Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 24 juni 2022

Frank Jespers (60) nam in veertig jaar carrière nog nooit één dag verlof: “Te hard werken slecht voor je gezondh...

HLN
Frank Jespers (60) nam in veertig jaar carrière nog nooit één dag verlof: "Te hard werken slecht voor je gezondheid? Integendeel"
Slechts 1 op 5 Vlamingen is gelukkig op zijn job. Zaakvoerder van transportbedrijf Vinnietrans Frank Jespers (60) behoort tot die twintig procent. Meer nog: de geboren Merksemnaar nam in zijn veertigjarige carrière nog nooit één dag verlof. Na elke tegenslag in zijn leven drukte hij zelfs nog harder op de gaspedaal: "Godzijdank dat ik na mijn verlamming opnieuw kon gaan werken. Dan weet je pas écht wat vakantie is."
Lees verder

President Biden aangeslagen na abortusbesluit Hooggerechtshof: "Trieste dag voor VS", Trump is lovend: "Had al veel eerder moeten gebeuren"
De Amerikaanse president Joe Biden betreurt de beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof om het grondwettelijk recht op abortus te schrappen. Staten kunnen daardoor zelf beslissen of ze abortus op hun grondgebied toelaten. "Ik sta gewoonweg versteld", aldus Biden. Ex-president Donald Trump is daarentegen lovend over het besluit. Volgens hem "had het al veel eerder moeten gebeuren".
Lees verder

LIVE. Club Brugge speurt naar middenvelder en flankaanvaller, twee spelers concreet in beeld
't Belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina zit u op de eerste rij voor alle geruchten en 'done deals' op de transfermarkt!
Lees verder

Directie Ryanair ziet staking in België als "minimale verstoringen"
De staking van de in België gebaseerde piloten en cabinemedewerkers van Ryanair leidt slechts tot "minimale verstoringen". Dat is het standpunt van de directie van de Ierse luchtvaartmaatschappij. "Meer dan 60 procent van het normale vliegschema van en naar de luchthaven van Charleroi en Zaventem wordt vrijdag uitgevoerd", zegt Ryanair in een persbericht. En over het hele netwerk is vrijdag "minder dan 2 procent van de 3.000 vluchten door stakingen geïmpacteerd".
Lees verder

Onvruchtbare larven van Amerikaanse stierkikker worden uitgezet om eigen soortgenoten te bestrijden: "Een wereldprimeur"
De Amerikaanse stierkikker is een uitheemse indringer die al twintig jaar de Vlaamse biodiversiteit aantast. Wetenschapster Sarah Descamps heeft een oplossing gevonden om de kikker te bestrijden, namelijk met behulp van steriele kikkerlarven. Ze bracht de oplossing vrijdag voor de eerste keer in de praktijk in de vallei van de Grote Nete in Olmen (Balen) - goed voor een wereldprimeur.
Lees verder

Lokale wolkbreuk zorgt voor waterellende in Oostkamp: "We durfden onze deur niet openen, maar het water buitenhouden was onmogelijk"
Een korte, maar zeer krachtige wolkbreuk heeft vrijdagavond voor heel wat waterellende gezorgd in het centrum van Oostkamp. Op twintig minuten tijd viel er 45 liter water. "Zeer uitzonderlijk", zegt burgemeester Jan De Keyser. "Het was bovendien zeer lokaal. In een deelgemeente even verderop was er niks van overlast." In de Emiel Welvaertstraat vloekten ze het hardst. Daar liep het water enkele huizen binnen.
Lees verder

Sharon Stone heeft negen keer een miskraam gehad: "Zowel fysiek als emotioneel was het heel zwaar"
Sharon Stone (64) heeft zich op sociale media van haar meest openhartige kant laten zien. De Amerikaanse actrice heeft op Instagram laten weten dat ze in haar leven al negen keer een miskraam heeft gehad. "Het is geen kleinigheid. Zowel fysiek als emotioneel is het heel zwaar."
Lees verder

Vijf migranten omgekomen bij bestorming grenshekken Spaanse enclave
Vijf Afrikaanse migranten zijn bezweken aan verwondingen die ze hadden opgelopen bij de bestorming van de grenshekken in de Spaanse enclave Melilla in Marokko. Dat hebben de autoriteiten in de Marokkaanse grensstad Nador gemeld. Bijna tachtig andere migranten en ongeveer 140 agenten en andere veiligheidsmedewerkers raakten gewond. Het meeste veiligheidspersoneel raakte gewond bij de pogingen de migranten tegen te houden, aldus het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.
Lees verder

CELEB 24/7. 'Stranger Things'- sterren poseren samen en Kim Kardashian was in New York met haar kinderen
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

ANALYSE. Recht op abortus terug naar af: een overwinning (én opsteker) voor Trump
Abortus verliest zijn grondwettelijke bescherming in de VS, en dat is te danken aan Donald Trump. Hij benoemde de drie conservatieve rechters die na een halve eeuw het recht op abortus op de helling zetten. "Hij heeft zijn belofte waargemaakt", zegt professor Kerremans. En hij kan in een nieuwe campagne zeggen dat hij een man van zijn woord is.
Lees verder

