Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 22 juni 2022

Eenzaam, gebroken en door (bijna) iedereen geboycot: zo gaat het vandaag met Marco Borsato

HLN
Eenzaam, gebroken en door (bijna) iedereen geboycot: zo gaat het vandaag met Marco Borsato
Juni vorig jaar: een van verliefdheid glunderende Marco Borsato (55). Vandaag: een gevallen ster, die er - áls hij nog eens buitenkomt - bedrukt bij zit. Door 'het grote schandaal in 'The Voice Holland'' verloor de Nederlandse zanger alles wat hem dierbaar is. Terecht, vinden sommigen, schandalig volgens anderen: "Zóveel stelt het dus voor om als artiest geroemd te worden. Geen flikker!"
Lees verder

Dodental loopt snel op na aardbeving in Afghanistan: "Al zeker 280 slachtoffers"
Bij de aardbeving van afgelopen nacht in Afghanistan aan de grens met Pakistan zijn zeker 280 doden gevallen. Nog eens 250 inwoners in het oosten van Afghanistan zijn gewond geraakt, aldus het Afghaanse staatsnieuwsagentschap Bakhtar. Een woordvoerder van de talibanregering houdt de officiële dodentol op 255.
Lees verder

Dodental loopt snel op na aardbeving in Afghanistan: al zeker 250 doden
Zeker 255 mensen zijn om het leven gekomen door een aardbeving met een kracht van 6.1 die Afghanistan in de nacht van dinsdag op woensdag heeft getroffen.
Lees verder

Meesseman helpt Chicago Sky mee aan grootste comeback uit WNBA-geschiedenis
Sensatie, afgelopen nacht in de WNBA. Chicago Sky zorgde tegen de Las Vegas Aces voor de grootste comeback uit de geschiedenis van de competitie. Emma Meesseman had haar aandeel met 17 punten.
Lees verder

Wallonië telt meer dan 140 knelpuntberoepen, vooral veel nieuwkomers binnen de horecasector
Op de nieuwe lijst van knelpuntberoepen in Wallonië staan 141 beroepen, 15 meer dan een jaar geleden. Veel van de nieuwkomers zijn horecaberoepen, zo heeft de Waalse arbeidsbemiddelingsdienst Forem bekendgemaakt.
Lees verder

Joe Summer Island brengt deze zomer radio en veel meer entertainment aan zee
Voor de eerste keer bouwt een radiozender een entertainmentpark op aan de Belgische kust. Zes weken live radio, unieke kermisattracties, tal van zomerse optredens en verrassende thema-avonden en dat alles met zicht op zee. Van vrijdag 1 juli tot en met maandag 15 augustus strijkt Joe neer op de zeedijk van Westende voor een sfeervolle combinatie van authentieke kermisattracties en live radio en muziek.
Lees verder

Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
Lees verder

Aftellen naar de zomerkampen: moet je kind zich extra laten verzekeren?
De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
Lees verder

Modebedrijf klaagt Hailey Bieber aan: "Teleurstellend om te zien hoe ze probeert te verstikken wat wij hebben opgebouwd"
De stralende huid van Hailey Bieber (25) evenaren? Er is hoop nu het model haar eigen huidverzorgingslijn Rhode uitbrengt, vernoemd naar haar tweede naam. Maar daar wringt het schoentje, RHODE is namelijk al een merk in de branche. Het negenjarig modebedrijf sleept mevrouw Bieber daarom voor de rechtbank. Ze willen dat Bieber de naam Rhode niet meer gebruikt.
Lees verder

Umicore wil omzet van 4 miljard euro verdubbelen tegen 2030
De materialengroep Umicore heeft haar strategisch plan voor de komende jaren uit de doeken gedaan. Ze verwacht tot 2026 zowat 5 miljard euro te investeren en ziet mogelijkheden om de omzet tegen 2030 "meer dan te verdubbelen", klinkt het in een persbericht. Umicore boekte vorig jaar recordcijfers, met een omzet van 4 miljard euro en een nettowinst van 667 miljoen euro.
Lees verder

Serena Williams (40) twijfelt over tennistoekomst: "Of ik volgend jaar nog speel? Dat weet ik nu echt nog niet"
Serena Williams weet niet of ze volgend jaar nog zal tennissen. Dat zei de 40-jarige Amerikaanse nadat ze dinsdag na een jaar afwezigheid door een blessure haar rentree had gemaakt. Williams won samen met de Tunesische Ons Jabeur in het dubbelspel in Eastbourne.
Lees verder

