Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 24 juni 2022

De collega die dezelfde promotie wil of het constant 'zieke' teamlid: 8 irritante collega's en wat je er volgens expe...

HLN
De collega die dezelfde promotie wil of het constant 'zieke' teamlid: 8 irritante collega's en wat je er volgens expert aan doet
Je collega's, je kiest ze niet. Soms worden ze vrienden voor het leven, soms zou je ze liever achter het behang plakken. Op De Dag van de Collega beantwoordt arbeidspsycholoog Tom Dijckmans jullie vragen over lastige ergernissen op de werkvloer. Hoe ga je om met dat lakse teamlid waar jij voor opdraait, de bevriende collega die dezelfde promotie wil of die koppigaard die je goede ideeën alsmaar afblokt? "Praat vooral niet over je frustratie met andere teamgenoten."
Lees verder

Valerie (40) ging studeren in Bali en is er blijven 'plakken': "Mijn droomhuis is zo goed als af. Nu de inrichting nog"
Nadat ze twaalf jaar haar meubel- en interieurontwerpbureau in Gent had gerund, besloot Valerie Dhaeze naar Bali te trekken voor een studie aan de universiteit van Denpasar. Maar wat een tijdelijk verblijf zou zijn, werd al gauw haar nieuwe thuis. "Mijn leven is geen langgerekte vakantie, maar het mooie weer en de vrijheid maken veel goed."
Lees verder

Viroloog Van Gucht: "Onwaarschijnlijk dat capaciteit van zorg overschreden zal worden"
De coronacijfers gaan de laatste tijd opnieuw de hoogte in. Zowel het aantal nieuwe besmettingen, als de opnames in het ziekenhuis of op intensieve zorgen nemen toe. Toch maakt viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) zich niet meteen grote zorgen. Zo is de druk op huisartsen en ziekenhuizen voorlopig beperkt en verwacht Van Gucht niet dat het gezondheidssysteem in de problemen zal raken. "De capaciteit overschrijden is onwaarschijnlijk", klinkt het.
Lees verder

"Pro-Russische topambtenaar vermoord in Oekraïne": auto ontploft op moment dat man instapt
Een pro-Russische topambtenaar is overleden in de regio Cherson in Oekraïne. Op het moment dat de ambtenaar in een auto stapte, ontplofte het voertuig. Dat melden Russische persbureaus.
Lees verder

Allemaal Barbie? Volledig in het roze wordt dé zomertrend voor wie graag opvalt
Veel jonge meisjes kijken naar haar op — er is dan ook niemand met zoveel verschillende beroepen. We hebben het natuurlijk over Barbie. En het belooft háár zomer te worden, want er komt een film over haar uit en ze wordt ons ultieme stijlicoon. De sterren doen inspiratie op bij het lief van Ken en ook de catwalks kleurden volledig roze. 'Barbie Girl' of niet, deze zomer bevind je je in een 'Barbie World'.
Lees verder

Het wordt de zomer van Barbie: ze krijgt een nieuwe film én we kleden ons massaal zoals haar
Heel wat jonge meisjes keken naar haar op, er is dan ook niemand met zoveel verschillende beroepen: we hebben het natuurlijk over Barbie. En het belooft háár zomer te worden, want er komt niet alleen een nieuwe film over haar uit, ze is ook ons ultieme stijlicoon de komende maanden. Sterren doen inspiratie op bij het lief van Ken, en ook de catwalks kleurden volledig roze. 'Barbie Girl' of niet, deze zomer bevinden we ons alvast in een 'Barbie World'.
Lees verder

Bol.com laat pakje aan voordeur achter... maar vuilnismannen zien het aan als oud papier: "Het bleef even stil aan de andere kant van de lijn"
We hebben met z'n allen ongetwijfeld al massa's pakjes laten leveren door Bol.com. Ben je niet thuis? Dan laten ze het meestal op een veilige plek achter of mag je er nadien om bij het postkantoor. Maar in sommige gevallen laten ze het pakje gewoon voor de deur achter. Dan heb je pech wanneer het gestolen wordt... Wat is er erger dan dat? Wat dacht je hiervan: je pakje wordt opgehaald door de vuilnismannen die papier komen rondhalen.
Lees verder

VIDEO. Bol.com laat pakje aan voordeur achter... maar vuilnismannen zien het aan als oud papier: "Het bleef even stil aan de andere kant van de lijn"
We hebben met z'n allen ongetwijfeld al massa's pakjes laten leveren door Bol.com. Ben je niet thuis? Dan laten ze het meestal op een veilige plek achter of mag je er nadien om bij het postkantoor. Maar in sommige gevallen laten ze het pakje gewoon voor de deur achter. Dan heb je pech wanneer het gestolen wordt... Wat is er erger dan dat? Wat dacht je hiervan: je pakje wordt opgehaald door de vuilnismannen die papier komen rondhalen.
Lees verder

Elektrische auto stort van derde verdieping tijdens testrit in Shanghai, twee mensen laten het leven
De Chinese fabrikant van elektrische auto's Nio heeft laten weten dat bij een testrit in hun hoofdkwartier in Shanghai twee mensen zijn omgekomen. De twee slachtoffers zouden een nieuwe elektrische wagen uittesten op de derde verdieping van het gebouw, maar maakten om vooralsnog onduidelijke reden een doodsmak op de straat. De derde verdieping, waar het ongeluk plaatsvond, zou gebruikt worden als testruimte, maar ook als showroom en parking.
Lees verder

