Doorgaan naar hoofdcontent

Cedric Beullens (Lotto-Soudal) ziet met nieuw ploegsucces ook eigen populariteit stijgen: “Soms leek het wel alsof ...

Cedric Beullens (Lotto-Soudal) ziet met nieuw ploegsucces ook eigen populariteit stijgen: "Soms leek het wel alsof ik zelf gewonnen had"

Neoprof Arnaud De Lie (Lotto-Soudal) behaalde zaterdag in de Heistse Pijl en gisteren in de Ronde van Limburg zijn vijfde en zesde zege van het seizoen. Zijn ploegmaat Cedric Beullens deelde tweemaal in het succes en ziet daarmee, zeker in de eigen regio, ook zijn eigen populariteit stilaan groter en groter worden. "Ik was aangenaam verrast met al die persoonlijke felicitaties", genoot de Waveraar.

Lees verder

Duffelaar Bram Coene stort zich deze zomer volledig op padel: "Ik zie me niet al te vaak meer zelf actief op een tenniscourt staan"

Aan de zijde van maatje Joris De Weerdt (TC Mol) sneuvelde Bram Coene afgelopen weekend op het padeltoernooi van Arenal Grimbergen in de halve finales. Voor de Duffelaar eindigde het toernooi na een confrontatie met het beresterke duo Jérôme Peeters en Clément Geens.

Lees verder

Thuisrijder Van de Putte geeft op in Memorial Philippe Van Coningsloo: "60 km op kop gesleurd zonder resultaat"

Cameron Scott pakte zondag in Bonheiden de zege in een uitgeregende Memorial Van Coningsloo. De Australiër was de snelste van een uitgedunde kopgroep. Thuisrijder Victor Van de Putte gaf er in de slotronde moegestreden de brui aan. "We hadden nooit gedacht dat de vlucht van de dag al na zes kilometer tot stand zou komen", verbeet hij de ontgoocheling

Lees verder

Strijdend FT Antwerpen moet titel aan Halle-Gooik laten: "Maar we mogen terecht trots zijn op ons seizoen"

Geen titel voor FT Antwerpen. Zonder de geblesseerde Amar Zouggaghi en de geschorste Jasper Buyl streden de Sinjoren vrijdagavond voor wat ze waard waren, maar in de eerste tien minuten van de tweede helft kraakten ze dan toch. Halle-Gooik won uiteindelijk met 6-3 is en opnieuw kampioen. De troepen van Karim Bachar kunnen met opgeheven hoofd terugblikken op een sterk seizoen, waarin alleen de kers op de taart ontbreekt.

Lees verder

Sara Van de Vel ziet inspanningen niet beloond in Borsbeek:"Jammer dat zelfs de trui van knelspurten niet naar mij gaat"

Sara Van de Vel was gisteren de grote smaakmaker op de GP Mazda Schellekens in Borsbeek. De renster reed meerdere ronden alleen voor het peloton uit. Helaas zag ze haar inspanning niet beloond. Enkele ronden voor het einde werd ze ingelopen door het eerste deel van een door een val gesplit peloton. Voor de trui van de knelspurten kwam ze net tekort tegen Mieke Docx. De koers zelf werd gewonnen door de Nederlandse Danique Braam.

Lees verder

Borgerhout verliest finale na golden goal: "Dit blijft sowieso het beste seizoen in jaren van de club"

Geen titel voor Borgerhout/GW. Na een thriller van formaat moesten de troepen van coach Phillip Dockx zondag dan toch het hoofd buigen voor het Oost-Vlaamse Floriant Merelbeke. Uiteindelijk was het een golden goal die voor de beslissing moest zorgen. Ruben Vergaert schoot Floriant naar de 18-17-zege. Bij Borgerhout/GW bleven ze zwaar ontgoocheld achter.

Lees verder

Junior Noah Konteh (OLSE Merksem) verbetert op 3.000m clubrecord van Pieter-Jan Hannes: "Vertrouwensboost voor WK"

Noah Konteh knalde zaterdag op de Putbosmeeting in Oordegem naar een toptijd van 8'04"87 op de 3.000 meter. De junior uit Brasschaat verbeterde zo nipt het clubrecord van 8'05"06 van OLSE Merksem bij de juniores van Pieter-Jan Hannes.

