Doorgaan naar hoofdcontent

Erngstig verbrande Morgan waarschuwt voor verlopen zonnecrème

HLN
Erngstig verbrande Morgan waarschuwt voor verlopen zonnecrème
Morgan Vacala gaat viraal met beelden van een zwaar verbrand voorhoofd. Ze zegt dat ze te lang in de zon zat met zonnecrème die niet meer goed was. Ze liep naar eigen zeggen tweedegraads brandwonden op die twee à drie weken nodig hadden om te genezen. "Ik zal de blik van de dokter nooit vergeten", zegt ze.
Lees verder

Justin Bieber stelt wereldtournee amper paar uur voor aanvang uit: zanger sukkelt met ziekte van Lyme
Normaal zou Justin Bieber (28) dinsdagavond zijn wereldtournee op gang trappen in Toronto, maar enkele uren voor aanvang kregen de fans te horen dat de show uitgesteld zou worden. Dat kondigde de artiest zelf aan via Instagram. De zanger sukkelt met zijn gezondheid.
Lees verder

Ambulances, ontsnapte slangen en stress bij de crew: achter de schermen bij de gevaarlijke proef van 'De Grootste Lefgozer'
Niet alleen de kandidaten moeten er iets voor over hebben om 'De grootste lefgozer' van Vlaanderen te worden, ook de productie moet serieus aan de bak in het programma. Getuige de aflevering van dinsdagavond, waarin de kandidaten in een kooi met slangen gedropt werden. Wij namen een kijkje achter de schermen en zagen dat er veel meer bij zo'n gevaarlijke proef komt kijken dan verwacht. "Walter is daarnet gebeten en hij zei dat het niet aangenaam voelt."
Lees verder

"Ik ben niet in staat om te antwoorden": verhoor van Sepp Blatter in FIFA-schandaal wordt uitgesteld door gezondheidsklachten
Het verhoor van voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter in de fraudezaak tegen hem is uitgesteld wegens gezondheidsklachten. "Hooggerechtshof, ik voel mij niet goed. Ik heb een klacht die steeds terugkomt en dan kan ik niet goed ademen", zei de 86-jarige Zwitser bij aanvang van het proces bij de rechtbank in Bellinzona. "Ik ben niet in staat om te antwoorden."
Lees verder

Kijk welke schatten 'heilige graal van scheepswrakken' prijsgeeft voor kust van Colombia
Het Colombiaans leger deelt beelden van de schatten in galjoen San José, dat in 1708 zonk bij de Caraïbische haven van Cartagena. Op de beelden zie je blinkende gouden munten, goudstaven, zelfs een intact Chinees servies.
Lees verder

Vooruit wil af van bijmengverplichting biobrandstoffen aan benzine en diesel: "Absurd om duur graan te tanken op moment van voedselcrisis en alsmaar stijgende prijzen"
Als het van Vooruit afhangt, komt er een einde aan de verplichting om biobrandstoffen op basis van voedingsgewassen toe te voegen aan benzine of diesel. Volgens Kamerlid Kris Verduyckt, die daarover een wetsvoorstel voorbereidt, zou dat tot 10 cent per liter aan de pomp besparen én is het beter voor het klimaat.
Lees verder

Oligarch trekt aan kortste eind: Russisch superjacht dat van radar verdween in beslag genomen op Fiji
Een Russisch superjacht dat in allerijl naar Fiji gevaren zou zijn om aan de westerse sancties te ontsnappen na de Russische inval in Oekraïne, is alsnog in beslag genomen door de Verenigde Staten. De 106 meter lange Amadea wordt gelinkt aan miljardair Soelejman Kerimov, een vertrouweling van de Russische president Vladimir Poetin.
Lees verder

Drama op strand in Italië: man verdrinkt terwijl hij kinderen probeert te redden
In de buurt van Napels is een heldhaftige man verdronken tijdens het redden van twee kinderen in zee. Toen hun ouders om hulp riepen, twijfelde Said (42) geen seconde om achter hen aan te gaan, hoewel hij zelf niet kon zwemmen. Die reddingspoging bekocht hij met zijn leven.
Lees verder

KIJK LIVE. Koning Filip houdt langverwachte toespraak: betuigt hij spijt in Congo?
Koning Filip spreekt dadelijk het Congolese volk toe tijdens zijn staatsbezoek. De verwachting is dat hij de spijtbetuiging herhaalt uit de brief die hij stuurde naar aanleiding van de zestigste verjaardag van de onafhankelijkheid twee jaar geleden. Volg alles hier LIVE vanaf 15.25 uur.
Lees verder

KIJK LIVE. Koning Filip betuigt zijn spijt in Congo: "Koloniaal regime gestoeld op ongelijkheid, racisme en discriminatie"
Het hoge woord is eruit: koning Filip heeft zijn 'diepste en oprechte spijt' betuigd, dit keer in het bijzijn van duizenden Congolezen. "Laten we nu een nieuw hoofdstuk schrijven, zonder het verleden te vergeten."
Lees verder

