Doorgaan naar hoofdcontent

De Tour als revue voor een nieuwe tenue: van het schilderachtige shirt van Wout van Aert tot een kit als symbolische ...

HLN
De Tour als revue voor een nieuwe tenue: van het schilderachtige shirt van Wout van Aert tot een kit als symbolische ode aan de vrouw
Het geoefende oog in wielershirts moet in de Tour even bijsturen: liefst zeven teams pakken voor deze editie uit met een apart ontworpen outfit. Het kleurenpalet was altijd al rijk, maar designers integreren nu ook artistieke of symbolische details. Een overzicht van de zeven nieuwe kits.
Lees verder

LIVE TOUR. Van Avermaet houdt zich klaar om in te vallen voor "licht positieve" Jungels, Naesen: "Greg bleef na het BK meetrainen"
Vrijdag gaat in Denemarken de Tour de France van start. In aanloop naar de Grand Départ in Kopenhagen kunt u op deze pagina al het Tour-nieuws volgen.
Lees verder

Vandaag laatste dag voor papieren belastingaangifte. Onze geldexpert geeft advies: "Ook beleggen in bitcoins heeft fiscale gevolgen"
Vandaag, 30 juni, is de laatste dag waarop je je papieren belastingsaangifte kunt indienen. Wie dat via Tax-On-Web doet, heeft nog tot 15 juli de tijd. Gelukkig staat ook dit jaar onze fiscaal expert Michel Maus je bij. Hij helpt je bij het invullen van je aangifte, van het eerste vak tot het laatste: waar moet je winsten uit bitcoins aangeven? Of bij welke codes moet je zeker checken of ze correct zijn ingevuld? Lees het hier.
Lees verder

Barry Callebaut legt productie stil in grootste chocoladefabriek ter wereld na ontdekking van salmonella
Chocoladeproducent Barry Callebaut heeft de productie in de fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze - de grootste chocoladefabriek ter wereld - stilgelegd na de ontdekking van salmonella in een productielot. Alle chocoladeproducten na 25 juni geproduceerd in Wieze, werden geblokkeerd. Dat maakte het bedrijf bekend.
Lees verder

Barry Callebaut legt productie in Wieze stil na ontdekking van salmonella
Chocoladeproducent Barry Callebaut heeft de productie in de fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze stilgelegd na de ontdekking van salmonella in een productielot. Alle chocoladeproducten na 25 juni geproduceerd in Wieze, werden geblokkeerd. Dat maakte het bedrijf bekend.
Lees verder

30 graden en urenlang aanschuiven voor beste kampeerplek op Rock Werchter, maar dé vraag: "280 blikjes bier, gaan we daar wel mee toekomen?"
Daar zijn de koelboxen vol vloeibaar goud. Daar is de grootste volksverhuis van Vlaanderen. Liefst 31.000 kampeerders uit alle windstreken - tot uit Manchester toe - arriveerden gisteren al op camping The Hive voor een eerste feestje. Drie jaar lang graasden hier koeien. "Maar nu is 't eindelijk weer aan ons! En nee, kamperen verleer je niet", klinkt het unaniem.
Lees verder

IN BEELD. Dit was de uitzinnige ploegenvoorstelling in Kopenhagen
Het officiële startschot moet nog komen, maar de Tour is ondertussen afgetrapt met een geweldige ploegenpresentatie. De Denen maakten er een waar volksfeest vast in Tivoli, Jonas Vingegaard was er zelfs tot tranen toe door bewogen. Een overzicht van de leukste beelden uit Kopenhagen.
Lees verder

LIVE WIMBLEDON. Vandaag liefst 7 landgenoten op het Londense gras, met als toemaatje een Belgisch onderonsje in het vrouwendubbel
Aan Belgen geen gebrek op dag vier van het grandslamtoernooi in Wimbledon. Met z'n zevenen zijn ze zelfs vandaag en twee van hen moeten zelfs twee keer aan de bak. Een greep uit het aanbod: Mertens zet haar tweederondepartij verder tegen Udvardy, Minnen speelt in diezelfde fase tegen Zheng en onze twee landgenotes kruisen ook de degens met hun respectievelijke dubbelpartners. Flipkens tot slot kijkt Simona Halep, gewezen nummer één van de wereld, in de ogen. Let's go!
Lees verder

WEERBERICHT. Regenzone sluipt over het land
Vanochtend bereikt een golvende regenzone ons land vanaf het westen en trekt slechts traag oostwaarts in de loop van de dag. In de voormiddag wordt het zwaarbewolkt over het westen en centrum met geleidelijk lichte regen.
Lees verder

Nog twee dagen om kans te maken op de hoofdprijs van 5.000 euro: speel mee met de Gouden Tour en win talloze prijzen
Morgen gaat de Ronde van Frankrijk opnieuw van start. Met de Gouden Tour kan jij bewijzen dat je de beste ploegleider bent en 5.000 euro cash winnen. Wil je kans maken op de jackpot of andere prijzen? Schrijf je dan in voor vrijdag 1 juli, om 16 uur.
Lees verder