Lees verder

Vincent Kompany staat ook bij OGC Nice op het lijstje

Het is nog steeds wachten op de officiële aankondiging van Vincent Kompany bij Burnley en dus blijft zijn naam circuleren op lijstjes van clubs die speuren naar een nieuwe coach. Volgens het Franse sportnieuwsmedium RMC Sport is hij een van de namen die OGC Nice op het oog heeft als Christophe Galtier daar zou vertrekken.

Lees verder

Ze verloren allebei pas hun vader: Franse en Kroatische bondscoach vallen elkaar in de armen

De ontmoeting tussen Zlatko Dalic en Didier Deschamps zorgde maandagavond voor emotionele beelden.

Lees verder

Jarne Van Dyck wil bij Minerva kans grijpen als semiprof: "Ik zie dit als nieuwe fase om mijn doel te halen"

Met de Heistse Pijl op zaterdag en de Brussels Cycling Classic op zondag moest Jarne Van Dyck afgelopen weekend twee keer aan de bak. De Gelenaar koerst tegenwoordig voor het continentale Minerva Cycling Team na zijn vertrek bij Crabbé Toitures CC Chevigny. Als semiprof hoopt hij er zich verder te kunnen ontwikkelen.

Lees verder

Jef Moors timmert na hardnekkige hernia aan de weg terug: "Ik kan het nu allemaal beter relativeren"

Zijn zomerseizoen in 2021 viel in het water, nadat hij in oktober 2020 af te rekenen kreeg met een hernia. Een jaar later timmert Jef Moors gestaag aan de weg terug. De tweede prekwalificatieronde in Hasselt bleek afgelopen weekend het eindstation "Ik ben in elk geval al blij dat ik toch de eerste prekwalificatieronde overleefde", zegt Moors.

Lees verder

Peter Claessens is nieuwe trainer van De Kempen: "Project met de jeugd zie ik helemaal zitten"

Peter Claessens is de nieuwe trainer van eersteprovincialer De Kempen. Met Berlaar-Heikant voerde hij tot aan zijn ontslag iets voor Nieuwjaar nog een felle degradatiestrijd met zijn nieuwe ploeg, uiteindelijk zouden beide clubs degraderen. "Bij De Kempen klopte het plaatje het best", zegt Claessens.

Lees verder

Geert Lauryssen moet vrede nemen met tweede plaats na indrukwekkende Siebe De Winter: "Was het hoogst haalbare"

Indrukwekkend. Met veel overmacht pakte Siebe De Winter zondag in de gietende regen de zege in de kwarttriatlon van Meer. De Ekeraar maakte het verschil met een sterk loopnummer. Geert Lauryssen uit Sint-Lenaarts moest vrede nemen met de tweede plaats.

Lees verder

Olense spurter Kobe Vleminckx haalt Europees niveau: "Ik denk dat ik naar een lage 10"20 kan gaan"

Kobe Vleminckx heeft er een sterk tweeluik opzitten. In het Griekse Konstantinos knalde de atleet van AC Herentals donderdag naar 10"27 op de 100 meter (met 3 meter rugwind). In het Duitse Rehlingen finishte hij zondag met tegenwind in een sterk veld derde in 10"56. Voor de 4x100 meter-ploeg (40"01 in Griekenland) is er echter nog wel wat werk aan de winkel.

Lees verder

Canada, WK-tegenstander van de Rode Duivels, hervat trainingen na staking

De Canadese nationale ploeg heeft de trainingen hervat nadat de spelers een dag eerder weigerden de oefeninterland tegen Panama te spelen. De spelers protesteerden daarmee tegen de contractvoorwaarden die de voetbalbond hen voorlegde. Na gesprekken met het bondsbestuur besloten ze gisteren in ieder geval weer de training te hervatten in Vancouver.

Lees verder

Einde aan dispuut: Waasland-Beveren gaat weer SK Beveren heten, historisch logo voor SK en KSK

Waasland-Beveren (dat uitkomt in 1B) en KSK Beveren (volgend seizoen eerste provinciale) bereikten maandag een akkoord over de toekomst van het Beverse voetbal. Beide clubs zullen vanaf komend seizoen met hetzelfde historische logo van (K)SK Beveren aantreden. De clubs gaan ook samenwerken.

Lees verder

Rode Duivels krijgen les mensenrechten voor WK

Vrijdag kregen ze nog voetballes van Nederland, maandagavond hebben de Rode Duivels een lesje gekregen over mensenrechten in Qatar, waar ze in het najaar aantreden op het WK. De infosessie werd opgezet door Amnesty International. "We moeten niet bang zijn om ons over zaken uit te spreken," aldus Eden Hazard.