KIJK LIVE. Koning Filip houdt langverwachte toespraak in Congo
Koning Filip spreekt om 15.30 uur (Belgische tijd) het Congolese volk toe tijdens zijn staatsbezoek. De verwachting is dat hij de spijtbetuiging herhaalt uit de brief die hij stuurde naar aanleiding van de zestigste verjaardag van de onafhankelijkheid twee jaar geleden. Volg de toespraak hier LIVE vanaf 15.25 uur.
Lees verder

West-Vlaams surfwonder Kamiel (10) traint 180 dagen per jaar in het buitenland en is net terug van zijn eerste WK golfsurfen
Kamiel Deraeve vertoefde de voorbije weken in El Salvador waar hij het tijdens zijn eerste WK golfsurfen opnam tegen de groten. Het jongetje uit Oostduinkerke is amper tien jaar. Wordt hij niet op school verwacht? "Tuurlijk", reageert papa Peter. "Hij surft dan wel 180 dagen in het buitenland, dat is vooral in de vakanties en weekends. Is het toch tijdens het schooljaar dan krijgt hij lespakketten mee." Tot nu toe verdient Kamiel niets aan zijn surfsport. "Gelukkig hebben we maar één zoon", knipoogt de vader.
Lees verder

Huiszoekingen aan de gang bij Ferrero in Aarlen
In de Ferrero-fabriek in Aarlen zijn woensdagmiddag huiszoekingen aan de gang. Dat meldt een vakbondsbron. Meer gegevens over de huiszoekingen ontbreken vooralsnog.
Lees verder

Drugsverslaafden gebruiken harddrugs onder toezicht van hulpverleners in Brussel
Na Luik heeft nu ook Brussel een plek waar je op een veilige manier drugs kunt gebruiken. 'Gate' is de eerste risicobeperkende drugsgebruikersruimte in de hoofdstad. Meerderjarigen met een product op zak die harddrugs zoals cocaïne, heroïne of amfetamine gebruiken, kunnen daar terecht na een intakegesprek.
Lees verder

Moderna: "Aangepast vaccin versterkt afweer tegen omikronvariant"
Vaccinfabrikant Moderna heeft positieve voorlopige onderzoeksresultaten gepubliceerd over zijn aangepaste coronavaccin, dat specifiek op de omikronvariant is gericht. Een boosterprik ervan wapent het immuunsysteem zoals gehoopt beter dan het originele vaccin, zo meldt het bedrijf. Hoewel het onderzoek nog loopt, hoopt Moderna dat de aangepaste versie aan het einde van de zomer zal worden goedgekeurd.
Lees verder

Duitse leerkracht plukt wandelroute van internet en brengt groep scholieren in grote problemen in Oostenrijks bergdal
Meer dan 100 Duitse leerlingen en leerkrachten zijn in het Oostenrijkse Kleinwalsertal met helikopters uit een penibele situatie gered. Exact 99 tieners, tussen twaalf en veertien jaar oud, en acht leerkrachten uit de omgeving van Ludwigshafen am Rhein, gelegen in de westelijke deelstaat Rijnland-Palts, waren dinsdag onderweg op een route die te moeilijk was voor hun uitrustingen en vaardigheden. Dat heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag gemeld.
Lees verder

Assisen. Guy Pardaens krijgt 25 jaar cel voor de moord op zijn ex-vrouw
25 jaar cel. Dat is de straf die Guy Pardaens kreeg voor de moord op zijn ex-vrouw Nicole van Assche. "Het toebrengen van 10 slagen met de hamer op het hoofd van het slachtoffer wijst op de brutaliteit en driestheid van deze misdaad. Er is sprake van een ongehoord gebrek aan respect voor het recht op leven."
Lees verder

Vlaanderen wil verbod op aardgasaansluiting bij nieuwbouw met een jaar vervroegen: verbod moet al in 2025 ingaan
Vlaanderen wil de uitfasering van aardgas versnellen door het verbod op aardgasaansluitingen een jaar vroeger in te voeren, meer bepaald in 2025 in plaats van 2026. Dat staat in een voorstel van decreet van meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Open Vld dat woensdag is goedgekeurd in de commissie Energie. Doel is om "een realistische versnelde stap richting defossilisering te zetten".
Lees verder

LIVE DAUPHINÉ. Wout van Aert rolt van startpodium, duikt hij onder de tijd van Filippo Ganna?
Vandaag halen de renners in de Dauphiné de tijdritfiets van stal, want op het programma staat een individuele race tegen de klok van 31,9 kilometer. Voor Wout van Aert meteen een kans om zijn flater van gisteren recht te zetten, al is de concurrentie met vooral wereldkampioen Filippo Ganna niet van de poes. Op deze pagina volgt u de tijdrit op de voet!
Lees verder

De 7 favoriete eetadressen van kersvers driesterrenchef Tim Boury: "Ik ga ook gewoon naar een frituur of koffiebar hoor"
Chef Tim Boury sleepte eind vorige maand zijn derde Michelinster in de wacht, maar dat betekent zeker niet dat hij in zijn vrije tijd alleen in sterrenrestaurants gaat eten. "In de frituur bestel ik altijd mijn frietjes met saus apart én met een heerlijke brochette en hamburger erbij", verklapt hij. Waar hij die meestal gaat eten, deelt hij samen met nog 6 andere van zijn favoriete eetadressen in Antwerpen, Roeselaere, Brugge, Kruisem, Kortrijk en Brussel.
Lees verder