Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 11 juni 2022

Drie lichamen gevonden in huis van moeder, zoon en zijn twee vrienden. Voorlopig is het niet duidelijk of het om de b...

HLN
Drie lichamen gevonden in huis van moeder, zoon en zijn twee vrienden. Voorlopig is het niet duidelijk of het om de bewoners gaat
Er zijn vannacht drie lichamen gevonden in een woning in Kessel-Lo. Er zou rond 3u een gevecht met steekpartij hebben plaatsgevonden. De politie is momenteel ter plaatse en het parket communiceert voorlopig niet verder.
Lees verder

Tomorrowland onthult met 'The Stairway to Unity' nieuw, imposant kunstwerk in De Schorre: "En toch is de schoonheid niet het belangrijkste"
Na de 'One World Bridge' van Arne Quinze en het 'Magisch Trollenbos' van Thomas Dambo heeft Tomorrowland een nieuw kunstproject onthuld in De Schorre. 'The Stairway to Unity' is een prachtige 60 meter lange, handgemaakte mozaïektrap aan het natuurlijke amfitheater waar het hoofdpodium wordt opgesteld. "Er is meer dan drie jaar nodig geweest om het idee in werkelijkheid om te zetten, maar het resultaat is een waar meesterwerk."
Lees verder

INTERVIEW. Kirsten Flipkens telt na 20 jaar carrière (en 5,5 miljoen euro prijzengeld) af naar afscheid: "Mijn liefdesleven hield ik altijd gescheiden. Maar ik steek me ook niet weg"
In Wimbledon zwaait Kirsten Flipkens (36) af: haar 50ste grandslam na 20 jaar toptennis. Een afscheidsinterview, vintage 'Flipper: hart op de tong over de ups en downs, en vol plannen voor later: ""Clijsters stak mij met kleren aan in de douche of in de vuilbak."
Lees verder

Belgisch Blauw Bloed. Op bezoek bij de gravin van kasteel Hex: "Ik bewaak het werk van mijn schoonmoeder"
Kasteel Hex is een prachtig, 18de-eeuws gebouw in het Limburgse Haspengouw. Het begon als een 'jachtpaviljoen', gebouwd door graaf Franz-Karl von Velbrück, maar vandaag is het gravin Stéphanie d'Ursel (57) die er de plak zwaait. Zij is vooral trots op de grootse tuinen van het domein, waar Wim Lybaert zijn recentste boek schreef. Wij kregen van de gravin een rondleiding. "Eens de kinderen het huis uit zijn, is het wel erg groot."
Lees verder

Komen Johnny Depp en Amber Heard ooit nog aan de bak in Hollywood? "Deze zaak kan haar nog heel lang achtervolgen"
Hij verloor grote rollen in 'Fantastic Beasts' en 'Pirates of the Caribbean', en jarenlang keerde de publieke opinie zich tegen hem. Maar na zijn zegeviering in de smaadzaak tegen zijn ex Amber Heard (36) is Johnny Depp (58) terug van weggeweest. Hij vierde zijn overwinning met een TikTok-account, een restaurantrekening van 58.000 euro en zelfs een eerste single. Maar kan hij ook terugkeren op het witte doek? En zal zijn ex-vrouw ooit nog een rol kunnen scoren? Enkele imagodeskundigen schatten hun kansen in.
Lees verder

Zo haal je meer uit je aardbeien deze zomer: "Verrassend lekker in gebak of frisse salade"
Juni is het topseizoen voor Belgische aardbeien. Ze zijn niet alleen op hun stevigst, maar zitten dan vol met friszoet sap, wat extra smaak oplevert. Puur of in confituur zijn ze zalig, maar ze smaken ook verrassend in tal van andere gerechten. Met deze drie recepten haal je het meeste uit je aardbeien deze zomer.
Lees verder

Willy Sommers (69) waakt over zijn gezin: "Ik ben een ongeruste vader. Ik denk meteen het allerergste"
De weekenden van Willy Sommers? Meestal komen er dan heel wat podia aan te pas. Voor de passie van de zanger moet veel wijken, al waakt de pater familias erover dat er voldoende gezinsmomenten zijn. Die koestert hij, en dan in het bijzonder de brunch op zondag. "Ik laat de kinderen niet graag los."
Lees verder

Cipier zwaargewond na kopstoot in Hasseltse gevangenis: "Agressor wordt meteen overgeplaatst"
In de Hasseltse gevangenis is vanmorgen een gedetineerde door het lint gegaan toen hij naar de douche begeleid werd. Een cipier kreeg daarbij een zware kopstoot en moest zwaargewond worden afgevoerd naar het ziekenhuis. De agressor had al een reputatie.
Lees verder

China en Taiwan ruziën over chemicaliën in geëxporteerde vis
China heeft de import van tandbaars uit Taiwan stilgelegd omdat er volgens Peking gevaarlijke chemicaliën in de vissen zijn ontdekt. Taiwan ontkent en dreigt naar de Wereldhandelsorganisatie (WTO) te stappen. Het is de nieuwste handelsruzie tussen de twee landen.
Lees verder