Lees verder

Hoe zus Mélissa kersvers Rode Duivel Onana als jeugdspeler een duwtje in de rug gaf

Zit je in het profvoetbal? Dan is de kans reëel dat je een paar jaar geleden een video toegestuurd kreeg van Mélissa Onana (33). Zij zocht met zelfgemaakte beelden een club voor haar broer Amadou (20). Weinigen wilden hem, vandaag is hij Rode Duivel.

Lees verder

Hoe zou het nog zijn met… Remco Torken, voormalig cultspits van Lokeren? "Ik voel me thuis tussen de vis"

Reeemco! Re-e-emco! Lokeren scoort als je Remco roept! Midden jaren negentig toch, toen de langharige Remco Torken er in de spits stond. Intussen is de Nederlander vijftig, heeft hij een kaal koppie en fileert hij vis. Daar ziet hij geen graten in. "Ik was ook geen Kluivert, die na z'n carrière nooit meer hoefde te werken."

Lees verder

Vlammen maar! Rode Duivels spelen tegen Polen in shirts van Red Flames

In hun tweede groepswedstrijd van de Nations League, morgen tegen Polen, zullen de Rode Duivels in een bijzondere outfit spelen: de nieuwe uitrusting van de Red Flames. Die hebben, met oog op hun EK, voor het eerst hun volledig eigen uitrusting. De Rode Duivels zullen in een zwart shirt, rode short en rode kousen voetballen.

Lees verder

LIVE. Nieuwe rit, nieuwe gele trui? Volg de derde etappe, met aankomst bergop, hier op de voet!

Het peloton krijgt vandaag een iets zwaardere etappe voorgeschoteld in het Critérium du Dauphiné. Zeker de finish is moeilijker, want de meet is getrokken op een col van tweede categorie. Te zwaar voor Van Aert? Een springplank voor Roglic? Wint er weer een vluchter? Behoudt Vuillermoz het geel? Allemaal vragen waarvan u het antwoord te weten komt via deze LIVE!

Lees verder

Eindtoernooi Billie Jean King Cup wordt afgewerkt in november in Schotse Glasgow

De Schotse stad Glasgow wordt komend najaar het strijdtoneel voor het eindtoernooi van de Billie Jean King Cup, de opvolger van de Fed Cup (8-13 november). De wedstrijden worden afgewerkt op het hardcourt van de Emirates Arena, zo maakte de organisatie bekend.

Lees verder

Bart De Wever en Ben Weyts 'shotten' in Centraal Station WK basket 3x3 op gang

Zondag bokste hij nog letterlijk de Antwerpse Sinksenfoor op gang op een van de attracties, maandag werkte de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) zich in het zweet op een gelegenheidsbasketbalpleintje in het Centraal Station. Zijn 'tegenstander': minister van Sport en partijgenoot Ben Weyts. Beide politici -zij het ferm geruggensteund door enkele nationale 3x3-mannen en -vrouwen- schoten zo het WK 3x3-basketbal op gang, dat van 21 tot 26 juni in hartje Antwerpen plaatsvindt.

Lees verder

Ook op de transfermarkt zijn de Belgen in vrije val: geen enkele Rode Duivel bij de 40 duurste spelers ter wereld

De tijden veranderen. Ooit waren de De Bruyne's, Lukaku's en Hazard's van deze wereld een certitude in de top tien, vandaag voert Romelu Lukaku de lijst der Duivels aan op de 48e plek. 47 plaatsen hoger staat de lijstaanvoerder: PSG-spits Kylian Mbappé. Dat berekende het onderzoeksbureau CIES.

Lees verder

Lierse K. plukt boomlange centrale verdediger Pupe weg uit hoogste amateurklasse

Lierse K. blijft trouw aan zijn clubfilosofie. Met Joedrick Pupe (25) haalden de Pallieters opnieuw een jonge Belg naar het Lisp. De centrale verdediger komt over van Winkel Sport, de nummer 7 van de hoogste amateurklasse.

Lees verder

Pakt Wout van Aert revanche na gemiste kans? "Ik moet zien te overleven tot op 2 km van de finish"

Wout van Aert hoopt op revanche voor de gemiste ritwinst maandag in de tweede etappe van de Dauphiné. De derde etappe vandaag biedt sprintkansen als hij de slothelling overleeft. En morgen is er een tijdrit van 31,9 kilometer.

