Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 9 juni 2022

Football Talk. Pierre Locht nu ook definitief CEO van Standard - Luka Modric voetbalt ook volgend seizoen nog bij Rea...

HLN
Football Talk. Pierre Locht nu ook definitief CEO van Standard - Luka Modric voetbalt ook volgend seizoen nog bij Real Madrid - Prevljak beslissend voor Bosnië
Centrumspits Smail Prevljak van AS Eupen is de voorbije dagen twee keer beslissend geweest voor Bosnië. Tegen Finland viel hij in de 82ste minuut in en maakte hij drie minuten ver in de toegevoegde tijd 1-1 gelijk op aangeven van Dzeko. Tegen Roemenië viel hij aan de rust in en maakte hij in de 68ste minuut de 1-0 winning-goal.
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. Terug van (niet lang) weggeweest: Duivels arriveren na half dagje vrij weer in Tubeke - Zo ziet de dag er morgen uit
Na de klinkende zege tegen Polen zit de sfeer weer opperbest bij de Rode Duivels. Nog twee wedstrijden te gaan, te beginnen met Wales komende zaterdag. Via deze pagina krijgt u zoals steeds elk Duivels nieuwtje mee.
Lees verder

Morgen start proces tegen 'De verkrachter van de Samber': hoe een Belgisch meisje een Franse serieaanrander na dertig jaar ontmaskerde
Zijn hele leven stond hij te boek als allemansvriend. Een voorbeeldige huisvader die elke dag zijn oude moeder bezocht en net voor het eerst opa was geworden, een formidabele collega in de fabriek waar hij werkte en een graag geziene voorzitter van de lokale voetbalclub. Tot Dino Scala (61) dankzij een Belgisch meisje ontmaskerd werd als 'De verkrachter van de Samber'. Vanaf morgen staat hij terecht voor 56 verkrachtingen die hij tussen 1988 en 2018 gepleegd zou hebben in Frankrijk en in ons land.
Lees verder

RECENSIE. 'Ms. Marvel': "Adil & Bilall kunnen het ook zonder grof geweld"
Na de première in Brussel eerder deze week, kan nu de rest van de wereld kennis maken met het laatste nieuwe passieproject van Adil El Arbi en Bilall Fallah. Met 'Ms. Marvel' op Disney+ leveren de Belgisch-Marokkaanse filmmakers één van de belangrijkste titels van dit jaar op het streamingplatform af, want ze mochten zomaar even de allereerste islamitische superheldin uit het Marvel-universum tot leven wekken. Of deze twee 'bad boys', die vooral bekend staan voor hun snoeiharde en gewelddadige cinema, ook de familievriendelijke touch hebben waar Disney-bonzen zo van houden? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

Steeds meer discriminatie op basis van geslacht: "Moeder worden is te vaak belemmering voor carrière"
Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen ontving vorig jaar 1.020 meldingen over gendergerelateerde discriminatie. Dat is een stijging van zestien procent ten opzichte van 2020.
Lees verder

Economische inspectie gaat onderzoeken of producten in Russische supermarkt in Vlaams-Brabant op sanctielijst staan
De Economische inspectie gaat onderzoeken of producten die aangeboden worden in een nieuwe Russische supermarkt in het Vlaams-Brabantse Opwijk niet op de sanctielijst staan. Dat zegt staatssecretaris Eva De Bleeker (Open Vld) in VTM NIEUWS.
Lees verder

Economische inspectie gaat onderzoeken of producten in Russische supermarkt in Vlaams-Brabant niet op sanctielijst staan
De Economische inspectie gaat onderzoeken of producten die aangeboden worden in een nieuwe Russische supermarkt in het Vlaams-Brabantse Opwijk niet op sanctielijst staan. Dat zegt staatssecretaris Eva De Bleeker in VTM NIEUWS.
Lees verder

Mignolet-broers openen tweede horecazaak in Hasselt: "Niks moet, alles mag bij Copper"
Rode Duivels-doelman Simon Mignolet en zijn broer Wouter breiden uit: eind juni opent hun nieuwe horecazaak 'Copper' op de Hasseltse Zuivelmarkt. Het is voor de Truiense broers hun tweede zaak, na hun koffiebar in Sint-Truiden. "Maar verwacht geen nieuwe Twenty Two Coffee, want dat is allesbehalve Copper", waarschuwt horeca-ondernemer Wouter. "Simon en mij zal je niet veel in de zaak zien: wij doen de investering terwijl Robin en Niels Copper gaan uitbaten. Maar dat neemt niet natuurlijk niet weg dat Simon en ik wel eens komen proeven."
Lees verder

Rebel Wilson maakte nieuwe liefde bekend: "Wat ik nodig had, was een Disneyprinses"
Rebel Wilson (42) is opnieuw verliefd. De Australische actrice maakte het nieuws zelf bekend op sociale media. Haar nieuwe liefde is modeontwerpster Ramona Agruma.
Lees verder

