Doorgaan naar hoofdcontent

Doodsbedreigingen aan Zuhal Demir. Maar waarom zijn de Kempense boeren zo boos? “We weten niet of onze kinderen hie...

HLN
Doodsbedreigingen aan Zuhal Demir. Maar waarom zijn de Kempense boeren zo boos? "We weten niet of onze kinderen hier een toekomst hebben"
De Kempense boeren zijn boos door het geplande stikstofakkoord van de Vlaamse regering. Sommigen willen Vlaams minister Zuhal Demir zelfs (symbolisch?) aan de strop hangen. Maar wat is nu juist hun bron van ergernis? Waarom zijn de boeren in het Turnhouts Vennegebied zo razend? Wij gingen langs bij enkele landbouwers om te horen hoe dramatisch de gevolgen van het stikstofdossier zijn voor hun toekomst.
Lees verder

Hoe een tragisch auto-ongeval de carrière van BRT-coryfee Jessie De Caluwé een halt toeriep
Ze was hét paradepaardje uit de VRT-stal, maar een verschrikkelijk auto-ongeval fnuikte de carrière van Jessie De Caluwé (65). Vandaag woont de gewezen kijkcijfermagneet uit de 80's samen met haar Franse partner aan de rand van de Marokkaanse Sahara. "De technicus zei droog: 'Sorry Jessie, je kunt het niet meer.'"
Lees verder

WEERBERICHT. Ook vandaag zonnige zomerdag met maxima tot 27 graden, zaterdag stijgt kwik tot 35 graden
Vandaag is het opnieuw zonnig, met soms velden van hoge bewolking. Op de meeste plaatsen zullen er zomerse temperaturen tussen 24 en 27 graden worden gemeten. In de Hoge Venen en aan zee blijft het wat koeler, met maxima rond 23 graden. In het uiterste zuiden van het land klimt het kwik mogelijk tot 28 graden. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Man gestorven na aanval door tijger in Mexico
Een man is in Mexico overleden nadat hij werd aangevallen door een Bengaalse tijger, die klaarblijkelijk door een particulier werd gehouden. Op een video die op sociale media circuleert, is te zien hoe de man zijn handen in de kooi van het dier steekt, waarschijnlijk om het te voederen, en dat het dier hem krabt en in zijn arm bijt. Op de beelden is geschreeuw te horen en een plas bloed te zien.
Lees verder

Oekraïne wil Songfestival in drie verschillende regio's organiseren
Oekraïne overweegt om het Eurovisiesongfestival volgend jaar in drie verschillende regio's te organiseren. Dat heeft omroep UA:PBC, die het evenement gaat organiseren, op woensdag bekendgemaakt.
Lees verder

Goed nieuws voor Van Aert: Van der Poel gaat niet voor de groene trui in de Tour
Met Peter Sagan die in Zwitserland toont dat hij weer kan winnen, krijgt Wout van Aert er in de Tour een rivaal voor groen bij. Met Mathieu van der Poel valt er een mogelijke tegenstander weg: in de massasprints mikt Alpecin-Deceuninck, zoals de ploeg vanaf 1 juli heet, vol op Jasper Philipsen.
Lees verder

Alles wat u moet weten over de World Cup of Darts, het WK voor landenteams
Vanavond gaat de World Cup of Darts van start. Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts, vanaf vrijdag aan zet, verdedigen de Belgische eer. Hieronder alles wat u moet weten over het WK voor landenteams.
Lees verder

TRANSFERNIEUWS. Lukaku mogelijk eind deze week al van Inter - Anderlecht laat oog vallen op Nigeriaanse middenvelder, Zirkzee houden wordt moeilijk
• Transfer van Haaland naar City is officieel • Real legt Frans toptalent Tchouaméni vast • Deal Inter en Chelsea over Lukaku lijkt in de maak • Liverpool tast diep in de portefeuille voor Nuñez
Lees verder

Jonge vrouw overleden na aanrijding door trein in Geraardsbergen: volgens eerste vaststellingen wilde ze nog snel sporen oversteken
Door een aanrijding op het spoor in Schendelbeke is het treinverkeer verstoord tussen Ninove en Geraardsbergen. Het slachtoffer is overleden.
Lees verder

KOERS KORT. Vraagtekens bij Tourdeelname Asgreen, Lampaert schat kansen op 70% - Van Gils en Vermeersch dicht bij Tourdebuut
De vleeswonde in de knie van Kasper Asgreen na zijn val in de Ronde van Zwitserland is erger dan eerst gedacht. De Deen van Quick-Step Alpha Vinyl werd gisteren met de auto naar Herentals gebracht, waar wordt onderzocht of er onderliggende schade is. Twee weken voor de Tour-start in Denemarken bestaat de vrees dat Asgreen de Tour kan missen.
Lees verder

