Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 7 juni 2022

Dit iconische K3-kapsel belooft een festivaltrend te worden: zo geef je jezelf kriskras paardenstaartjes

HLN
Dit iconische K3-kapsel belooft een festivaltrend te worden: zo geef je jezelf kriskras paardenstaartjes
Toegegeven: we hadden nooit gedacht nog inspiratie te halen bij The Spice Girls of de authentieke K3'tjes. Toch ademt hét trendkapsel op sociale media een en al nineties. Maak (opnieuw) kennis met de 'kriskras'-paardenstaarten: speels én simpel.
Lees verder

Maximumprijzen voor stookolie stijgen naar nieuwe recordniveaus
De maximumprijzen voor stookolie (50S) stijgen morgen naar nieuwe recordniveaus. Voor bestellingen van meer dan 2.000 liter moet vanaf dan nog maximaal 1,4398 euro per liter betaald worden, een stijging met 7,28 eurocent. Dat meldt de FOD Economie.
Lees verder

"Al weken inwendig aan het bloeden, en toch bleef ik doorgaan": Cath Luyten kroop ooit door het oog van de naald
"De dokter zei: 'Als je hier een halfuur later was aangekomen, was je er niet meer geweest'." Zeggen dat het kantje boordje is geweest, is geen overdrijving. En toch trok Cath Luyten (44) geen lessen uit het medische noodgeval dat haar jaren geleden overkwam, geeft ze toe in 'Dag Allemaal'. De presentatrice maakt haar geluksrapport op en vertelt over haar scheiding en de beslissing om toch nog voor een tweede kind te gaan. "Ik heb echt chance met de papa's van mijn kinderen."
Lees verder

Strijd tussen Brad Pitt en Angelina Jolie laait opnieuw op: acteur beschuldigt ex van onterecht verkopen wijngaard
De voogdijstrijd tussen Brad Pitt (58) en Angelina Jolie (47) heeft een nieuwe wending gekregen. De acteur beschuldigt zijn ex-vrouw ervan de helft van zijn geliefde wijngaard met 'slechte bedoelingen' te hebben verkocht aan een Russische oligarch. Volgens de acteur heeft Jolie dat gedaan om Pitt schade toe te brengen als vergelding voor het gevecht over de voogdij van hun kinderen. Dat meldt 'Daily Mail'.
Lees verder

Giovanni (23) woont in miljoenenvilla en heeft Ferrari in z'n garage: "Blijf beseffen dat dit bizar is"
23 jaar en nu al een miljoenenvilla en twee peperdure auto's op zijn naam: vlogger Giovanni Latooy (fans kennen hem als Gio) uit Nederland heeft het goed voor elkaar. Maar een leven als succesvolle YouTuber, is dat echt zo tof als het lijkt? "Je bent de hele dag bezig met die camera. Dat is best stressvol."
Lees verder

"Een erg fout feestje": Sergio Perez excuseert zich bij partner voor 'dronken feestvideo' na GP-winst in Monaco
Zijn zege na de GP in Monaco met iets te veel passie gevierd. Op online circulerende videobeelden van een feestje op een jacht, is te zien hoe Sergio Perez (32) intiem danst met andere vrouwen. De Mexicaan heeft zich via de sociale media openlijk verontschuldigd bij zijn partner Carola. "Een erg foute party, waarover ik geen controle had."
Lees verder

Productiever worden dankzij (een klein beetje) truffels? Deze start-up laat Belgen thuis microdosen
Al gehoord van microdosing? Het innemen van een zeer lage dosis psychedelische truffels, met als doel je gemoed, focus en creativiteit te verbeteren, zit in de lift. De Gentse ondernemers Lorenzo Bown en Nicolas Roegiers van de start-up Aydoo doen daar nog een schepje bovenop: ze lanceren thuispakketten en coaching om de Belg veilig te laten microdosen.
Lees verder

Welke jonge belegger houdt het meest over van 10.000 euro? "Sofina maakte helaas een valse start"
De beurs kende grillige weken en eindigde helaas meer in het rood, en dat is te merken in de portefeuilles van Charlotte Van Brabander en Cédric Proost. Toch zijn de jonge beleggers niet pessimistisch ingesteld en zien ze zelfs nog kansen om hier op lange termijn nog voordeel mee te doen. "Een valse start, maar de volgende sprint zal hopelijk extra goed zijn." Het duo geeft een kijk in hun portefeuille en vertelt hoe ze beslissingen maken bij hun belegging van 10.000 euro.
Lees verder

Queen gaat geheim gebleven 'parel' van Freddie Mercury uitbrengen
Queen gaat dit najaar een nieuw nummer uitbrengen waarop voormalig zanger Freddie Mercury te horen is. Deze 'parel' is jarenlang op de plank blijven liggen, totdat bandleden Roger Taylor (72) en Brian May (74) het onlangs weer tegenkwamen. Taylor en May vertelden dit weekend op BBC Radio 2 over de vondst.
Lees verder

