Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 10 juni 2022

Commissievoorzitter: bestorming Capitool was couppoging van Trump

HLN
Commissievoorzitter: bestorming Capitool was couppoging van Trump
De bestorming van het Amerikaanse Capitool op 6 januari 2021 was "de uitkomst van een couppoging" door Donald Trump. Dit zei de Democratische afgevaardigde Bennie Thompson vrijdagavond aan het begin van de eerste openbare hoorzitting van de parlementaire commissie die de rellen onderzoekt. "Het geweld was geen ongeluk", zei Thompson, die de commissie voorzit, maar "Donald Trumps laatste poging overeind te blijven."
Lees verder

Voorzitter onderzoekscommissie: bestorming Capitool gebeurde na "aanmoediging" door Trump.
De betogers die het Capitool bestormden op 6 januari 2021 hebben dat gedaan na "aanmoedigingen" door Donald Trump. Dat bevestigt de voorzitter van de onderzoekscommissie van het Amerikaanse Congres, de Democratische afgevaardigde Bennie Thompson, donderdag bij de start van de eerste openbare hoorzitting van de onderzoekscommissie.
Lees verder

"Meerdere slachtoffers" bij schietpartij in fabriek Maryland in de VS
Bij een schietpartij in een fabriek in Smithsburg (Maryland) zijn "meerdere slachtoffers" gevallen. De dader werd zelf neergeschoten, waardoor het onmiddellijke gevaar geweken is. Volgens de eerste berichten is er sprake van drie doden. Op de beelden hieronder hoort u het vuurgevecht met de politie.
Lees verder

Drie doden bij schietpartij in Amerikaanse fabriek
Bij een schietpartij in een fabriek in Smithsburg (Maryland) zijn drie doden gevallen. Eén slachtoffer verkeert in levensgevaar, laat de sheriff in een persmededeling weten. De dader werd zelf neergeschoten, waardoor het gevaar geweken is. Op de beelden hieronder hoort u het vuurgevecht met de politie.
Lees verder

TRANSFERNIEUWS. Liverpool gaat vol voor Darwin (Benfica) - Zulte Waregem wil spits die paar jaar geleden nog in vierde provinciale speelde
Het seizoen zit er — in clubverband — helemaal op en dus kan ook de transfermarkt stilaan op volle toeren beginnen te draaien. Op deze pagina zit u goed voor de laatste nieuwtjes in binnen- en buitenland!
Lees verder

Twee mensen vallen in tank vol chocolade in Amerikaanse M&M's-fabriek
De brandweer is moeten uitrukken naar een M&M's-fabriek in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Daar waren twee mensen in een tank vol chocolade gevallen en ze raakten er niet meer uit.
Lees verder

NATIONS LEAGUE. Spanje legt Zwitserland over de knie, Portugal wint zonder veel problemen van Tsjechië
Spanje heeft in de Nations League voor het eerst gewonnen. De ploeg van bondscoach Luis Enrique won de uitwedstrijd tegen Zwitserland met 1-0. Portugal was op eigen veld dan weer te sterk voor Tsjechië.
Lees verder

Prins William gaat 'undercover' en verkoopt daklozenkrant op straat in Londen
De Britse prins William (39) is gisteren onaangekondigd en nauwelijks herkenbaar de straat op gegaan in Londen om de lokale versie van de straatkrant te verkopen en geld op te halen voor daklozen. Voorbijgangers wisten niet wat ze zagen toen de prins, gehuld in de bekende rode outfit van de verkopers, hen een exemplaar van 'Big issue' aanbood.
Lees verder

Vermoedelijk nieuwe soort Spinosaurus ontdekt op Brits eiland: "Waarschijnlijk grootste landroofdier ooit gevonden in Europa"
Wetenschappers hebben op het Britse eiland Wight verscheidene dinosaurusbeenderen gevonden die toebehoord hebben aan een van de grootste landroofdieren van Europa. Dat staat vandaag te lezen in het wetenschappelijke tijdschrift Peer J.
Lees verder

Vermiste baby van vermoord stel uit Texas duikt 42 jaar later op: "De Heer heeft geluisterd"
Het kind van een vermoord Texaans stel is 42 jaar na de gewelddadige dood van haar ouders gevonden. Dat melden diverse Amerikaanse media. Politieagenten in drie staten deden mee aan de zoektocht en de Texaanse onderzoekers vonden uiteindelijk in Oklahoma het kind, dat nu een 42-jarige vrouw is.
Lees verder