Lees verder

Richard Carapaz slaat Tour over en wordt grote concurrent voor Evenepoel in Vuelta

Richard Carapaz slaat de Tour de France deze zomer over. De 29-jarige Ecuadoriaan, die onlangs als tweede eindigde in de Giro, richt zich op de Ronde van Spanje , die op 19 augustus start. "Dat is mijn hoofddoel voor de rest van het seizoen", zei Carapaz bij terugkeer in Ecuador. Ook Remco Evenepoel heeft van de Vuelta zijn grote doel gemaakt.

Lees verder

Officieel: smaakmaker Xavier Mercier van OH Leuven naar Ferencvaros

Wat in de lucht hing is nu ook officieel bevestigd door beide clubs: de 32-jarige Fransman Xavier Mercier, met zijn vista en techniek een van de smaakmakers van onze competitie, gaat aan de slag bij de Hongaarse kampioen en bekerwinnaar Ferencvaros.

Lees verder

Met Vanloo, Resimont, Vervoort en Celis: deze Belgian Cats en Lions gaan straks het WK 3x3 -basketbal spelen in Antwerpen

Ine Joris, Julie Vanloo, Laure Resimont, Becky Massey en Elise Ramette zijn de vijf pre-selecteerden voor de 3x3 Cats. Bij de 3x3 Lions zitten er zes spelers in de voorselectie: Thibaut Vervoort, Rafael Bogaerts, Nick Celis, Bryan de Valck, Caspar Augustijnen en Maxime Depuydt. Op maandag 20 juni, één dag voor de start van de Crelan FIBA 3x3 World Cup, worden de namen van de vier Cats en Lions die op het tornooi in actie komen bekendgemaakt.

Lees verder

Klimtalent Maxim Van Gils blijft twee jaar langer bij Lotto Soudal

Tweedejaarsprof Maxim Van Gils (22) heeft zijn contract bij Lotto Soudal met twee jaar verlengd. Het klimtalent dat begin dit seizoen de Saudi Tour won, had ook andere aanbiedingen, maar vond niet dat hij zich kon verbeteren.

Lees verder

Geen Europees ticket voor jeugdwinnaars BK darts, dus start mama van winnares zelf crowdfunding: "Unieke kans voor onze kinderen niet ontnemen"

Midden mei wonnen Patricia De Peuter en Stefaan Deprez het vrouwen- en mannen enkelspel op het BK darts. Als kers op de taart mogen zij in september naar het Europees kampioenschap in Spanje. Maar voor Robbe Dasseville en Kyenta Ysewijn, de winnaars in de jeugdcategorie, is dat niet het geval. "Te duur", zegt An, de mama van Kyenta.

Lees verder

En plots was er een zinkgat op het voetbalveld: "Dit kan carrières kosten"

Denemarken won maandagavond in de Nations League van Oostenrijk, maar na afloop ging het vooral over de stroomuitval en de erbarmelijke staat van het veld in het Ernst Happel Stadion in Wenen.

Lees verder

Roberto Martinez kijkt na zware nederlaag tegen Oranje opnieuw door roze bril: "Match gelijker dan het resultaat toont"

Belgisch bondscoach Roberto Martinez staat bekend als een eeuwige positivo. Vier dagen na de 1-4-nederlaag in de Nations League-wedstrijd tegen Nederland sprak hij de pers toe en had hij zijn vertrouwde roze bril op. "We moeten ons geen vragen stellen bij de attitude en de inzet van de spelers. De spelers geven zich altijd voor de nationale ploeg", zegt hij.

Lees verder

Ook Reda Halaimia neemt afscheid van Beerschot

Reda Halaimia zakt niet mee met Beerschot naar 1B. De club bevestigt dat de zesvoudig Algerijns international volgend seizoen voor "een nieuwe sportieve uitdaging kiest".

Lees verder

Het is overal iets: ook WK-tegenstanders van de Rode Duivels hebben hun kopzorgen

In ons land is de 1-4-nederlaag tegen Oranje hard aangekomen. Maar hoe gaat het ondertussen met Marokko, Canada en Kroatië, de tegenstanders van de Rode Duivels op het WK? Wat blijkt: ook zij zitten met kopzorgen. Van stakende spelers tot een ruziënde bondscoach.

