Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 7 juni 2022

Football Talk. Anderlecht oefent volgende maand tegen Lyon - Waasland-Beveren wordt weer SK Beveren

HLN
Football Talk. Anderlecht oefent volgende maand tegen Lyon - Waasland-Beveren wordt weer SK Beveren
Anderlecht neemt het op zaterdag 16 juli in een oefenwedstrijd op tegen Olympique Lyon, zo bevestigde de Franse club zelf. Paars-wit ontvangt Lyon in het eigen Lotto Park om 20u. De partij wordt hoogstwaarschijnlijk de generale repetitie voor de competitiestart voor Anderlecht. De Jupiler Pro League start het daaropvolgende weekend. Lyon eindigde afgelopen seizoen achtste in de Ligue 1 en speelt komend seizoen geen Europees voetbal.
Lees verder

Pommelien Thijs speelt hoofdrol in nieuwe Eén-serie over jonge twintigers die zomer doorbrengen in Knokke-Heist
In Knokke-Heist zijn de opnames gestart voor de zomerse fictiereeks 'Knokke off', die later te zien zal zijn op Eén en op Netflix in Nederland. De tiendelige reeks dompelt iedereen onder in het leven van enkele jonge twintigers die hun zomer doorbrengen in de mondaine kustgemeente.
Lees verder

"Hartverwarmend gebaar": Rode Duivels spelen morgen in de nieuwe tenues van het vrouwenteam
Morgenavond betreden de Rode Duivels voor hun match tegen Polen het grasveld in bijzondere outfits. Zwarte shirts, rode shorts en rode kousen: stijlvol — en een statement. De Duivels dragen voor één avond immers de nieuwe tenues van het nationale vrouwenteam: een you go, girls voor hun EK in Engeland.
Lees verder

Recordaantal meldingen over frauduleuze online advertenties vorig jaar
Het Meldpunt van de FOD Economie heeft vorig jaar een recordaantal van 773 meldingen gekregen over frauduleuze online advertenties. Dat zijn er vijf keer meer dan in 2020, blijkt vandaag uit cijfers die CD&V-Kamerlid Leen Dierick opvroeg bij verschillende ministers.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Irma Vep': de desillusies van Lara Croft
Bijna twee decennia geleden maakten we kennis met 'Irma Vep', een film over een verbitterde Amerikaanse filmster. Streamz brengt nu de tv-reeks in de ether, een reboot waarbij Zweedse parel Alicia Vikander mag schitteren als getormenteerde filmster.
Lees verder

LIVE DAUPHINÉ. Voor het eerst aankomst bergop - Vlucht met drie renners met 2'30"
Voor het eerst een finish bergop in de Dauphiné. Na goed 130 kilometer en de top van de Côte de Besse-en-Chandesse (1,2 km aan 6%) volgt nog de slotklim naar Chastreix-Sancy, met nog zes kilometer (6,2 km aan 5,6%, met pieken tot 8%). Voer voor de pure klimmers? We weten het even voor 16u50, wanneer de finish voorzien is.
Lees verder

LIVE DAUPHINÉ. Voor het eerst aankomst bergop - Vlucht met drie renners heeft 3'45"
Voor het eerst een finish bergop in de Dauphiné. Na goed 130 kilometer en de top van de Côte de Besse-en-Chandesse (1,2 km aan 6%) volgt nog de slotklim naar Chastreix-Sancy, met zes kilometer (6,2 km aan 5,6%, met pieken tot 8%). Voer voor de pure klimmers? We weten het even voor 16u50, wanneer de finish voorzien is.
Lees verder

Gedaan met talloze verschillende kabeltjes: over twee jaar één universele oplader voor telefoons en andere apparaten
Nieuwe telefoons en andere apparaten moeten over ruim twee jaar kunnen worden opgeladen met een en dezelfde lader. USB-C-opladers worden dan de standaard in de Europese Unie, hebben onderhandelaars van de lidstaten en het Europees Parlement afgesproken. Ook laptops gaan daar onder vallen, al krijgen fabrikanten daarvoor wat meer tijd. En Apple-producten, ondanks het verzet van het Amerikaanse bedrijf.
Lees verder

Donny M. hoort vandaag of hij vast blijft zitten, politie onderzoekt of er meer verdachten zijn in zaak Gino (9)
De 22-jarige man uit het Nederlandse Geleen die ervan verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij de dood van de 9-jarige Gino, wordt vanmiddag in Maastricht voorgeleid. Hij hoort dan of hij langer vast moet blijven zitten. Intussen bekijkt de politie of er mogelijk nog meer verdachten betrokken zijn bij de ontvoering en dood van de jongen.
Lees verder

Onderzoek naar doodslag tegen drie werknemers Deutsche Bahn na treinongeval met vijf dodelijke slachtoffers
Na het treinongeval waarbij vrijdag in Duitsland minstens vijf dodelijke slachtoffers zijn gevallen, heeft het parket van München een onderzoek naar doodslag door nalatigheid vanwege drie medewerkers van spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn ingesteld. Dat heeft een parketwoordvoerster dinsdag bekendgemaakt.
Lees verder