E-steps verboden op voetpad, stijging sociale tarieven elektriciteit en gas en verhoogde verkeersbelasting: dit verandert er allemaal vanaf 1 juli
Nieuwe maand, nieuwe regels. Zo wordt de verkeersbelasting in Vlaanderen bijna een tiende duurder, stijgen de sociale tarieven voor elektriciteit en gas, verhoogt de overheid haar tegemoetkoming voor dienstencheques en komen er nieuwe verkeersregels voor e-steps. Dit verandert er allemaal vanaf 1 juli.
Lees verder

E40 richting kust in Aalter ligt bezaaid met brokstukken na ongeval
Op de E40 van Brussel naar Oostende is een ongeval gebeurd net voorbij Aalter. Ingestuurde beelden tonen hoe brokstukken de weg blokkeren.
Lees verder

Moeilijke doorgang door ongeval op E40 richting kust in Aalter
Op de E40 van Brussel naar Oostende is een ongeval gebeurd net voorbij Aalter. Ingestuurde beelden tonen hoe brokstukken de weg blokkeren.
Lees verder

LIVE. Griezmann lijkt bij Atlético te gaan blijven (en dat heeft ook gevolgen voor Witsel) - "Lewandowski en Xavi samen gespot op restaurant in Ibiza"
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Van paria tot president: Marcos Jr wordt aangesteld als president van de Filipijnen
Ferdinand Marcos Jr, bijgenaamd BongBong, wordt vandaag aangesteld als nieuwe president van de Filipijnen. Hij volgt Rodrigo Duterte op na een ruime overwinning bij de verkiezingen in mei. Marcos Jr belooft om als president het land te verenigen en is van plan de werkloosheid en de inflatie te bestrijden nadat de coronapandemie de economie een zware slag heeft toegebracht.
Lees verder

Alpinisten Thomas en Bruno overleden in Zwitserland: "Zijn vader heeft hem zien vallen"
Op 31-jarige leeftijd zijn Thomas Libersens en Bruno Balligand, twee ervaren Belgische alpinisten, om het leven gekomen bij de beklimming van de Tête de Milon, nabij het Zwitserse bergdorpje Zinal. Dat schrijft 'La Nouvelle Gazette'. Ze stierven bij een val op 3.400 meter hoogte terwijl ze deelnamen aan een bijeenkomst van Club Alpin Belge uit Henegouwen.
Lees verder

Gedrag Overmars was al langer bekend bij vrouwenploeg Ajax, maar niemand durfde aan alarmbel te trekken
Bij het vrouwenteam van Ajax was al veel langer bekend dat Marc Overmars ongepaste berichten stuurde aan vrouwen. Niemand durfde echter aan de bel te trekken vanwege de angstcultuur die binnen de club heerste. Dat zegt Daphne Koster, manager Ajax Vrouwen, in de documentairereeks Op weg naar de top, die volgende week wordt uitgezonden in Nederland.
Lees verder

Tweede seizoen van 'Vakantiehuis for life' komt er deze zomer nog aan
Dol op verbouwprogramma's? Dan heb je geluk, want het tweede seizoen van 'Vakantiehuis for life' zal deze zomervakantie al op de buis te zien zijn. Dat maakte Julie Van den Steen (29), die het programma presenteert, zelf bekend op Instagram.
Lees verder

Bedenker van 'Friends' belooft 4 miljoen dollar aan universiteit om gebrek aan diversiteit in sitcom goed te maken
Hoe geliefd ook, de afgelopen jaren klonk er steeds meer kritiek op de populaire sitcom 'Friends' vanwege het gebrek aan diversiteit. Bedenkster Marta Kauffman deed die kritiek lange tijd af als onzin, maar is nu toch tot inkeer gekomen. Dat vertelt ze in een interview met 'Los Angeles Times'. Om het goed te maken, doneert ze nu 4 miljoen dollar (3,8 miljoen euro) aan een plaatselijke universiteit.
Lees verder

"Na een winst van 840 procent volgde er een terugval": onze geldexpert legt uit hoe je best (niet) investeert in gezonde voeding
Gezonde voeding is een veel ruimer begrip dan, bijvoorbeeld, biologisch geteelde voeding. Maar bio-voeding maakt uiteraard wel een belangrijk deel uit van gezonde voeding. Door de daling van het consumentenvertrouwen letten mensen op hun centen. Het is dan ook goed mogelijk dat de consument de komende maanden zal besparen op biovoeding en minder zal winkelen in, bijvoorbeeld, Bio-Planet van de Colruytgroep. De aandelen van Colruyt doen het trouwens ook niet goed op de beurs. Maar op lange termijn zal er juist wel meer vraag zijn naar biologisch geteelde groenten en fruit.
Lees verder