Elektrische auto stort van derde verdieping in Shanghai, twee mensen laten het leven
De Chinese fabrikant van elektrische auto's Nio heeft laten weten dat bij een testrit in hun hoofdkwartier in Shanghai twee medewerkers zijn omgekomen. De twee slachtoffers zouden een nieuwe elektrische wagen uittesten op de derde verdieping van het gebouw, maar maakten om vooralsnog onduidelijke reden een doodsmak op de straat. De derde verdieping, waar het ongeluk plaatsvond, zou gebruikt worden als testruimte, maar ook als showroom en parking.
Lees verder

Daarom staken piloten Ryanair: "Krijgen slechts vier flesjes water per dag, ongeacht duur van de vlucht of hitte"
Nadat er bij Brussels Airlines een driedaagse staking is gestart, legt ook het personeel van Ryanair in België gedurende drie dagen het werk neer. Een 100-tal werknemers heeft dan ook genoeg van de slechte werkomstandigheden. Piloot Philip vertelt dat ze "op het punt zijn gekomen dat het nog de enige manier is om de ogen te openen in de headquarters van Ryanair".
Lees verder

LIVE. Anderlecht stelt nieuwe truitjes voor - Gent krijgt er zes om de oren in oefenpot tegen Westerlo
Alle clubs uit 1A zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2022-2023. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: op deze pagina blijft u de komende dagen op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

Naschok van aardbeving in Afghanistan maakt nog meer dodelijke slachtoffers
Na de zware aardbeving die woensdag lelijk heeft huisgehouden in Afghanistan, was er vandaag een heftige naschok dicht bij het epicentrum te voelen. Volgens de Afghaanse autoriteiten zijn zeker vijf mensen om het leven gekomen. Woensdag liep het dodental al op tot zeker 1.100 slachtoffers. Duizenden anderen raakten gewond.
Lees verder

IN BEELD. Koning Willem-Alexander en gezin poseren samen voor jaarlijkse zomerfotosessie
De zomerfotosessie van koning Willem-Alexander (55), koningin Máxima (51) en de prinsessen Amalia (18), Alexia (16) en Ariane (15) is in volle gang in de hal van Paleis Noordeinde in de Nederlandse stad Den Haag. Omwille van het slechte weer werd de locatie last minute nog gewijzigd.
Lees verder

Bier, vet, regen of gras? Praktische tips om je handtas te beschermen tegen zomervlekken
Festivals, braderijen, avondmarkten, picknicks … De zomer is in het land! Loods je handtas veilig door het feestgedruis en laat bier-, vet-, regen- en grasvlekken je favoriete accessoire niet verpesten. Zo pak je dat aan. "Wat je ook doet: behandel een vetvlek nooit met water."
Lees verder

Twee nieuwe nooddorpen voor Oekraïense vluchtelingen op komst
Er komen twee nieuwe nooddorpen voor Oekraïense vluchtelingen. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Vandaag zijn er zo al twee in Vlaanderen: één in Mechelen en één in Antwerpen. Nu komt er allicht ook één in Gent.
Lees verder

TOURSELECTIES. Bahrain Victorious neemt Teuns mee - Froome krijgt plaatsje bij Israel-Premier Tech
Op 1 juli gaat in het Deense Kopenhagen de 109de Ronde van Frankrijk van start. Op deze pagina vindt u een handig overzicht van de verschillende selecties die de deelnemende ploegen aan het vertrek brengen.
Lees verder

Vakbond: "Productie Ferrero-fabriek moet begin juli hervatten"
De Ferrero-fabriek in Aarlen, in de provincie Luxemburg, zou begin juli de productie van chocolade producten moeten hervatten. Dat meldt vakbondsafgevaardigde Sylviane Arnould van de christelijke vakbond ACV Voeding en Diensten. De fabriek had een week geleden van het federaal voedselagentschap FAVV een voorwaardelijke toelating gekregen om opnieuw op te starten.
Lees verder

Jean-Marie Pfaff krijgt ereburgerschap: "Mijn hart ligt nog altijd in Beveren… en mijn museum binnenkort ook"
"In Duitsland, Turkije of Mexico heeft nog nooit iemand van Beveren gehoord, maar ze weten wel wie Jean-Marie Pfaff is." Voor burgemeester Marc Van de Vijver is er dan ook geen enkele twijfel dat de wereldkeeper de titel 'Ereburger van Beveren' dubbel en dik verdient. El Sympatico reageerde vrijdag zichtbaar geëmotioneerd. Hij kondigde tegelijk aan dat Beveren binnenkort zijn eigen Pfaff-museum krijgt.
Lees verder

Hoe ex-schepen Ahmet Koç aan lager wal geraakte en nu opnieuw celstraf riskeert: "Hij kampt met een depressie en angsten"
Ex-schepen Ahmet Koç (45) uit Beringen moest zich in de Hasseltse correctionele rechtbank verantwoorden voor inbreuken op de drugswet. Hij werd betrapt met cannabis, GHB, cocaïne en Kamagra-pillen. Maar het gaat al langer slecht met de ex-politicus, die ooit nog raadgever was van vicepremier Vande Lanotte (Vooruit) en schepen in Beringen was. In 2018 overleefde hij nog een aanslag, toen hij vier kogels ontweek.
Lees verder