Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 10 juni 2022

CEO van VRT Frederik Delaplace onder vuur over royale exclusiviteitscontracten: “En nu zal ik stoppen voor ik venij...

HLN
CEO van VRT Frederik Delaplace onder vuur over royale exclusiviteitscontracten: "En nu zal ik stoppen voor ik venijnig word"
"En nu zal ik stoppen voor ik venijnig word", zo breekt Frederik Delaplace zijn antwoord af. In de parlementscommissie Media werd de CEO van de VRT gisteren op de rooster gelegd. Een licht geïrriteerde Delaplace wou niet dieper ingaan op de talrijke vragen over veelverdienende schermgezichten.
Lees verder

Sam De Bruyn maakt opvallende carrières­witch: "Nee, ik verdien hier niet het grote geld mee"
De naam Sam De Bruyn link je aan de radio, en de radio link je aan Sam De Bruyn. Tot hij eind vorig jaar liet weten dat studiodeur bij Qmusic definitief achter zich dicht trok: "Ik had rust nodig en wilde mijn eigen projecten starten", geeft Sam als reden.
Lees verder

Te laat ingediend en weinig ambitieus: Vlaams landbouwplan oogst vooral stevige kritiek bij Europa
De uitstoot van de veestapel wordt onvoldoende aangepakt, er is te weinig ambitie op het vlak van lucht- en waterkwaliteit, en te veel voedingsstoffen gaan verloren: de Europese Commissie tikt Vlaanderen op allerlei vlakken op de vingers voor zijn landbouwbeleid. Dat schrijven De Standaard, Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Peaky Blinders seizoen 6': de finale stuiptrekking van Tommy Shelby
We hebben er door corona een tijdje langer op moeten wachten, maar vandaag lost Netflix ein-de-lijk het zesde en laatste seizoen van 'Peaky Blinders'. Hoofdrolspeler Cillian Murphy verkeert alweer in bloedvorm als Thomas 'Tommy' Shelby, Birmingham's shrewdest.
Lees verder

INTERVIEW. Premier De Croo sluit de deur voor officiële excuses en herstelbetalingen: "Waarom zou de huidige generatie daarvoor moeten opdraaien?"
Als jonge snaak van twaalf zette Alexander De Croo voor het eerst voet op Congolese bodem. 35 jaar later zit hij op de eerste rij als koning Filip zijn plekje in de geschiedenisboeken probeert te veroveren. Maar méér dan die spijtbetuiging komt er niet, als het van de premier afhangt. "Ik zie eerlijk gezegd niet veel meerwaarde in excuses."
Lees verder

OVERZICHT. Opnieuw iets meer coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis
Nadat eerder deze week het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus voor het eerst in weken opnieuw licht was gestegen, neemt nu ook het gemiddeld aantal dagelijkse ziekenhuisopnames licht toe. Dat blijkt vrijdagochtend uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Burnley wil Kompany begin volgende week aankondigen, z'n technische staf zal er zeer paars-wit uitzien
De overgang van Vincent Kompany naar Burnley is een kwestie van dagen. De Engelse club wil de voormalige Anderlecht-coach begin volgende week, bij voorkeur maandag al, officieel aankondigen als nieuwe T1.
Lees verder

Drama op huwelijk Britney Spears, ex-man probeert feest te verstoren: "Ze is m'n eerste en enige vrouw"
Britney Spears (40) heeft het jawoord gegeven aan haar verloofde Sam Asghari (28) tijdens een intieme ceremonie in haar villa in Los Angeles. De festiviteiten gingen echter gepaard met een serieuze dosis drama. Jason Alexander (40), de eerste ex-echtgenoot van de popster, probeerde namelijk ongevraagd haar huis binnen te dringen, meldt TMZ. Agenten konden hem daarna overmeesteren en arresteren.
Lees verder

KOERS KORT. Rijdt Alaphilippe Tour? "Over tiental dagen" beslissing - Van der Poel begonnen aan Tourvoorbereiding in Italië
Geen Dauphiné of Ronde van Zwitserland voor Julian Alaphilippe. Toch blijft het de stellige ambitie van de wereldkampioen om de 'Grand Départ' van de Ronde van Frankrijk op 1 juli in Denemarken te halen. En ook die van het team, want als 'chouchou' van het Franse publiek is Alaphilippe voor Quick.Step-Alpha Vinyl een belangrijk publicitair uithangbord. "Hij verblijft momenteel op hoogtestage in Livigno", zegt ploegleider Wilfried Peeters. "Daar werkt hij voort aan zijn conditie. Het gaat zeker de goeie kant uit met hem. Maar we blijven voorzichtig en willen geen overhaaste beslissing nemen. De knoop over zijn deelname aan de Tour zullen we pas over een tiental dagen doorhakken."
Lees verder