Lees verder

Christoffer Remmer na Westerlo aan de slag in Denemarken

Christoffer Remmer, wiens contract bij Westerlo niet verlengd werd, heeft een nieuwe club. De 29-jarige Deense rechterflankverdediger tekende een contract tot 2024 bij de Deense ex-eersteklasser SonderjyskE.

Lees verder

Ontgoochelde Wout van Aert verklaart te vroeg zegegebaar: "Ik ben beschaamd, vandaag ben ik zelf de loser"

Wout van Aert heeft zich in de derde etappe van de Dauphiné de kaas van het brood laten eten. De Belgische kampioen leek op weg naar ritwinst en stak zijn handen al in de lucht, tot David Gaudu hem plots voorbij snelde. Als troostprijs neemt hij wel weer de gele leiderstrui over. "Gewoon een grote beginnersfout, ik ben beschaamd", reageerde Van Aert meteen na de rit.

Lees verder

Voorzitter Beerschot: "Als het geld te belangrijk wordt, kan clubliefde zoals bij Dom en Pietermaat uitdoven"

"We moeten consequent zijn en ons houden aan de financiële mogelijkheden van 1B." Dat zegt Francis Vrancken, voorzitter van Beerschot, als reactie op de grote ontevredenheid van de supporters. Die lieten hun ongenoegen merken bij het vertrek van Tom Pietermaat. Ook onder anderen Raphael Holzhauser, Joren Dom en Pierre Bourdin verlaten de club. Bij Beerschot zeggen ze dat het financieel niet mogelijk is om met dezelfde ploeg als vorig seizoen te spelen.

Lees verder

Na zaak Valieva wordt minimumleeftijd in het kunstschaatsen opgetrokken: "Hopelijk verandert dit iets aan de trainingsregimes"

De Internationale Schaatsunie (ISU) heeft dinsdag een belangrijke beslissing genomen op haar congres in het Thaise Phuket. De leeftijdsgrens om deel te nemen aan de internationale competities bij de senioren in het kunstschaatsen wordt opgetrokken van 15 naar 17 jaar. "Ik hoop dat dit zal bijdragen tot een gezonder sportklimaat", zegt Jorik Hendrickx, coach en broer van Loena.

Lees verder

Wouter Vrancken spreekt voor het eerst als trainer van KRC Genk: "Het is een gezonde ambitie om Play-off 1 te spelen"

Wouter Vrancken wordt dinsdag officieel voorgesteld als kersvers trainer van KRC Genk. Volg de persconferentie hier live!

Lees verder

Polen hopen op Oranje-scenario tegen Rode Duivels: "Willen profiteren van defensieve fouten"

Een gewond dier kan lelijk klauwen, weten de Polen. En dus verwachten zij woensdagavond een sterk België. "Ik hoop dat ze zwakker zijn zonder Lukaku. Hij is moeilijk te vervangen maar ze hebben nog steeds spelers van hoog niveau", zei Grzegorz Krychowiak.

Lees verder

Wout van Aert en David Gaudu dollen op sociale media: "Mais Wout the fuck?" en "Gaudu-verdomme"

De aanhouder wint. Wout van Aert leek dinsdag op weg naar de ritzege in de Dauphiné, maar werd op het laatste nippertje nog voorbijgestoken door David Gaudu. De 25-jarige Fransman leek het zelf moeilijk te kunnen geloven, bleek uit zijn reactie op Twitter: "Mais Wout the fuck????". Van Aert reageerde niet veel later met een uitstekende woordspeling: "Gaudu-verdomme".

Lees verder

Tiger Woods past voor US Open: "Mijn lichaam heeft tijd nodig"

Tiger Woods is er volgende week niet bij op het US Open, het derde majortoernooi van het golfseizoen. De 46-jarige Amerikaan voelt zich fysiek niet klaar, zo laat hij dinsdag weten op zijn sociale media.

Lees verder

Ook op teambuilding werken Red Flames aan fysiek: "Als wij ons willen meten met de top, moet ieder zijn werk doen"

Zelfs op een dagje teambuilding wordt er stevig de pees opgelegd bij de Flames. Fitnessen in de voormiddag, de mountainbike op in de namiddag, om later af te sluiten door op chrono de La Redoute op te lopen. "Het is hier pittig, we zien af. Maar iedereen weet hoe belangrijk het is fysiek klaar te zijn", aldus Tine De Caigny.