Vlaamse huurpremie en -subsidie worden vanaf 1 juli aangepast aan inflatie
Door de uitzonderlijk hoge inflatie dreigen vele aanvragers en gerechtigden hun huurpremie of -subsidie te verliezen. Daarom houdt Wonen-Vlaanderen vanaf 1 juli 2022 rekening met de stijgende inflatie om de premie of subsidie toe te kennen. Dat kondigt Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) aan.
Lees verder

Gsm-hoesjes en babydekentjes die beschermen tegen straling: een sluwe marketingtrend of werkt het echt?
Nieuwe hoogspanningslijnen die er in West-Vlaanderen zouden komen, maken de lokale bevolking woedend. Kinderen zouden leukemie krijgen van de elektromagnetische straling die de lijnen afgeven. 'Gelukkig' zijn er op het internet steeds meer middeltjes te vinden om jezelf te beschermen, van stralingswerende gordijnen tot telefoonhoesjes. Werken die beschermende tools en is straling echt zo gevaarlijk? Gezondheidsexpert prof. dr. Dirk Adang licht toe. "Elke dag gebruiken we een toestel dat veel sterkere straling afgeeft dan een zendmast."
Lees verder

Hoe bescherm je jezelf tegen elektromagnetische straling? "Als je belt, wissel dan om de 5 minuten van oor"
Een anti-radiatiedeken, stralingswerende gordijnen en beschermende telefoonhoesjes: er zijn steeds meer middelen op de markt die elektromagnetische straling beloven te blokkeren. Maar werkt dat echt? En hoe gevaarlijk is elektromagnetische straling? Gezondheidsexpert prof. dr. Dirk Adang maakt ons wegwijs in de moeilijke materie en scheidt feit van fabel. "Onze grootste bron van straling hebben we — vaak letterlijk — zelf in de hand: de smartphone."
Lees verder

Groenexpert geeft vijf tips om je tuin nu al te wapenen tegen de droogte: "te veel water geven, maakt je gras lui"
Weermannen voorspellen een droge, hete zomer. En dat is geen goed nieuws voor je tuin. Welke stappen kan je nu nog nemen om je tuin te beschermen tegen een droge periode? Bouwsite Livios vroeg het aan groenjournalist Marc Verachtert.
Lees verder

Vijf tips van groenexpert om je tuin nu al te wapenen tegen de droogte: "Te veel water geven, maakt je gras lui"
Weermannen voorspellen een droge, hete zomer. En dat is geen goed nieuws voor je tuin. Welke stappen kan je nu nog nemen om je tuin te beschermen tegen een droge periode? Bouwsite Livios vroeg het aan groenjournalist Marc Verachtert.
Lees verder

Onze motorexpert test de NIU MQI GT Evo: "Veel beloftes... waar in de praktijk helaas maar weinig van overblijft"
De NIU MQI GT Evo lijkt op papier de scooter waar België op wacht. Maar helaas, dat is louter theorie, want de test van onze motorexpert Arno Jaspers draaide helemaal anders uit: "De beloftes die deze scooter op papier maakt, komen er op asfalt nooit uit."
Lees verder

GETEST. De eerste elektrische 125cc: "De flinke minpunten maken hem veel minder aantrekkelijk, zelfs met het voordelige prijskaartje"
De NIU MQI GT Evo lijkt op papier de scooter waar België op wacht. Maar helaas, dat is louter theorie, want de test van onze motorexpert Arno Jaspers draaide helemaal anders uit: "De beloftes die deze scooter op papier maakt, komen er op asfalt nooit uit."
Lees verder

LIVE DAUPHINÉ. Van Aert: "Als ik er op twee kilometer van de streep nog aanhang, maak ik een goede kans" - Zes leiders met vier pionnen van B&B Hotels-KTM
Voor het eerst een finish bergop in de Dauphiné. Na goed 130 kilometer en de top van de Côte de Besse-en-Chandesse (1,2 km aan 6%) volgt nog de slotklim naar Chastreix-Sancy, met zes kilometer (6,2 km aan 5,6%, met pieken tot 8%). Voer voor de pure klimmers? We weten het even voor 16.50 uur, wanneer de finish voorzien is.
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. Martínez spreekt voor het eerst na afgang tegen Oranje: "Verdedigen doe je met elf, niet met vier"
Na twee vrije dagen verzamelden de Rode Duivels maandag weer in aanloop naar het tweede Nations League-duel tegen Polen, nu woensdag. Simon Mignolet en Timothy Castagne stonden de pers te woord om terug te blikken op de blamage tegen Nederland, waarna de training volgde. Die begon met een opvallend lange speech van bondscoach Martínez, die vandaag op de persconferentie zal verschijnen samen met Youri Tielemans. In deze liveblog kunt u al het nieuws over de Duivels op de voet volgen!
Lees verder

Bekijk hier de eerste beelden van Johny Voners als angstaanjagende maffiabaas in 'Een goed jaar'
We kennen hem vooral als de sympathieke Xavier uit 'F.C. De Kampioenen', maar wijlen Johny Voners had wel meer in z'n mars. Dat bewees de acteur in de gloednieuwe Streamz-reeks 'Een goed jaar' — z'n laatste rol ooit — waarin hij een Antwerpse maffiabaas vertolkt. Minder sympathiek, maar daarom niet minder straf.
Lees verder