Rebel Wilson maakt nieuwe liefde bekend: "Wat ik nodig had, was een Disneyprinses"
Rebel Wilson (42) is opnieuw verliefd. De Australische actrice maakte het nieuws zelf bekend op sociale media. Haar nieuwe liefde is modeontwerpster Ramona Agruma.
Lees verder

REPORTAGE. Net nu opent 'Mere', de eerste Russische supermarkt op Belgische bodem: "Alsof we met een teletijdmachine naar het Sovjet-tijdperk zijn teruggeflitst"
Na een jaar van aarzeling en uitstel opende in het Vlaams-Brabantse Opwijk met 'Mere' dan toch de eerste Russische supermarkt op Belgische bodem officieel de deuren. In alle stilte en discretie door de oorlog in Oekraïne, maar dat hield vele nieuwsgierigen niet tegen. Ook wij gingen boodschappen doen in de 'Russische Aldi' en konden onze ogen niet geloven.
Lees verder

Voor vorst, voor vrijheid en voor... eer: waar blijven onze 'mentaliteitsmonsters' hun motivatie halen?
De hand gaat niet zomaar naar de borst tijdens het volkslied. De ego's van de anciens bij de Rode Duivels zijn niet allemaal even groot, maar elk heeft zijn eigen fierheid. Voor vorst, voor vrijheid en voor eer: waar halen Alderweireld, Witsel, Vertonghen, De Bruyne, Hazard en Carrasco hun motivatie?
Lees verder

Fietster (64) die tegen openzwaaiend portier botst overleden
De 64-jarige fietser overleden die dinsdag tegen een openzwaaiende portier van een personenwagen was gebotst, is overleden in het ziekenhuis. Dat bevestigde de lokale politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) donderdag.
Lees verder

13 jaar na de moord op zijn zus, moet Philip nu ook zijn zoon Jarne (22) afgeven: "Het leven lachte hem toe maar het noodlot besliste anders"
Een verschrikkelijke klap in Maldegem heeft het leven geëist van Jarne Van Laethem uit Ardooie. "Door watergladheid, horen we", zeggen zijn ouders. "Zijn auto sloeg te pletter tegen een boom, op de slechtst denkbare plek. Hij was op slag dood. We trekken ons een beetje op aan het feit dat hij niet afgezien heeft. Maar de pijn is er niet minder om."
Lees verder

De Croo: "Excuses zijn Belgische discussie, in Congo vinden ze het belangrijk of ze morgen iets te eten hebben"
"Excuses zijn een Belgische discussie. Wat de Congolezen belangrijk vinden, is of ze morgen iets te eten hebben en hun kinderen naar school kunnen brengen." Dat zei eerste minister Alexander De Croo in Kinshasa.
Lees verder

Angstaanjagend weerfenomeen schrikt Houthalen-Helchteren op
De inwoners van Houthalen-Helchteren keken vreemd op toen ze donderdagnamiddag een soort tornado in de lucht zagen. Het gaat echter om een 'funnel', een windhoos in de lucht.
Lees verder

Meisje in Frankrijk vermoord met tientallen messteken, haar vriend (14) bekent de feiten
In Frankrijk heeft een jongen (14) bekend dat hij zijn even jonge vriendin doodgestoken heeft. Haar lichaam werd vroeg in de ochtend gevonden achter een dorpsschool in Clessé, in het oosten van het land. Het lichaam vertoonde tientallen steekwonden en ook andere sporen van geweld, zoals een gebroken neus.
Lees verder

Extra onderzoek gevraagd naar dood van 14-jarige Jairon die wekenlang dood op bed bij zijn vader lag
Er is bijkomend onderzoek gevraagd naar de dood van de 14-jarige Jairon uit Turnhout, die bijna twee maanden dood op bed lag in het huis waar zijn vader, broers en vijf andere volwassenen met kinderen woonden. Dat meldt VRT NWS.
Lees verder

Joe Biden haalt in talkshow uit naar voorganger Donald Trump
De Amerikaanse president Joe Biden heeft gisteravond in een talkshow uitgehaald naar zijn voorganger Donald Trump. Toen presentator Jimmy Kimmel hem vroeg waarom hij niet harder optreedt tegen het gewapende geweld in de VS, antwoordde Biden: "Ik wil het misbruik van de grondwet en van de constitutionele bevoegdheden door Trump niet volgen."
Lees verder

Koningin Mathilde en 'onoplettende' koning Filip zorgen voor hilariteit in Congo
Koning Filip (62) en koningin Mathilde (49) verblijven momenteel in Congo, waar ze hun eerste officiële bezoek als vorstenpaar afwerken. Donderdag brachten ze onder meer een bezoek aan lokale markt en gingen ze langs bij de Academie van Schone Kunsten. Om de dag af te sluiten trokken ze naar de oevers van de Kongorivier voor een fotomoment, en daar zorgde het koppel voor grappige taferelen: koning Filip was klaarblijkelijk even vergeten dat er moest geposeerd worden, want hij liet zijn aandacht afdwalen en keek de andere kant op. Waarna de koningin hem nog snel even influisterde dat de fotografen paraat stonden, een moment dat meteen voor heel wat amusement zorgde.
Lees verder