Onherkenbare Emma Thompson schittert als Miss Trunchbull in eerste beelden van Netflix-remake 'Matilda the Musical'
Vorig jaar in juni raakte bekend dat Netflix plannen had voor een remake van 'Matilda' en ondertussen is er opnieuw goed nieuws voor liefhebbers van deze klassieker van Roald Dahl. Het streamingplatform trakteerde ons op dinsdag namelijk op de eerste beelden van 'Matilda the Musical'.
Lees verder

Voetballers op vakantie: Kylian Mbappé mag "eindelijk" op verlof, Dries Mertens blijft z'n roots trouw
Nu de interlands voorbij zijn, kunnen de heren voetballers na een lang seizoen eindelijk op vakantie. Mykonos, Miami, Ibiza... Of een triatlon in het Duitse Bocholt: voor ieder wat wils, maar toch vooral voor de zonnekloppers. Een overzicht.
Lees verder

Lichaam van vermiste kleuter (3) teruggevonden in vijver: "Grootste nachtmerrie van elke ouder"
In de Verenigde Staten is de 3-jarige Harry Kkonde, een jongen die begin deze week vermist raakte, dood teruggevonden in een vijver in Lowell, een stad in de staat Massachusetts. De kleuter werd dinsdag als vermist opgegeven nadat hij was verdwenen uit het huis van zijn babysitter. De politie zette onmiddellijk een zoekactie op poten, maar die heeft nu een tragische afloop.
Lees verder

170.000 Belgen hebben apparaat tegen slaapapneu dat mogelijk kankerverwekkend is: "Maar in sommige gevallen zijn alternatieven mogelijk"
Hoe gevaarlijk zijn toestellen die gebruikt worden om slaapapneu te behandelen? Die vraag wordt gesteld nadat dergelijke apparaten in Amerika gelinkt worden aan de dood van 124 patiënten. Professor Johan Verbraecken van het Slaapcentrum UZA legt uit waarom we ons al dan niet zorgen moeten maken.
Lees verder

Club Brugge begint vandaag aan z'n seizoen: wat met Lang en De Ketelaere? En wie moét er allemaal weg bij blauw-zwart?
Back to business in het Belfius Basecamp. Althans voor een deel van Club Brugge, dat quasi de ganse basisploeg moet missen in de voorbereiding. Wie moet weg? En wat met Vormer, Lang en De Ketelaere? Vijf vragen bij de aftrap van een nieuw blauw-zwart (succes?)seizoen.
Lees verder

Zijn apparaten tegen slaapapneu gevaarlijk? Professor: "De kans op kanker is zeer gering"
Hoe gevaarlijk zijn toestellen die gebruikt worden om slaapapneu te behandelen? Die vraag wordt gesteld nadat dergelijke apparaten in Amerika gelinkt worden aan de dood van 124 patiënten. "Toch is het beter om die toestellen wel te gebruiken dan niet", zegt professor Johan Verbraecken van het Slaapcentrum UZA. "De gezondheidsrisico's van slaapapneu zijn immers veel groter dan die van zo'n apparaat."
Lees verder

Helft Belgische werknemers ontvangt ecocheques: wat kan je ermee kopen? En gaat het van je loon af?
In juni ontvangen veel werknemers met ecocheques een fijn jaarlijks extraatje. Hoe weet je of je dit ecologisch getinte betaalmiddel krijgt? Wat kun je ermee doen? En gaat dat bedrag ook deels van je loon af? Jobat.be zoekt het uit
Lees verder

"Onjuist, ongevoelig en belachelijk": Amber Heard reageert op geruchten over verlies van haar rol in 'Aquaman 2'
Er werden al 4,6 miljoen handtekeningen verzameld om Amber Heard (36) uit de film 'Aquaman and the Lost Kingdom' te knippen. Na de nederlaag in de rechtbank in het proces tegen haar ex-man Johnny Depp, zou het verliezen van de rol de zoveelste tegenslag voor de actrice betekenen. Heard's woordvoerder reageert voor het eerst op de geruchten.
Lees verder

Zo'n 1 op 3 Belgen lijdt aan oorsuizen: betaalt je ziekenfonds een deel van je oordoppen op maat terug?
Nu openluchtconcerten en festivals opnieuw de agenda vullen, zijn oordoppen op maat zeker geen overbodige luxe. Kwestie van het risico op gehoorschade in te dijken. Verschillende ziekenfondsen voorzien dan ook een tussenkomst in de kosten die je maakt voor oordoppen op maat. Spaargids.be bezorgt een overzicht.
Lees verder

TRANSFERNIEUWS. Lukaku mogelijk eind deze week al van Inter - Lang: "Ik meld me met veel liefde weer bij Club Brugge"
• Transfer van Haaland naar City is officieel • Real legt Frans toptalent Tchouaméni vast • Deal Inter en Chelsea over Lukaku lijkt in de maak • Liverpool tast diep in de portefeuille voor Nuñez
Lees verder