wachttijden lopen immers op. De prikken tegen tetanus en hepatitis zijn klassiekers, maar vragen we best ook een malariavaccin of iets tegen apenpokken? En zijn er nog meer ziektes waartegen we ons kunnen wapenen? "Steeds vaker dragen teken ziektes over in Europa. En ook hoogteziekte wordt enorm onderschat", waarschuwt prof. Steven Callens van UGent.
Lees verder

Football Talk. Oostende-doelman Scherpen vervoegt selectie Oranje - Gnaka na 5,5 jaar weg bij Eupen
De Portugees Bruno Alves heeft op 40-jarige leeftijd afscheid genomen als profvoetballer. De centrale verdediger speelde onder meer voor FC Porto, Zenit Sin-Petersburg, Fenerbahçe, Cagliari en Rangers. Het voorbije seizoen stond hij onder contract bij de Griekse club Apollon Smyrnis.
Lees verder

Football Talk. Oostende-doelman Scherpen vervoegt selectie Oranje - Sanusi tekent contractverlenging van drie jaar op het Kiel
Nadat Beerschot eerder oudgedienden als Joren Dom, Raphael Holzhauser, Tom Pietermaat en Pierre Bourdin zag vertrekken, kon men nu toch een sterkhouder langer aan zich binden. Kapitein Ryan Sanusi tekende bij voor drie seizoenen. De 30-jarige middenvelder was einde contract en had een paar opties in 1A (onder meer Eupen trok aan zijn mouw), maar koos nu toch voor een verlengd verblijf op het Kiel. Beerschot als leverde een stevige financiële inspanning om Sanusi aan boord te kunnen houden. Sanusi begon destijds te voetballen bij Beerschot en landde in 2019 na omzwervingen in Nederland en Frankrijk opnieuw op het oude nest.
Lees verder

Lichtman van Erik Van Looy bestolen na voorstelling in Capitole in Gent: "1.500 euro voor de eerlijke vinder van de rugzak"
Erik van Looy tourt sinds begin februari met zijn zaalshow 'Verslaafd' doorheen Vlaanderen. Zondagavond streek hij neer in Gent, waar hij het Capitole trakteerde op verhalen en herinneringen over zijn filmverleden. De fijne avond liep echter met een sisser af, want één van de toeschouwers graaide de rugzak van vaste lichtman Nicolas mee. Die is nu wanhopig op zoek en heeft zelfs een beloning van 1.500 euro over voor de gouden tip.
Lees verder

Wales mag ten koste van Oekraïne naar het WK, Zinchenko geeft vredeswens mee: "Morgen kan Russische agressie jouw land bereiken"
Wales mag voor het eerst sinds 1958 naar het WK voetbal. De Welshmen zetten in Cardiff een goed Oekraïne opzij met het kleinste verschil. Yarmolenko besliste de partij al in de eerste helft met een owngoal. Oekraïner Zinchenko zag de droom van zijn land uiteenspatten, maar gaf achteraf vooral een vredeswens mee.
Lees verder

Brandweer heeft handen vol met groot waterlek: Honderdduizenden liters lopen in ondergrondse garage
De brandweer heeft de handen vol met een groot waterlek op de hoek van de Elisalaan met de Albert I-laan in Nieuwpoort. Daar stroomden al honderdduizenden liters water binnen in de ondergrondse garage van een hotel in aanbouw. De stad Nieuwpoort voorziet waterbedeling voor mensen die geen drinkbaar water meer hebben.
Lees verder

Verdachte (22) in zaak-Gino wordt morgen voorgeleid
Donny M., de verdachte van de betrokkenheid bij de dood van het 9-jarige jongetje Gino, wordt dinsdag in de Nederlandse stad Roermond voorgeleid. Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Maastricht laten weten. Tijdens een voorgeleiding bepaalt een rechter-commissaris of het voorarrest van een verdachte wordt verlengd.
Lees verder

Verdachte (22) in zaak-Gino wordt morgen voorgeleid, contact met familie verboden
Donny M., de verdachte van de betrokkenheid bij de dood van het 9-jarige jongetje Gino, wordt dinsdag in de Nederlandse stad Roermond voorgeleid. Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Maastricht laten weten. Tijdens een voorgeleiding bepaalt een rechter-commissaris of het voorarrest van een verdachte wordt verlengd. Elk contact met zijn familie is verboden.
Lees verder

"Oudere vrouwen komen ook met alles weg." Mode voor 50-plussers is kleurrijker en excentrieker dan ooit
Andie MacDowell maakte de grijze haardos 'hot', Iris Apfel staat bekend om haar flamboyante ontwerpen en Tilda Swinton doet koppen draaien met kleurrijke outfits. Kledingvoorschriften voor 50-plussers worden door onze A-listers ferm geretoucheerd. En dat merkt ook styliste Lien Degol. "Sinds een viertal jaar springen we steeds vaker op die 'do your thing'-kar. Al is er nog altijd werk aan de winkel."
Lees verder

LIVE DAUPHINÉ. Vervloesem enige Belg in kopgroep van zes, peloton met gele trui Van Aert laat begaan
Wout van Aert zette gisteren meteen de toon in de Dauphiné met een knappe sprintzege in de openingsrit. Vandaag lijkt onze landgenoot van Jumbo-Visma opnieuw de te kloppen man, want een nieuwe sprint van een uitgedund peloton lijkt in de maak. Op deze pagina volgt u de rit vanop de eerste rij.
Lees verder

