Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 17 juni 2022

Ex-Miss België Celine Van Ouytsel (25) over haar kersverse vriendje, klef doen en de tol van bekend zijn

HLN
Ex-Miss België Celine Van Ouytsel (25) over haar kersverse vriendje, klef doen en de tol van bekend zijn
Sinds Celine Van Ouytsel (25) Miss België werd, timmert ze aan haar carrière in de media: als gastvrouw in 'De Cooke & Verhulst Show', presentatrice en influencer. Dat leven komt met, nou ja, unieke kantjes: van mannen met oneerbiedige voorstellen tot ex-schoolgenootjes die roddels verspreiden. Celine vertelt er eerlijk over wanneer we haar 9 stoute vragen stellen — ook over haar kersverse vriendje, en over wie nu haar favoriet is: Gert of James? "Ik noemde mezelf altijd de ijskoningin."
Lees verder

Geen werelduurrecord fietsen, wel een Belgisch record voor Herman Derdin (80)
Hoe ver kan een man van tachtig in één uur fietsen, en geraakt hij verder dan een leeftijdsgenoot ooit is geraakt? Dat is dé vraag waar Herman Derdin een antwoord op zoekt. Vandaag valt hij het uurrecord bij de 80-plussers aan, op de wielerbaan van Gent. Even de cijfers erbij: het Belgische record staat op 37,046 kilometer, het wereldrecord op 39,004 kilometer. Om 14u36 is hij eraan begonnen. Volg hier zijn recordpoging live. Het werelduurrecord is niet gelukt, maar het Belgisch record heeft hij wel kunnen verbreken. Derdin fietste op een uur tijd uiteindelijk 38,1 kilometer.
Lees verder

Wordt dít dan het nieuwe competitieformat, met drie stijgers uit 1B na play-downs? Pro League-CEO Parys voor stemming: "Voel dat er draagvlak is"
Vandaag is wéér D-day voor het nieuwe competitieformat. In een nieuw plan zakken volgend seizoen drie clubs voor een terugkeer naar 1A met 16, maar kunnen vanaf 2023-2024 voor het eerst tot drie ploegen wisselen tussen 1A en 1B: twee vaste dalers/promovendi en een 'barragist'. "Hopelijk komt er witte rook", aldus Pro League-CEO Lorin Parys voor aanvang van de stemming.
Lees verder

Vier onafhankelijke bestuurders in raad VRT bekend
De Vlaamse regering heeft vrijdag vier onafhankelijke bestuurders in de raad van bestuur van de VRT voorgedragen. Het gaat onder meer om Jo Maes, CEO van IT-bedrijf Ordina, en Joeri Van den Bergh, medeoprichter van consultant InSites.
Lees verder

Minder kans op langdurige Covid-19 na omikron- dan na deltabesmetting
Uit een studie uitgevoerd door onderzoekers van het King's College London, gepubliceerd in 'The Lancet', blijkt dat de kans op langdurige Covid-19 ongeveer 20 tot 50 procent kleiner was tijdens de periode met vooral omikronbesmettingen dan in de periode met vooral deltabesmettingen. Dat schrijven BBC en ITV.
Lees verder

Waar ga je maandag hinder ondervinden door nationale staking? Dienstverlening De Lijn en MIVB verstoord
De drie vakbonden ACV, ACLVB en ABVV houden komende maandag in Brussel een nationale vakbondsmanifestatie voor meer koopkracht en tegen de strenge loonnormwet. In sommige sectoren wordt er ook gestaakt. De Lijn en de MIVB verwachten dat hun dienstverlening verstoord zal zijn. Het treinverkeer zou wel normaal rijden, de NMBS legt zelfs extra treinen in naar Brussel.
Lees verder

Vakbonden betogen maandag in Brussel voor meer koopkracht: dienstverlening De Lijn en MIVB verstoord
De drie vakbonden ACV, ACLVB en ABVV houden komende maandag in Brussel een nationale vakbondsmanifestatie voor meer koopkracht en tegen de strenge loonnormwet. In sommige sectoren wordt er ook gestaakt. De Lijn en de MIVB verwachten dat hun dienstverlening verstoord zal zijn. Het treinverkeer zou wel normaal rijden, de NMBS legt zelfs extra treinen in naar Brussel.
Lees verder

Twee voor de prijs van een: deze 12 tassen zijn perfect voor je vakantie én kan je achteraf nog dagelijks gebruiken
De ideale vakantietas vinden is geen sinecure. Je reisgezel moet licht, praktisch en voldoende ruim zijn, bij verschillende outfits passen en liefst ook nog eens klasse uitstralen. Slimme fashionista's kiezen voor een tas waar je ook na je vakantiepret nog plezier aan hebt. Wij tippen twaalf handtassen waar je gegarandeerd mee scoort en blijft scoren.
Lees verder

Pogacar wint derde rit in Ronde van Slovenië en neemt leiderstrui over van ploegmaat Majka
Tadej Pogacar heeft de macht gegrepen in de Ronde van Slovenië. De kopman van UAE Emirates won de derde etappe en nam de groene leiderstrui over van zijn ploegmakker Rafal Majka.
Lees verder

Hoe krijg je je woning toch koel? "Plaats nooit aluminiumfolie achter je raam. Door de warmte kan het glas breken"
Ramen dicht of net open? Hoe hou je het zonlicht buiten? En wat met ventilatoren en airconditioning? Ook wie thuis werkt, zal tijdens deze hittegolf naarstig op zoek gaan naar manieren om zo productief mogelijk te blijven. Hoogleraar bouwfysica Bert Blocken (KU Leuven, TU Eindhoven) en Geert Vermeir van SD Worx vertelde ons in een eerder artikel wat je zelf kan doen om je huis zo koel als mogelijk te houden, en welke regels gelden voor telewerkers.
Lees verder