Grootschalig proefproject rond vierdaagse werkweek van start: meer dan 3.000 Britse werknemers werken een dag minder voor hetzelfde loon
Meer dan 3.000 Britse werknemers starten in een proefproject met een vierdaagse werkweek, met behoud van loon. Het gaat om het grootste onderzoek naar een kortere werkweek ooit, dat wordt gevoerd door onder meer de universiteiten van Cambridge, Oxford en en Boston.
Lees verder

Nieuwe streng van het apenpokkenvirus ontdekt in de VS
Een genetische analyse van de apenpokken in de Verenigde Staten suggereert dat er momenteel twee virusstrengen rondwaren. Daardoor zou het virus er mogelijk al een tijdlang onder de radar circuleren. "Sommige infecties zijn wellicht gediagnostiseerd als iets anders", aldus experts.
Lees verder

Beelden tonen hoe sloop van horrorhuis Marc Dutroux is gestart, kelder blijft wel bewaard
De sloop van de voormalige woning van Marc Dutroux is vandaag gestart. Bijna 26 jaar na zijn arrestatie maakt de woning in het Waalse Marcinelle, een voorstad van Charleroi, plaats voor een herdenkingsparkje. De werkzaamheden zouden een maand duren.
Lees verder

Sloop van horrorhuis Marc Dutroux is gestart, maar kelder blijft bewaard
De voormalige woning van Marc Dutroux gaat deze week tegen de grond. Bijna 26 jaar na zijn arrestatie maakt de woning in het Waalse Marcinelle, een voorstad van Charleroi, plaats voor een herdenkingsparkje. Dat schrijven Waalse media.
Lees verder

Prinses Märtha Louise verloofd met omstreden sjamaan Durek Verrett
De Noorse prinses Märtha Louise (50) is verloofd met haar grote liefde, de Amerikaanse sjamaan Durek Verrett (47). Dat heeft het koppel dinsdag laten weten. Het is nog niet bekend wanneer de bruiloft zal plaatsvinden.
Lees verder

PORTRET. De moord op zijn vader als trigger, zijn talent als motor: Steve Kerr, prijzenpakker in NBA, maar gehard door het leven
Steve Kerr (56) kan met Golden State Warriors zijn negende titel pakken in de NBA - eerst zien dat ze voorbij Boston Celtics geraken. Maar het leven draait bij hem om zoveel meer. De basketballer, de coach, de mens: een portret.
Lees verder

Wilde kippen pas 3.500 jaar geleden uit hoge bomen gelokt door rijst en gedomesticeerd
De kip is wereldwijd een van de populairste voedingsmiddelen, maar dat was niet altijd zo. Ooit vereerde de mens de kippen en at ze niet op. Het is door rijst dat de vogels uit de bomen werden gelokt en werden gedomesticeerd. Dat blijkt nu allemaal veel minder lang geleden dan gedacht.
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. Duivels zullen in shirts van Red Flames spelen tegen Polen - De Bilde merkt "bedrukte sfeer" op: "Je zag dat afgang weegt"
Na twee vrije dagen verzamelden de Rode Duivels maandag weer in aanloop naar het tweede Nations League-duel tegen Polen, komende woensdag. Simon Mignolet en Timothy Castagne stonden de pers te woord om terug te blikken op de blamage tegen Nederland, waarna de training volgde. Die begon met een opvallend lange speech van bondscoach Martínez, die vandaag op de persconferentie zal verschijnen samen met Youri Tielemans. In deze liveblog kunt u al het nieuws over de Duivels op de voet volgen!
Lees verder

Universiteiten beschermen kennis tegen inmenging van landen zoals China en Rusland
De Vlaamse universiteiten gaan hun kennis beter beschermen tegen buitenlandse inmenging door landen als China of Rusland. In een gezamenlijke visietekst, waarover 'De Tijd' bericht, zetten de universiteiten uiteen hoe ze dat gaan aanpakken.
Lees verder

CELEB 24/7. 'PLL'-actrice Shay Mitchell deelt eerste foto van haar dochtertje en Anne-Marie komt dit najaar naar ons land
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Vragen over uw zomervakantie? Stel ze aan ons, wij zoeken de antwoorden!
De piloten van Brussels Airlines dreigen met een staking bij de start van de zomervakantie. De wachtrijen op de luchthaven van Schiphol zijn nu al gigantisch lang. Er is een tekort op de motorhomes sinds de coronapandemie. Drie nieuwsberichten die maken dat u mogelijk niet volstrekt zorgeloos uitkijkt naar de vakantie. Allicht zit u met prangende vragen: krijg ik het geld van mijn vliegticket terug wanneer de piloten staken? Hoelang op voorhand moet ik op de luchthaven aanwezig zijn voor die citytrip naar Barcelona? Zijn er voldoende oplaadpunten wanneer ik elektrisch naar de Ardèche rijd? Geen vraag te lastig of we zoeken het antwoord. Mail je vragen zo concreet mogelijk naar marc.coppens@dpgmedia.be. Vergeet je naam en telefoonnummer niet te vermelden zodat we contact kunnen opnemen.
Lees verder