Doorgaan naar hoofdcontent

Fietsster (18) uiteindelijk slechts lichtgewond na aanrijding door lijnbus vol schoolkinderen in Ieper

HLN
Fietsster (18) uiteindelijk slechts lichtgewond na aanrijding door lijnbus vol schoolkinderen in Ieper
In Ieper is dinsdagmorgen een jonge fietsster aangereden door een bus van De Lijn. De jonge vrouw uit Heuvelland raakte daarbij gewond aan het hoofd. Aanvankelijk werd gevreesd voor erger, maar uiteindelijk blijkt het slachtoffer slechts lichtgewond. Het parket onderzoekt de omstandigheden van het ongeval.
Lees verder

Vijftiger overleden na dramatisch ongeval in Oostduinkerke: "Ik probeerde hem nog tegen te houden, maar hij wou op teenslippers van ons balkon naar het zijne klimmen"
De 56-jarige Alain D. uit Oostduinkerke is overleden nadat hij naar beneden viel terwijl hij van het balkon van zijn buren naar het zijne probeerde te klauteren. Hij verloor zijn grip en viel van de tweede verdieping op het voetpad. "Hij belde plots aan. Hij had zichzelf buitengesloten. Ik probeerde hem nog tegen te houden", vertelt de buurman die alles zag gebeuren.
Lees verder

Ooit hoop van de natie, nu ploeterend bij amateurs of als loodgieter: de gouden lichting 1996 van Musonda Jr. doorgelicht
De Gouden lichting jonge Duivels van 1996 schittert niet meer. Nu Charly Musonda Junior zijn carrière nieuw leven probeert in te blazen, kijken we hoe het zijn maats van toen is vergaan. Van een Braziliaanse international tot een veroordeling voor geweldpleging.
Lees verder

TRANSFERNIEUWS. Union legt sterkhouder langer vast en haalt verdediger - Tchouaméni, de man van minstens 80 miljoen, wordt straks voorgesteld bij Real
Het seizoen zit er — in clubverband — helemaal op en dus kan ook de transfermarkt stilaan op volle toeren beginnen te draaien. Op deze pagina zit u goed voor de laatste nieuwtjes in binnen- en buitenland!
Lees verder

LIVE RONDE VAN ZWITSERLAND. Alweer het nodige klimwerk, maar finale is minder pittig: komt er kansje voor de snelle mannen?
Dag drie in de Ronde van Zwitserland. De renners trekken van Aesch naar Grenchen, een tocht van net geen 177 kilometer. Er wacht de renners weer het nodige klimwerk. Het zwaartepunt ligt wat dat betreft in het midden van de etappe, de finale is minder uitdagend. Komt het tot een kansje voor de snelle mannen? Op deze pagina zit u in elk geval goed om de rit op de voet te volgen.
Lees verder

SOAPCHECK. Bijzondere shoot op de set van 'Familie' en een nieuw personage maakt z'n intrede in 'Thuis'
Of het nu 'Familie', 'Thuis', 'Neighbours' of 'Sturm Der Liebe' is: het merendeel van de Vlamingen heeft wel een vaste afspraak met hun favoriete soap. Om tussen de uitzendingen door niet op uw honger te blijven zitten, houden wij de vinger aan de pols in soapland. Want niet alleen op de set, maar ook achter én naast het scherm valt er veel te beleven. Ontdek het elke week in onze soapcheck.
Lees verder

Uw gids voor de Baloise Belgium Tour: wie doet mee en waar passeert de koers?
Arnaud De Lie, Thibau Nys, Jasper Philipsen, Tim Wellens. Veel schoon volk in de Baloise Belgium Tour. Waar mogen we ons aan verwachten? Wie zijn de favorieten en passeert de koers ook aan uw voordeur? Ontdek het allemaal in deze gids.
Lees verder

Wat kan je doen om emotioneel eten een halt toe te roepen? "Sommigen eten zo veel om gevoelens te dempen dat ze er zelfs door in coma belanden"
Wie een promotie in de wacht sleept, viert dat met een etentje. Op een slechte dag bieden chips of chocolade dan weer troost. "Allebei voorbeelden van emotioneel eten", vertelt diëtiste Alessia Couvreur. "Vooral in het laatste geval moet je soms oppassen." Het gevoel van 'beloning' of comfort na het snacken is maar van korte duur en achteraf voel je je vaak veel slechter dan ervoor. Vanwaar komt die drang naar emotioneel eten dan? En hoe geraak je er vanaf?
Lees verder

Braziliaanse president Bolsonaro over vermiste Britse journalist: "Er zijn aanwijzingen dat hem iets erg is overkomen"
In de zoektocht naar de vermiste Britse journalist Dom Phillips (57) en de Braziliaanse expert Bruno Araujo Pereira (41) zijn gisteren twee lichamen gevonden. Het is nog onduidelijk of het om de twee vermiste mannen gaat, maar de Braziliaanse president Jair Bolsonaro vreest het ergste: "Er zijn aanwijzingen dat hen iets slechts is aangedaan".
Lees verder

VIDEO. Drie agenten gewond bij zoveelste vechtpartij in Turnhoutse uitgaansleven: "Verplicht sluitingsuur komt terug op tafel"
Burgemeester Paul Van Miert overweegt een sluitingsuur in te voeren voor horeca en fuifzalen. Aanleiding is een incident zondagochtend aan fuifzaal Futur. Drie agenten raakten gewond toen ze bekogeld werden met glazen flessen. Eén agent werd ook in de arm gebeten. "Het is telkens om 5 à 6 uur dat de situatie escaleert", zegt Van Miert.
Lees verder