Vermiste baby van vermoord stel uit Texas duikt 42 jaar later op: "De Heer heeft geluisterd, we hebben Holly gevonden"
Het kind van een vermoord Texaans stel is 42 jaar na de gewelddadige dood van haar ouders gevonden. Dat melden diverse Amerikaanse media. Politieagenten in drie staten deden mee aan de zoektocht en de Texaanse onderzoekers vonden uiteindelijk in Oklahoma het kind, dat nu een 42-jarige vrouw is.
Lees verder

ONZE OPINIE. "Het corona-blunderboek is dikker dan Vandenbroucke wil toegeven"
Voor de tweede keer in enkele weken tijd duiken verhalen op over blunders van de FOD Volksgezondheid en het geneesmiddelenagentschap FAGG. "De malaise bij zijn diensten is groter dan minister Vandenbroucke wil toegeven", schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. "Ofwel weet hij het echt niet en spelen ze met zijn voeten."
Lees verder

Van glijmiddel tot elektrische scooter: Edenred lanceert eerste webshop voor ecocheques
Heb je ook nog ongebruikte ecocheques liggen? Dan heeft Edenred goed nieuws in petto. De grootste verdeler van ecocheques in ons land heeft sinds kort een eigen webshop. Al is de lijst met producten wel erg -euhm- uiteenlopend.
Lees verder

LIVE. Oekraïense economie 15 procent gekrompen in eerste kwartaal
De oorlog heeft de Oekraïense economie 15 procent doen krimpen volgens het nationale statistiekbureau. Vooral in het oosten wordt nog zwaar gevochten. Volgens president Volodymyr Zelensky hebben de Russen de bovenhand in Sjevjerodonetsk, maar houden de Oekraïners voorlopig stand. Moskou beweert daarentegen dat het de woonzones van de stad "helemaal heeft bevrijd". De oorlog heeft de Oekraïense economie 15 procent doen krimpen stelt het IMF. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Coucke wil met Durbuy ook innovatief snel vooruit en investeert in 5G-netwerk: versnelde uitrol moet van Durbuy 'kleinste smart city ter wereld' maken
Niet Namen, Charleroi of Luik, maar Durbuy - de 'kleinste stad ter wereld' en verscholen in de Ardense Ourthe-vallei - krijgt als eerste in Wallonië 5G. Met dank aan Marc Coucke, die 'zijn Durbuy' samen met Proximus van connectiviteit met extra beleving voorziet. Of hoe de kleinste nu ook de snelste en meest innovatieve wordt.
Lees verder

COLUMN. Frederik Delaplace is de CEO die de VRT zo niet de eenentwintigste, dan toch de twintigste eeuw in zal leiden
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Frederik Delaplace, CEO van de VRT
Lees verder

Bijzonder scheepswrak aangetroffen voor Britse kust: vondst werd 15 jaar geheim gehouden
Duikers hebben voor de kust van het Britse Great Yarmouth het wrak gevonden van een zeventiende-eeuws oorlogsschip, dat met de latere koning James II aan boord op een zandbank liep en verging. De bijzondere vondst werd al in 2007 gedaan, maar is pas vrijdag door de universiteit van East Anglia bekendgemaakt. Het wrak van de Gloucester ligt in internationale wateren en moest eerst worden veiliggesteld. Ook duurde het enkele jaren voordat het geïdentificeerd kon worden.
Lees verder

Ziekenhuizen moeten voortaan zelf medische fouten weerleggen, bewijslast ligt niet meer bij patiënt
Een patiënt die tijdens een operatie een infectie opliep en het ziekenhuis daarvoor aanklaagde, heeft gelijk gekregen zonder zelf de fout te moeten bewijzen. Dat schrijven Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad en De Standaard vrijdag.
Lees verder

Opmerkelijke transfer: Wellens na 10 jaar Lotto-Soudal dicht bij overgang naar Team UAE van Pogacar
Een opmerkelijke transfer in wielerland. Tim Wellens verlaat Lotto-Soudal na tien jaar en is op weg naar Team UAE. De ploeg van Tourwinnaar Tadej Pogacar ligt in polepositie om de 31-jarige Limburger binnen te halen.
Lees verder

Aan 330 per uur door de bebouwde kom: hoe motorrace Isle of Man al 263 personen het leven kostte
Op slechts vijf dagen tijd vielen er drie doden tijdens motorrace Isle of Man Tourist Trophy. Dat is helaas geen uitzondering: de bekendste motorrace ter wereld bewijst voor de zoveelste keer ook de meest dodelijke te zijn. Wat maakt de race op het Britse eiland zo gevaarlijk?
Lees verder