'Vergeten' atoombunkers moeten wijken voor heraanleg Antwerpse Vrijdagmarkt
Het district Antwerpen wil de Vrijdagmarkt – een van de gezelligste pleintjes van de stad - over een paar jaar heraanleggen. En fascinerend: voor die heraanleg moeten twee – in de vergetelheid geraakte – ondergrondse atoombunkers wijken. "Omdat het plein wat bol staat, zijn er altijd al vermoedens geweest dat er zich eronder 'iets' bevond", aldus districtsburgemeester Paul Cordy (N-VA).
Lees verder

Brussels gewest wil stroomhalsbanden verbieden
Brussels minister van Dierenwelzijn Bernard Clerfayt is van plan een verbod uit te vaardigen voor het gebruik van stroomhalsbanden. De Défi-minister doet dat op basis van een advies van de Brusselse Raad voor Dierenwelzijn.
Lees verder

Amerikaanse rechter (68) vastgebonden en doodgeschoten door crimineel die hij veroordeelde tot celstraf
De Amerikaanse staat Wisconsin is opgeschrikt door een geruchtmakende moord op een gepensioneerde Amerikaanse rechter. De 68-jarige John Roemer werd vrijdagochtend in zijn eigen woning doodgeschoten door een veroordeelde crimineel. Het gaat om een man die in 2005 door de rechter was veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf, bevestigt het ministerie van Justitie van Wisconsin in een verklaring.
Lees verder

Wie volgt Boris Johnson op als hij straks valt? Een vrouw of voor het eerst een gekleurde premier?
Een duidelijke opvolger voor Boris Johnson is er nog niet. In de Britse pers circuleert er letterlijk een dozijn namen. Wat wel opvalt, is het grote aantal mensen van kleur, terwijl een vrouw de grootste kanshebber lijkt.
Lees verder

Mannen die in minder dan 10 minuten Banksy-kunstwerk roofden aan de Bataclan voor de rechter
Zeven Fransmannen en een Italiaan staan vanaf morgen in Parijs terecht voor de diefstal van een werk van Banksy. In 2019 roofden ze de metalen deur van een nooduitgang van de Parijse concertzaal Bataclan waarop de straatkunstenaar een rouwend meisje had afgebeeld, een eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslagen van 13 november 2015 in de Bataclan en elders in Parijs.
Lees verder

LIVE DAUPHINÉ. Vervloesem enige Belg in kopgroep van zes, ploegmaats van gele trui Van Aert controleren
Wout van Aert zette gisteren meteen de toon in de Dauphiné met een knappe sprintzege in de openingsrit. Vandaag lijkt onze landgenoot van Jumbo-Visma opnieuw de te kloppen man, want een nieuwe sprint van een uitgedund peloton lijkt in de maak. Op deze pagina volgt u de rit vanop de eerste rij.
Lees verder

Nick Kyrgios verzamelde al voor bijna 750.000 (!) euro aan boetes in tenniscarrière: "Mijn reacties worden vaker uitvergroot dan die van anderen"
Dat Nick Kyrgios (27) geen alledaagse tennisser is, hoeft geen betoog. De Australiër verzamelde doorheen zijn carrière meer boetes dan titels. Zijn gedrag op de courts kostte hem naar verluidt al een waanzinnig bedrag van zo'n 745.000 euro. Kyrgios meent echter dat die boetes lang niet allemaal terecht waren.
Lees verder

"Mensen denken dat ik zonder drank of drugs geen nachtje kan doordoen." 10 stoute vragen aan dj Hakim Chatar
Dj en presentator Hakim Chatar (32) lanceerde zijn eigen VTM GO-programma 'Sneak Peek'. Daarin gaat hij op visite bij bekend Vlaanderen om het over sneakers te hebben. Op onze beurt spraken wij met hem over zijn Spaanse vakantielief, drugs en het vaderschap. Hakim zelf huilt nooit, tenzij hij 1.000 euro moet neertellen voor postzegels. "Het lijkt soms alsof ik een emotieloze zak ben."
Lees verder

Lesley-Ann Poppe legt uit hoe ze 10 kilo kwijtspeelde in zes maanden: "Ik weeg nu evenveel als voor ik mama werd"
Lesley-Ann Poppe (43) is in een halfjaar tien kilo kwijt. In 'TV Familie' verklapt ze hoe ze dat klaarspeelde en heeft ze het over hoe ze naar haar lichaam kijkt. Een gesprek over bikinifoto's, werkvakanties en haar gezinnetje. "De natuur heeft in mijn plaats beslist dat een vierde kind geen goed idee was."
Lees verder

Ellende op Britse luchthaven blijft duren: "Zeker 15.000 Britten gestrand in het buitenland"
Duizenden Britten zijn naar verluidt gestrand in het buitenland omdat vluchten waarmee ze naar huis zouden terugkeren werden geannuleerd. Dat meldt het Britse persbureau PA op basis van gegevens van adviesbureau PC Agency, dat gespecialiseerd is in de reisindustrie.
Lees verder