Fluostift of e-sigaret? Nieuwste vapes zijn duidelijk gericht op tieners, en dat is onrustwekkend
Zijn het stiften of vapes? Moeilijk te zeggen: de nieuwste generatie wegwerp-e-sigaretten is zo ontworpen dat ze bijna niet opvallen in de pennenzak of boekentas. Dat maakt het voor schoolgaande jongeren een gemak om ze te verbergen voor ouders en leerkrachten. Veerle Maes van Kom Op Tegen Kanker reageert. "Een 50-jarige man die wilt stoppen met roken gaat niet voor een paarse e-sigaret met een bubblegumsmaak kiezen. Het is duidelijk gericht op jongeren."
Lees verder

Reddingsactie bezig voor jongen (10) die al vier dagen vastzit in diepe put
In India is een reddingsactie aan de gang voor een 10-jarige die al vier dagen vastzit in een smalle put van 24 meter diep. Daar is hij tijdens het spelen in gevallen. De hulpdiensten, die de Rahul Sahu (10) met een camera in het oog houden, zeggen dat zijn toestand "goed" is. Er is een tunnel gegraven tot op 20 centimeter van het slachtoffer, maar een steen bemoeilijkt de redding.
Lees verder

Ondanks felle kritiek vliegt Verenigd Koninkrijk vandaag eerste migranten naar Rwanda
Vandaag vertrekt de eerste 'uitzettingsvlucht' van het Verenigd Koninkrijk naar Rwanda. Vluchtelingen die op een illegale manier het Verenigd Koninkrijk zijn binnengekomen, worden voortaan naar het Oost-Afrikaanse land gebracht. De regering van Boris Johnson houdt ondanks de aanhoudende kritiek op het migratieplan voet bij stuk.
Lees verder

Edpnet legt klacht neer tegen internetabonnementen Mobile Vikings: "Als wij hun aanbod zouden matchen, verkochten we met dik verlies"
De nieuwe internetabonnementen van Proximus-dochterbedrijf Mobile Vikings zijn zo scherp geprijsd dat ze meteen voor ophef zorgen. Telecomprovider edpnet plant een klacht neer te leggen bij telecomwaakhond BIPT tegen Proximus. Het zou namelijk gaan om oneerlijke concurrentie, claimt operationeel directeur Joachim Slabbaert.
Lees verder

Telecomprovider edpnet legt klacht neer bij BIPT tegen Proximus en Mobile Vikings wegens oneerlijke concurrentie bij vast internet
De nieuwe internetabonnementen van Proximus-dochterbedrijf Mobile Vikings zijn zo scherp geprijsd dat ze meteen voor ophef zorgen. Telecomprovider edpnet plant een klacht neer te leggen bij telecomwaakhond BIPT tegen Proximus. Het zou namelijk gaan om oneerlijke concurrentie, claimt operationeel directeur Joachim Slabbaert.
Lees verder

18-jarige dochter van Charlie Sheen maakt debuut op OnlyFans en daar kan de acteur niet mee lachen
Sami Sheen (18), de dochter van Charlie Sheen (56), is voortaan terug te vinden op de pikante videosite OnlyFans. Dit tot grote ergernis van haar vader, die de nieuwe hobby van z'n oogappel niet echt kan appreciëren. In een interview haalt hij tevens uit naar de moeder van Sami, z'n ex-vrouw Denise Richards (51). "Onder mijn dak zou dit nooit kunnen gebeuren."
Lees verder

Spaanse 'hittepluim' op weg naar Frankrijk: onze wetenschapsexpert legt uit om welk weerfenomeen het gaat en wat het doet
De hitte in Spanje breidt zich deze week geleidelijk uit naar het westen van Europa. Een 'hittepluim' zal vanuit Spanje ook Frankrijk bereiken waardoor het tot wel 38 graden warm kan worden. "Zo'n hittepluim is een smalle strook van warme lucht die zich over Spanje en Frankrijk uitstrekt", aldus onze wetenschapsexpert Martijn Peters.
Lees verder

Gotthardtunnel acht nachten gesloten wegens onderhoudswerken
De Zwitserse Gotthardtunnel zal gedurende acht nachten tussen 20 en 5 uur gesloten zijn wegens onderhoudswerken. Het gaat om de periodes tussen 20 en 24 juni en 27 juni en 1 juli.
Lees verder

Hoge Gezondheidsraad: vaccin tegen apenpokken aangeraden voor mensen die geen pokkenvaccin kregen
De Hoge Gezondheidsraad (HGR) van België raadt een vaccinatie met een pokkenvaccin aan voor mensen die in hun kindertijd niet werden gevaccineerd tegen de pokken. Mensen die werden blootgesteld aan het apenpokkenvirus wordt aangeraden binnen de vier dagen na de blootstelling een pokkenvaccin te halen.
Lees verder

Vincent Kompany gaat Engelse tweedeklasser Burnley coachen: "Een eer om manager te zijn van deze historische club"
De overgang van Vincent Kompany naar Burnley is rond. De Engelse club heeft de voormalige Anderlecht-coach zopas officieel aangekondigd als de nieuwe T1.
Lees verder