Lees verder

Rechtszaak tegen Beerschot-fan die vuurpijl gooide naar vak met Antwerp-fans pas na de zomer van start

Voor de strafrechter is dinsdagmorgen de zaak ingeleid tegen de Beerschotsupporter die ervan wordt beschuldigd in december vorig jaar een vuurpijl te hebben gegooid naar een tribune met Antwerp-fans. De pleidooien zullen pas op 13 september plaatsvinden, omdat Beerschot de geleden schade nog niet kon begroten.

Lees verder

Elise Mertens in drie sets naar tweede ronde op WTA Rosmalen

Elise Mertens (WTA-29) heeft zich dinsdag voor de tweede ronde van het WTA-grastoernooi in het Nederlandse Rosmalen (251.750 dollar) geplaatst. Tegen de Australische Storm Sanders (WTA-240) had ze daar wel drie sets voor nodig. Na 2 uur en 15 minuten stond er 6-7 (5/7), 6-1, 6-2 op het scorebord.

Lees verder

Jean-Marie Pfaff wordt ereburger van Beveren

Eindelijk. Jean-Marie Pfaff (68) wordt op 24 juni in Cortewalle ereburger van Beveren, de gemeente waar hij opgroeide en veel succes kende.

Lees verder

Onana ontbreekt op training bij Rode Duivels, Mertens en Saelemakers fit

Op de vooravond van de Nations League-wedstrijd tegen Polen werkten 28 Rode Duivels de groepstraining in Tubeke af. Een korte update over de ziekenboeg.

Lees verder

Benelux Tour dit jaar geannuleerd wegens bomvolle wielerkalender, organisator zoekt betere datum in 2023

De Benelux Tour (ex-BinckBank Tour) gaat dit jaar niet door. Dat deelde organisator Golazo dinsdag mee. Er wordt gezocht naar een betere datum in 2023.

Lees verder

Ilias Sebaoui (Beerschot) scoort zijn eerste twee goals bij Marokkaanse beloften

De kop is eraf: Beerschotspeler Ilias Sebaoui heeft dinsdagavond zijn eerste twee internationale goals gescoord. De Marokkaanse beloften wonnen uiteindelijk met 4-1 tegen die van Mauritanië. Hierboven kan je beide goals bekijken.

Lees verder

Tom Boon helpt Red Lions met hattrick aan 5-0-zege tegen Zuid-Afrika

In hun elfde wedstrijd in de Hockey Pro League hebben de Red Lions dinsdag in Antwerpen met 5-0 gewonnen van Zuid-Afrika. Tom Boon (26e, 40e pc en 47e) nam drie doelpunten voor zijn rekening, ook Nicolas De Kerpel (5e) en Alexander Hendrickx (42e pc) scoorden.

Lees verder

Louis van Gaal reageert op gepikeerde Roberto Martinez: "Dat was een grapje, ik mag altijd zeggen wat ik wil"

Op de persconferenties van Roberto Martinez en Louis van Gaal werd er dinsdag nog eens teruggeblikt op de Derby der Lage Landen (1-4) van afgelopen vrijdag. Het viel op hoe gepikeerd Martinez dinsdagmiddag reageerde toen hij werd geconfronteerd met de uitspraak van Louis van Gaal dat "de Rode Duivels weinig druk zetten". Dinsdagavond reageerde Van Gaal op zijn beurt.

Lees verder

Oostende beleeft lijdensweg tegen Leiden en is uitgeschakeld in play-offs BNXT League

De eerste thuisnederlaag van Oostende betekent ook het einde van de BNXT-campagne voor Oostende. De Nederlandse vice-kampioen Leiden bereikt na een 78-88-zege verdiend de Nederlandse finale tegen Groningen.

Lees verder

NATIONS LEAGUE. Engeland pakt in extremis een punt tegen Duitsland, Italië kan eindelijk nog eens winnen

De Nations League gaat onverbiddelijk verder. Dinsdagavond stond de topaffiche Duitsland - Engeland op het programma, Italië nam het in dezelfde groep (A3) op tegen Hongarije.

Lees verder

Antwerpse 3x3 Lions zijn straks medaillekandidaat in eigen stad: "De beste ploeg ter wereld begint ons al te kopiëren"

Op de Olympische Spelen van Tokio 2021 waren ze de hype, strandden ze op een zucht van een medaille. Inmiddels zijn de 3x3 Lions nummer vier van de wereld – na Servië, Litouwen en Letland maar voor Amerika - en dromen ze van een medaille op het WK in Antwerpen over twee weken. Dit zijn de 3x3 Lions.