Alsmaar meer zomerskigebieden sluiten hun pistes al, maar hoe komt dat? Wetenschapsexpert Martijn Peters legt uit
Wie deze zomer wil gaan skiën in de Alpen, zal z'n plannen misschien al mogen opbergen. Sommige zomerskigebieden hebben hun pistes namelijk al gesloten. Dat komt doordat ze afhankelijk zijn van de gletsjers, maar die zijn ondertussen al volop aan het smelten. Een groot probleem, want zo worden die gletsjers eigenlijk een rivier van ijs.
Lees verder

Erdogan wil doodstraf voor wie bosbranden heeft aangestoken
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft voorgesteld de doodstraf opnieuw in te voeren voor degenen die verantwoordelijk zijn voor de bosbranden die in het zuidwesten van het land woeden. "Waar zou dit toe moeten leiden? Een doodvonnis? Het zou de doodstraf moeten zijn", zei Erdogan aan verslaggevers in de door brand getroffen badplaats Marmaris in de provincie Mugla.
Lees verder

Bart Kaëll zingt zijn hit 'Mooi weer vandaag' in VTM NIEUWS-weerstudio
Het weerbericht werd vandaag 'gepresenteerd' door een wel héél speciale weerman. Niemand minder dan Bart Kaëll kwam langs bij Qmusic en bracht een bezoekje aan de VTM NIEUWS- weerstudio. Hij zong daar één van zijn allergrootste hits - hoe toepasselijk ook - 'Mooi weer vandaag'.
Lees verder

In de cel, een autocrash en vooral veel bloed: dit was de seizoensfinale van 'Familie'
Er werden - spoiler alert - serieuze meppen uitgedeeld en er vloeide nogal wat bloed vrijdag in de seizoensfinale van 'Familie'. Niet iedereen lijkt de intense confrontaties ook te zullen overleven. Het speculeren kan beginnen: welke personages zullen er bij de start van het nieuwe seizoen niet meer bij zijn?
Lees verder

Een verzoening, vlammenzee en de zevende hemel: seizoensfinale van 'Thuis' zorgde voor heel wat emoties bij de kijkers
De jaarlijkse seizoensfinale van 'Thuis' bevatte vrijdag drama en romantiek. Enkele koppels zorgden voor - opgepast: spoiler alert - emo-momentjes met tranen, maar voor vijf personages zou dit wel eens de laatste aflevering kunnen zijn geweest.
Lees verder

Een verzoening, vlammenzee en de zevende hemel: dit was de seizoensfinale van 'Thuis'
De jaarlijkse seizoensfinale van 'Thuis' bevatte vrijdag drama en romantiek. Enkele koppels zorgden voor - opgepast: spoiler alert - emo-momentjes met tranen, maar voor vijf personages zou dit wel eens de laatste aflevering kunnen zijn geweest.
Lees verder

Populair e-sigarettenmerk Juul vecht verbod in Verenigde Staten aan
Juul Labs gaat het verbod op de verkoop van zijn e-sigaretten in de Verenigde Staten aanvechten. Het bedrijf heeft een Amerikaanse rechter gevraagd het bevel van de medicijnen- en warenautoriteit FDA om de producten uit de schappen te halen te blokkeren. Juul kon volgens de FDA niet aantonen dat de e-sigaretten per saldo een voordeel voor de volksgezondheid opleveren ten opzichte van gewone sigaretten.
Lees verder

Disney en Netflix gaan medewerkers financieel helpen bij abortus
Disney, Netflix en andere grote mediabedrijven gaan de reiskosten van medewerkers in de VS betalen die door het schrappen van het Amerikaanse nationale abortusrecht voor de ingreep naar een andere staat moeten reizen. Ook onder meer Paramount, Sony en Meta hebben laten weten hun werknemers op diezelfde wijze te steunen.
Lees verder

Slachtoffers steekpartij Anita en Wesley krijgen laatste rustplaats: "Hopelijk beseft de dader de omvang van zijn schuld"
Bijna twee weken geleden schrikte een brutale drievoudige moord de anders zo rustige Zavelstraat in Kessel-Lo op. Een onbekende drong omstreeks 3 uur 's nachts de woning van Anita Dendas (54) binnen, waar ook haar zoon Wesley Piette (23) en vriend des huizes Rikki (47) verbleven. Alle drie werden ze omgebracht met "onnoemelijk veel steek- en snijwonden." Anita en Wesley werden vandaag begraven, maar er blijven heel wat vragen.
Lees verder

Premier De Croo bereid tijdseffect belastingschalen te bekijken binnen regering
Premier Alexander De Croo is bereid binnen de regering te kijken naar de indexering van de belastingschalen en hoe daar het meest doeltreffend mee wordt omgesprongen. Dat heeft de eerste minister deze avond verklaard in 'Terzake' op Canvas.
Lees verder