Pogacar wint bergrit in Ronde van Slovenië en neemt leiderstrui over van ploegmaat Majka
Tadej Pogacar heeft de macht gegrepen in de Ronde van Slovenië. De kopman van UAE Emirates won de derde etappe en nam de groene leiderstrui over van zijn ploegmakker Rafal Majka. Vlak voor het ingaan van de slotkilometer liet Majka de tweevoudige Tourwinnaar rijden en niet veel later moest Nicola Conci (Alpecin-Fenix) afhaken. Pogacar trok door en kon uiteindelijk ruim de tijd nemen om te vieren.
Lees verder

"Hij was een prijsbeest waar velen op aasden": hoe Stromae's wereldhit 'Alors On Danse' geboren werd
Niet één Belgische artiest die zo'n internationale weerklank krijgt als Paul Van Haver, aka Stromae. Alles wat hij aanraakt, verandert in goud. Al was dat niet altijd zo: na twee jaar werken bij fastfoodketen Quick en een stage bij de radio kwam er dan eindelijk die internationale doorbraak: 'Alors On Danse'. Ofwel: hoe een man erin slaagde om van troosteloosheid zijn handelsmerk te maken. "Hij was ondernemer, iemand die niet alleen creatief maar ook zakelijk vooruit wilde: die combinatie kom je in onze branche maar héél zelden tegen."
Lees verder

Onderzoek naar dood passagier met beperking die op hulp wachtte op luchthaven Gatwick
Een gehandicapte passagier is bij het verlaten van zijn vlucht op de Londense luchthaven Gatwick overleden. De man kreeg geen assistentie om hem van het vliegtuig van EasyJet naar de terminal te helpen, viel van een roltrap, en overleefde dat niet. Er is een onderzoek ingesteld.
Lees verder

Dit jaar al 130 gevaarsituaties in kinderopvang gemeld
De afgelopen vijf jaar onderzocht het gerecht 14 overlijdens en 24 hersenletsels bij baby's en peuters in crèches. Zo blijkt uit informatie die bezorgd werd aan de Onderzoekscommissie Kinderopvang in het Vlaams Parlement. Slechts in twee gevallen werd er iemand veroordeeld. "Bij 15 van de 54 probleemcrèches is er geen enkel inspectieverslag te vinden", zegt Celia Groothedde (Groen), die in de onderzoekscommissie zit. Dit jaar zijn er (tot gisteren) al 130 gevaarsituaties in crèches gemeld, zegt Katrien Verhegge, administrateur-generaal van agentschap Opgroeien. Dat is 80 procent van het totaal van 2021 en al meer dan het totaal van de jaren voordien.
Lees verder

LIVE RONDE VAN ZWITSERLAND. Wat overblijft van peloton maakt zich stilaan op voor lastige slotklim, ritzege lijkt voor vluchters
Het coronavirus slaat wild om zich heen in het peloton. Alpecin-Fenix, Bahrain-Victorious en UAE trekken zich met heel de ploeg terug. En ook bij andere ploegen regent het positieve gevallen. Zo heeft ook leider Vlasov noodgedwongen de wedstrijd verlaten. We trekken vandaag dus de bergen in met een sterk gereduceerd peloton. Volg de etappe hier op de voet!
Lees verder

Rafael Nadal, die bevestigt dat hij vader wordt, ziet kans op deelname aan Wimbledon: "Tevreden met de manier waarop ik heb kunnen trainen"
Dit weekendje nog een golftoernooi op Mallorca, maar maandag vertrekt Rafael Nadal (ATP 4) naar Londen waar hij eerst twee exhibitiematchen wil spelen in Hurlingham alvorens zijn zinnen te zetten op Wimbledon. "Het gaat beter, ik heb een ander gevoel in mijn voet", zei de 36-jarige Spanjaard die twee weken geleden nog openlijk over zijn toekomst twijfelde. En tezelfdertijd ook bevestigt dat hij vader wordt.
Lees verder

Werknemers SpaceX ontslagen wegens kritische brief over Elon Musk
Zeker vijf werknemers bij ruimtevaartbedrijf SpaceX zijn ontslagen na het schrijven en verspreiden van een kritische brief over Elon Musk. Ze vinden het gedrag van Musk een schande voor het bedrijf.
Lees verder

Amerikaanse toezichthouder FDA keurt coronavaccins voor baby's goed
De Amerikaanse medicijntoezichthouder FDA geeft groen licht voor het toedienen van de coronavaccins van Moderna en Pfizer/BioNTech aan kinderen van zes maanden en ouder. De organisatie neemt het unaniem positieve advies over dat deskundigen woensdag gaven.
Lees verder

FOD Volksgezondheid haalt drie zonnecrèmes van Biosolis tijdelijk uit de rekken
De FOD Volksgezondheid laat drie zonnecrèmes van de Belgische producent Biosolis uit voorzorg uit de rekken halen. Het gaat om de SPF 30 sprayversie, de SPF 30 lotion en de SPF 50+ lotion. De producten worden nu uit voorzorg uit de handel gehaald, in afwachting van de resultaten van bijkomende tests.
Lees verder

Jennifer Lopez openhartig over jeugd in documentaire: "Mijn moeder sloeg me"
Superster Jennifer Lopez (52) toont een heel andere kant van zichzelf in de Netflix- documentaire 'Halftime'. Zo vertelt ze heel openhartig over haar moeilijke jeugd. "Mijn moeder sloeg me bont en blauw", klinkt het. De docu werd opgenomen tijdens het vijftigste levensjaar van Lopez en camera's volgden haar tijdens het hoogtepunt in haar carrière: zingen in de halftimeshow van de Super Bowl.
Lees verder