Doorgaan naar hoofdcontent

Coronacijfers schieten omhoog in Brazilië, experts vrezen vierde golf

HLN
Coronacijfers schieten omhoog in Brazilië, experts vrezen vierde golf
Het aantal coronagevallen is in Brazilië de afgelopen weken opnieuw in stijgende lijn. Het doet experts vrezen voor een vierde coronagolf in het tweede zwaarst getroffen land ter wereld.
Lees verder

Mercedes in brand gestoken, mogelijk link met drugsmilieu
Vannacht kort na middernacht werd de politie opgeroepen voor een autobrand in de Dokter Vekemansstraat in Wilrijk. Een zijraam van de Mercedes met gepersonaliseerde nummerplaat was ingeslagen. De daders hadden brandstof over de wagen gegoten en dan in brand gestoken.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Hier kan je nu Jupiler en Duvel kopen met fikse kortingen
Met het heerlijke warme weer dezer dagen kan een fris pitje deugd doen. Enkele supermarktketens bieden flesjes Jupiler in een bak momenteel aan met mooie kortingen, weet Promojagers België. En ook wie van Duvel houdt, kan zich voordeel doen.
Lees verder

IN BEELD. Zo geweldig was de eerste festivaldag van Gladiolen
Na twee jaar geduld mocht de muziek nog eens door de boxen knallen op de festivalweide van Gladiolen.
Lees verder

Vrees voor "heel ernstige" enkelblessure bij Zverev - Nadal en Ruud spelen finale Roland Garros
Rafael Nadal (ATP-5) versus Casper Ruud (ATP-8). Dat is zondag de mannenfinale op Roland Garros. De opponent van Nadal in de halve finale Alexander Zverev (ATP-3) gooide op het einde van de tweede set de handdoek. De Duitser bezeerde zijn enkel bij een ongelukkige val en moest het veld in een rolstoel verlaten. Er wordt gevreesd voor een "heel ernstige" enkelblessure. Een anticlimax, want Nadal en Zverev waren bezig aan een zinderend duel. In die andere halve finale klopte Ruud de Kroaat Marin Cilic (ATP-23) in vier sets.
Lees verder

Deze week in 2005: Amerikaanse Natalee Holloway (18) verdwijnt spoorloos op Aruba, mysterie ook vandaag nog altijd niet opgelost
De 18-jarige Natalee Holloway uit Alabama verdween op 30 mei 2005 tijdens haar vakantie op Aruba. Het meisje werd in 2012 wettelijk doodverklaard, maar haar lichaam werd nooit gevonden. Wat er die nacht van 30 mei precies is gebeurd, blijft tot vandaag een mysterie.
Lees verder

Ex-miss België Kedist Deltour opnieuw samen met haar kooivechter
Kedist Deltour (24) vormt opnieuw een koppel met 'haar' kooivechter Losene Keita (24). Dat mag wel blijken uit een bericht op Facebook, waar de ex-miss België de MMA-vechter succes wenst voor een nieuwe wedstrijd. De twee gingen eind vorig jaar uit elkaar na een relatie van twee jaar, nadat hij in opspraak kwam vanwege een oud straatgevecht.
Lees verder

Hotelkamers bijna 11 procent duurder, maar onze reisexpert geeft 9 bespaartips: "Via deze site kan het tot een derde goedkoper"
De stijgende inflatie laat zich overal voelen, dus ook in hotels. In april steeg de prijs van een hotelkamer in ons land volgens Statbel, het Belgische statistiekbureau, zelfs met gemiddeld 10,6 procent. Toch kun je ook hier nog op besparen. Onze reisexpert Johan Lambrechts geeft advies zodat je nergens te veel betaalt.
Lees verder

Uitslapen in het weekend is (nog) gezonder dan je denkt. "Al is er een grote 'maar'", zegt slaapexperte
Heb je deze zaterdagmorgen lekker lang uitgeslapen? En ben je van plan om morgen en overmorgen — lang leve het verlengde weekend — precies hetzelfde te doen? Goed nieuws: volgens recent onderzoek verklein je zo je kans op een depressie. Al is er een grote 'maar', zegt slaapexpert Annelies Smolders. "Onze slaapduur verschilt even sterk als onze schoenmaat."
Lees verder

Vanaf eind deze zomer verplicht opladen om 'laadpaalkleven' tegen te gaan
Om 'laadpaalklevers' af te schrikken, wordt het verplicht om effectief te laden wanneer je met je elektrische auto op een parkeerplaats met laadpaal parkeert. Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) voert die verplichting in. Dat schrijven Het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.
Lees verder

Elliot Page werd gedwongen om jurk te dragen tijdens 'Juno'-première
Tot zijn 33ste zat Elliot Page (35) vast in een vrouwenlichaam. Daarom besloot de acteur in 2020 om openlijk uit de kast te komen als transgender persoon. Begin jaren 2000 maakten we kennis met hem als Ellen Page in onder andere de film 'Juno'. Daarover doet hij nu een pijnlijke uitspraak, want in zijn gevangen lichaam werd hij geforceerd om een jurk te dragen.
Lees verder