Na 50 miljoen euro aan boetes voldoet Apple in Nederland aan regels rond betaalmethoden in datingapps
Apple heeft in Nederland zijn beleid voor de App Store aangepast en voldoet nu aan de regels. Dat stelt de competitiewaakhond Autoriteit Consument & Markt (ACM). De techgigant staat nu verschillende betaalmethoden toe in Nederlandse datingapps en daarom hoeft de toezichthouder geen nieuwe boetes op te leggen.
Lees verder

Inbrekers aan de haal met cash geld en Mercedes bij ex-voorzitter KV Kortrijk: "De voorbije week fotografeerde iemand mijn auto"
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in de apotheek en woning van advocaat en ex-voorzitter van KV Kortrijk Joseph Allijns. De daders gingen met cash geld en de Mercedes 220 aan de haal. "Het gevoel dat de daders heel dicht bijgekomen zijn terwijl je slaapt, is niet fijn", aldus Allijns.
Lees verder

Benzineprijs tikt in Verenigde Staten nieuw record aan: omgerekend 1,25 euro per liter
De benzineprijs is zaterdag in de Verenigde Staten gestegen naar een nieuwe recordhoogte. Gemiddeld kost een gallon (3,8 liter) voor het eerst meer dan 5 dollar (4,75 euro). Omgerekend gaat het om een prijs van zo'n 1,25 euro per liter benzine.
Lees verder

Waarom een heerlijk babyhapje vaak tegen de muur wordt gesmeten: pedagoog geeft tips voor moeilijke eters
"Dat lust ik niet." Een bord dat door je kind zonder één hap ervan te proeven weg wordt geschoven is een bekende frustratie voor veel ouders. Het ene moment lijkt je dreumes alles moeiteloos naar binnen te werken, de volgende dag heb je ineens te maken met een moeilijke eter. Hoe komt dat?
Lees verder

Geen stress op de luchthaven deze zomer? Logeer er een nachtje: "Vanaf 212 euro heb je een slaapplek én parking voor 15 dagen"
Het is voorlopig koffiedik kijken of onze luchthaven de zomerdrukte aankan, of net als Schiphol in de problemen belandt door personeelstekort, stakingen of gewoon de massale toeloop. Goed op tijd komen is dus de boodschap. Geen stress onderweg? Dan logeer je de nacht vooraf in de buurt, krijg je gratis parking en laat je je door een taxi of de shuttle naar de vertrekhal brengen. Onze reisexpert Johan Lambrechts lijst de mogelijkheden op.
Lees verder

LIVE DAUPHINÉ. Volop strijd voor de goeie vlucht op de flanken van de Galibier, Van Aert: "Als koers ontploft, kom ik te kort"
Na kansen voor de sprinters, vluchters en tijdrijders is het woord in de Dauphiné aan de klimmers. Vandaag staat het eerste luik van een zwaar slotweekend door de Alpen op het programma, met beklimmingen van de Col du Galibier, de Col de la Croix de Fer en de slotklim naar skioord Vaujany. In principe moet Wout van Aert zijn gele trui vandaag afstaan, maar aan wie? Op deze pagina krijgt u vanaf 12u55 het antwoord.
Lees verder

Dries Mertens aangeboden bij Roma, ook Valencia-coach Gattuso houdt de situatie in de gaten
Waar ligt de toekomst van Dries Mertens (35)? Het blijft een open vraag, want de Rode Duivel heeft nog steeds geen akkoord gevonden met Napoli. Intussen is Mertens aangeboden bij het AS Roma van José Mourinho.
Lees verder

Koning noemt herbebossing Katanga voorbeeld voor de wereld
Koning Filip heeft zaterdag een project van herbebossing bezocht in het zuiden van de Congolese provincie Katanga. Hij noemde het initiatief, dat ook Belgische steun ontvangt, een voorbeeld voor andere landen in de strijd tegen de klimaatopwarming.
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. Gilles De Bilde in Cardiff: "Wales niet favoriete tegenstander van de Belgen" - Dit zijn de vermoedelijke elf, met Casteels tussen de palen
Na de klinkende zege tegen Polen zit de sfeer weer opperbest bij de Rode Duivels. Nog twee wedstrijden te gaan, te beginnen met Wales vandaag. Via deze pagina krijgt u zoals steeds elk Duivels nieuwtje mee.
Lees verder

CD&V komt met tienpuntenplan voor gemeenteraadsleden: politiek verlof, permanente vorming en studentvriendelijk statuut
Als het van CD&V afhangt wordt de impact van gemeenteraadsleden versterkt. De partij dient daarvoor een tienpuntenplan in met concrete voorstellen. "Gemeenteraadsleden hebben vandaag veel te weinig te zeggen en zijn te laat betrokken bij dossiers. Als we mensen voor de politiek willen warm maken of houden, moeten we hen ook respecteren", zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V).
Lees verder

Reuzenaronskelk staat voor 48 uur in bloei in Plantentuin Meise
De "bloem" van de aronskelk is zaterdag opengegaan in de Plantentuin van Meise. Het is al de zestiende geregistreerde bloei. De reuzenaronskelk meet nu 255 centimeter. Daarmee zijn de vorige records verbroken: die van 2016 was 237 centimeter, zegt de Plantentuin.
Lees verder