Lees verder

Bondscoach Martinez verweert zich na de kritiek: "Mochten jullie elke training zien, dan zouden jullie dezelfde verdedigers opstellen"

Het is niet van onze gewoonte om een persconferentie met Roberto Martinez integraal weer te geven. Deze keer doen we het toch: er viel veel te vragen én Martinez was uitgesproken – over de 'lakse' Duivels, de verdediging en zijn aanpak. "Ik ga niet ineens 'crazy' doen en al het werk van de afgelopen jaren in de vuilnisbak werpen."

Lees verder

De vermoedelijke opstelling van de Rode Duivels tegen Polen: krijgt Carrasco zijn kans in de basis?

Vanavond nemen de Rode Duivels het in hun tweede Nations League-duel op tegen Polen. Na de blamage tegen Nederland azen de Belgen op hun eerste zege. Maar welke basiself tovert Roberto Martinez uit zijn hoed? Krijgen een wijziging in de verdediging? En wie vervangt Lukaku in de spits? Moeilijk te voorspellen dus, maar dit zijn onze vermoedelijke elftallen.

Lees verder

Polen met zorgen: van de 'maffia-coach' tot de Lewandowski-soap

Een aanvoerder met transferbeslommeringen, een bondscoach die weinig populariteit geniet wegens vermeende banden met de voetbalmaffia en een speler die het publiek moest vrezen omdat hij in Rusland voetbalt. In en rond de Poolse nationale ploeg is een clash met de Rode Duivels zeker niet het enige gespreksonderwerp. Deze drie dingen deden de jongste tijd stof opwaaien.

Lees verder

Robbe Quirynen wil Joren Dom opvolgen bij Beerschot: "Ik wil hier de harten van de supporters veroveren"

Robbe Quirynen is de eerste zomertransfer van Beerschot. De 20-jarige rechtervleugelverdediger is bij de fans vooral bekend omdat hij 'van den andere kant van 't stad' komt, maar hoopt naar het voorbeeld van Joren Dom zo snel mogelijk de Kielse harten te veroveren. "Joren is een voorbeeld, sportief en extrasportief." Een introductie in vijf thema's.

Lees verder

Ook Thibaud Verlinden op weg naar Beerschot

Na de komst van Quirynen staat Beerschot ook erg dicht bij een andere Belg. Thibaud Verlinden (22), zoon van oud-doelman Dany, is klaar om te tekenen.

Lees verder

Lierse K. herneemt vandaag de trainingen

Lierse begint vandaag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen in 1B. In deze 'eerste fase' zullen de Pallieters trainen tot 29 juni. Nadien zijn de spelers weer vrij en dienen ze een individueel programma af te werken. Op 11 juli volgt dan deel twee van de voorbereiding met het oog op de competitiestart.

Lees verder

Wout van Aert geeft ritzege uit handen door 'beginnersfout', maar herovert wel geel: "Ik ben diep? beschaamd"

Wout van Aert zorgde gisteren in de Dauphiné voor dé blooper van dit seizoen. Een te vroeg ­juichende winnaar is van alle tijden en het overkwam zelfs de besten uit de wielergeschiedenis, maar daar had Van Aert - die wel opnieuw in het geel zit - helemáál geen boodschap aan. "Ik ben boos op mezelf. Dit wil ik de komende drie dagen goedmaken."

Lees verder

Belgian Cats scholen zich om tot 3x3 Cats

Ine Joris, Julie Vanloo, Laure Resimont, Becky Massey en Elise Ramette : ziehier de preselectie van de 3x3 Belgian Cats. Allen maken ze deel uit van de Belgian Cats, het reguliere basketbal.

Lees verder

Fraudeonderzoek naar 3x3 Lions loopt nog steeds (maar nooit zal België worden geschorst)

Er loopt nog steeds een fraudeonderzoek bij het parket naar spooktoernooien in de aanloop naar de Olympische Spelen. Er wordt onderzocht of de 3x3 Lions fictieve toernooien organiseerden, zodat ze genoeg punten hadden om te mogen meedoen aan het olympische kwalificatietoernooi, dat hen later naar Tokio bracht.

Lees verder