Olieprijzen zakken naar laagste niveau in een maand, maar nog altijd 40 procent hoger dan begin dit jaar
De olieprijzen zijn woensdag in de vroege handel lager gegaan. Ze zakten tot het laagste niveau in ongeveer een maand, vermoedelijk onder invloed van de vrees voor recessies.
Lees verder

Nog goed een week tijd voor wie belastingaangifte op papier indient
Wie zijn belastingaangifte op papier wil indienen, heeft daarvoor nog de tijd tot donderdag 30 juni. Daar herinnert de federale overheidsdienst Financiën aan. Wie werkt met tax-on-web, heeft nog tot 15 juli.
Lees verder

"Amber Heard gaat onthullende biografie schrijven over Johnny Depp, want ze is blut"
Het meeste is ongetwijfeld al gezegd in de rechtbank, maar volgens insiders in Amber Heard (36) van plan om een onthullende biografie te schrijven over haar ex-man, Johnny Depp. "Ze is blut, en dus niet in een positie om geld af te slaan."
Lees verder

'Top Gun: Maverick' met Tom Cruise breekt records: kaap van 900 miljoen dollar overschreden
Het succes van de nieuwste 'Top Gun'-film met Tom Cruise (59) blijft maar doorrazen. Het is de derde Hollywoodfilm uit het coronatijdperk die wereldwijd de grens van 900 miljoen dollar (ongeveer 8,5 miljoen euro) overschrijdt.
Lees verder

Kim Kardashian stelde Pete Davidson pas na 6 maanden voor aan haar kinderen: "Ik sprak verschillende psychologen"
Kim Kardashian (41) en Pete Davidson (28) zijn al een item sinds oktober 2021, maar toch heeft Kim haar geliefde pas zes maanden later aan haar kinderen voorgesteld. In een interview met 'Today' geeft de Amerikaanse toe dat ze zeker wilde zijn dat haar nieuwe relatie op een gezonde manier aangepakt zou worden, voor haar en haar hele familie.
Lees verder

Ben je top, bottom ... of side? Datingapp Grindr voegt nieuwe sekspositie toe voor mannen. "Eindelijk"
Ben je 'top' of 'bottom'? Die vraag stelt LGBTQ+-datingapp Grindr zijn gebruikers — veelal mannen — om ze te linken aan een partner. Maar met 'side' komt daar nu een extra categorie bij, voor zij die niet-anale seks verkiezen. "Het is bullshit dat de app nu pas die voorkeur integreert", zegt podcastmaker Max De Moor. Ook Alexander en Karel vertellen over het taboe dat Grindr nu pas doorbreekt. "Als je als homoseksuele man zegt dat je geen penetratie wil, wordt vaak het contact verbroken."
Lees verder

Beelden tonen hoe agenten jongetje (3) uit brandende caravan redden
In de Amerikaanse staat Wisconsin zijn agenten erin geslaagd om een jongetje (3) uit een brand te redden. Die brand was uitgebroken in een caravan en verspreidde zich snel. De jongen, MJ, was niet meer in staat om zelf naar buiten te komen. Op bodycambeelden is te zien hoe de agenten een raam breken en de jongen herhaaldelijk roepen. Het lukt hen uiteindelijk om de jongen met behulp van de brandweer door het raam naar buiten te hijsen.
Lees verder

Ruben Bemelmans stopt na 16 jaar als prof, maar is nog niet klaar met het tennis: "Nee, ik kan nog niet rentenieren. En maar goed ook"
"Ik kan eerlijk zeggen dat ik geen vijanden heb op de tour." Ruben Bemelmans (34) ten voeten uit. Na 16 jaar trok de Limburger vorige week de stekker uit zijn profbestaan, maar op het circuit zijn ze hem nog niet kwijt. Als coach van Zizou Bergs begint hij meteen aan een nieuw hoofdstuk. "Ik wil de jeugd geven wat ik heb gekregen in mijn carrière."
Lees verder

Stijn en Nuria uit 'Blind Getrouwd' vinden elkaar terug na slopende maanden: "Heel confronterend om te beseffen dat het niet goed ging"
Zeven jaar na hun 'Blind Getrouwd' huwelijk kiezen Nuria Gilizintinova (34) en Stijn Van Poucke (44) nog steeds voluit voor elkaar, in goede en kwade dagen. Na de zorg voor hun kinderen Théodore (2,5) en Victor (4), de verbouwingswerken aan hun woning en tijdelijke werkloosheid stond het koppel alweer voor hete vuren. Nuria stond op de rand van een burn-out, maar dankzij de steun van Stijn is ze er weer bovenop. "In elke relatie botst het weleens... We zouden wat vaker dates moeten inlassen."
Lees verder