De Bruyne was schim van de speler die wekelijks schittert bij Man City: draaischijf heeft nood aan vakantie
Die vrijdag tegen Oranje was Kevin Kevin niet. Een schaduw van de speler die wekelijks bij Manchester City schittert. Wat er rondom gebeurde, hielp hem niet, maar ook zijn lichaam raakte zelden uit decompressie. Ondertussen telt Kevin De Bruyne af: nog drie matchen.
Lees verder

Van foodtruckfestivals tot hamburgers met Mathieu Terryn & Bockie De Repper: 5 food events die je niet wil missen tijdens het verlengde weekend
Nog geen plannen tijdens het verlengde pinksterweekend? Dan schrijf je deze 5 food events als rasechte foodie graag in jouw agenda. Van foodtrucks vol dumplings en taco's tot burgerfestivals en een vijfgangendiner van een topchef naar keuze: hier ontdek je waar en wanneer je moet zijn voor al dat lekkers.
Lees verder

Revolutionair: Bart Kaëll schreef een liefdeslied over de fax
In 'Tien om te zien' zongen Vlaamse en internationale artiesten over de meest uiteenlopende thema's. Coryfeeën van toen én sterren van nu (her)beleven de memorabelste blijde boodschappen. Petra bracht een choreo in gebarentaal, de telefoon huilde mee met Danny Fabry & Silvy Melody en Bart Kaëll zong over op de fax. "Gooi het op de fax", klonkt het. Een nummer dat een grote impact had op Bart Peeters, die het enorm straf vond dat de fax nog maar net bestond en Bart Kaëll er al een nummer over klaar had.
Lees verder

Dokter en twee verpleegkundigen neergestoken in ziekenhuis in Los Angeles
In de Amerikaanse stad Los Angeles, in de staat Californië, zijn vrijdag een arts en twee verpleegkundigen neergestoken in een ziekenhuis. Dat meldt de politie van de stad.
Lees verder

Voormalig Trump-medewerker beschuldigd van belemmering onderzoek naar bestorming Capitool
Peter Navarro, een economisch adviseur van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, is vrijdag in beschuldiging gesteld van het belemmeren van het onderzoek dat het Congres voert naar de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Navarro (72) weigert te getuigen en heeft ook opgevraagde documenten niet willen overhandigen.
Lees verder

Hogesnelheidstrein ontspoord in China: dode en verschillende gewonden
In de Zuid-Chinese provincie Guizhou is zaterdag een hogesnelheidstrein ontspoord. De bestuurder van de trein kwam om het leven en verschillende inzittenden raakten gewond, melden Chinese media.
Lees verder

Ex-K3'tje Kristel Verbeke voelt de jaren al wegen: "Ik zeg soms tegen Gene: 'Sorry liefje, het beste is eraf'"
Laat Kristel Verbeke (46) een cijfer op haar Geluksrapport plakken en ze gaat zonder nadenken voor een dikke acht. "Ik hoef niet meer zo nodig in 't gareel te lopen en voor iedereen goed te doen", zegt ze in Dag Allemaal. Al maakt ze zich wel zorgen over allerhande kwaaltjes, én over haar puberende dochters. "Wat ik ook zeg tegen Nanou en Lily, het stuit op tegenkanting. Da's lastig."
Lees verder

Leren rijden met de auto of de motor: wat is het goedkoopst? "Het ene kan vanaf 100 euro, voor het andere betaal je 10 keer zo veel"
Als beginnend bestuurder moet je diep in je portemonnee tasten. Niet alleen betaal je voor de aanschaf, inschrijving en verzekering van je voertuig, ook de kosten van de rijopleiding en het examen kunnen oplopen. Maar zou een motorrijbewijs dan goedkoper zijn dan eentje voor de auto? Onze motorexpert Arno Jaspers vergeleek de regeling voor een rijbewijs categorie A en categorie B. "Wie denkt dat 1.500 euro veel is voor de formule met 20 lesuren van de autorijschool, kan zich maar beter haasten."
Lees verder

Frances Lefebure omarmt nu ook haar donkere kantje: "Boris triggert me om de puurste versie van mezelf te zijn"
"Ik ken mijn valkuilen. Dankzij therapie heb ik met ze leren om te gaan." In 'F*ck you very very much' vertolkt ze een wildebras die op zoek is naar zichzelf, in werkelijkheid vond Frances Lefebure (33) al rust. De actrice en presentatrice, bijna een jaar getrouwd met acteur Boris Van Severen (33) en plusmama van zijn zonen, verklapt welke vijf lifehacks haar eindelijk kalmeerden. "Tien jaar terug ging ik te ver mee in strenge dieetregels. Ik was toen zo ongelukkig."
Lees verder