Man (32) doodgeschoten die basisschool in Alabama wilde binnendringen
Een man is donderdagnamiddag door de politie doodgeschoten in Gadsden, in de Amerikaanse staat Alabama, toen hij een basisschool wilde binnendringen. Dat heeft sheriff Jonathan Horton gezegd tijdens een persconferentie, zo meldt CNN.
Lees verder

Franse douane ontdekt vier alligators in bestelwagen van Duitsers
De Franse douane heeft vier alligators ontdekt in een bestelwagen van twee Duitsers, die vanuit Spanje Frankrijk wilden binnenrijden.
Lees verder

Van Aert benadrukt dat hij niet aan eindwinst in Dauphiné denkt: "Die minuut raak ik zaterdag vanzelf wel kwijt"
Hij had er vijf kunnen winnen, twee vindt Wout van Aert ook goed. Ritzeges in etappe één en gisteren etappe vijf maken zijn Dauphiné al meer dan geslaagd. De eindzege? Daar zegt hij helemaal niet aan te denken.
Lees verder

Hoeve van André (74) wordt na meer dan 100 jaar gesloopt, toch blijft hij wonen op zijn stuk grond: "Ze wilden me in een rusthuis steken. Niks van"
Limburger André Niesen (74) moet niet weten van vertrekken op zijn heilig stukje familiegrond. Dat de gemeente een veiliger fietspad voor zijn deur wil aanleggen en zijn hoeve daarvoor gesloopt zal worden, vindt hij zelfs prima, zolang hij maar kan blijven wonen op de rest van zijn grond. "Ze hebben toch maar een deel van het huis nodig", vertelt hij. De zeventiger haalde zijn slag thuis.
Lees verder

Hoeve van André (74) wordt na meer dan 100 jaar gesloopt, toch blijft hij wonen op zijn stuk grond: "Ze wilden me in een rusthuis steken. Ik dacht: niks van"
Limburger André Niesen (74) moet niet weten van vertrekken op zijn heilig stukje familiegrond. Dat de gemeente een veiliger fietspad voor zijn deur wil aanleggen en zijn hoeve daarvoor gesloopt zal worden, vindt hij zelfs prima, zolang hij maar kan blijven wonen op de rest van zijn grond. "Ze hebben toch maar een deel van het huis nodig", vertelt hij. De zeventiger haalde zijn slag thuis.
Lees verder

Een modern (voetbal)sprookje: Stan (23) speelde zeven jaar geleden nog in vierde provinciale en tekent nu een profcontract
Zulte Waregem pakt - als alles volgens plan verloopt - dit weekend uit met een nieuwe spits. Stan Braem (23) voetbalde zeven jaar geleden geleden nog in vierde provinciale, het allerlaagste niveau. Maar eerstdaags zet hij zijn krabbel zowaar onder een profcontract. Een voetbalsprookje is het al. Nu hoopt Stan om zelf voor het happy end te zorgen.
Lees verder

Van 153 miljoen naar 10 miljoen euro: Ghelamco treft schikking met fiscus
In een van zijn geschillen met de Bijzondere Belastinginspectie heeft vastgoedontwikkelaar Ghelamco een akkoord van zo'n 10 miljoen euro gesloten met de fiscus. Als de rechtbank de deal goedkeurt, moet Ghelamco veel minder betalen dan de fiscus eerst claimde. Dat schrijft De Tijd.
Lees verder

Rolex van 'The Great Escape' geveild voor 189.000 dollar in New York
Het uurwerk dat een Britse krijgsgevangene droeg tijdens de echte 'Great Escape' uit het naziconcentratiekamp Stalag Luft III is gisteren in New York voor 189.000 dollar (178.000 euro) geveild.
Lees verder

Het mes in het loon van Max Verstappen en co: daar is de gevreesde salary cap weer (en dit keer lijkt het menens)
Het lijkt alsof het dossier om de twee jaar onder het stof vandaan wordt gehaald. Maar deze keer lijkt het de regelgevers menens: er wordt nu écht onderhandeld over een 'salary cap'. Inderdaad: een bovengrens aan wat een coureur mag verdienen. Wordt boeiend. Bij zes (van tien) teams zitten ze er boven. Van een beetje tot een beetje heel veel.
Lees verder

Meteen bieden op je droomwoning of eerst een lening strikken? Zo vermijd je flaters tijdens je huizenjacht
Het is zover: je hebt je droomwoning gevonden. Om andere geïnteresseerden te snel af te zijn, hoop je zo snel mogelijk een bod uit te brengen. Maar wanneer moet je dan bij de bank aankloppen voor je hypothecair krediet? Spaargids.be geeft raad.
Lees verder

Waarom de 'ouderwetse' trommelrem terugkeert, ook in dure nieuwe auto's
Trommelremmen werden tot voor kort alleen nog toegepast op kleine auto's en budgetmodellen. Duurdere auto's zijn standaard voorzien van de beter functionerende schijfremmen. Maar de 'ouderwetse' trommelrem keert terug en dat heeft alles te maken met de opmars van de elektrische auto.
Lees verder